Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Curățenie în parcurile și locurile de joacă din Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara continuă acțiunile de îngrijire a  parcurilor și spațiilor verzi.

Prin societățile din subordine și firmele contractate, municipalitatea a intervenit pentru curățarea parcurilor și locurilor de joacă, măturarea aleilor, golirea coșurilor de gunoi din parcurile, scuarurile și spațiilor de joacă şi canisitele existente și ridicarea deșeurilor de pe spațiul verde.

Au fost demarate acțiuni de cosire a ierbii în zonele: Parc Stadion, Banu Sport, perimetral Stadion Dan Păltinișan, Liceul Sportiv „Banatul”, Parcul Central, Calea Aradului, Consiliul Europei, Calea Lugojului, Aleea Studenților, Aleea F.C. Ripensia, Faleza Bega – Pod Modoș, Bulevardul 3 August, Piața Romanilor, Piața Traian, str. Surorile Martir Caceu, locurile de joacă D. Kiriak și Martir Țintaru, Scoala Generală Generală nr.2 , Grădinița PP219 str. Mureș, Calea Șagului, Zona Lacului, Zona Mircea cel Bătrân, Zona Macilor, Zona Vrancea, Zona Ion Rațiu, Zona Băraganului, Zona Eroii de la Păuliș, Zona Tebea, Zona Negulici și Bulevardul Take Ionescu. Activități de igienizare a coșurilor de gunoi și măturarea aleilor au fost realizate în: Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Catedralei, Scuarul Gheorghe Doja, Piața Victoriei, Parcul Justiției, Parcul Rozelor, Parcul Ion Creangă, Piața 700, Str. Dr. Russel, zona locurilor de joacă de pe str.V. Lucaci, Calea Aradului, Consiliul Europei, P-ța Romanilor, zona Medicinei, Calea Lugojului, Aleea Studenților, Parcul Studențesc, Parcul V. Pârvan (Coposu), și str. V. Pârvan, zona B.R.D., Bulevardul I.C. Bratianu, Scuar Electromotor, Parcul Cetății și Parcul Botanic.

La Ceasul Floral și pe Aleea Studenților, Aleea F.C. Ripensia, Calea Lugojului, Calea Aradului, Consiliul Europei, P-ța Victoriei, Aleea Studentilor, Aleea F.C. Ripensia, Bulevardul C.D. Loga au fost greblate și încărcate resturile vegetale. În Parcul Justiției, Parcul Rozelor, Parcul Ion Creangă, Scuarul Capitol, Scuarul Statuii lui Eminescu, Piața Victoriei, Parcul Justiției, Parcul Rozelor și Parcul Ion Creangă, terenul a fost degajat, iar în Piața Libertății, Parcul Alpinet, Piața Victoriei, Piața Sf. Maria și Bulevardul Tineretii au fost plivite alveolele și arbuștii. De asemenea, pe str.V. Lucaci s-au executat tăieri de corecție, iar în Piața Victoriei au avut loc toaletări ale gardului viu și au fost plantați arbori din specia Acer. Pe Bulevardul Republicii, str. Mureșan și Bulevardul Tinereții au loc proceduri de erbicidare.

Întreținerea parcurilor reprezintă o prioritate pentru Primăria Timișoara, care cere măsuri sporite tuturor societăților și companiilor care acționează pe domeniul public, astfel încât să fie respectate graficele de lucrări asumate.

Locale

Vaporașele vor circula, din nou, pe Bega, de la 1 martie

Publicat

pe

Societatea de Transport Public Timişoara a anunţat că de la 1 martie se va relua circulaţia vaporaşelor pe Bega, ambarcaţiunile fiind coborâte la apă sâmbătă, pentru probe.

Traseul curselor pe Bega, graficul de circulaţie, dar şi staţiile în care vor opri urmează să fie disponibile în curând pe site-ul STPT.

Preţul unui bilet pentru o călătorie cu vaporaşul, în regim de transport public, pe cursul râului Bega, în interiorul Timişoarei, este de doar 1 leu.

Vaporaşele vor face şi curse de agrement, tot pe Bega, însă nu doar pe teritoriul Timişoarei, ci până la ecluza de la Sânmihaiu Român. O astfel de călătorie durează 2 ore, iar preţul unui bilet va costa, pentru un adult, 30 de lei, 10 lei pentru copii, iar persoanele cu dizabilităţi, copiii cu vârsta sub 7 ani, elevii, studenţii şi pensionarii de pe raza judeţului Timiş vor beneficia de gratuitate, pe baza documentelor doveditoare.

Un vaporaş care circulă pe Bega are o capacitate de 50 de persoane.

Societatea de Transport Public Timişoara are în administrare 7 vaporaşe.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult

Locale

Amenzi de 63.000 de lei la depozitul Unicarm din Orțișoara. Ce au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorului

Publicat

pe

Depozitul Unicarm din localitatea Orţişoara a fost amendat cu 63.000 de lei de inspectorii de la Protecția Consumatorului, care, în urma unui control, au găsit mai multe abateri printre care carne transportată în condiţii improprii, vitrine frigorifice murdare şi rupte, produse cu greutate mai mică decât era notată pe ambalaj sau produse depozitate în condiţii necorespunzătoare.
Conform unui comunicat de presă, de joi, al CRPC Vest Timiş, în urma controlului operativ care a avut loc la magazinul Unicerm din Orţişoara au fost identificate produse alimentare din carne de porc, congelate găsite în vitrinele frigorifice pentru care s-a constatat că au fost transportate de la depozitul din Vetis cu o maşină care asigura o temperatură între 2-4 grade , intrerupându-se lanţul de frig .
Au mai fost găsite vitrine frigorifice neigenizate corespunzator, rupte, deteriorate cu acumulare de gheaţă în exces produse alimentare congelate, preambalate individual cu conţinut cuprins în bloc de gheaţă, zăpadă în interiorul ambalajului, rezultat al decongelării si recongelării ulterioare, nerespectare temperatura de depozitare-păstrare-transport.
De asemenea, inspectorii au identificat şi practici comerciale incorecte.
„S-a constatat faptul ca la Branza topită cu smantană la 140 g la Branza topită cu ardei-140 g, Branza topită cu verdeaţă-140 g şi Branză topită cu verdeaţă plasa-140g  – S-au cântărit produsele si s-a constatat ca produsele cu tot cu ambalajul de carton au o cantitate de 150g, ambalajul din carton are 20 de grame, iar cele 8 triunghiuri cu tot cu ambalajul din folie aveau 130g, fiind sub gramajul declarat. De asemnea s-au identificat produse alimentare marca UNICARM caşcaval şi preparate din carne fără a se menţiona cantitatea netă. Consumatorii fiind induşi în eroare prin omisiune inselătoare”, se mai precizează în comunicatul de presă.
În cadrul aceluiaşi control au fost identificate produse alimentare Delma diverse sortimente depozitate la o temperatură de 13,6 grade deşi producatorul menţionează o temperatură de 2-10 grade şi au fost identificate preparate produse de Unicarm cu deficienţe de etichetare.
În urma controlului au fost date 7 amenzi în valoare totală de 63.000 de lei şi 4 avertismente.
De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare a peste 2.720 kg produse neconforme şi s-a propus încetarea practicilor comerciale incorecte.

Citeste mai mult

Locale

Amendă de 30.000 de lei pentru aruncarea deșeurilor pe pațiul public. Persoana sancționată a făcut curățenie

Publicat

pe

Poliția Locală a identificat și sancționat o persoană care a aruncat ilegal deșeuri la intersecția dintre străzile Cercului și Dimineții.

Conform prevederilor OUG 92/2021, a fost aplicată o amendă în valoare de 30.000 lei și s-a stabilit un termen de o zi pentru a face dovada predării corecte a deșeurilor. De asemenea, persoana sancționată a venit la fața locului pentru a prelua deșeurile aruncate ilegal.

Primăria Timișoara are în vedere monitorizarea mai multor zone din oraș pentru a-I depista pe toți cei care aruncă deșeurile la voia întâmplării.

Foto: Poliția Locală

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite