Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Întreruperi de curent în județul Timiș

Publicat

pe

 

*Sunt afectați locuitorii din Timișoara, Giroc, Șag, Sânandrei, Dumbravița, Dudeștii Noi, Jimbolia dar și din alte localități

Lucrarile de reparații si modernizare făcute de Enel în această perioadă o să-i afecteze direct și pe unii locuitori din județul Timiș, prin întreruperile repetate de curent. 

Iată care este programul lucrărilor din acestă perioada.

Astăzi, Luni 8 februarie, vor rămâne fără curent cetățenii care locuiesc pe Bd. Revoluției nr. 8 și pe str. Teiului nr. 1 din Timișoara, în intervalul orar 9-17.  În județul Timiș, între aceleași ore, se oprește curentul în Giarmata (parțial), Dumbrăvița (p), Lenauheim (p), Dudeștii Noi nr. 530 și Sânandrei nr. 595.

Marți, 9 februarie, între orele 9-18 nu va fi curent deloc pe str. Corbului nr. 9 din Timișoara și în localitățile Coștei (Gorunelu SRL) și Găvojdia (la societatea Gavopar SRL). Între 9 și 12 se vor face întreruperi de curent pe str. Drubeta, între Mureș și Mareșal Averescu, în intervalul orar 10-18, pe str. Drumul Gladnei și Spitalului din localitatea Făget, între orele 8-18 la Stamora Română (p) și între orele 9-16 în Giarmata (p + parcare autostrada), Alioș nr. 47 și Bencecu de Jos nr. 82. Între 10-15 se întrerupe energia electrică în Făget, pe străzile A. Iancu, V. Fenesiu, S. Olariu, Abatorului, Vâlcele, Țarinii, Calea Bichigiului, Salcâmilor, Calea Lugojului, Aleea CFR, Dorobanți, E. Murgu, M. Viteazul, Ștefan cel Mare, Cetății, O. Pășcuțiu, Lalelelor, C. Brediceanu, Stadionului, Libertății și Independenței.

 

Enel anunță și pe miercuri 10 februarie, întreruperi de curent programate pe străzile Bd. Liviu Rebreanu (p),  Arenei, Rachetei, Sirius (p), Uranus (p) din Timișoara. Iar între orele 9 și 18  în Săcălaz (p), Cherestur, Beba Veche. Între orele 9-16, în Timișoara, pe străzile Olanda, Albinelor, I. Roată, Dr. Koch, C. Davilla, Molidului, Verde, Piața Athena, dar și în Cărpiniș (primărie, Ice Dyp, Comcereal), Giarmata (p), Șag X nr. 3 și Șag XXII nr. 64. De dimineață de la ora 8 și pînă seara la 18, rămân fără curent locuitorii din în Stamora Română, iar între orele 8 și 20 nu va fi curent în Jena, Crivina, Găvodjia, la societatea Business Forest și la Tehnocer și Timcon din Jena.

 

Lucrari de reabilitare și moderniozare se anunță și Joi, 11 februarie, pe strada Amforei din Timișoara (9-17) și în județ, la Giroc (p), Giarmata (p), la Jimbolia (pensiunea Faust, Kasa&Sevy SRL), la Dudeștii Vechi, la Pădureni (p) și Săcălaz nr. 358, între aceleași ore. La fel se va întâmpla și în localitățile Sălbăgel, Sălbăgelu Nou, Dragomirești, Oloșag, Știuca, Zgribești, între orele 8 și 20, și în Făget (str. Drumul Gladnei și Spitalului), între orele 10 și 18)

 

Vineri, 12 februarie, vine rândul Jimboliei să rămână fără curent (str. Gh. Doja, Dr. Diel, Spre Vest, Spre Sud, Ion I. de la Brad, serele, sonda geotermală, spital, gara CFR, zona blocuri gară, Herzog SRL, Laziova brutărie, Kinga SRL, str. Mărășești și adiacente), dar și a localităților Giroc (p) Saravale (p) și Pădureni (p) – în intervalul orar 9-17. Tot vineri, locuitorii de pe strda Brândușei din Timișoara (nr.18), între aceleași ore. Mai mult vor fi nevoiți să aștepte venirea curentului (între 8 și 18) cei care locuiesc în Ohaba Lunga, Dubești, Bara, Lăpușnic și Dobrești.

 Enel anunță întreruperi de curent pe strada Brândușei din Timișoara, la nr. 18, dar și în județ: Jimbolia (str. Gh. Doja, Dr. Diel, Spre Vest, Spre Sud, Ion I. de la Brad, serele, sonda geotermală, spital, gara CFR, zona blocuri gară, Herzog SRL, Laziova brutărie, Kinga SRL, str. Mărășești și adiacente), Saravale (p), Pădureni (p) și Giroc (p), între orele 9-17. Nu în ultimul rând, vor rămâne fără energie electrică, între orele 8-18, localitățile, Dubești și Ohaba Lungă.

 

 

 

 

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

Tratamente de deratizare și dezinsecție terestră, la Timișoara. Informații utile pentru cetățeni

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara anunță demararea unor noi campanii de deratizare și dezinsecție pe suprafețele de pe domeniul public al orașului, în luna iulie. Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea unui mediu sănătos și sigur pentru toți cetățenii orașului.

Deratizare

În perioada 1-14 iulie 2024, între orele 09:00 și 17:00, se vor efectua servicii de deratizare pe domeniul public. Produsul utilizat este Colbrom Pastă, cu o norma de consum de 100 gr/stație de intoxicare, substanță activă Bromadiolone. Acesta este avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, făcând parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 14 (rodenticide). Măsura are scopul de a controla și reduce populația de rozătoare, prevenind astfel răspândirea bolilor și menținerea unui mediu urban curat.

Dezinsecție terestră

Între 1-7 iulie 2024, în intervalul orar 22:00 – 06:00, se va desfășura acțiunea de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor și larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Produsele folosite sunt Cymina Plus (substanță activă Cipermetrin) pentru combaterea țânțarilor adulți, cu o concentrație a soluției de lucru de 50 ml produs în 3 litri de apă/solvent, și VECTOBAC WG (substanță activă Bacillus thuringiensis subsp. israelensis) pentru combaterea larvelor, cu o concentrație a soluției de lucru de 1 kg produs în 10 L/apă.

Dezinsecție aeriană

În perioada 1-7 iulie 2024, între orele 05:30 și 09:30, se vor efectua servicii de dezinsecție aeriană, pentru combaterea țânțarilor și larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Produsul utilizat este Cymina Plus (substanță activă Cipermetrin), cu o concentrație a soluției de 50 ml produs în 1 litru de apă.

Substanțele folosite pentru dezinsecția aeriană şi terestră fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor), avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății. Aceasta este a patra campanie de dezinsecție împotriva țânțarilor din acest sezon.

Recomandări pentru cetățeni

Cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cei cu afecțiuni cardiace, astmatice sau alergice sunt sfătuiți să evite zonele în care se desfășoară aceste operațiuni. Crescătorii de albine sunt sfătuiți să își protejeze stupii prin scoaterea acestora în afara ariei de stropire.

În cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, perioadele de desfășurare a serviciilor de deratizare și dezinsecție vor fi decalate.

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE șoferi! Restricții de circulație în mai multe zone din Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara continuă lucrările de întreținere și reparare a  drumurilor precum și a rețelelor de apă și canalizare din oraș și pe parcursul verii, astfel încât vor surveni închideri de circulație rutieră în mai multe zone din oraș.

La solicitarea Aquatim, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier, în vederea executării lucrărilor la obiectivul „CL13 : Execuție rețele de apă și canalizare, Timișoara Sud Lot 1”.

Închiderea circulației rutiere se va face etapizat, începând cu data de 23 iunie 2024, după cum urmează:

etapa I, în perioada 23 iunie 2024 – 6 iulie 2024, pe strada Lămâiței, tronsonul cuprins între strada Nicolae Andreescu și strada Eugen Cuteanu;

etapa II, în perioada 15 iulie 2024 – 10 august 2024, pe strada Eugen Cuteanu, tronsonul cuprins între imobilul cu nr. 21 și strada Lămâiței (pe o distanță de 117 m) și respectiv între imobilul cu nr. 21 și strada Nicolae Andreescu (pe o distanță de 85 m);

etapa III, în perioada 6 iulie 2024 – 13 iulie 2024, pe strada Lămâiței, tronsonul cuprins între strada Ardealului și strada Ioan Slavici.

De asemenea, la solicitarea Societății Drumuri Municipale Timișoara, traficul rutier va fi închis din data de 25 iunie 2024, în vederea realizării lucrărilor de așternere a covorului asfaltic, după cum urmează:

în perioada 25 iunie 2024 – 5 iulie 2024, în intervalul orar 07:00-18:00, pe strada Evlia Celebi;

în perioada 25 iunie 2024 – 11 iulue 2024, în intervalul orar 07:00-18:00, pe strada Palmierilor, tronsonul cuprins între strada Mătăsarilor și calea Dorobanților;

în perioada 6 iulie 2024 – 16 iulie 2024, în intervalul orar 07:00-18:00, pe strada Protopop George Dragomir, tronsonul cuprins între Piața Crucii și bulevardul Mihai Viteazul.

Autoritățile recomandă șoferilor să folosească rute alternative pe perioada desfășurării lucrărilor.

Citeste mai mult

Internațional

SOLSTIȚIU DE VARĂ. Începe vara astronomică

Publicat

pe

Solstițiul de vară din acest an va avea loc pe 20 iunie, mai devreme decât de obicei, marcând cea mai timpurie dată de la acest fenomen din ultimii 228 de ani.

În mod tradițional, solstițiul de vară are loc pe 21 iunie, dar în 2024, fenomenul astronomic va fi observat pe 20 iunie.

Această schimbare se datorează alinierii specifice a calendarului cu ciclurile orbitale ale Pământului și va continua să fie mai devreme la fiecare patru ani până în 2096, când se așteaptă să se producă cel mai timpuriu solstițiu al secolului.

Solstițiul de vară este cel mai lungă zi a anului, moment în care Soarele atinge cel mai înalt punct pe cer, iar emisfera nordică primește cea mai mare cantitate de lumină solară. Fenomenul marchează începutul verii din punct de vedere astronomic și este un moment de tranziție spre zile mai scurte, care vor continua să scadă treptat până la solstițiul de iarnă.

Solstițiul de vară apare atunci când Pământul ajunge în punctul său de orbită unde axa sa înclinată de 23,5 grade permite emisferei nordice să primească maximul de lumină solară, în timp ce emisfera sudică primește cea mai mică proporție de lumină.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite