Ne găsiți și pe:

Internațional

Huawei acuză Statele Unite de hacking și spionaj!

Publicat

pe

Compania chineză Huawei trece și ea la atac. Exclusă de pe piața americană din luna mai, firma din China acuză Statele Unite că au făcut tot posibilul pentru a-i pune bețe în roate. Potrivit Huawei, guvernul lui Donald Trump ar fi încercat să-i pirateze sistemul informatic pentru a-și spiona activitățile comerciale.

Guvernul SUA și-a folosit puterea politică și diplomatică pentru a pune presiune pe alte state să interzică echipamentele Huawei„. A declarat Huawei într-un recent comunicat de presă, conform PhonAndroid. „Administrația Trump justifică măsurile împotriva constructorului cu argumentul securității naționale„. „Huawei este o amenințare la adresa securității naționale”, a declarat recent Donald Trump, nerăbdător să folosească Huawei ca un mijloc de presiune în negocierile comerciale cu China. „Niciuna dintre acuzațiile aduse de guvernul SUA nu a fost dovedită până acum. Condamnăm cu tărie eforturile concertate ale guvernului SUA de a discredita Huawei, a declarat Huawei.

Potrivit Huawei, guvernul american a folosit mijloace lipsite de scrupule și ilegale pentru a face presiuni. Firma chineză acuză autoritățile americane că acestea „caută, reține și chiar arestează ilegal angajații Huawei”. În alte cazuri, agenții FBI s-au deplasat la casele unora dintre angajații grupului pentru a-i incita să dezvăluie informații confidențiale.

De asemenea, grupul chinez acuză SUA despre păstrarea ilegală de documente și echipamente. În special, grupul chinez se referă la faptul că așteaptă de mai bine de doi ani întoarcerea unor echipamente de rețea expediate din China în California pentru inspecție. În iunie, Huawei a depus o plângere în acest sens. Mai rău, autoritățile americane au lansat, de asemenea, atacuri cibernetice extinse asupra sistemului informatic al grupului chinez „pentru a se infiltra în intranet” și pentru a colecta informații despre proiectele firmei. Grupul Huawei nu a oferit nicio dovadă a afirmațiilor sale.

Prin această declarație de tip manifest, Huawei neagă ultimele acuzații de furt de brevete. Departamentul de Justiție al SUA investighează grupul după pretențiile lui Rui Pedro Oliveira. Inginerul susține că Huawei a furat designul și brevetele de la camera smartphone pe care a inventat-o. Huawei recunoaște că s-a întâlnit cu Rui Pedro Oliveira în 2014, dar nu s-a ajuns la niciun acord. „Huawei respinge categoric afirmațiile domnului Oliveira privind încălcarea brevetului” afirmă compania chineză. Huawei îl acuză pe inginer că ar fi vrut să scoată bani de la companie. Deocamdată, ancheta departamentului de justiție continuă.

Huawei a fost acuzată de guvernul SUA că primit finanțare din partea a trei agenții de securitate și de informații legate de guvernul chinez. Oficiali și politicieni americani și-au exprimat de mai multe ori îngrijorarea că Huawei a produs și produce telefoane pentru a permite accesul neautorizat al guvernului și armatei chineze la datele din dispozitivele mobile.

Probabil Huawei, locul doi momentan ca producător mondial de smartphone-uri, va fi iar ținta criticilor și atacurilor guvernului american. În acest timp, telefoanele Samsung, producătorul mondial numărul unu, au fost certificate pentru a fi folosite de serviciile federale din Statele Unite. Recent au primit aprobarea pentru a fi utilizate de personalul agențiilor federale din SUA seria Galaxy S10, Galaxy S9 și Samsung Galaxy Note 9. Anterior și alte telefoane Samsung din seria Galaxy S și Galaxy Note au primit certificarea pentru a fi folosite de serviciile federale din Statele Unite.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Internațional

Viitorul smartwatch Samsung Galaxy Watch readuce rama rotativă fizică

Publicat

pe

Samsung va lansa un viitor smartwatch, un succesor al excelentului Galaxy Watch, nu al seriei Watch Active. Un lucru notabil cu acest viitor ceas inteligent este că Samsung va readuce la acesta rama fizică rotativă, care a dispărut de pe seria Galaxy Watch Active. Rama ca atare nu a dispărut, a fost înlocuită cu una fixă dar digitală, unde glisarea de-a lungul marginilor derulează interfața pentru navigarea prin meniuri.

Rama rotativă fizică a fost partea centrală a ceasurilor inteligente Samsung de la Gear S2 până la Galaxy Watch din 2018. De atunci, odată cu lansarea lui Galaxy Watch Active, compania a renunțat la această caracteristică. Apoi, la cererea aproape tuturor utilizatorilor de Galaxy Watch, Samsung a relansat-o pe Galaxy Watch Active 2, dar ca ramă digitală.

Conform informațiilor de la TizenHelp, pentru a continua moștenirea anterioară, compania Samsung va aduce înapoi luneta tactilă fizică pentru a controla dispozitivul. Un recent document publicat de comisia americană de comunicații – Federal Communications Commission (FCC), a dezvăluit că vor fi două modele din viitorul smartwatch Samsung. Un model va avea un afișaj de 45 mm și va avea rama rotativă pe el. Va exista un alt model, dar nu se știe momentan dacă va fi mai mare sau mai mic decât modelul de 45 mm. Ceasul va veni în variante de conectivitate Wi-Fi și Wi-Fi & LTE.

În documentația de la FCC apare și o schiță a spatelui smartwatch-ului. Conform detaliilor tipărite pe capacul din spate, cel puțin la numărul de model SM-R845, smartwatch-ul va avea un ecran din sticlă Gorilla Glass DX, protecție la apă 5ATM, rezistență MIL-STD01-8190G împotriva mediilor dure, GPS încorporat și conectivitate LTE. Conform unei alte organizații de certificare – Bluetooth SIG, ceasurile Galaxy Galaxy de ultimă generație vor suporta Bluetooth Low Energy.

Pe noul Galaxy Watch, Samsung va oferi o versiune actualizată a aplicației Samsung Health care permite monitorizarea ECG și a tensiunii arteriale. Funcția ECG (electrocardiograma) utilizează senzori avansați pe Galaxy Watch Active 2 și permite utilizatorilor să își măsoare și să analizeze ritmul cardiac. Funcția va fi disponibilă din toamnă pe Galaxy Watch Active 2. Samsung a specificat că măsurarea electrocardiogramei, încadrată în Samsung Health, va ajunge și pe viitoarele smartwatch-uri Galaxy Watch.

Sursa Foto: via gizchina.com

Citeste mai mult

Internațional

Marea Britanie va elimina Huawei din infrastructura sa 5G până în 2023

Publicat

pe

La începutul acestui an guvernul britanic a permis companiei Huawei să lucreze la rețelele 5G din Marea Britanie. Huawei a primit acceptul pentru a lucra la o capacitate limitată și în zone considerate mai puțin importante. Huawei a avut permanent probleme în ultimul an, a fost acuzată de spionaj în favoarea guvernului din China iar Statele Unite și aliații săi au impus sancțiuni companiei chineze. Recent administrația de la Washington a prelungit sancțiunile cu încă un an.

Dar acum, conform informațiilor de la GizmoChina, guvernul din Marea Britanie lucrează la eliminarea treptată a echipamentelor gigantului tehnologic chinez până în 2023. Anglia este cel mai important aliat al Statelor Unite și se pare că se va alinia noilor sancțiuni impuse de guvernul Trump. În acest sens, membrii conservatori din guvernul de la Londra, au presat primul ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, pentru a lua măsuri contra Huawei.

Conform mai multor informații, premierul Boris Johnson a fost forțat să elaboreze un plan care să înlăture echipamentele de telecomunicații realizate de Huawei în UK. Anterior, Huawei avea voie să dețină doar o cotă de piață de 35%, ceea ce era oarecum similar cu restricțiile impuse de guvernul din Australia. Acest lucru vine în mijlocul altor acuzații precum riscul de spionaj și securitatea datelor naționale lansate de către guvernul american.

În Statele Unite, rivalul Huawei pe piața de telefonie mobilă și rețele 5G (poate nici nu ar mai trebuie să-l numim rival), este vorba de compania Samsung, a fost contactată de administrația americană pentru a deschide mai multe fabrici de cipuri în SUA.

Guvernul american a cerut inițial Regatului Unit să interzică Huawei, dar premierul Boris Johnson a considerat necesară implicarea companiei Huawei în acel moment, chiar într-un mod limitat. Diverse țări de pe glob, în special aliații SUA, dar nu numai, au dezbateri similare cu privire la implicarea Huawei în implementarea rețelelor 5G pe teritoriul lor. În timp ce marea majoritate percep acest lucru ca o amenințare la adresa securității lor naționale, există și țări care adoptă echipamente 5G furnizate de compania chineză.

Cu toate acestea, planurile guvernului britanic pentru viitorul apropiat ar putea fi un semn al rezistenței crescute cu care se confruntă Huawei în Europa. Sir Iain Duncan Smith, un lider conservator, a declarat că: „Aceasta este o veste foarte bună și sper și cred că va fi începutul unei revizuiri complete și minuțioase a dependenței noastre periculoase de China”.

În acest moment, disputele comerciale dintre SUA și China s-au extins, fiind adoptate sancțiuni suplimentare pentru a limita în continuare operațiunile Huawei în SUA.

Sursa foto: via nationalinterest.org

Citeste mai mult

Internațional

Spania va primi turiști străini din iulie

Publicat

pe

Spania va primi turişti străini  din luna iulie, în condiţiile în care relaxează unele dintre cele mai stricte măsuri de distanţare socială din Europa, dar companiile de turism sunt sceptice să pot salva sezonul de vară, transmite Reuters.

A doua cea mai vizitată ţară din lume s-a închis în luna martie pentru a gestiona pandemia de coronavirus, iar ulterior a impus o carantină de două săptămâni pentru vizitatorii din străinătate. Dar această condiţie va fi ridicată de la 1 iulie, potrivit unui comunicat al guvernului.

„Ce a fost mai rău trecut. În iulie vom deschide treptat Spania pentru turiştii străini, vor ridica măsura carantinei, vom asigura standarde înalte de siguranţă. Abia aşteptăm să vă primim”, a scris ministrul de Externe Arancha Gonzalez Laya pe Twitter, folosind emoji cu bikini, ochelari de soare şi o valiză.

Prin ridicarea măsurii, guvernul speră să compenseze lipsa de comunicare anterioară şi să poată atrage turiştii în perioada verii.

În mod normal, Spania atrage 80 de milioane de vizitatori pe an, turismul reprezentând peste 12% din PIB şi o pondere şi mai mare în cazul forţei de muncă, astfel încât sezonul de vară este esenţial pentru a atenuarea recesiunii.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite