Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Cum acoperi o terasa cu pergole retractabile bioclimatice, si ce inseamna o astfel de pergola

Publicat

pe

In industria constructiilor si amenajarilor este important sa existe mai multe optiuni de a alege. Variantele de acoperire a teraselor, spre exemplu, sunt numeroase, iar echipa Sun Leader ofera solutii de acoperire adecvate pentru fiecare terasa. Iata in randurile de mai jos cum acoperi o terasa cu pergole retractabile bioclimatice, si ce inseamna o astfel de pergola!

In Romania se intalnesc o varietate de pergole disponibile pe piata, dar e important sa intelegi care este diferenta dintre ele. Sistemele bioclimatice au o multime de avantaje si beneficii fata de o pergola obisnuita, și iata care sunt acestea:

  • Constructie integrala din aluminiu, atat a acoperisului cat și a structurii
  • Structura usoara dar bine ancorata, potrivita pentru terase la mare inaltime
  • Design drept, elegant
  • Rezistenta extra la factorii externi: vant, zapada si factori extremi
  • Aerisire usoara a terasei
  • Acoperiș retractabil cu lamele care se rotesc sau retrag, in functie de nevoie

Daca doresti ca terasa ta sa fie cu adevarat unica, o pergola bioclimatica de la Sun Leader este cea mai buna alegere. In functie de necesitatile tale, poti opta intre diferite tipuri de pergole. Așa că, hai să vedem care sunt tipurile de pergole bioclimatice care îți pot înfrumuseța terasa:

Pergola bioclimatica care se prinde la un perete de susținere

Daca doresti sa extinzi spatiul de locuit sau de business, cu siguranta iti vei dori un acoperis retractabil care sa-ti ofere confort si protectie impotriva vremii. Pergola bioclimatica montata pe un perete suport e alegerea perfecta în acest caz. Astfel, se va armoniza cu orice constructie si te va bucura pe tot parcursul anului.

Aceasta pergola ofera continuitate terasei, are un punct de fixare la cladire, iar in partea cealalta poate avea intre doi si mai multi stalpi de sustinere pentru a se potrivi cu dimensiunile terasei.

Pergole bioclimatice cu structura autonoma

Daca dimensiunea terasei este mai mare sau se afla departe de cladire, o pergola bioclimatica independenta poate fi instalata pentru crearea unui mediu convenabil.

In acest caz, pergola se sprijina pe 4 stalpi si poate acoperi terase libere, fara limitari impuse de peretii exteriori. Structura poate fi asamblata in mai multe module, care se pot adapta dimensiunilor spatiului si pot acoperi suprafete extinse.

Acest tip de bioclimatica are, de asemenea, un sistem integrat de scurgere in stalpii de sustinere. Apa se preia din acoperisul cu lamele si curge prin canalele din stalpi spre pamant. Astfel, terasa ramane uscata si apa poate fi recoltata si reutilizata.

O pergolă bioclimatică deschisă, în consolă.

Ai un spatiu de terasa limitat, in orasul la apartament? Nimic nu te impiedica sa-l folosesti la maxim. Cu o structura moderna si usoara, poți evita neplacerile create de stalpii de sustinere obisnuiti.

Daca ai nevoie de o pergola de oras, cea mai practica solutie este sa optezi pentru una bioclimatica in consola. Aceasta se monteaza cu usurinta pe peretele existent si nu necesita stalpi de sustinere. Se prinde cu ajutorul unor tiranti speciali.

Instalarea unei astfel de pergole pe terasa ta are ca avantaj faptul ca iti va oferi mai mult spatiu util si tu poti profita la maximum de terasa. Daca nu esti interesat sa inchizi terasa ulterior, atunci acest model este potrivit pentru tine.

Pergole bioclimatice care completeaza o structura existenta

Daca ai inceput deja sa construiesti o structura de pergola pe terasa, putem sa iti sugeram o pergola bioclimatica fara structura proprie. Aceasta este ideala atunci cand deja ai o constructie in locul respectiv si nu vrei sa renunti la ea. Este un mod perfect de acoperire care te va ajuta sa te bucuri de terasa in fiecare zi.

Astfel, acoperisul retractabil este livrat si montat cu usurinta. Este confectionat din lamele de aluminiu incadrate intr-un cadru de aluminiu extrudat vopsit in camp electrostatic care se poate instala peste structura existenta.

Pentru a te asigura ca ai luat decizia corecta, suntem aici sa te sprijinim. Raspundem cu drag la orice intrebari pe care le-ai putea avea si discutam impreuna cum acoperi o terasa cu pergole retractabile bioclimatice, si ce inseamna o astfel de pergola de la Sun Leader.

Din țară

INFORMARE DIN PARTEA WEBUILD SPA MILANO, SUCURSALA ROMANIA – BUCURESTI

Publicat

pe

În conformitate cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, WEBUILD SPA MILANO, SUCURSALA ROMANIA BUCURESTI , Str. Gara Herastrau nr. 2, et.9, sect 2 ,Bucuresti, intentioneaza sa solicite  de la A.N. „Apele Romane” Administratia Bazinala de Apa Banat, aviz de gospodarire a apelor / aviz de amplasament, pentru realizarea ORGANIZARE DE SANTIER PENTRU LUCRARI DE CONSTRUCTII ” deservește investiția „MODERNIZAREA LINIEI FEROVIARE CARANSEBEȘ – TIMIȘOARA – ARAD” LOT3 TIMIȘOARA EST – RONAȚ TRIAJ GR.D  , amplasate in TIMISOARA, TIMIS

Aceasta investitie este constructie nouă

Persoanele care doresc sa obtina informatii suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodarire a apelor, pot contacta solicitantul de aviz la adresa mentionata.

Persoanele care doresc sa transmita observatii, sugestii si recomandari se pot adresa solicitantului sau la adresa Str. Gara Herastrau nr. 2, et.9, sect 2 ,Bucuresti dupa data de  19.12.2023.

Citeste mai mult

Din țară

OPORTUNITATE. Peste 5.000 de posturi de soldat/gradat profesionist în Armată

Publicat

pe

Ministerul Apărării a început procesul de selecție pentru ocuparea a peste 5.000 de posturi de soldaţi profesionişti, la care pot participa bărbați și femei, chiar și fără experiență militară.

Înscrierile pentru cele 5.093 de posturi de soldat/gradat profesionist, care formează cel mai numeros corp de personal militar și execută misiuni specifice luptătorilor şi specialiştilor militari, au început luni, 12 februarie, și se vor încheia la 1 martie, arată Ministerul Apărării pe site-ul propriu.

Principalele condiţii pe care trebuie să le îndeplinească, cumulativ, un candidat sunt: cetăţenia română şi domiciliul stabil în România, vârsta între 18 și 45 de ani, cel puțin 10 clase de liceu sau 11 de învăţământ profesional absolvite, să fie declarat „Admis” la probele de selecţie, care constau în evaluarea capacităţii motrice, evaluarea psihologică şi un interviu, să fie declarat „Apt” la examinarea medicală. Candidații selectați vor participa apoi la un program de instruire gratuit cu durata de până la 10 săptămâni, cazarea, masa şi echipamentul fiind asigurate, de asemenea, gratuit.

Programul de instruire este focusat pe formarea deprinderilor de bază pentru militari în ceea ce priveşte instrucţia de front (…). Ulterior, în funcţie de armă şi specialitate militară, soldaţii parcurg un program de specializare.

Anul trecut au ieşit din sistem aproape 7.000 de angajaţi. Din 2007, de când serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, armata este formată exclusiv din profesionişti.

Citeste mai mult

Din țară

Mai multe afecțiuni afecțiuni duc la suspendarea permisului de conducere

Publicat

pe

Persoanele care suferă de afecțiuni cardio-vasculare, diabet, insuficiență renală gravă și tulburări psihice nu vor mai putea să conducă autovehicole pe drumurile publice.

Doar în cazuri excepționale, permisul de conducere auto poate fie eliberat sau reînnoit persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare. Dar numai după ce afecțiunea a fost tratată și doar în baza unui aviz eliberat de un medic specialist.

Persoanele care au probleme cu aparatul respirator, nu vor mai avea dreptul de a conduce. Aceștia pot redobândi permisul auto doar dacă primesc acceptul medicului specialist.

În cazul persoanelor cu insuficiență renală gravă, permisul poate fi păstrat numai pe baza unui aviz medical autorizat. Și cu condiția efectuării unor controale medicale periodice.

Nici cei cu tulburări psihice sau cu dependență de droguri, medicamente sau alcool, nu au dreptul de a conduce. Iar dacă se constată una dintre aceste afecțiuni ulterior dobândirii permisului, acesta va fi suspendat automat.

De asemenea, conform legii, persoanele care suferă de diabet zaharat nu pot conduce o mașină.

Însă, dacă urmează un tratament medicamentos și se angajează să țină sub control hipoglicemia, își pot păstra permis auto.

Totodată, cei în cazul cărora există suspiciuni de sindrom de apnee moderată sau severă trebuie să efectueze o consultație de specialitate. Și doar dacă obțin un aviz medical autorizat își pot păstra permisul de conducere.

Pentru a avea drept de conducere, șoferii trebuie să aibă o acuitate vizuală binoculară de cel puțin 0,5, când se utilizează ambii ochi. În cazul în care nu se încadrează în aceste limite, nu vor avea dreptul de a conduce un vehicul pe drumurile publice. Decât dacă această problemă se rezolvă prin ochelari de vedere sau lentile de contact.

Nici persoanele care au probleme cu auzul și suferă de hipoacuzie profundă bilaterală nu pot conduce vehicule din categoria A sau B, decât dacă acesta dispune de oglinzi mai mari.

Codul Rutier interzice și persoanelor care au boli cardiovasculare să dețină permis de conducere auto. Totuși, în cazul în care afecțiunea a fost tratată și un medic cardiolog a acordat aviz favorabil, atunci șoferul își poate păstra permisul.

În această categorie intră afecțiuni precum bradiaritmiile, tahiaritmiile, simptome de angină, implantare de stimulator cardiac permanent, operație de bypass coronarian cu grefă, transplant de cord etc.

În schimb, nu se pot elibera sau reînnoi permisele de conducere în cazul unei boli vasculare periferice, cardiopatie valvulară, etc.

Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reînnoite celor care prezintă afecțiuni sau anormalități ale aparatului locomotor.

Persoanele cu dizabilități pot primi dreptul de a șofa numai cu avizul unei unități de asistență medicală autorizate. Iar în anumite cazuri va fi necesar și susținerea unei probe practice de conducere.

De asemenea, avizul acordat trebuie să precizeze ce tip de modificare este necesară la vehicul.

Depresia este o altă afecțiune care, indirect, te poate lăsa fără carnet. Majoritatea medicamentelor utilizate în tratarea acestei afecțiuni conțin substanțe cu efect psihoactiv sau psihotrop.

Aceste medicamente alterează capacitatea șoferului de a reacționa și îi scade atenția. De aceea, lege interzice conducerea unei mașini celor care folosesc astfel de tratamente.

Șoferii prinși sub influența acestor substanțe riscă să ajungă la închisoare. Conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive atrage suspendarea automată a dreptului de a conduce și se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite