Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Cererile unice de plată se pot depune la APIA din 2 martie 2020

Publicat

pe

Fermierii pot depune cererile unice de plată pentru 2020 la centrele judeţene/locale APIA şi cel al municipiului Bucureşti, în perioada 2 martie – 15 mai 2020, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) care a lansat campania de informare în acest.

La APIA se va depune o singură cerere unică de plată, chiar dacă fermierii utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe, se menţionează în comunicatul instituţiei.

România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăţi/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naţionale tranzitorii, ca mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli.

Ca scheme de plăţi, fermierii pot aplica la schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri sau schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal şi zootehnic.

În campania de finanţare pentru 2020, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA‑Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/, menţionează APIA. Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA‑Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Acelaşi principiu se aplică şi pentru crescătorii de animale, care vor completa cererea unică de plată – declaraţie sector zootehnic, împreună cu funcţionarul APIA, în aplicaţia dedicată sectorului zootehnic.

Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor de plată/măsurilor de dezvoltare rurală/ ajutoarelor naţionale fermierii trebuie să depună anual, la APIA, cererea unică de plată şi să îndeplinească condiţiile de eligibilitate conform legislaţiei comunitare şi naţionale în vigoare.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile la data depunerii cererii.

Potrivit prevederilor legislaţiei europene şi naţionale, orice fermier care solicită plăţi în cadrul schemelor de plată/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naţionale tranzitorii aferente campaniei 2020 trebuie să respecte normele de eco‑condiţionalitate, care cuprind bunele condiţii agricole şi de mediu şi cerinţele legale în materie de gestionare, pe tot parcursul amnului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploataţiei, indiferent de mărimea lor.

Informaţiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărţile şi listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, pot fi consultate la centrele judeţene/locale ale APIA şi pe site‑urile: www.apia.org.ro, www.madr.ro şi www.pndr.ro.

Din țară

ALEGERI PREZIDENȚIALE, turul 2. În județul Timiș, Nicușor Dan are cele mai multe voturi

Publicat

pe

În județul Timiș, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, Nicuşor Dan a câştigat alegerile cu peste 62.000 de voturi în plus faţă de contracandidatul său de la AUR, George Simion.

Conform statisticilor, în municipiul Timişoara şi comunele periurbane alegătorii au votat pentru Nicuşor Dan.

De asemenea, votanții din municipiul Lugoj şi oraşul Sânnicolau Mare, dar şi alte câteva comune, au votat pentru Nicuşor Dan, chiar dacă în primul tur l-au preferat pe George Simion.

După al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, în Timiş, Nicuşor Dan a obţinut 58,42 la sută din voturi, iar contracandidatul său, George Simion a obţinut 41,58 la sută.

În Timişoara, Nicuşor Dan a obţinut 69,19 la sută din voturi, iar George Simion – 30,81 la sută.

Duminică, în judeţul Timiş, la urne s-au prezentat 59,52 la sută din alegătorii cu drept de vot.

În primul tur al alegerilor, Simion s-a aflat pe prima poziţie în acest judeţ.

Citeste mai mult

Din țară

ALEGERI PREZIDENȚIALE, Turul 2: Nicușor Dan a fost ales președintele României

Publicat

pe

ACTUALIZARE:

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că au fost centralizate toate procesele verbale de la cele peste 20.000 de secţii de votare din ţară şi străinătate, iar rezultatele arată că Nicuşor Dan a obţinut 53,60%, iar George Simion – 46,40%.

Este vorba despre 11.507.695 voturi, dintre care 6.168.696 au revenit lui Nicușor Dan, respectiv 53,60%, iar 5.338.999 lui George Simion, respectiv 46,40%.

Știrea inițială:

Candidatul independent Nicuşor Dan conduce cu peste 54%, după ce s-au centralizat peste 10 milioane de voturi, în țară și străinătate.

Între cei doi candidaţi este o diferenţă de 877.070 voturi, în valoarea lui Nicuşor Dan.

În total, au votat la aceste alegeri 11.641.866 persoane, dintre care peste 1,6 milioane în afara ţării.

Citeste mai mult

Din țară

ALEGERI PREZIDENȚIALE, TURUL 2. Nicușor Dan, cu 10 procente mai mult decât contracandidatul său, în exit-poll-uri

Publicat

pe

Conform rezultatelor sondajelor realizate, de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, în ziua votului, Nicuşor Dan, candidatul independent la alegerile prezidențiale, are un avans de 8-10 procente înaintea lidetului AUR, George Simion.

Potrivit datelor CURS, Nicuşor Dan a obţinut 54,1 % din voturile din ţară la scrutinul de duminică.

Candidatul AUR, George Simion are un scor de 45,9%.

Prezenţa la vot a fost de peste 64%.

viewscntDatele sunt valabile pentru ora 20:00 și doar pentru secțiile de pe teritoriul României, fără a ține cont de secțiile din străinătate.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite