Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Începe plata indemnizațiilor pentru Referendumul național

Publicat

pe

Primăria municipiului Timișoara a anunțat că platile  indemnizatiilor  pentru  comisiile  de votare la Referendumul national pentru revizuirea Constitutiei din 6 si 7 octombrie 2018, vor începe luni și se vor desfășura timp de trei zile.

Plățile se  vor  efectua  la  Casa de Cultura a  Municipiului Timisoara (sala Lira) str. Miron Costin,  Nr. 2  in urmatoarele zile:
  

16.10. 2018    intre  orele  09.00 – 16.00
17.10. 2018    intre  orele  09.00 – 16.00
18.10. 2018    intre  orele  09.00 – 16.00

Locale

PROIECT. Pădurea Verde va fi amenajată ca pădure-parc

Publicat

pe

Primăria Timișoara a scos la licitație serviciile de proiectare și asistență tehică din partea proiectantului, Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic, pentru amenajarea Pădurii Verzi ca pădure – parc.

În prezent, Pădurea Verde nu este deschisă publicului, însă are un potential de recreere care poate fi valorificat, prin amenajarea ei ca pădure-parc, astfel încât timișorenii și turiștii să aibă la dispoziție un nou spațiu generos pentru relaxare în aer liber.

De asemenea, proiectul de amenajare va aduce și alte beneficii: creșterea suprafeței de spațiu verde amenajat în zona urbană, conservarea biodiversității locale, educația ecologică a publicului și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea sănătății cetățenilor și dezvoltarea infrastructurii de agrement și recreere, încurajând petrecerea timpului liber în natură.

Intervențiile preconizate vor trebui să fie minim invazive, iar materialele vor fi ecologice. Se vor avea în vedere: conservarea biodiversității și restaurarea ecologică, ameliorarea climatică în mediul urban și accesibilitatea pentru toate grupele de vârstă.

Obiectivele proiectului sunt: adaptarea municipiului la schimbările climatice, protejarea și dezvoltarea biodiversității, conștientizarea importanței ecologice și sociale a pădurii, deschiderea către public.

Pădurea aflată în domeniul public a fost primită cu titlu gratuit și se întinde pe o suprafață de 5.198.412 mp, fiind fond forestier din grupa I funcțională. Proiectul de amenajare se va realiza pe 21.431,61 mp.

Vor fi alei realizate din materiale ecologice, cu lățimea de maxim doi metri și piste pentru bicicliști, bănci, iluminat, puncte de informare, toalete ecologice, construcții provizorii din lemn cu suprafața construită de maxim 15 mp(chioșc, adăpost, platformă de relaxare). Traficul va fi nemotorizat, cu trasee velo și pietonale.

Contractul se va derula în mai multe etape:

-Etapa 1 – Studii: geotehnic, topografic, întocmire documentații și obținere avize conform Certificatului de urbanism (45 de zile de la ordinul de începere)

-Etapa 2 – Elaborare Studiu de Fezabilitate (SF) și elaborare Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire și obținerea Autorizației de Construire (120 de zile)

-Etapa 3 – Elaborare Proiect Tehnic (PT- 80 de zile).

– Etapa 4 – Asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul desfășurării contractului de execuție a lucrărilor.

Valoarea estimată a contractului este de 150.000 de lei, fără TVA. Data limită pentru depunerea ofertelor este 31.03.2023, ora 23,30.

Primăria Timișoara continuă demersurile pentru transformarea Pădurii Verzi în parc

Citeste mai mult

Internațional

Google Pixel Fold va fi mai greu decât alte telefoane pliabile

Publicat

pe

Ergonomia este unul dintre cei mai importanți factori ai smartphone-urilor moderne și acest lucru se aplică și telefoanelor pliabile. Confortul de prindere, senzația materialului și greutatea afectează mult satisfacția utilizatorului. Când vine vorba de telefoane pliabile, aceste reguli nu se schimbă, chiar dacă au o altă nuanță. Cu toate acestea, un zvon recent sugerează că Pixel Fold ar putea fi surprinzător de greu în comparație cu concurenții săi.

Potrivit GizmoChina, viitorul telefon pliabil Google Pixel Fold ar fi surprinzător de greu în comparație cu alte dispozitive pliabile actuale. Pe măsură ce telefoanele pliabile continuă să câștige utilizatori și cotă de piață, producătorii depășesc în mod constant granițele cu designul, caracteristicile și capacitățile lor. Unul dintre cele mai așteptate dispozitive pliabile din 2022 este Google Pixel Fold, așteptat să concureze cu alte dispozitive pliabile populare, cum ar fi Samsung Galaxy Z Fold 4 și Oppo Find N2.

Cu toate acestea, un zvon recent sugerează că Pixel Fold ar putea fi surprinzător de greu în comparație cu aceste două telefoane de la Samsung și Oppo. Potrivit unor surse familiare cu subiectul, Pixel Fold poate cântări mai mult decât Samsung Galaxy Z Fold 4, care este deja un dispozitiv relativ greu, are 263 grame. Acest lucru a stârnit îngrijorări în rândul potențialilor cumpărători care ar putea căuta un dispozitiv ușor și portabil.

Un posibil motiv pentru greutatea lui Pixel Fold este dimensiunea bateriei. Zvonul sugerează că telefonul ar putea avea cea mai mare baterie dintre telefoanele pliabile de pe piață, cu o capacitate apropiată de 5.000 mAh. Aceasta este semnificativ mai mare decât bateria de 4.400 mAh găsită în Galaxy Z Fold 4 și bateria de 4.520 mAh din Oppo Find N2. O baterie mai mare este cu siguranță de dorit, deoarece permite timpi mai lungi de utilizare, dar vine cu prețul greutății suplimentare.

Primele randări cu Pixel Fold ne oferă o idee despre ce să ne așteptăm în ceea ce privește dimensiunile sale. Dispozitivul este de așteptat să aibă aproximativ 140 mm în înălțime și aproape 80 mm în lățime, ceea ce îl aliniază cu Oppo Find N2. Cu toate acestea, ecranul interior al Pixel Fold va fi mai apropiat ca factor de formă de o tabletă tradițională, mai degrabă decât de un pătrat precum Galaxy Z Fold 4. Acest lucru va optimiza dispozitivul pentru elementele UI destinate tabletelor, dar va face și mai greu dispozitivul.

Deci, ce înseamnă acest lucru pentru potențialii cumpărători ai Pixel Fold? În timp ce un dispozitiv mai greu poate fi o îngrijorare pentru unii, greutatea adăugată ar putea merita dacă va avea o baterie mai mare. În plus, designul lui Pixel Fold probabil va fi mai elegant, ceea ce ar putea compensa greutatea suplimentară. Rămâne de văzut dacă greutatea Pixel Fold va fi o problemă majoră pentru consumatori. Cu toate acestea, cu bateria sa mai mare și interfața de utilizare optimizată, ar putea fi totuși un dispozitiv pliabil atractiv pe piață.

Sursa Foto:  via gizmochina.com

Citeste mai mult

Locale

REGULAMENT. Cum călătorim cu animalele de companie cu mijloacele de transport în comun

Publicat

pe

Primăria Timișoara a reglementat accesul persoanelor însoţite de animale de companie în mijloacele de transport în comun de pe raza orașului.

Animalele de companie au acces în tramvaie, troleibuze ori autobuze, cu respectarea condițiilor prevăzute de reglementările locale.

Astfel, câinii de talie medie şi mare au acces în mijloacele de transport în comun ţinuţi în lesă, prinsă de zgardă sau ham şi cu botniţă, în timp ce cânii de talie mică trebuie să fie ţinuţi în lesă, prinsă de zgardă sau ham ori în braţe sau în cuşcă/geantă de transport. Pisicile sau alte animale mici au acces în mijloacele de transport în comun ţinute în cuşcă sau în geantă de transport.

„O persoană poate fi însoţită de maxim un animal de companie de talie medie sau mare, iar în cazul animalelor de talie mică, în funcţie de capacitatea permisă de cuşcă/geantă de transport şi cu respectarea cerinţelor etologice în funcţie de specie/rasă. Animalul trebuie să fie îngrijit, socializat, iar proprietarul să aibă asupra sa carnetul de sănătate care să ateste efectuarea acţiunilor sanitar-veterinare, deparazitări şi vaccinări la zi, avizat de către medicul veterinar curant (precum şi identificarea şi înregistrarea în sistemul naţional RECS, pentru câini)“, explică reprezentanții Primăriei Timișoara.

Deţinătorul animalului de companie va achita şi composta bilet de călătorie şi pentru acesta.

Se recomandă celor care doresc să călătorească însoţiți de animalul de companie să aleagă cea mai liberă zonă a mijlocului de transport în comun şi să evite orele de vârf și mijloacele de transport aglomerate, astfel încât spaţiul să permită o distanţare de minim un metru faţă de celelalte persoane.

Conducătorul de bord sau controlorii de pe mijloacele de transport în comun au dreptul să solicite persoanei însoţite de animal părăsirea mijlocului de transport în situaţia în care acesta nu respectă prevederile menționate.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite