Ne găsiți și pe:

Internațional

Huawei acuză Statele Unite de hacking și spionaj!

Publicat

pe

Compania chineză Huawei trece și ea la atac. Exclusă de pe piața americană din luna mai, firma din China acuză Statele Unite că au făcut tot posibilul pentru a-i pune bețe în roate. Potrivit Huawei, guvernul lui Donald Trump ar fi încercat să-i pirateze sistemul informatic pentru a-și spiona activitățile comerciale.

Guvernul SUA și-a folosit puterea politică și diplomatică pentru a pune presiune pe alte state să interzică echipamentele Huawei„. A declarat Huawei într-un recent comunicat de presă, conform PhonAndroid. „Administrația Trump justifică măsurile împotriva constructorului cu argumentul securității naționale„. „Huawei este o amenințare la adresa securității naționale”, a declarat recent Donald Trump, nerăbdător să folosească Huawei ca un mijloc de presiune în negocierile comerciale cu China. „Niciuna dintre acuzațiile aduse de guvernul SUA nu a fost dovedită până acum. Condamnăm cu tărie eforturile concertate ale guvernului SUA de a discredita Huawei, a declarat Huawei.

Potrivit Huawei, guvernul american a folosit mijloace lipsite de scrupule și ilegale pentru a face presiuni. Firma chineză acuză autoritățile americane că acestea „caută, reține și chiar arestează ilegal angajații Huawei”. În alte cazuri, agenții FBI s-au deplasat la casele unora dintre angajații grupului pentru a-i incita să dezvăluie informații confidențiale.

De asemenea, grupul chinez acuză SUA despre păstrarea ilegală de documente și echipamente. În special, grupul chinez se referă la faptul că așteaptă de mai bine de doi ani întoarcerea unor echipamente de rețea expediate din China în California pentru inspecție. În iunie, Huawei a depus o plângere în acest sens. Mai rău, autoritățile americane au lansat, de asemenea, atacuri cibernetice extinse asupra sistemului informatic al grupului chinez „pentru a se infiltra în intranet” și pentru a colecta informații despre proiectele firmei. Grupul Huawei nu a oferit nicio dovadă a afirmațiilor sale.

Prin această declarație de tip manifest, Huawei neagă ultimele acuzații de furt de brevete. Departamentul de Justiție al SUA investighează grupul după pretențiile lui Rui Pedro Oliveira. Inginerul susține că Huawei a furat designul și brevetele de la camera smartphone pe care a inventat-o. Huawei recunoaște că s-a întâlnit cu Rui Pedro Oliveira în 2014, dar nu s-a ajuns la niciun acord. „Huawei respinge categoric afirmațiile domnului Oliveira privind încălcarea brevetului” afirmă compania chineză. Huawei îl acuză pe inginer că ar fi vrut să scoată bani de la companie. Deocamdată, ancheta departamentului de justiție continuă.

Huawei a fost acuzată de guvernul SUA că primit finanțare din partea a trei agenții de securitate și de informații legate de guvernul chinez. Oficiali și politicieni americani și-au exprimat de mai multe ori îngrijorarea că Huawei a produs și produce telefoane pentru a permite accesul neautorizat al guvernului și armatei chineze la datele din dispozitivele mobile.

Probabil Huawei, locul doi momentan ca producător mondial de smartphone-uri, va fi iar ținta criticilor și atacurilor guvernului american. În acest timp, telefoanele Samsung, producătorul mondial numărul unu, au fost certificate pentru a fi folosite de serviciile federale din Statele Unite. Recent au primit aprobarea pentru a fi utilizate de personalul agențiilor federale din SUA seria Galaxy S10, Galaxy S9 și Samsung Galaxy Note 9. Anterior și alte telefoane Samsung din seria Galaxy S și Galaxy Note au primit certificarea pentru a fi folosite de serviciile federale din Statele Unite.

Internațional

Perseidele – vizibile în noaptea de 12 spre 13 august

Publicat

pe

În noaptea de 12 spre 13 august se produce maximul curentului de meteori Perseide, adică se vor vedea mai multe stele căzătoare decât de obicei, au anunțat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

În mod normal se pot vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră.

Pentru a le vedea, oamenii sunt sfătuiți să iasă în afara orașelor și să privească cerul cu ochiul liber, după miezul nopții, până dimineață.

„Priviți minim 30-40 de minute fără întreruperi, după care faceți o mică pauză și reluați observațiile. Nu prea contează în ce direcție priviți, cât timp nu vă uitați în Pământ sau la telefon”, spus specialiștii.

Aceștia susțin că dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 milimetru diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului.

„Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numește meteorit”, au mai explicat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu“.

Citeste mai mult

Internațional

Prețurile pentru Galaxy Z Flip și Galaxy Fold 4 în Europa au fost confirmate

Publicat

pe

Samsung a lansat pe 10 august în cadrul unui eveniment Galaxy Unpacked căștile wireless Galaxy Buds 2 Pro, seria Galaxy Watch 5 și telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 4. Vedetele evenimentului Samsung vor fi noile telefoane pliabile Flip și Fold. Dincolo de caracteristici și specificații multă lume se întreabă cât vor costa noile telefoane în contextual în care totul s-a scumpit la nivel global.

Acum au apărut informații despre prețurile europene ale viitoarelor smartphone-uri pliabile ale Samsung, Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4, și sunt mai mult sau mai puțin în concordanță cu ceea ce am văzut anterior. HDBlog a găsit aceste prețuri pe site-ul web al unui retailer online. Potrivit sursei, prețul pentru modelul Flip 4 va începe de la 1.080 euro, în timp ce pentru Fold 4 prețul configurației de bază ar trebui să fie de 1.863 euro.

Nu sunt prețuri standard, dar este legitim să presupunem un minim de aproximare odată ce dispozitivele sunt oficializate. Privind prețurile de lansare ale modelelor din generația anterioară, există și o creștere generalizată care variază între 30€ și 100€. Multă lume se aștepta la prețuri mai mici față de Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 pentru noile modele.

Prețuri Samsung Galaxy Z Fold 4:

Modelul cu 256GB stocare: 1.863,89 €| creștere de preț față de Fold 3: +50 €

Modelul cu 512GB: 1.981,89 €| Creștere de preț față de Fold 3: +100 €

Prețuri Samsung Galaxy Z Flip 4:

Modelul cu 128GB stocare: 1.080,90 € | creștere de preț față de Flip: +30 €

Modelul cu 256GB: 1.158,89 € | creștere de preț față de Flip: +60 €

Modelul cu 512GB: 1.275,89 €

Acestea sunt considerații care se fac ținând cont de prețurile medii practicate la nivel european, dar apoi aceste cifre trebuie contextualizate pe fiecare piață în parte.

În ultimele luni s-a presupus că prețurile chiar vor scădea, dar ne aflam încă într-o perioadă de incertitudine economică globală. Cu toate acestea, vă reamintim că telefoanele pliabile Samsung vor fi prezentate pe 10 august în cadrul unui eveniment dedicat Galaxy Unpacked care va începe la ora 16:00 ora României.

Sursa foto: via mysmartprice.com

Citeste mai mult

Internațional

Samsung Galaxy Buds 2 Pro lansate cu funcția Intelligent ANC

Publicat

pe

A trecut exact un an de când Samsung a dezvăluit o nouă pereche de căști wireless, iar compania a lansat pe 10 august noile căști Samsung Galaxy Buds 2 Pro. După cum sugerează și numele, noua generație combină elemente de la două căști Samsung anterioare, și anume Galaxy Buds 2 și Galaxy Buds Pro, și se mândrește cu o tehnologie îmbunătățită „Advanced Intelligent Active Noise Cancellation” împreună cu procesarea Hi-Fi pe 24 de biți.

Înainte de a trece mai departe, trebuie să menționăm că pe 10 august la evenimentul Galaxy Unpacked compania Samsung a mai lansat telefoanele pliabile Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 și o nouă serie de ceasuri inteligente – Samsung Galaxy Watch 5.

Datorită noilor progrese în designul căștilor Samsung și tehnologiei ANC, noul set Samsung Galaxy Buds 2 Pro promite să ascunde chiar și cel mai puternic zgomot ambiental, potrivit SamMobile. În plus, căștile pretind că oferă sunet la calitate de studio și alte tehnologii precum HD Voice și 360 Audio cu Direct Multi-Channel, acesta din urmă necesită interfața Samsung One UI 4.1.1 sau una mai nouă.

Alte specificații pe Samsung Galaxy Buds 2 Pro includ drivere de 10 mm, conectivitate Bluetooth 5.3, un grad de rezistență la apă IPX7 și o durată de viață suficientă a bateriei pentru a dura 8 ore la o singură încărcare sau până la 29 de ore cu carcasa de încărcare inclusă, cu ANC dezactivat. Când ANC este activat, durata de viață a bateriei scade la aproximativ 5 / 18 ore. Revenind la certificarea IPX7, aceasta nu garantează rezistența la praf!

Samsung Galaxy Buds 2 Pro va fi disponibil pe majoritatea piețelor după 26 august. Noile căști sunt disponibile în trei opțiuni de culoare: Zenith Gry, Zenith White și Bora Purple. Din punct de vedere al designului, căștile au un finisaj mat și seamănă cu Samsung Galaxy Buds 2. Samsung susține că sunt cu 15% mai mici decât Buds Pro datorită unui nou „design aerodinamic”.

Noile căști oferă sunet Hi-Fi pe 24 de biți pe dispozitivele Samsung Galaxy care rulează One UI 4.0 sau o versiune ulterioară și acceptă sunet surround complet cu 360 Audio (5.1 sau 7.1 canale).

Compania Samsung oferă noile căști wireless la un preț de 229€ / 229$. Acest preț plasează noul model în aceeași categorie cu Galaxy Buds Pro original. În esență, Galaxy Buds 2 Pro ar trebui să fie cele mai avansate căști wireless Samsung de până acum, dar vom vedea dacă se rildică la așteptările utilizatorilor după folosirea zilnică.

Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite