Ne găsiți și pe:

Internațional

Huawei: Guvernul SUA anunță o înăsprire semnificativă a embargoului

Publicat

pe

Huawei este privit în continuare cu mare reținere de către guvernul american. Au fost persoane și companii care au crezut că vor primi dispense pentru a continua afacerile cu grupul chinez. Este evident că nu a fost așa ceva. Guvernul american a anunțat acum că va lua măsuri și mai restrictive împotriva Huawei. Prin urmare, embargoul va căpăta noi valențe.

După cum a declarat Wilbur Ross, secretar pentru comerț al guvernului SUA și responsabil pentru toate detaliile sancțiunilor americane împotriva Huawei, a declarat pentru Bloomberg, că vor fi impuse restricții suplimentare. Aceste noi măsuri vor face cooperarea între companiile americane și grupul chinez Huawei și mai complicată decât sunt acum.

Wilbur Ross spune că noile reglementări sunt încă în lucru, dar ar trebui să intre în vigoare în viitorul apropiat. Ross a subliniat că nu dorește ca Huawei să fie exclusă total de la colaborarea cu firmele americane, ci este vorba despre protejarea securității naționale a SUA.

Noua extindere a embargoului este destinată să împiedice producția cu utilaje americane a unor componente Huawei. Politicianul american a precizat, de asemenea, că noile măsuri punitive împotriva Huawei și furnizorii săi nu sunt sau nu au făcut parte din negocierile pentru un acord în disputa comercială SUA-China. În prezent SUA vrea să pună în aplicare modalități suplimentare de restricții la export, deoarece Huawei a găsit modalități de a continua să furnizeze componente produse de companii cu sediul în SUA.

Informațiile administrației Trump, privind colaborarea Huawei cu serviciile secrete din China , au fost transmise și partenerilor occidentali din NATO. Conform site-ului german WinFuture, în scurt timp se va lua o hotărâre de către statele UE privind excluderea sau nu a participării Huawei la implementarea rețelelor 5G în UE. SUA și aliații săi folosesc aceste rețele și pentru comunicații militare. De aici și problemele cu Huawei, Statele Unite au dovezi că dispozitivele Huawei spionează în favoarea serviciilor secrete din China.

Huawei și furnizorii săi au încercat, printre altele, să găsească o cale de evitare a sancțiunilor prin mutarea producției în China și prin reducerea proporției de componente fabricate în SUA în produsele sale. Până în prezent, produsele companiilor americane pot fi exportate către Huawei dacă producătorii pot dovedi că 75% din necesarul pentru aceste produse se realizează în afara Statelor Unite. Guvernul SUA ia în considerare în prezent ridicarea acestui barem la 90%.

Marele beneficiar al acestor sancțiuni este gigantul high-tec Samsung. Compania sud-coreeană participă activ la construcția rețelelor 5G în Statele Unite și Uniunea Europeană. Samsung furnizează nu numai echipamente de rețea 5G dar și o mare gamă de smartphone-uri 5G. Amintim aici Galaxy S10 5G, Galaxy Note 10 și 10+, ambele cu 5G, Galaxy Fold 5G, Galaxy A 90 5G și tableta Galaxy Tab S6 5G. Samsung preconizează și lansarea în viitorul apropiat a modelelor Galaxy A51 și A71 ambele cu 5G în SUA. Foarte multe dintre modelele Galaxy S și unele din sera Galaxy A au fost acreditate și aprobate pentru folosirea de către agențiile federale de securitate din SUA. Samsung are cu totul alt statut în SUA decât rivalul său pe piața smartphone Huawei.

Guvernul american a mai spus că intenționează să încercă să împiedice Huawei să vândă produse dezvoltate de companii americane, care sunt în întregime produse în afara SUA. Acest lucru ar afecta apoi probabil nu numai producția reală, ci și mașinile și tehnologiile necesare pentru aceasta. În consecință, Huawei practic nu ar mai putea folosi tehnologia americană, motiv pentru care compania chineză a început să folosească componente din China pentru produsele sale.

Sursa foto:  winfuture.de

Internațional

Perseidele – vizibile în noaptea de 12 spre 13 august

Publicat

pe

În noaptea de 12 spre 13 august se produce maximul curentului de meteori Perseide, adică se vor vedea mai multe stele căzătoare decât de obicei, au anunțat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

În mod normal se pot vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră.

Pentru a le vedea, oamenii sunt sfătuiți să iasă în afara orașelor și să privească cerul cu ochiul liber, după miezul nopții, până dimineață.

„Priviți minim 30-40 de minute fără întreruperi, după care faceți o mică pauză și reluați observațiile. Nu prea contează în ce direcție priviți, cât timp nu vă uitați în Pământ sau la telefon”, spus specialiștii.

Aceștia susțin că dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 milimetru diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului.

„Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numește meteorit”, au mai explicat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu“.

Citeste mai mult

Internațional

Prețurile pentru Galaxy Z Flip și Galaxy Fold 4 în Europa au fost confirmate

Publicat

pe

Samsung a lansat pe 10 august în cadrul unui eveniment Galaxy Unpacked căștile wireless Galaxy Buds 2 Pro, seria Galaxy Watch 5 și telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 4. Vedetele evenimentului Samsung vor fi noile telefoane pliabile Flip și Fold. Dincolo de caracteristici și specificații multă lume se întreabă cât vor costa noile telefoane în contextual în care totul s-a scumpit la nivel global.

Acum au apărut informații despre prețurile europene ale viitoarelor smartphone-uri pliabile ale Samsung, Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4, și sunt mai mult sau mai puțin în concordanță cu ceea ce am văzut anterior. HDBlog a găsit aceste prețuri pe site-ul web al unui retailer online. Potrivit sursei, prețul pentru modelul Flip 4 va începe de la 1.080 euro, în timp ce pentru Fold 4 prețul configurației de bază ar trebui să fie de 1.863 euro.

Nu sunt prețuri standard, dar este legitim să presupunem un minim de aproximare odată ce dispozitivele sunt oficializate. Privind prețurile de lansare ale modelelor din generația anterioară, există și o creștere generalizată care variază între 30€ și 100€. Multă lume se aștepta la prețuri mai mici față de Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 pentru noile modele.

Prețuri Samsung Galaxy Z Fold 4:

Modelul cu 256GB stocare: 1.863,89 €| creștere de preț față de Fold 3: +50 €

Modelul cu 512GB: 1.981,89 €| Creștere de preț față de Fold 3: +100 €

Prețuri Samsung Galaxy Z Flip 4:

Modelul cu 128GB stocare: 1.080,90 € | creștere de preț față de Flip: +30 €

Modelul cu 256GB: 1.158,89 € | creștere de preț față de Flip: +60 €

Modelul cu 512GB: 1.275,89 €

Acestea sunt considerații care se fac ținând cont de prețurile medii practicate la nivel european, dar apoi aceste cifre trebuie contextualizate pe fiecare piață în parte.

În ultimele luni s-a presupus că prețurile chiar vor scădea, dar ne aflam încă într-o perioadă de incertitudine economică globală. Cu toate acestea, vă reamintim că telefoanele pliabile Samsung vor fi prezentate pe 10 august în cadrul unui eveniment dedicat Galaxy Unpacked care va începe la ora 16:00 ora României.

Sursa foto: via mysmartprice.com

Citeste mai mult

Internațional

Samsung Galaxy Buds 2 Pro lansate cu funcția Intelligent ANC

Publicat

pe

A trecut exact un an de când Samsung a dezvăluit o nouă pereche de căști wireless, iar compania a lansat pe 10 august noile căști Samsung Galaxy Buds 2 Pro. După cum sugerează și numele, noua generație combină elemente de la două căști Samsung anterioare, și anume Galaxy Buds 2 și Galaxy Buds Pro, și se mândrește cu o tehnologie îmbunătățită „Advanced Intelligent Active Noise Cancellation” împreună cu procesarea Hi-Fi pe 24 de biți.

Înainte de a trece mai departe, trebuie să menționăm că pe 10 august la evenimentul Galaxy Unpacked compania Samsung a mai lansat telefoanele pliabile Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 și o nouă serie de ceasuri inteligente – Samsung Galaxy Watch 5.

Datorită noilor progrese în designul căștilor Samsung și tehnologiei ANC, noul set Samsung Galaxy Buds 2 Pro promite să ascunde chiar și cel mai puternic zgomot ambiental, potrivit SamMobile. În plus, căștile pretind că oferă sunet la calitate de studio și alte tehnologii precum HD Voice și 360 Audio cu Direct Multi-Channel, acesta din urmă necesită interfața Samsung One UI 4.1.1 sau una mai nouă.

Alte specificații pe Samsung Galaxy Buds 2 Pro includ drivere de 10 mm, conectivitate Bluetooth 5.3, un grad de rezistență la apă IPX7 și o durată de viață suficientă a bateriei pentru a dura 8 ore la o singură încărcare sau până la 29 de ore cu carcasa de încărcare inclusă, cu ANC dezactivat. Când ANC este activat, durata de viață a bateriei scade la aproximativ 5 / 18 ore. Revenind la certificarea IPX7, aceasta nu garantează rezistența la praf!

Samsung Galaxy Buds 2 Pro va fi disponibil pe majoritatea piețelor după 26 august. Noile căști sunt disponibile în trei opțiuni de culoare: Zenith Gry, Zenith White și Bora Purple. Din punct de vedere al designului, căștile au un finisaj mat și seamănă cu Samsung Galaxy Buds 2. Samsung susține că sunt cu 15% mai mici decât Buds Pro datorită unui nou „design aerodinamic”.

Noile căști oferă sunet Hi-Fi pe 24 de biți pe dispozitivele Samsung Galaxy care rulează One UI 4.0 sau o versiune ulterioară și acceptă sunet surround complet cu 360 Audio (5.1 sau 7.1 canale).

Compania Samsung oferă noile căști wireless la un preț de 229€ / 229$. Acest preț plasează noul model în aceeași categorie cu Galaxy Buds Pro original. În esență, Galaxy Buds 2 Pro ar trebui să fie cele mai avansate căști wireless Samsung de până acum, dar vom vedea dacă se rildică la așteptările utilizatorilor după folosirea zilnică.

Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite