Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

ȘTIAȚI CĂ. Cele mai interesante informații despre mâncare

Publicat

pe

Cercetătorii au descoperit că, de-a lungul vieții, omul se hrănește circa 4 ani. Mâncarea ne ține în viață și tocmai de aceea restaurantele, cafenelele și fast-food-urile au reușit să supraviețuiască în cele mai dificile perioade de timp.

Vă invităm să citiți câteva curiozități despre mâncare:

Ceaiul este a doua băutură consumată în lume, cantitativ, după apă

Strugurii sunt pe locul 3 în topul celor mai cultivate fructe din lume, după banane și portocale

Portocalele sunt originale din China, iar romanii sunt cei care le-au adus în Europa

Mărul este cel mai consumat fruct din Europa

Roșia și dovleacul sunt considerate, din punct de vedere botanic, fructe și nu legume

Cea mai veche legumă folosită de om este varza

Pe parcursul întregii sale vieți, o singură vacă dă peste 200.000 de pahare de lapte

Laptele este asimilat în proporție de 97% de organism

Ceapa este cea mai folosită legumă din lume

Regina Egiptului, Cleopatra, era atat de frumoasă datorită băilor pe care le făcea în lapte de capră, cunoscut pentru calitățile antiinflamatorii ale pielii

Copii se nasc având  Cercetătorii pun acest lucru pe seama faptului că au o creștere rapidă și au nevoie de multe calorii pentru a se putea dezvolta.

Sardina e cel mai sănătos și mai ieftin peste din lume? Dintre toți peștii, conține cea mai mare cantitate de Omega 3. Alegeți varianta în sos de tomate!

Pudra albă de pe unele tipuri de salam este un mucegai comestibil, numit… penicilină. Acesta ține departe bacteriile dăunătoare și previne contactul acestora cu carnea.

Mierea de albine nu expiră. Cea mai veche oală de miere care este încă comestibilă. A fost descoperită în 1922 de Howard Carter – în mormântul faraonului egiptean Tutankhamun. A fost testată de biologi și s-a constatat că este încă bună pentru consum.

***

Dacă v-am făcut poftă de mâncare, vă invităm să comandați o oală de mâncare pentru toată familia și să vă aduceți aminte de mesele din copilărie.

Alege din meniu ai vrea să împarți cu cei dragi mâine la prânz sau la cină și plasează o comandă.

Toate preparatele sunt făcute din ingrediente de la producători locali, proaspete și delicioase

Tu aranjează masa și noi îți livrăm oala cu potol caldă direct la tine acasă.

Comandă aici sau sună la 0742 274 120.

Locale

Ziua mondială a bicicletei. Invitație la pedalare până în Serbia

Publicat

pe

În urma inițiativei Consiliului Județean Timiș de deschidere a punctului de trecere a frontierei de la Otelec, spre Serbia, granița va putea fi tranzitată în zilele de 3 și 4 iunie 2023, între orele 8.00 – 20.00, traversarea fiind posibilă în baza unui act de identitate.

Ziua Mondială a Bicicletei, marcată în 3 iunie, este un motiv în plus de sărbătoare și de petrecere a timpului în aer liber.

În ultimii ani, CJ Timiș a avut mai multe inițiative de încurajare a utilizării bicicletei. Acestea s-au concretizat prin preluarea în administrare a pistei de-a lungul canalului Bega, prin elaborarea unei strategii de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, prin accesarea mai multor programe de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii velo existente, precum și prin dezvoltarea unor noi rute sau secțiuni ale unor trasee internaționale care traversează județul nostru.

Prilej de celebrare și motiv de petrecere a timpului de calitate în familie, Ziua Mondială a Bicicletei se constituie într-o nouă invitație la plimbare de-a lungul canalului Bega, pe două roți, la relaxare în mijlocul naturii.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

Citeste mai mult

Locale

Zboruri directe din vestul țării către Israel. HiSky deschide ruta Timișoara – Tel Aviv

Publicat

pe

La sfârșitul lunii august, lista rutelor regulate directe disponibile de pe aeroportul Traian Vuia din Timișoara va fi extinsă cu încă o destinație internațională.

Locuitorii din vestul României vor putea călători cu HiSky către Tel Aviv, Israel devenind astfel cea de-a șasea țară accesibilă cu un zbor direct de pe acest aeroport.

Ruta Timișoara – Tel Aviv – Timișoara va fi operată de compania aeriană începând cu sezonul de toamnă, cursa inaugurală către principalul aeroport internațional din Israel, Ben Gurion, fiind programată pentru data de 31 august 2023.

Conform ofertei de lansare, publicate pe site-ul companiei, prețul unei călătorii Timișoara – Tel Aviv, cu toate taxele incluse, pornește de la 49.99 euro.

Orarul zborurilor prevede două frecvențe săptămânal, în fiecare zi de luni și joi: Tel Aviv (TLV) 14:25 – 17:35 Timișoara (TSR), Timișoara (TSR) 18:35 – 21:25 Tel Aviv (TLV).

Tel Aviv este cea de-a doua destinație pe care compania aeriană HiSky alege să o deschidă de pe aeroportul timișorean, după ruta domestică București – Timișoara, operată deja cu șase frecvențe săptămânale, începând cu luna mai a anului trecut.

„Suntem o companie în dezvoltare și de aceea suntem atenți să ne facem bine temele înainte de a deschide o nouă rută. Primul pas pe care l-am făcut la Timișoara a fost să o conectăm mai bine, adică mai ieftin și mai confortabil, de capitală și de hub-ul de la Otopeni. Am reușit, în ultimul an, să consolidăm această rută, cu șase frecvențe pe săptămână. Ne aflăm acum într-un moment în care, odată cu extinderea flotei, putem continua să dezvoltăm acest aeroport. Am ales ca primă rută internațională Tel Aviv, o destinație pe care o operăm deja cu succes din București, Cluj și Chișinău. Din experiența de până acum, pe alte aeroporturi, dar și din studiile premergătoare pe care le-am făcut suntem siguri că și timișorenii așteptau această legătură directă cu Israelul atât pentru turism cultural, religios, de sejur sau city break, cât și pentru traficul de business. În plus, sperăm ca zborurile noastre să nu fie doar o cale de plecare către Tel Aviv ci și una care să aducă turiști și oameni de afaceri israelieni în România, mai ales în contextul manifestărilor culturale care au loc anul acesta în oraș”, Iulian Scorpan, CEO HiSky.

După introducerea în flotă a două aeronave Airbus A321 LR, de ultimă generație, în primăvara acestui an, compania a ajuns la un număr de șapte aeronave operate pe curse regulate și în regim charter. În luna aprilie, HiSky a atins pragul de un milion de pasageri transportați.

Citeste mai mult

Locale

Circulație parțială la coborârea de pe A1, la intrarea în Giarmata

Publicat

pe

O nouă etapă din proiectul de lărgire la 4 benzi a DJ 691 în zona accesului spre A1 de la Giarmata, a fost finalizată iar începând de sâmbătă, 27 mai, se poate circula pe porțiunea modernizată, pe care s-a turnat stratul de AB2 (anrobat).

Este vorba de aproximativ 2,2 km ai tronsonului de la coborârea de pe Autostrada A1, cuprins între km. 12+760, până la girația de la intrarea în Giarmata, la km.10+500.

Circulația se va realiza pe 2 benzi, în ambele direcții, spre și dinspre autostradă.

Dirijarea traficului se va face inițial prin balize și indicatoare rutiere iar, de luni, se va trece și la executarea de marcaje rutiere provizorii, fără a afecta major traficul, cu menținerea indicatoarelor de semnalizare și a restricțiilor de viteză aprobate.

În paralel, pe același tronson amintit, se continuă lucrările de infrastructură la celelalte două benzi, piste de biciclete, la racordurile cu drumurile laterale și la viitoarele sensuri giratorii.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite