Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Cum acoperi o terasa cu pergole retractabile bioclimatice, si ce inseamna o astfel de pergola

Publicat

pe

In industria constructiilor si amenajarilor este important sa existe mai multe optiuni de a alege. Variantele de acoperire a teraselor, spre exemplu, sunt numeroase, iar echipa Sun Leader ofera solutii de acoperire adecvate pentru fiecare terasa. Iata in randurile de mai jos cum acoperi o terasa cu pergole retractabile bioclimatice, si ce inseamna o astfel de pergola!

In Romania se intalnesc o varietate de pergole disponibile pe piata, dar e important sa intelegi care este diferenta dintre ele. Sistemele bioclimatice au o multime de avantaje si beneficii fata de o pergola obisnuita, și iata care sunt acestea:

  • Constructie integrala din aluminiu, atat a acoperisului cat și a structurii
  • Structura usoara dar bine ancorata, potrivita pentru terase la mare inaltime
  • Design drept, elegant
  • Rezistenta extra la factorii externi: vant, zapada si factori extremi
  • Aerisire usoara a terasei
  • Acoperiș retractabil cu lamele care se rotesc sau retrag, in functie de nevoie

Daca doresti ca terasa ta sa fie cu adevarat unica, o pergola bioclimatica de la Sun Leader este cea mai buna alegere. In functie de necesitatile tale, poti opta intre diferite tipuri de pergole. Așa că, hai să vedem care sunt tipurile de pergole bioclimatice care îți pot înfrumuseța terasa:

Pergola bioclimatica care se prinde la un perete de susținere

Daca doresti sa extinzi spatiul de locuit sau de business, cu siguranta iti vei dori un acoperis retractabil care sa-ti ofere confort si protectie impotriva vremii. Pergola bioclimatica montata pe un perete suport e alegerea perfecta în acest caz. Astfel, se va armoniza cu orice constructie si te va bucura pe tot parcursul anului.

Aceasta pergola ofera continuitate terasei, are un punct de fixare la cladire, iar in partea cealalta poate avea intre doi si mai multi stalpi de sustinere pentru a se potrivi cu dimensiunile terasei.

Pergole bioclimatice cu structura autonoma

Daca dimensiunea terasei este mai mare sau se afla departe de cladire, o pergola bioclimatica independenta poate fi instalata pentru crearea unui mediu convenabil.

In acest caz, pergola se sprijina pe 4 stalpi si poate acoperi terase libere, fara limitari impuse de peretii exteriori. Structura poate fi asamblata in mai multe module, care se pot adapta dimensiunilor spatiului si pot acoperi suprafete extinse.

Acest tip de bioclimatica are, de asemenea, un sistem integrat de scurgere in stalpii de sustinere. Apa se preia din acoperisul cu lamele si curge prin canalele din stalpi spre pamant. Astfel, terasa ramane uscata si apa poate fi recoltata si reutilizata.

O pergolă bioclimatică deschisă, în consolă.

Ai un spatiu de terasa limitat, in orasul la apartament? Nimic nu te impiedica sa-l folosesti la maxim. Cu o structura moderna si usoara, poți evita neplacerile create de stalpii de sustinere obisnuiti.

Daca ai nevoie de o pergola de oras, cea mai practica solutie este sa optezi pentru una bioclimatica in consola. Aceasta se monteaza cu usurinta pe peretele existent si nu necesita stalpi de sustinere. Se prinde cu ajutorul unor tiranti speciali.

Instalarea unei astfel de pergole pe terasa ta are ca avantaj faptul ca iti va oferi mai mult spatiu util si tu poti profita la maximum de terasa. Daca nu esti interesat sa inchizi terasa ulterior, atunci acest model este potrivit pentru tine.

Pergole bioclimatice care completeaza o structura existenta

Daca ai inceput deja sa construiesti o structura de pergola pe terasa, putem sa iti sugeram o pergola bioclimatica fara structura proprie. Aceasta este ideala atunci cand deja ai o constructie in locul respectiv si nu vrei sa renunti la ea. Este un mod perfect de acoperire care te va ajuta sa te bucuri de terasa in fiecare zi.

Astfel, acoperisul retractabil este livrat si montat cu usurinta. Este confectionat din lamele de aluminiu incadrate intr-un cadru de aluminiu extrudat vopsit in camp electrostatic care se poate instala peste structura existenta.

Pentru a te asigura ca ai luat decizia corecta, suntem aici sa te sprijinim. Raspundem cu drag la orice intrebari pe care le-ai putea avea si discutam impreuna cum acoperi o terasa cu pergole retractabile bioclimatice, si ce inseamna o astfel de pergola de la Sun Leader.

Din țară

Litoralul pentru toți. Prețuri cu până la 70 la sută mai mici, în stațiunile de la malul mării

Publicat

pe

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a lansat, luni, o nouă ediţie a programului „Litoralul pentru toţi”, cu preţuri cu până la 70% mai mici faţă de cele din vârful sezonului.

Astfel, potrivit tarifelor de pe site-urile operatorilor de turism, până pe data de 18 iunie, românii pot petrece un sejur la mare cu tarife pornind de la 52 de lei pe noapte de persoană, preţ ce include doar cazare, fără mic dejun, la un hotel de 3 stele din staţiunea Venus.

În staţiunea Mamaia, preţurile pornesc de la 101 lei/noapte/persoană în camera dublă, ofertă valabilă la un hotel de 3 stele, iar în staţiunile din sudul litoralului, tarifele încep de la 57 lei/noapte/persoană în camera dublă la un hotel de 3 stele. Pentru cei care vor pachete all inclusive, acestea sunt disponibile la preţuri ce pornesc de la 200 de lei/noapte/persoană în camera dublă la o unitate de 3 stele din staţiunea Jupiter.

Potrivit FPTR, în program s-au înscris până vineri 25 de unităţi de cazare din toate staţiunile de pe litoralul românesc, care pun la dispoziţia turiştilor, cumulat, un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte, iar până la începerea programului aşteaptă să se înscrie aproximativ 50 de hoteluri care vor pune la dispoziţia turiştilor aproximativ 8.000 de locuri de cazare pe noapte.

Programul „Litoralul pentru Toţi” se află la ediţia cu numărul 42 şi este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

Citeste mai mult

Din țară

GREVĂ GENERALĂ în învățământ. Profesorii recomandă părinților să nu trimită copiii la școală

Publicat

pe

Luni este prima zi de grevă generală în sistemul de educaţie din România. Sindicatele au anunţat declanşarea grevei săptămâna trecută şi au avut două runde de negocieri cu reprezentanţii Guvernului, care nu s-au încheiat cu un acord.

În total, potrivit sindicatelor, vor protesta peste 150.000 de cadre didactice, cărora li se va alătura şi personalul nedidactic din şcoli.

De la ora 11.00 la 13.00 va fi organizată grevă de avertisment şi în învăţământul superior.

Este cea de-a treia grevă de mare amploare din învăţământul românesc, dn ultimii 30 de ani, celelalte desfăşurându-se pe parcursul a 5 săptămâni şi 3 săptămâni, potrivit sindicatelor din educaţie.

Reprezentanţii sindicatelor au anunţat, duminică, după negocierile de la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă, cu liderul PSD Marcel Ciolacu şi mai mulţi miniştri, că greva din învăţământ va continua şi va avea loc luni, iar durata ei va depinde strict de răspunsul pe care îl va da Guvernul şi, bineînţeles de dorinţa colegilor”.

„Oferta Guvernului este cea pe care am mai avut-o în urmă cu câteva zile, altceva în plus, nimic, a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI.

„Greva durează până când cei care au semnat pentru declanşarea ei, tot în scris, vor renunţa la această formă de protest, a arătat şi Marius Nistor, la Palatul Victoria. Premierul Nicolae Ciucă a transmis, după negocierile cu sindicatele din educaţie, că reiterează disponibilitatea sa şi a miniştrilor de resort de a sta faţă în faţă cu sindicatele oricând, oriunde, oricât.

Anton Hadăr, lider al Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater” din România, a anunţat duminică, după negocierile de la Palatul Victoria că învăţământul superior românesc de stat intră şi el în grevă, de luni: De la ora 11.00 la 13.00 va fi organizată grevă de avertisment, vor fi aproape 10.000 de salariaţi în grevă, a spus sindicalistul.

Premierul a afirmat că în opinia sa, o grevă generală se declanşează în lipsa dialogului şi a rezolvării problemelor şi singurii care au de pierdut dacă greva va avea loc sunt părinţii şi elevii, care de luni se vor afla într-o situaţie extrem de dificilă.

Guvernul a anunţat într-un comunicat oficial că a propus sindicatelor stimulente financiare pentru debutanţi si cadrele didactice titulare din unităţile de învăţământ aflate in zone defavorizate. Totodată, Guvernul si-a menţinut angajamentul de a majora salariile pana la maximul grilei personalului nedidactic inclus Anexa 8, in completarea aplicării Legii salarizării nr. 153. Aceasta măsura, care vizează cresterea veniturilor, va fi extinsă si pentru celelalte categorii de salariaţi din Anexa 8”, a anunţat Executivul într-un comunicat oficial.

„Guvernul isi asumă ca Educaţia să continue a fi prioritatea numărul unu în îndeplinirea obiectivelor prin programul de guvernare si in eliminarea inechităţilor din legea salarizării. In acest sens, va fi asumat un calendar astfel încât pana la data de 15 iulie la nivelul Ministerului Muncii sa fie finalizat proiectul noii legi a salarizarii, pentru a putea demara dialogul cu partenerii sociali, astfel încât, la 1 Septembrie a.c. sa poata fi înaintat Parlamentului Romaniei pentru aprobare”, a spus Executivul în comunicat.

Guvernul va continua dialogul cu reprezentantii sindicatelor din educatie, pentru definitivarea pachetului legislativ, care va oferi garanţiile ca Educatia rămâne prioritate pentru actuala coaliţie de guvernare, mai anunţă Executivul.

Citeste mai mult

Din țară

Campanie de recrutare și selecție a apoximativ 2.200 de rezerviști voluntari în Armata României

Publicat

pe

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în perioada 22 mai – 30 iunie, o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Sunt  disponibile 2.187 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi), în unităţi militare din Bucureşti şi 38 judeţe –  Ilfov, Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea”, anunţă, marţi, Ministerul Apărării.

Potrivit unui comunicat de presă, procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară în baza prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari, republicată, şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

„La prezentarea la centrul militar, cetăţenii interesaţi vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii”, a precizat ministerul.

Instituţia precizează că cei proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare.

Detalii suplimentare pot fi obţinute de la sediul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector”, a mai transmis ministerul.

Adresele poştale şi datele de contact ale acestora sunt disponibile pe pagina de internet la adresele:

Potrivit instituţiei, la prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere şi vor prezenta următoarele documente:

–    actul de identitate, în original şi în copie;

–    certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;

–    acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;

–    permisul de conducere valabil, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

–    livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Ministerul precizează că, prin adoptarea  Legii nr. 115/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 468, Partea I, din 05.05.2021, respectiv republicarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari în Monitorul Oficial al României nr. 603, Partea I, din 17.06.2021, au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creşterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, dintre care cele mai semnificative sunt:

– creşterea cuantumului remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut;

– creşterea cuantumului indemnizaţiei de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradaţiilor şi a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;

– eliminarea obligaţiei privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situaţia nesemnării/ nefinalizării contractului;

– eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviştilor voluntari în străinătate;

– crearea posibilităţii repartizării în funcţie, fără a mai susţine probele de selecţie, a rezerviştilor proveniţi din cadre militare în activitate şi soldaţi/gradaţi profesionişti, în primul an de la trecerea în rezervă.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite