Ne găsiți și pe:

Locale

ȘTIAȚI CĂ. Cele mai interesante informații despre mâncare

Publicat

pe

Cercetătorii au descoperit că, de-a lungul vieții, omul se hrănește circa 4 ani. Mâncarea ne ține în viață și tocmai de aceea restaurantele, cafenelele și fast-food-urile au reușit să supraviețuiască în cele mai dificile perioade de timp.

Vă invităm să citiți câteva curiozități despre mâncare:

Ceaiul este a doua băutură consumată în lume, cantitativ, după apă

Strugurii sunt pe locul 3 în topul celor mai cultivate fructe din lume, după banane și portocale

Portocalele sunt originale din China, iar romanii sunt cei care le-au adus în Europa

Mărul este cel mai consumat fruct din Europa

Roșia și dovleacul sunt considerate, din punct de vedere botanic, fructe și nu legume

Cea mai veche legumă folosită de om este varza

Pe parcursul întregii sale vieți, o singură vacă dă peste 200.000 de pahare de lapte

Laptele este asimilat în proporție de 97% de organism

Ceapa este cea mai folosită legumă din lume

Regina Egiptului, Cleopatra, era atat de frumoasă datorită băilor pe care le făcea în lapte de capră, cunoscut pentru calitățile antiinflamatorii ale pielii

Copii se nasc având  Cercetătorii pun acest lucru pe seama faptului că au o creștere rapidă și au nevoie de multe calorii pentru a se putea dezvolta.

Sardina e cel mai sănătos și mai ieftin peste din lume? Dintre toți peștii, conține cea mai mare cantitate de Omega 3. Alegeți varianta în sos de tomate!

Pudra albă de pe unele tipuri de salam este un mucegai comestibil, numit… penicilină. Acesta ține departe bacteriile dăunătoare și previne contactul acestora cu carnea.

Mierea de albine nu expiră. Cea mai veche oală de miere care este încă comestibilă. A fost descoperită în 1922 de Howard Carter – în mormântul faraonului egiptean Tutankhamun. A fost testată de biologi și s-a constatat că este încă bună pentru consum.

***

Dacă v-am făcut poftă de mâncare, vă invităm să comandați o oală de mâncare pentru toată familia și să vă aduceți aminte de mesele din copilărie.

Alege din meniu ai vrea să împarți cu cei dragi mâine la prânz sau la cină și plasează o comandă.

Toate preparatele sunt făcute din ingrediente de la producători locali, proaspete și delicioase

Tu aranjează masa și noi îți livrăm oala cu potol caldă direct la tine acasă.

Comandă aici sau sună la 0742 274 120.

Locale

Traficanți de droguri din Timișoara, arestați

Publicat

pe

Trei persoane din Timișoara vor fi cercetate penal în stare de arest pentru trafic de droguri de risc și mare risc după ce, zilele trecute, la domiciliul lor au fost descoperite droguri.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în Timișoara, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. 3 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – 2022, persoanele bănuite ar fi distribuit amfetamină, ecstasy și cannabis în Timișoara.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate aproximativ 7 grame de amfetamină, mai multe doze de cannabis și 3 grindere.

3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 – 25 de ani, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: Poliția Română

Citeste mai mult

Locale

Salubrizare în Piața Romanilor din Timișoara, după sesizările cetățenilor

Publicat

pe

Piața Romanilor – insula de verdeață care se deschide dinspre Bd.3 August 1919 și în imediata vecinătate a Pieței Traian, flancată de clădiri istorice, sub umbra coroanelor bogate de tei, piața în care se înalță turlele impunătoare ale Bisericii Romano-Catolice Millenium, a fost reîmprospătată zilele trecute.

Lucrătorii Brantner au desfășurat o acțiune de curățenie în zona Piețelor Romanilor și Traian și pe străzi învecinate. Echipele au fost trimise în teren la inițiativa Serviciului Protecție Mediu, Management Deșeuri și Salubrizare și Guvernanță Participativă și Management Cartiere, ca răspuns promt la sesizările cetățenilor pentru un loc curat și îngrijit.

Au fost spălate și curățate pavajul Pieței Traian, Str. Dacilor, stațiile de tramvai și stația de taxi din apropiere.

Acțiuni similare, desfășurate tot pentru rezolvarea unor situații sesizate de cetățeni: curățare, spălare, colectare deșeuri au avut loc pe platoul de vizavi de Gara de Nord.

De asemenea, a fost lichidată rampa de gunoi de pe strada Ceferiștilor, aproximativ 20 tone de gunoi fiind ridicat și transportat.

„Vă reamintim adresele de colectare gratuită pentru deșeurile voluminoase, vegetale, din construcții, precum și resturile de polistiren și carton din ambalaje: Calea Torontalului, nr. 94, strada Avram Imbroane, nr. 70, Calea Moșniței, nr. 2-4 și Calea Chișodei, strada Mile Cărpenișan, nr. 3“, informează Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Locale

Culoar de promenadă de lumină și culoare, în centrul Timișoarei

Publicat

pe

Plimbarea pe sub culorile umbrelelor de pe Str. Alba Iulia continuă cu pașii prin culoarul de lumină de pe Alecsandri.

Începând cu ziua Timișoarei, spațiul de promenadă care face legătura între Piața Libertății și Piața Unirii oferă bucuria plimbării pe timp de seară, pe sub ghirlande de lumini calde.

Astfel, puteți petrece timp relaxant la o plimbare dinspre Unirii până în Victoriei, cu decorul de lumini și culoare.

„Punem în valoare spațiul pietonal preferat al celor mai mulți trecători în traversarea Cetății. Ghirlandele de pe Alecsandri vor lumina până în sezonul de iarnă, când vor fi înlocuite cu cele festive, de sărbători“, anunță Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite