Ne găsiți și pe:

Locale

ATENȚIE! Hoți deghizați în montatori de burlane acționează în Timiș

Publicat

pe

Mai multe persoane care au montat burlane la o casă din localitatea Ianova, județul Timiș, sunt cercetate penal după ce la finalizarea lucrării au cerut o altă sumă de bani față de cea propusă inițial.
Păgubiții au anuțat poliția, iar hoții au fost urmăriți mai bine de 20 de kilometri pentru că nu au oprit la semnalele oamenilor legii.
„În cursul acestei zile, 19 martie a.c., poliţiştii Secţiei 1  Poliţie Rurală au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi executat o lucrare la un imobil din localitatea Ianova, iar la finalizarea acesteia au solicitat o altă sumă de bani decât cea stabilită iniţial cu proprietarul imobilului”, se arată într-un comunicat al IPJ Timiş.
După ce au montat burlanele, între muncitori şi proprietarii locuinţei, a început un scandal din cauza prețului, ceea ce i-a determinat pe păgubiți să sune la 112.
Însă, la vederea mașinii Poliției, muncitorii au plecat cu un autoturism.
„Poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea. S-a procedat la urmărirea autoturismului, acesta fiind oprit la intrarea în municipiul Timişoara. În urma verificărilor efectuate a reieşit că în autoturism se aflau 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 34 de ani, aceştia fiind conduşi la sediul poliţiei pentru audieri”, au mai informat reprezentanții IPJ Timiş.
Şoferul a fost amendat cu 4.060 de lei, conform OUG 195/2002, fiindu-i retrase certificatul de înmatriculare, plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării, pentru 30 de zile.
Cei patru au fost au fost audiați după care s-au ales cu dosar penal pentru „înşelăciune”. Cercetările continuă.

Locale

Traficanți de droguri din Timișoara, arestați

Publicat

pe

Trei persoane din Timișoara vor fi cercetate penal în stare de arest pentru trafic de droguri de risc și mare risc după ce, zilele trecute, la domiciliul lor au fost descoperite droguri.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în Timișoara, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. 3 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – 2022, persoanele bănuite ar fi distribuit amfetamină, ecstasy și cannabis în Timișoara.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate aproximativ 7 grame de amfetamină, mai multe doze de cannabis și 3 grindere.

3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 – 25 de ani, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: Poliția Română

Citeste mai mult

Locale

Salubrizare în Piața Romanilor din Timișoara, după sesizările cetățenilor

Publicat

pe

Piața Romanilor – insula de verdeață care se deschide dinspre Bd.3 August 1919 și în imediata vecinătate a Pieței Traian, flancată de clădiri istorice, sub umbra coroanelor bogate de tei, piața în care se înalță turlele impunătoare ale Bisericii Romano-Catolice Millenium, a fost reîmprospătată zilele trecute.

Lucrătorii Brantner au desfășurat o acțiune de curățenie în zona Piețelor Romanilor și Traian și pe străzi învecinate. Echipele au fost trimise în teren la inițiativa Serviciului Protecție Mediu, Management Deșeuri și Salubrizare și Guvernanță Participativă și Management Cartiere, ca răspuns promt la sesizările cetățenilor pentru un loc curat și îngrijit.

Au fost spălate și curățate pavajul Pieței Traian, Str. Dacilor, stațiile de tramvai și stația de taxi din apropiere.

Acțiuni similare, desfășurate tot pentru rezolvarea unor situații sesizate de cetățeni: curățare, spălare, colectare deșeuri au avut loc pe platoul de vizavi de Gara de Nord.

De asemenea, a fost lichidată rampa de gunoi de pe strada Ceferiștilor, aproximativ 20 tone de gunoi fiind ridicat și transportat.

„Vă reamintim adresele de colectare gratuită pentru deșeurile voluminoase, vegetale, din construcții, precum și resturile de polistiren și carton din ambalaje: Calea Torontalului, nr. 94, strada Avram Imbroane, nr. 70, Calea Moșniței, nr. 2-4 și Calea Chișodei, strada Mile Cărpenișan, nr. 3“, informează Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Locale

Culoar de promenadă de lumină și culoare, în centrul Timișoarei

Publicat

pe

Plimbarea pe sub culorile umbrelelor de pe Str. Alba Iulia continuă cu pașii prin culoarul de lumină de pe Alecsandri.

Începând cu ziua Timișoarei, spațiul de promenadă care face legătura între Piața Libertății și Piața Unirii oferă bucuria plimbării pe timp de seară, pe sub ghirlande de lumini calde.

Astfel, puteți petrece timp relaxant la o plimbare dinspre Unirii până în Victoriei, cu decorul de lumini și culoare.

„Punem în valoare spațiul pietonal preferat al celor mai mulți trecători în traversarea Cetății. Ghirlandele de pe Alecsandri vor lumina până în sezonul de iarnă, când vor fi înlocuite cu cele festive, de sărbători“, anunță Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite