Ne găsiți și pe:

Locale

ACTUALIZARE. Tânărul care și-a înjunghiat, mortal, fosta iubită a fost prins

Publicat

pe

Actualizare:

Poliţiştii din Timişoara l-au prins pe bărbatul de 31 de ani, suspectat că a înjunghiat o tânără de 20 de ani. Acesta a fost găsit de poliţişti după aproximativ trei ore de căutări, în zona Pădurea Verde şi a fost dus la sediul IPJ Timiş pentru audieri.

O tânără în vârstă de 21 de ani a murit, vineri seară, aceasta fiind înjunghiat de fostul iubit, în parcul din spatele Catedralei Mitropolitane din Timişoara.

Anchetatorii spun că, din primele cercetări, fata  de 21 de ani, din Hunedoara, se afla, vineri seara, în parcul din spatele Catedralei Mitropolitane din Timişoara, iar la un moment dat la ea a venit fostul ei iubit, de 31 de ani, tot din Hunedoara.

Acesta a scos un cuţit cu care a înjunghiat-o pe tânără de mai multe ori, după care a fugit.

Persoanele aflate în zonă la acea oră au sunat la 112, iar la faţa locului a sosit o ambulanţă care a transportat-o pe victimă la spital. Medicii au depus eforturi să o salveze însă fata a murit.

Poliţiştii continuă cercetările pentru prinderea bărbatului de 31 de ani.

Locale

Aplicație securizată pentru alertarea pompierilor din județul Timiș

Publicat

pe

Pompierii timișeni vor putea răspunde mai rapid la intervenții în urma unei investiții de aproximativ 250 de mii de lei a Consiliului Județean.

Mai exact, CJ Timiș este în curs de a achiziționa o aplicație securizată pentru alertarea forțelor de intervenție de către dispeceratul unității, în timpul preluării apelului 112.

Proiectul este unul pilot și vizează reducerea timpilor de răspuns și gestionarea eficientă a forțelor și mijloacelor. Sistemul va fi implementat la nivel de inspectorat cu gestionare arondată a celor șapte subunități de pompieri din județ, asigurând astfel un management unitar al forțelor și mijloacelor implicate în conducerea unor situații de urgență de amploare. Ulterior, sistemul poate fi implementat până la nivelul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din tot județul Timiș.

Aplicația va permite, printre altele, adăugarea de incidente, cu adresă și coordonate GPS, informații despre incident și numărul de telefon al celui care l-a semnalat. Sistemul va permite alertarea echipajelor disponibile prin notificări de tip push. Prin intermediul aplicației, pompierii vor fi notificați în cel mult două secunde de la trimiterea alertării de către dispecer.

Orice investiție care salvează vieți merită atenția noastră. Siguranța timișenilor este prioritară. Trebuie spus că proiectul a fost gândit de vechea administrație, împreună cu cei de la ISU, dar eu nu am venit la Consiliu să distrug ceea ce au făcut bun predecesorii mei, ci să construiesc. Am venit să construiesc proiecte benefice pentru timișeni, cu impact pozitiv pentru comunitatea noastră”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Aplicația se află în licitație publică, iar ofertele celor interesați se pot depune până pe 3 noiembrie. În momentul în care noul sistem va fi funcțional, aceasta va fi transmis spre folosință, cu titlu gratuit, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș.

Citeste mai mult

Locale

Dominic Fritz, investit vineri în funcția de primar al Timișoarei

Publicat

pe

„Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timișoarei.

Tocmai am vorbit și cu d-na Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie, la ora 10:00.

Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale.

Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să se stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc.

Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!“, a anunțat Dominic Fritz, miercuri, pe facebook.

Trei persoane au contestat în instanță alegerea lui Dominic Fritz în funcția de primar

Învestirea în funcţie a primarului ales, Dominic Fritz, care trebuia să aibă loc marţi, se amână, întrucât validarea mandatului său a fost contestată în instanţă de trei timişoreni.

Tribunalul Timiş va judeca miercuri contestaţia.

Până la emiterea unei hotărâri judecătorești definitive care va permite preluarea mandatului de către Dominic Fritz, acesta a anunțat pe Facebook că își continuă întâlnirile cu reprezentanții PNL pentru a stabili formarea unei majorități în Consiliul Local și Consiliul Județean.

„Am avut mai multe conversaţii cu Dominic Fritz în ultimele zile. Am decis împreună să prelungim perioada de negociere în speranţa că vom ajunge la o înţelegere între PNL şi USR PLUS despre majorităţi stabile şi asumate atât în Consiliul Judeţean, cât şi în Consiliul Local Timişoara. Suntem conştienţi de responsabilitatea mare cu care timişorenii şi timişenii ne-au încredinţat în 27 septembrie şi hotărâţi să transformăm Timişoara şi Timişul, împreună”, a spus Alin Nica într-o postare pe facebook.

 

Citeste mai mult

Locale

BAROMETRU urban. Timișoara – în topul orașelor cu cei mai mulți locuitori mulțumiți

Publicat

pe

Oraşele care au cei mai mulțumiți locuitori sunt Cluj-Napoca, Oradea, Alba Iulia, Braşov, Drobeta-Turnu Severin, Timişoara, Sighişoara, Slatina şi Iaşi, cele mai multe fiind din regiunea Centru.

Oradea se clasează pe locul întâi pe ţară la gradul de satisfacţie al locuitorilor faţă de spaţiile publice, starea străzilor, investiţiile administraţiei, atragerea de investiţii private şi serviciile administrative, arată sondajul Barometru urban – Calitatea vieţii în oraşele din România, realizat în perioada 1 iulie – 15 august, în 41 de oraşe reprezentative.

La capitolul investiţii realizate de către primării, 55% din populaţia urbană este mulţumită de proiectele înfăptuite în orașul în care locuiesc, pe primul loc clasându-se Oradea cu un grad de mulţumire al cetăţenilor de 88%.

Potrivit răspunsurilor celor 13.000 de locuitori care au participat la sondaj, serviciile de sănătate, poluarea aerului şi infrastructura rutieră sunt cele mai importante trei probleme urbane identificate.

„Cel mai ridicat nivel de satisfacţie generală faţă de oraşul în care locuiesc respondenţii este înregistrat în centrele urbane din regiunea Centru (87%), iar cel mai scăzut, în oraşele din Sud-Muntenia (74%). În 9 oraşe, nivelul de satisfacţie depăşeşte 90%: Cluj- Napoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Braşov, Drobeta-Turnu Severin (94%), Timişoara, Sighişoara (92%), Slatina şi Iaşi (90%). Infrastructura educaţională şi de siguranţă publică, precum şi disponibilitatea magazinelor sunt aspectele care înregistrează nivelurile cele mai ridicate de satisfacţie în mediul urban. Pe ultimele locuri în ierarhia aprecierii facilităţilor şi infrastructurii urbane se situează serviciile de sănătate şi starea străzilor, urmate de activitatea administraţiei publice în domeniul urbanismului”, arată Barometrul urban.

Cele trei mari probleme ale locuitorilor din mediul urban sunt serviciile de sănătate, poluarea aerului şi infrastructura rutieră.

În cadrul aceluiaşi proiect, a mai fost derulat un sondaj la care au răspuns autoritățile locale a 259 orașe din România.

Astfel, din perspectiva acestora, „principalele trei probleme urbane sunt infrastructura rutieră (cu majoritatea nevoilor reprezentate de drumuri intraurbane), infrastructura de utilităţi (cele mai frecvente nevoi fiind legate de infrastructura de apă şi canalizare, urmată de cea de distribuţie a gazelor naturale) şi infrastructura educaţională”, menţionează sursa citată.

Sondajul, care se găsește pe platforma on-line citadini.ro, face parte din proiectul de elaborare a Politicii Urbane a României, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Banca Mondială.

Foto: Răzvan Vitionescu

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite