Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Un an negru pentru lumea artistică internațională. Numele mari care ne-au părăsit în 2016

Publicat

pe

Anul 2016 a fost marcat de dispariția mai multor figuri majore din lumea artistică, în special din lumea muzicală. De la David Bowie la George Michael – lumea a rămas mai săracă în ceea ce privește industria muzicală. Aproape până în ultimele clipe, aceste mari nume ale muzicii au continuat să ne propună o muzică de calitate, relevantă pentru epoca din care au făcut parte.

David Bowie a murit de cancer în luna ianuarie

Anul 2016 a debutat cu o veste tristă pentru lumea muzicală. Legendarul artist britanic David Bowie a murit de cancer în luna ianuarie, la două zile după lansarea ultimului său album cu accente de jazz „Blackstar”.  David Bowie a murit la 69 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul.

Lumea muzicii a pierdut un alt nume uriaș la câteva luni. Prince a murit la sfârșitul lunii aprilie, în urma unei supradoze de analgezice. Cântărețul american a decedat la vârsta de 57 de ani, la mai puțin de o săptămână după ce a susținut ultimul său concert.

Leonard Cohen a murit la trei săptămâni după lansarea albumului

Leonard Cohen și-a părăsit și el fanii, la începutul lunii noiembrie, la trei săptămâni după lansarea albumului „You Want it Darker”. 

Acești trei giganți au fost, fiecare în felul său, simboluri ale unei epoci apuse, consideră Theo Cateforis, profesor de istorie și cultură muzicală la Syracuse University .

„Moartea lor ne face sa ne gândim la cum erau carierele din acele vremuri și la faptul că acest tip de artiști ar putea fi întâlnit tot mai rar în viitor”, a afirmat acesta, pentru AFP.

„În aceste ultime două decenii, acești muzicieni s-au izolat sau au ales, în orice caz, o carieră solo”, a explicat el cu privire la Prince și la David Bowie.

În ciuda exigențelor din prezent, Prince și David Bowie au rămas actuali, în mare parte datorită capacității lor de a-și schimba constant stilul, dar și de a-și pune sub semnul întrebării practicile.

Prince, David Bowie și Leonard Cohen sunt doar capetele de afiș al unei lungi liste de artiști de care ne-am despărțit în 2016.

George Michael a murit în ziua de Crăciun

Anul s-a încheiat cu dispariția unui alt nume uriaș al industriei muzicale. Britanicul George Michael a murit chiar în ziua de Crăciun, la vârsta de 53 de ani.

Nu doar lumea muzicală a pierdut nume mari în 2016, ci și cea cinematografiei

Actorul Alan Rickman, celebru pentru rolul profesorului Severus Snape din seria ”Harry Potter”, a murit la vârsta de 69 de ani.  Actorul, care era unul dintre cei mai iubiți actori britanici, suferea de cancer și a decedat în luna ianuarie, la Londra.

Câteva luni mai târziu, celebrul actor Gene Wilder a decedat. Cunoscut pentru rolul lui  ‘Willy Wonka’,  Gene Wilder a murit la vârsta de 83 de ani, anunțul fiind făcut de familia sa, care nu a oferit multe detalii.

Tot în acest an și-a pierdut viața și tânărul actor Anton Yelchin. Cunoscut pentru rolul din Star Trek, actorul a decedat la vârsta de 27 de ani, după ce a fost ucis de propria mașină.

Luna decembrie a adus și pierderea unui alt nume uriaș de la Hollywood. Celebra Zsa Zsa Gabor a încetat din viață la înaintata vârstă de 99 de ani. Actrița a murit în urma unui atac de cord, în propria locuință, cu aproximativ două luni înainte să împlinească 100 de ani.

Tot la final de an, actrița Carrie Fisher a decedat. Cunoscută pentru rolul Prințesei Leia din Star Wars, actrița în vârstă de 60 a murit, după ce a suferit un atac de acord, în timp ce se afla la bordul unui avion care zbura pe ruta Londra – Los Angeles. Vedeta a fost internată, iar câteva zile mai târziu a survenit decesul. La doar o zi de la moartea acesteia, s-a stins din viață și mama lui Carrie Fisher, legendara actriță Debbie Reynolds, chiar în timp ce pregătea înmormântarea fiicei ei. Cu inima sfărâmată de durere că și-a pierdut iubita fiica, Debbie a murit în urma unui un atac cerebral.

Carrie Fisher a murit

Anul 2016 a marcat și pierderea unor alte nume importante. Dintre acestea amintim decesul celebrei scriitoare Harper Lee. Autoarea bestsellerului „Să ucizi o pasăre cântătoare” (n.r. – To Kill a Mockingbird), distins cu premiul Pulitzer în 1961, a murit, în februarie, la vârsta de 89 de ani.

Lumea sportului a pierdut și ea un nume uriaș. Legendarul Muhammad Ali a încetat din viață, la vârsta de 74 de ani, după ce a fost spitalizat din cauza unei probleme respiratorii.

2016 a reprezentat și anul în care am pierdut o figură politică marcantă. Fostul lider revoluționar cubanez Fidel Castro a decedat în luna noiembrie, anunțul fiind făcut de fratele său, Raul, care i-a urmat la conducerea Cubei. Au urmat nouă zile de doliu, timp în care urna cu cenușa lui Fidel Castro a traversat Cuba.

 

Sursa: libertatea.ro

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Internațional

Honor Magic 7 și Honor Magic 7 Pro lansate cu cip cu Snapdragon 8 Elite

Publicat

pe

Compania chineză Honor a lansat zilele trecute seria Honor 7, compusă din Honor Magic 7 și Honor Magic 7 Pro. Noile telefoane emblematice au fost lansate în China și au la bord cel mai nou procesor Qualcomm, Snapdragon 8 Elite. Seria Honor Magic 7 rulează sistemul de operare MagicOS 9 bazat pe Android 15 din cutie. Ambele modele au sticlă de protecție Honor Rhino Glass și certificare pentru praf și apă IP69+IP68.

Honor Magic 7 are un afișaj OLED LTPO plat cu diagonala 6,78 inch (17,22 cm) cu o rată de refresh de 120 Hz și luminozitate maximă de până la 5.000 de niți, ceva ne mai întâlnit pe cele mai recente telefoane mobile. Potrivit Honor, nu lipsește nici Dolby Vision. Fratele său mai mare, Honor Magic 7 Pro are un afișaj OLED micro-quad-curbat cu cu diagonala de 6,8 inch (17,27 cm) cu specificații similare, potrivit MySmartPrice. Honor Magic 7 Pro are diagonala ecranului la fel ca Samsung Galaxy S24 Ultra.

Modelul Pro primește o insulă dinamică, în genul telefoanelor mai noi Apple iPhone. Acolo este plasată o a doua cameră frontală de adâncime 3D pentru deblocarea feței, spre deosebire de telefonul mai mic, care dispune de doar o cameră frontală.

Ambele telefoane din seria Honor 7 au procesorul emblematic Qualcomm Snapdragon 8 Elite asociat cu cu până la 16GB de memorie RAM și 1 TB de stocare internă.

Honor Magic 7 și Magic 7 Pro au camere principale identice de 50MP, o cameră ultrawide de 50MP și o cameră selfie de 50MP. Magic 7 Pro are o cameră cu teleobiectiv tip periscop de 200 MP cu zoom optic de 2,5x și zoom digital de 100x. În schimb, modelul mai mic, Magic 7 are o cameră cu teleobiectiv de 50 MP cu zoom optic de 3x și zoom digital de 50x.

Sunt diferențe și la baterie între cele două telefoane din seria Honor magic 7. Modelul mai mic are o baterie de 5.650 mAh, cu încărcare SuperCharge cu fir de 100W și fără fir de 80W. Honor Magic 7 Pro are o baterie de 5.850 mAh și aceleași viteze de încărcare.

Honor Magic 7 are dimensiunile și greutatea de 162,1 x 75,8 x 7,95 mm și 199 grame, în timp ce Honor Magic 7 Pro are 162,7 x 77,71 x 8,8 mm și o greutate de 223 grame. Ambele telefoane au scaner de amprentă în afișaj, deblocare facial și difuzoare stereo. Cele două telefoane sunt certificate IP68+IP69 pentru rezistență la praf și apă.

Honor Magic 7 este disponibil în culorile Asaka Gold, Snow White, Moon Shadow Grey, Sky Blue, Velvet Black, în timp ce Honor Magic 7 Pro în Moon Shadow Grey, Snow White, Sky blue, Velvet black.

Honor Magic 7, modelul cu 12GB RAM + 256GB stocare costă în China 4.499 CNY, aproximativ 580 de euro sau 630 de dolari. Modele cu memorie RAM și stocare mai multă, de exemplu 16GB RAM + 1TB stocare, ajung până la 710 euro sau 770 de dolari.

HONOR Magic 7 Pro, modelul cu 12GB de memorie RAM + 256GB stocare costă 5.699 CNY, adică aproximativ 740 de euro sau 800 de dolari. Modelele cu memorie RAM și stocare mai multă, de exemplu 16GB de RAM + 1TB stocare costă 6.699 yuani chinezești, aproximativ 870 de euro sau 940 de dolari.

Honor nu a dezvăluit încă data lansării smartphone-urilor pentru piețele globale, dar ne așteptăm ca cele două modele să fie lansate cel puțin în India, similar cu seria precedentă.

Foto: honor.com

Citeste mai mult

Internațional

Vivo a lansat seria X200, cip puternic, cameră de 200MP și baterii mari

Publicat

pe

În cadrul unui eveniment care a avut loc în China, compania Vivo și-a prezentat noile telefoane Vivo X200, Vivo X200 Pro și Vivo X200 Pro mini. Toate cele trei smartphone-uri au procesoare Mediatek Dymensity 9400, iar memoria RAM poate ajunge la 16GB de RAM și stocarea până la 1TB. Nu știm momentan dacă aceste modele din seria Vivo X200 vor fi disponibile și în Europa.

Vivo X200 are un ecran de 6,67 inch (16,94 cm), în timp ce varianta X200 Pro are un ecran de 6,78 inch (17,22 cm). Ambele au ecrane OLED cu o rată de reîmprospătare de până la 120Hz și până la 4.500 niți luminozitate maximă, potrivit GSMArena. Vivo X200 Pro mini are un ecran cu diagonala de 6,3 inch (16 cm) de tip OLED LTPO cu rata de 120Hz.

Toate cele trei modele au procesorul emblematic MediaTek Dimensity 9400. Există diferențe în materie de RAM și stocare între cele trei modele în funcție de modul cum sunt cuplate memoria RAM și stocarea. Dar, toate 12/16GB de RAM și 256/512GB și până la 1TB stocare. Toate cele trei modele au sistemul de operare Origin OS 5. Cele trei telefoane vor fi concurenți redutabili pentru Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra.

Vivo X200 și Vivo X200 Pro mini au trei camere de 50MP, una principală, una cu unghi ultra-larg și una cu teleobiectiv. În plus, varianta Pro are o cameră cu teleobiectiv de 200MP. Toate cele trei smartphone-uri au o cameră selfie de 32MP.

Vivo a reușit să împacheteze baterii uriașe în ambele telefoane X200 Pro datorită tehnologiei de baterie Silico Anode de a treia generație. X200 are o baterie de 5.800 mAh, modelul Pro are o baterie de 6.000 mAh, în timp ce X200 Pro mini are o unitate de 5.700 mAh. Toate cele trei modelele oferă încărcare cu fir de 90W și încărcare wireless de 50W.

În materie de senzori și conectivitate Vivo X200, Vivo X200 Pro și Vivo X200 Pro mini au tot ce oferă telefoanele emblematice. De asemenea, cele trei telefoane sunt certificare IP68+IP69, pentru rezistență la praf și apă.

Vivo X200 și Vivo X200 Pro sunt livrate în culorile Sapphire Blue, Titanium Grey, Moonlight White și Carbon Black, potrivit 91Mobiles. Prețurile sunt în funcție de RAM și stocare și pornesc de la 5.299 CNY sau 748 USD / 685 euro. Variantele cu mai mult RAM și stocare vor fi mai scumpe.

Vivo X200 Pro mini este disponibil în culorile Titanium Blue, Micro Powder (un fel de roz), Straight Forward (alb) și Simple Black. Telefonul pornește, pentru varianta de bază, de la 4.699 CNY (yuan chinezesc), adică aproximativ 663 de dolari / 610 euro. Toate cele trei telefoane sunt disponibile la vânzare din ziua lansării, 14 octombrie. Cum a scris mai sus, greu de crezut că vor fi disponibile în Europa.

Foto: Vivo

Citeste mai mult

Internațional

România îndeplinește condițiile pentru programul Visa Waiver. Când vom putea călători peste Ocean

Publicat

pe

Ambasadorul României în SUA Andrei Muraru a anunţat marţi că România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver.

Astfel, primii români vor putea călători fără vize în Statele Unite, probabil, în prima parte a anului viitor.

„Sigur, aşteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicaţii pentru vize din acest an, precum şi pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”, a spus Muraru, într-o înregistrare video.

Acesta a mai adăugat: „Astăzi este o zi mare, o zi pe care am aşteptat-o multă, multă vreme: de astăzi, România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiţie pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută”, anunţă Muraru într-o înregistrare video postată mpe site-ul ambasadei.

Ambasadorul României în SUA a mai precizat că este necesară o confirmare din partea autorităţilor de la Washington în perioada următoare.

https://www.facebook.com/watch/?v=1230806568162765&t=15

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite