Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Festivalul PLAI, ediția a XIV-a. Vezi programul evenimentului

Publicat

pe

O nouă ediție a Festivalului PLAI va avea loc la Timișoara, timp de trei zile în care vor fi organizate 11 concerte  world music, proiecții de filme, expoziții, foodcourt și peste 60 de activități menite să nască pasiuni.

Cunoaștem valoarea și potențialul Muzeului Satului Bănățean, iar anul acesta ne dorim să aducem la lumină o parte mai puțin vizitată a sa. Cea de-a 14 a ediție ne va găsi într-un nou cadru în incinta muzeului, un spațiu pe care ne dorim să îl explorăm și descoperim alături de participanți.

13 – 15 Septembrie, la Muzeului Satului Bănățean, Festivalul PLAI va aduna peste 50 de prieteni cu proiecte noi și vechi. Adulții și copiii se vor juca, vor picta și desena, vor povesti, vor citi și asculta povești tradiționale japoneze, se vor relaxa cu yoga și mindfulness, vor învăța să facă fotografii frumoase cu telefonul.

Se vor lăsa purtați pe ritmuri pe timp de zi alături de DJ locali sau vor lua parte la sesiuni de muzică improvizată, vor pătrunde cu grijă în tainele universului înstelat, alături de Societatea Română pentru Astronomie Culturală care ne va călăuzi pas cu pas printre stele, planete și meteoriți. Ateliere de inginerie genetică, de ilustrație, de cioplit în lemn, de făcut coronițe din flori, de făcut cosmetice naturale, introducere către primii pași de kizomba. Degustări de vin, cafea și ciocolată, mâncare tradițională arabă și din Afganistan, alături de migranți și refugiați stabiliți în Timișoara, dar și posibilitatea de a avea o experiență de fine dining în curtea unei case din cadrul muzeului.

Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale. Ei conectează și susțin comunități de makerpentru a crește impactul soluțiilor în depășirea problemelor sistemice. La festival vom vorbi despre abilitățile necesare de care orice tânăr are nevoie pentru a ajuta la rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea: empatia, lucrul în echipă, leadership colaborativ și rezolvarea creativă a problemelor.

În “Hambarul cu jocuri video” nostalgicii se pot juca pe console retro, arcade, unde le va sta la dispoziție și un Tetris uriaș, iar pentru cei care preferă mișcarea, vor avea de ales între handball, frisbee, badminton, ping pong și fotbal American.

“Întreabă psihoterapeutul” este un proiect dezvoltat alături de Ancuța Coman, pentru cei care s-au întrebat vreodată cum este să stai de vorbă cu un psihoterapeut, în cele trei zile de festival timp de 10 minute pot povesti despre ei, Ancuța va răspunde la curiozitățile pe care le au, iar tot ce discută rămâne între ei.

PROGRAM muzical Festivalul PLAI 2019:

Vineri 13.09

19:00 Sonido Tupinamba

20:30 Nubyan Twist

22:00 Bebel Gilberto

23:45 Panjabi MC

 

Sâmbătă 14.09

19:00 Balkan Taksim

20:30 Amira Kheir

22:00 Red Baraat

23:45 Bosq

 

Duminică 15.09

19:00 47Soul

20:30 Orange Blossom

22:00 Gili Yalo

Abonamentul Festivalului PLAI poate fi achiziționat la prețul de 98 de lei, online pe www.plai.ro, şi fizic de la librăriile Cărtureşti. În perioada festivalului valoarea abonamentului va fi de 118 lei, iar biletele pentru o zi de festival vor putea fi achiziționate la 78 lei.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.plai.ro. și  https://www.facebook.com/PLAIFestival/

Festivalul PLAI 2019 este organizat de voluntarii Centrului Cultural PLAI din Timişoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

Co-finanţator: Consiliul Judeţean Timiş

Locale

A aruncat deșeuri pe spațiul public. A fost amendat și i-a fost confiscată autoutilitara

Publicat

pe

Un tânăr de 26 de ani a fost amendat cu 30.000 de lei și i-a fost confiscată autoutilitara pe care o conducea după ce a fost prins că a aruncat deșeuri pe spațiul public și le-a incendiat.

„Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Săcălaz, au fost sesizati prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi aruncat deşeuri dintr-o autoutilitară, pe care ulterior le-ar fi incendiat, pe un teren viran ce aparţine unei foste societăţi comerciale din localitatea Beregsău Mare. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificat şoferul autoutilitarei, un bărbat în vârstă de 26 de ani, bănuit de comiterea faptei”, a transmis marţi IPJ Timiş.

Şoferul autoutilitarei, un bărbat de 26 de ani a fost amendat cu 30.000 lei conform OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor, fiind luată măsura complementară a confiscării autoutilitarei.

Foto: Poliția Română

Citeste mai mult

Locale

Cerșetori ridicați de polițiștii locali din mai multe zone din Timișoara

Publicat

pe

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță și Ordine Publică au desfășurat, în ultimele zile, o amplă acțiune cu scopul depistării persoanelor fără adăpost și a celor care apelează la mila publică pe raza municipiului Timișoara.

Astfel, s-a acționat în zonele Parcul Botanic, Gara de Nord, Bdul General Dragalina, Catedrala Mitropolitană – Parcul Civic, Zona Elba, Pictor Ioan Zaicu.

Au fost depistați un număr de 16 cerșetori și oameni ai străzii, aceștia fiind predați către centrul social de pe Strada Telegrafului.

Totodată, în cazul a două astfel de persoane s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii 61/1991 republicată, deoarece au pătruns fără drept în clădirea fostei casierii a Retim de pe Strada Matei Corvin.

Astfel de acțiuni sunt organizate periodic, pe lângă verificările zilnice și măsurile luate ca urmare a sesizărilor de la cetățeni.

De la începutul acestui an în baza de date a Poliției Locale au fost înregistrați un număr de 228 cerșetori și oameni ai străzii.

Polițiștii locali iau măsuri de preluare a acestora din stradă și predarea către serviciile sociale în vederea reintegrării lor, dar din păcate, din cauza legislației, dar și a faptului că aici primesc bani de la cetățeni, aceștia se întorc înapoi în stradă.

Citeste mai mult

Locale

„Străzi pentru comunitate“, pe Bulevardul Cetății din Timișoara. Programul evenimentelor

Publicat

pe

„Străzi pentru comunitate” dăruiește cetățenilor din cartiere, pentru o zi, o stradă circulată în mod obișnuit de mașini, și o transformă în loc de desfășurare a unor activități destinate tuturor vârstelor, care pun în valoare specificul cartierului, organizate cu parteneri „din vecini”: școli, societăți comerciale, universități, cluburi sportive etc.

Anul acesta, evenimentul se va desfășura pe Bd. Cetății, duminică 14 aprilie.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, circulația tramvaielor și a autovehiculelor pe Bd. Cetății, între Calea Torontalului și str. Amforei/Martir Cernăianu va fi oprită, între orele 7:00 și 17:00.

Participarea la activități este gratuită. De asemenea, la fiecare atelier, participanții pot câștiga premii simbolice: penare (truse) din meshuri reciclate, cărți, biscuiți gigantici și pâine de la Prospero, chiar și flori cu rădăcină, pentru grădinile din fața blocului (care vor fi plantate ulterior, cu sprijinul Horticultura).

Programul se desfășoară între orele 11:00-16:00 și cuprinde următoarele activități:

SCENĂ
11:00 – Sticluța, spectacol pentru copii cu Asociația „Teatru pentru Tine”
Povestea unei sticle de plastic aruncate în apă de un copil nepăsător. O temă actuală și esențială astăzi, „tradusă” în mod amuzant pe înțelesul celor mici.
12:30 – Spectacol realizat de elevii Școlilor Gimnaziale 19 și 24
14:00 – Dans cu Magnum Team

15:00 – Spectacol folcloric cu Ansamblul „Timișul” Tineret

Soliști: Sara Vasilescu, David Crișan, Maria Șaptebani, Ana-Maria Moldova, Alexandra Acs, Cristian Negrea și Bianca Opăriuc
Dirijor: Nicolae Baniciu. Coregrafi: Maria Topciov, Ciprian David și Doina Susan

ATELIERE, 12:30-16:00

– Împletit de nuiele cu meșterul popular Dinu Perva

– Ateliere creative cu CODRU– Grădinărit cu Facultatea de Horticultură, Universitatea de Științele Vieții „Mihai I”
– Croșetat cu Cristina Codreanu

– Percuție cu Sorina Savii

– Pictură cu Claudia Marta

– Lectură cu Florina Jinga

– Mânuit de păpuși cu maestrul păpușar Maria Gornic

– Desene pe asfalt și obiecte din materiale reciclabile, cu Gabriela Muscan

CONCURSURI, 11:00-16:00

Crosul Cetății, ora 11:00

Crosul se adresează copiilor între 6 și 15 ani. Startul se va da la ora 11:00, pe Bd. Cetății, în apropierea colțului cu Str. Amforei. Regulamentul de participare poate fi consultat pe www.casadeculturatm.ro, începând de astăzi, 9 aprilie, ora 17:30.
Battle de street dance, ora 13:00

CLICK AICI PENTRU REGULAMENT 

COMPETIȚII AMICALE PENTRU SENIORI, 12:30-16:00

Șah, table, rebus, integrame, sudoku. Seniorii sunt invitați să vină cu jocul de table/șah de acasă. Rebus, integrame și sudoku sunt furnizate de organizatori.

MIȘCARE ÎN AER LIBER, 11:00-16:00

Bd. Cetății/Str. Iancu Flondor

11:00 – clasă de aerobic cu Beauty Center

12:00 – ora de mișcare cu Smartfit

Bd. Cetății

11:00-16:00 – ping-pong, baschet, volei tras cu arcul etc. cu Asociația Campioni pentru Viitor

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite