Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Premiile Gopo 2017: Sierranevada – cel mai bun film

Publicat

pe

Cel mai dorit trofeu la Gala Premiilor Gopo desfăşurată marţi seară la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Premiul Gopo pentru Cel mai bun film de lungmetraj, a fost câştigat de pelicula „Sierranevada”, în regia lui Cristi Puiu.

Filmul a primit statueta Gopo la şase dintre cele mai importante categorii. Pe lângă cea pentru Cel mai bun film de lungmetraj, „Sierranevada” a mai câştigat premii pentru Cel mai bun regizor – Cristi Puiu, Cea mai bună actriţă într-un rol principal – Dana Dogaru, Cea mai bună actriţă într-un rol secundar – Ana Ciontea, Cel mai bun scenariu – Cristi Puiu şi Cel mai bun montaj – Letiţia Ştefănescu, Ciprian Cimpoi.

Tot şase premii la Gala Gopo a primit şi filmul „Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, pentru Cel mai bun actor într-un rol principal – Gheorghe Visu, Cel mai bun actor într-un rol secundar – Vlad Ivanov, Cea mai bună imagine – ex aequo Andrei Butică şi Marius Panduru pentru filmul „Inimi cicatrizate”, Cel mai bun sunet – Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette, Cea mai bună muzică originală – Codrin Lazăr, Sorin Romanescu şi Cel mai bun film de debut – Bogdan Mirică.

Pe locul următor s-a situat pelicula „Inimi cicatrizate” în regia lui Radu Jude, cu patru premii pentru Cea mai bună imagine – ex aequo Marius Panduru şi Andrei Butică pentru filmul „Câini”, Cele mai bune decoruri – Cristian Niculescu, Cele mai bune costume – Dana Păpăruz, precum şi Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură – Bianca Boeroiu, Domnica Bodogan.

Directorul de imagine Marius Panduru a primit şi Premiul Asociaţiei Romanian Society of Cinematographers – RSC tot pentru filmul „Inimi cicatrizate”.

Premiul Gopo la categoria Cel mai bun scurtmetraj a fost câştigat de filmul „4:15 PM Sfârşitul lumii” în regia lui Cătăln Rotaru şi Gabi Virginia Şarga, produs de Adina Sădean şi Alex Crăciun (Axix Media Production, Flama Booking).

Statueta Gopo pentru Cel mai bun film documentar a revenit peliculei „Doar o răsuflare” în regia Monicăi Lăzurean-Gorgan, produs de Monica Lăzurean-Gorgan, Hanka Kastelicova, Alina David şi Andra Radu (Manifest Film, HBO Europe).

La categoria Tânără Speranţă, premiul a fost câştigat de Anamaria Antoci pentru producţia filmului „Ilegitim”.

Cel mai bun film european, dintre cele difuzate în România în anul 2016, a fost desemnat „Fiul lui Saul” („Saul Fia”) regia Laszlo Nemes, peliculă distribuită de Transilvania Film.

Premiul publicului, pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box office în 2016, a fost acordat, la ediţia din acest an a Premiilor Gopo, pentru două filme – „Selfie 69” în regia Cristinei Iacob, care a avut 133.207 spectatori şi încasări de 2.296.771 lei, şi „Două lozuri” în regia lui Paul Negoescu, ce a avut 127.513 spectatori şi încasări de 2.403.355 lei.

Premiul pentru întreaga carieră i-a fost oferit, la ediţia din acest an, actorului Ion Dichiseanu.

Premiul pentru întreaga activitate i-a revenit actorului Valentin Uritescu. Distincţia i-a fost înmânată de Claudiu Bleonţ.

Premiul special al ediţiei de anul acesta a fost acordat unui profesionist al efectelor speciale şi pirotehnice – Constantin Petre. El nu putut fi prezent la gală din motive medicale, a precizat prezentatorul galei, actorul Alexandru Bogdan.

Printre cei care au înmânat premii la Gala Premiilor Gopo s-au numărat Margareta Pâslaru, Matei Dima, Diana Cavallioti, Mircea Postelnicu, Ionuţ Grama, Cristina Flutur, Smiley, Raluca Aprodu, Tudor Aaron Istodor, Magda Catone, Ana Ularu, Dana Dogaru, Marian Ralea, Claudiu Bleonţ şi Victor Rebengiuc.

Gala Gopo a avut şi un moment ”In memoriam” pentru oamenii de cultură care au murit în 2015, actorii Radu Beligan, Marin Moraru, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Paula Sorescu, Dinu Ianculescu, Theodor Danetti, George Alexandru, Ioan Gyuri Pascu şi regizorii Ion Truică şi Radu Gabrea.

Nominalizările la Premiile Gopo din acest an au fost stabilite de un juriu format din 11 profesionişti în domeniu: Gabriel Achim (regizor), Oana Iancu (producător), Doru Ana (actor), Raluca Mănescu (scenarist), Tudor Mircea (operator), Nita Chivulescu (monteur) şi criticii de film Dana Duma, Ileana Bîrsan, Andrei Ţendrea, Dragoş Marin şi Doru Pop.

Gala Premiilor Gopo 2017 a fost organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Teatrului Naţional, Ministerului Culturii, Babel Communications.

AGERPRES

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

Skatepark, zonă de cățărări și pumptrak, în Parcul Central din Timișoara

Publicat

pe

Proiectul pentru construirea unui nou skatepark, născut din colaborarea dintre Primăria Municipiului Timișoara și comunitatea locală, urmează să fie donat municipiului. Documentația elaborată de firma SUBCONTROL SRL, pe baza consultărilor cu pasionații de sporturi urbane, va fi supusă votului consilierilor locali.

Investiția este împărțită în trei zone: skatepark-ul propriu-zis, o zonă de cățărare cu scenă pentru evenimente și o zonă de pumptrack. Conceptul a fost elaborat în parteneriat cu AnonimTM și actori ai comunității underground din Timișoara și răspunde nevoilor comunității locale de skateri, bikeri și rolleri.

„Timișoara așteaptă un skatepark adevărat de 20 de ani deja și îl va avea. Cu sprijinul și implicarea comunității locale avem un proiect matur pe care urmează să îl implementăm. Am prevăzut în bugetul pe anul acesta peste 1 milion de lei pentru a demara proiectul. Nu construim doar un complex sportiv, ci un spațiu pentru comunitate. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect și care l-au adus atât de aproape de a deveni realitate”, a anunțat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Dotat cu o varietate de amenajări adaptate pentru toate nivelurile de experiență, inclusiv rampe înclinate mici și rampe de lansare, scări, piramide și pătrate adânci, acesta va avea și o zonă de tip bowl, iluminat public, alei de acces, spațiu verde de împrejmuire și locuri pentru odihnă. Zona de cățărări va putea fi folosită și pentru organizarea de festivaluri de muzică și diverse evenimente. Noul skatepark din Parcul Central va putea găzdui competiții oficiale și se va întinde pe o suprafață de aproximativ 4.250 mp.

Documentația care stă la baza proiectului a obținut toate avizele necesare pentru demararea investiției. Următoarea etapă pentru realizarea investiției este demararea licitației pentru lucrările de proiectare tehnică și execuție. Valoarea este de 15.004.943,84 lei (cu TVA), bani de la bugetul local, iar termenul de finalizare este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Citeste mai mult

Locale

Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service și Parada „The Distinguished Gentleman’s Ride“, la Timișoara. Restricții de circulație

Publicat

pe

Primăria municipiului Timișoara anunță că la solicitarea ACS Women in Motorsport, Comisia de Circulație a aprobat rezervarea parcării Iancu Huniade (Parcarea Modex) de joi, 16 mai 2024, ora 22:00, până vineri, 17 mai 2024, ora 21:00, în vederea desfășurării Etapei I a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2024 Timișoara.

În Piața Iancu Huniade se va organiza ceremonia festivă de start, în timp ce competiția propriu-zisă va avea loc sâmbătă, 18 mai, pe un traseu special amenajat la Shopping City Timișoara, unde vor avea parte de probe de viteză și agilitate care le vor pune la încercare abilitățile la volan.

De asemenea, duminică, 19 mai 2024, începând cu ora 16:00,  va avea loc Parada „The Distinguished Gentleman’s Ride“, la care vor participa aproximativ 50 de motocicliști. Participanții vor pleca din incinta FABER, pe următorul traseu: splaiul Peneș Curcanul 4-5, strada Piața Badea Cârțan, bulevardul Take Ionescu, strada Martin Luther,  bulevardul  I. C. Brătianu,  strada Michelangelo,  bulevardul Vasile Pârvan,  podul Mihai Viteazu, strada 20 Decembrie, bulevardul Ferdinand I,  bulevardul Republicii, strada Sf. Ioan, Strada Gheorghe Dima,  Piața Mărăști,  calea Alexandru Ioan Cuza,  Piața Consiliul Europei,  Calea Aradului, calea Sever Bocu,  bulevardul Antenei, strada Popa Șapcă,  bulevardul Take Ionescu, strada Simion Bărnuțiu,  strada Samuel Micu Klein,  splaiul Peneș Curcanul 4-5, FABER.

Reprezentanții Primăriei Timișoara recomandă șoferilor să folosească rute alternative pe perioada desfășurării evenimentelor.

Citeste mai mult

Locale

„Kinder Expo“, produse și servicii pentru copii cu vârsta de până la 10 ani

Publicat

pe

Primul eveniment din vestul țării dedicat femeilor însărcinate, bebelușilor și copiilor cu vârsta de până la 10 ani, va avea loc în Timișoara, între 17 și 19 mai la Centrul Regional de Afaceri Timișoara.

Kinder Expo reunește o gamă completă de produse și servicii: de la cărucioare și scaune auto, la  servicii medicale,  mobilier, produse alimentare, îmbrăcăminte,  accesorii, cursuri gratuite, locuri de joacă, ateliere și workshop-uri, precum și tombole și multe alte surprize.

La târg vor participa peste 40 de firme din toată țara, reprezentând branduri cunoscute la nivel mondial, precum: Cybex, Britax Romer, Joie, Nuna, Philips Avent, Chicco, Baby Zen, Hartan Mercedes Benz, Bugaboo, furnizori de servicii medicale: Regina Maria, Medlife, Biogenis, Lifeline, Neoped, Eda Dent, Besmax, Arc Dental, Clinica Boia, firme de mobilier: Dada Shop, Lumea Piccolo, produse din industria alimentară: Maresi, YaYa Food, cărți, școli și grădinițe, îmbrăcăminte, accesorii și produse destinate îngrijirii copiilor.

În cadrul evenimentului se vor desfășura, pe parcursul celor trei zile, 15 cursuri susținute de persoane acreditate (Curs puericultură, Curs de siguranță auto și prim ajutor, Fă din nașterea ta o pveste by moașa Cami, Somnul bebelușului etc).

Organizatorii plănuiesc, în zona exterioară a spațiului expozițional, activități pentru copii (tobogane gonflabile, tras cu arcul, jocuri, atelier tip art therapy), bineînțeles dacă condțiile meteorologice vor fi favorabile. În interior va fi amenajat un spațiu de joacă pentru copii, unde vor avea loc workshop-uri (atelier de gătit, atelier de pictat, face painting, atelier de sculptat, teatru de păpuși, dansuri, etc.)

Toți vizitatorii târgului și participanții la cursuri, pe baza biletelor de intrare,  vor avea șansa de a câștiga, în cadrul tombolei expoziției, produse și servicii oferite de către expozanți, valoarea premiilor fiind de peste 8.000 euro.

Costul unui bilet de acces este de 25 de lei și poate fi achiziționat la intrarea în expoziție. Accesul la cursuri este permis în baza biletului de intrare din ziua respectivă. Copiii cu vârsta mai mică de 14 ani au acces gratuit.

Expoziția Kinder Expo poate fi vizitată între 17 și 19 mai după următorul program:

Vineri și sâmbătă între orele 10:00 și 20:00

Duminică între orele 10:00 și 19:00

Toate detaliile Evenimentului sunt disponibile și pe link-urile:

Facebook/Kinder.Expo

Instagram/kinder.expo

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite