Ne găsiți și pe:

Actualitate

O nouă ediție a festivalului florilor „Timfloralis“, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, organizează în perioada 27 – 29  aprilie 2018, Festivalul ,,Timfloralis”.

Timp de trei zile, organizatorii vor aduce împreună designeri, arhitecți, peisagiști, floriști internaționali, ecologişti, studenți, elevi, școli, universități, artiști, firme şi comercianți al căror scop va fi de a evidenția frumusețea naturii, respectiv a florilor în contextul urban cu tematica “The future is here”.

Proiectul mai cuprinde, în afară de expoziţiile florale și de aranjamente, workshop-uri atât pentru publicul larg, cât și pentru floriști profesioniști, o paradă a modei cu accesorii florale, spectacole inedite de muzică și dans, evenimente cu și pentru copii.

Designerii floriști interesați de participarea la festival sunt invitați să trimită o propunere de proiect însoțită de o scurtă descriere la adresa de mail: boe@primariatm.ro.

Pentru buna desfășurare a acestui eveniment amenajarea standurilor de expunere se va face în data de 27 aprilie de la ora 09.00 până la ora 16.00. Deschiderea oficială va avea loc la ora 17.00.  Aprovizionarea se va putea  face  între orele 07.00-09.00.

Agenții economici sunt obligați să se încadreze în orarul de funcționare al festivalului, respectiv 10.00 – 21.00 derulând activitate comercială.
Afișarea prețurilor produselor se va face în mod obligatoriu lizibil, în limba română și în moneda națională.

Agenţii economici au obligaţia de a preda pavilioanele puse la dispoziție de Casa de Cultură a Municipiului Timişoara în starea în care le-au preluat.

În caz de vreme nefavorabilă agenţii economici își asumă eventualele daune cauzate produselor comercializate. În vederea aprovizionării și accesului cu vehiculele pentru transport marfă, se vor trimite taloanele mașinilor, unde se va specifica denumirea comerciantului și numărul de înmatriculare la adresa de mail: boe@primariatm.ro.

Comercianţii interesaţi să participe la Festivalul Timfloralis pot depune în perioada 26 martie – 13 aprilie 2018, la Primăria Municipiului Timişoara, la camera 12, Serviciul Relaţionare Directă cu Cetăţenii, ghişeele nr. 8 şi nr. 9, pentru Casa de Cultură a Municipiului Timișoara (orar: luni, miercuri, joi, vineri 08:30 – 16:30 şi marţi 08:30 – 18:30) următoarele documente:

1. Prezentare a activității desfășurate și a produselor comercializate (text, foto, CD)
2. Necesarul tehnic (pavilion, masă, scaune)
3. Copie fizică și în format electronic a taloanelor mașinilor care vor face aprovizionarea
4. Copie xerox după actele firmei
5. Copie xerox după certificatul de producător flori vizat la zi / copie xerox după certificatul unic de înregistrare firmă
6. Copie xerox după cartea de identitate

 

 

 

 

 

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din țară

DECIZIE. Persoanele care intră în România din localități din Italia aflate în carantină din cauza coronavirusului, izolate

Publicat

pe

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a anunțat că persoanele care vin din localităţile din Italia aflate în carantină vor intra în carantină în spaţii special amenajate, timp de două săptămâni.

Horaţiu Moldovan a anunţat, duminică seara, la o televiziune de știri, că românii care vin din localităţile italiene care sunt în carantină din cauza coronavirusului vor intra în carantină timp de două săptămâni, în spaţii special amenajate.

Localităţile respective sunt Maleo, Terranova dei Passerini, Codogno, San Fiorano, Somaglia, Fombio, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Betonico şi Castelgerundo.

El a spus că cei care vin din Lombardia şi Veneto vor fi izolaţi la domiciliu.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, crede că este o probabilitate foarte scăzută ca România să rămână fără cazuri de coronavirus.

„Trebuie să fim foarte sinceri, probabilitatea este foarte scăzută. Adică nu putem să spunem că nu va fi. Eu cred că încet, încet, în toate ţările din Uniunea Europeană vor apărea cazuri, nu numai în România, adică este vorba de timp când o să apără într-o ţară şi când apare într-alta”.

Citeste mai mult

Cultură

Dragobete 2020. Șezătoare la Muzeul Satului Bănățean

Publicat

pe

La Muzeul Satului Bănăţean se va organiza o şezătoare în 24 februarie, ziua în care se sărbătorește Dragobetele, la care vor veni senioare şi tinere scriitoare, dar şi invitaţi speciali, cu cântece şi descântece de dragoste.

Astfel, la șezătoarea de la Muzeul Satului Bănăţean vor sosi grupul „Senioarele” din Timişoara şi „Tinerele condeie”, Lia Lungu, cu „Cântece şi descântece de dragoste” şi Maria Garas cu poezie şi cântec de dragoste.

Organizatorul evenimentului este etnologul dr. Maria Mândroane.

Dragobete era fiul Babei Dochia cea foarte rea, care şi-a trimis iarna nora la munte să transforme lâna neagră în lână albă, iar fata a spălat lâna până şi-a rănit mâinile.

Dar Dumnezeu şi Sfântul Petru o ajută şi-i albesc lâna, fata primeşte şi un buchet cu ghiocei cu care merge acasă, iar bătrâna fiind convinsă că a sosit primăvara, îşi ia oile şi urcă la munte împreună cu fiul ei, Dragobete. Pe drum se încălzeşte, Dochia îşi aruncă pe rând cele 12 cojoace, iar când ajunge în vârf, vine ca pedeapsă, un ger cumplit şi Dochia îngheaţă.

Dragostea lui Dragobete pentru soţia lui era atât de mare, încât a apărat-o prin sacrificiul suprem, ducând-o departe pe mama lui. Conform legendei, el a protejat-o până când Dragobete, simbolul iubirii, şi soacra, simbolul urii, devin eternitate, transformându-se în stane de piatră îngheţate.

În fiecare an pe data de 24 februarie românii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților sau Dragobetele.

Citeste mai mult

Internațional

iPhone 11 Pro emite radiații două ori mai mult decât standardele autorizate

Publicat

pe

Măsurătorile privind radiațiile SAR (Specific Absorption Rate) efectuate într-un test independent arată că iPhone 11 Pro și iPhone 7 emit un nivel de radiații care depășește considerabil limitele de 1,6 W / Kg în vigoare în SUA, sau chiar cei 2 W / Kg în vigoare în Uniunea Europeană. Aceste rezultate pun din nou îndoială modul în care sunt efectuate testele oficiale privind radiațiile emise de telefoane.

În urmă cu un an, Chicago Tribune a încredințat firmei RF Exposure Labs, un laborator de testare din California, măsurarea nivelului de radiații la mai multe modele populare de smartphone-uri: iPhone 7, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, Galaxy S8, Galaxy S9, Moto e5 / Play, Moto G6 Play și BLU Vivo 5 Mini. Conform PhonAndroid, rezultatele au avut ca efect o mică bombă: majoritatea modelelor testate au depășit limitele autorizate.

Unele precum iPhone 7, iPhone 8, Galaxy S8, Galaxy S9, precum și Moto e5 Play au depășit cu mai mult de două ori standardele autorizate în SUA (1,6 W / kg) și în Europa (limita este de 2 W / kg). Surpriza vine de la telefoanele Samsung recunoscute pentru nivelul mic al radiațiilor emise. Chicago Tribune a dorit să arate că modul în care testele sunt efectuate de FCC-ul american nu mai este conform cu realitatea utilizării smartphone-urilor. De exemplu, măsurătorile sunt efectuate de cele mai multe ori la mai mult de 5 mm de „corp”, simulate printr-un lichid omogen (țesuturile corpului uman sunt de alt fel).

Chiar dacă aceste telefoane sunt de cele mai multe ori ținute la o distanță mai mică de corp, unele teste iau în considerare purtarea smartphone-ului într-o husă la centură, o practică dispărută odată cu sfârșitul telefoanelor simple GSM. Deodată, Chicago Tribune a cerut RF Exposure Labs să efectueze aceste teste la 2 mm de corp, pentru a simula mai bine transportul smartphone-ului în buzunar. În plus, testele au fost efectuate pe smartphone-uri achiziționate independent de pe piață și, prin urmare, nu au fost furnizate de mărci, așa cum se întâmplă adesea în etapa de certificare.

IPhone 11 Pro depășește aproape de două ori limita SAR autorizată în UE la acest test. Apple a răspuns apoi că măsurătorile nu au fost efectuate corect. Apoi compania Penumbra Brands a decis să repete testul în februarie 2020, pentru a vedea dacă ceea ce a fost adevărat ieri este adevărat și astăzi. De data aceasta, selecția a fost limitată la un iPhone 11 Pro și un iPhone 7. Potrivit Penumbra Brands, care se bazează din nou pe testele RF Exposure Labs, iPhone 11 Pro a înregistrat un SAR de 3,8 W / kg la 2 mm de corp. Rețineți că Penumbra Brands vinde huse de protecție care ar trebui să protejeze de radiații și scopul testului a fost, printre altele, să arate eficiența huselor sale.

În plus, de la articolul din Chicago Tribune, comisia americană FCC și-a reînnoit testele și a concluzionat că niciunul dintre modelele citate nu a depășit limitele autorizate. Potrivit lui Joel Moskowittz, cercetător la UC Berkeley, citat de IEEE Spectrum, nu pot exista decât două explicații: fie există o problemă cu metodele folosite de RF Exposure Labs – care este totuși omologat pentru a efectua aceste teste – sau problema vine de la telefoanele furnizate de companiile producătoare pentru teste comisiei Federal Communications Commission (FCC).

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite