Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Se întâmplă la Timișoara: Polițiștii mână în mână cu hoții din apartamente

Publicat

pe

Trei persoane, membre ale unei grupări infracţionale care se ocupa cu furturi din locuinţe şi care primeau ponturi de la diferiţi angajaţi ai IPJ Timiş, au fost surprinse în flagrant de către poliţişti şi procurorii DIICOT.

Graţian Ioan Pinter, Erwin Alin Muller şi Cristian Buta sunt cercetați pentru  constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, dare de mită, instigare la divulgare de informaţii nepublice şi şantaj, conform IPJ Timiş.

Grupul infracţional, coordonat de Graţian Ioan Pinter, a fost implicat în mai multe cazuri de furturi din locuinţe, din Timişoara, comise la ”pont” şi urmate de vânzarea bunurilor pe piaţa neagră.

Din cercetări, procurorii au aflat că Pinter a stabilit de-a lungul timpului, diferite contacte cu poliţişti din cadrul IPJ Timiş pe care şi i-a fidelizat în timp, prin oferirea de bani şi alte bunuri, cu scopul de a putea obţine, prin intermediul acestora, diferite informaţii de care avea nevoie în activitatea infracţională, fie din bazele de date ale poliţiei, fie referitoare la posibile anchete penale care îl vizează.

”Ca urmare a cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpatul Pinter Graţian Ioan a acţionat cu premeditare, în vederea culegerii de informaţii şi pregătirii acţiunilor de pătrundere prin efracţie în anumite imobile, cu scopul însuşirii unor sume de bani sau alte valori, despre care avea indicii că s-ar afla în respectivele imobile. Astfel, inculpatul a apelat, în prealabil, la sursele sale din rândul lucrătorilor de poliţie, pentru a verifica în bazele de date informatizate, detaliile legate de identitatea şi domiciliul persoanei vizate. Ulterior, membrii grupului infracţional  care acţionau sub coordonarea inculpatului Pinter Graţian Ioan filau locaţia ţintă,  pentru a identifica vulnerabilităţile şi a stabili care ar fi modalităţile cele mai eficiente de pătrundere, inclusiv prin achiziţia prealabilă de unelte speciale pentru forţarea uşilor de acces. Când toate aceste detalii erau stabilite, membrii grupului  acţionau foarte bine organizaţi, utilizând autoturisme închiriate sau cu numere de înmatriculare schimbate, cagule, mănuşi şi alte mijloace de disimulare, respectiv unelte special adaptate pentru pătrunderea prin efracţie”, se arată în comunicat.

Zilele trecute, cei trei bărbaţi, complet mascaţi, purtând cagule, hanorace cu glugă şi mănuşi, au forţat cu un levier uşa din spatele unui bloc din Timişoara, iar după deschiderea uşii ei au revenit la maşina cu care s-au deplasat pentru a lăsa acolo levierul şi a lua alte scule folosite la pătrunderea prin efracţie.

Între timp, Graţian Ioan  Pinter asigura locul faptei, păstrând legătura cu cei doi membri ai grupului, prin intermediul unor staţii de emisie-recepţie.

”Inculpaţii au revenit apoi la imobil, unde au forţat uşa de acces în apartamentul persoanei vătămate, după pătrunderea în apartament procedându-se la constatarea infracţiunii flagrante”, se mai arată în comunicat.

Ulterior, la percheziţia făcută asupra autoturismului folosit de către cei trei bărbaţi au fost depistate mai multe bunuri folosite în activitatea infracţională – cagule, unelte folosite la efracţie etc.

Procurorii DIICOT au stabilit că, începând cu luna februarie 2017,  Pinter şi-a ameninţat şi lovit fosta soţie, precum şi familia acesteia, pentru a o determina să-i dea 80.000 de euro şi să-i cedeze proprietatea asupra unui apartament.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din țară

Tortul Anului 2024 are în compoziție nuci caramelizate, foi cu miere și cireșe

Publicat

pe

La GastroPan 2024, a avut loc o competiție mult așteptată pentru a desemna cel mai spectaculos și delicios tort al anului.

După o analiză atentă și riguroasă a tuturor torturilor participante, juriul a decis că titlul de „Tortul Anului 2024″ îi revine Gabrielei Mirică, un maestru cofetar cu o creativitate și un talent extraordinar în arta cofetăriei care a folosit un blat cu nuci românești, strat crocant cu pralină de nuci coapte și fulgi crocanți din albuș de ou, foi cu miere, cremos pe bază de miere caramelizată și smântână dulce, dulceață de cireșe negre, bavareză de ciocolată cu lapte, glasaj de caramel și pralină de nuci coapte, jeleu de vișine și decor din ciocolată și floricele din jeleu deshidratat de miere și vișine.

Premiații secțiunii COFETĂRIE, categoria TORTUL ANULUI 2024 sunt:

Locul I: Gabriela Mirică, cofetăria MONCRIS

Locul II: Tufă Georgian-Ștefan, cofetăria SWEET DESSERT

Locul III: Claudia Prie, cofetăria LABORATOARELE REMEDIA

Basme, folclor și tradiții românești prin creațiile de pastă de zahăr

La categoria Piesă artistică, au reușit să se remarce și să se impună în această competiție dedicată promovării bogăției culturale a României concurenți care au avut provocarea de a prezenta o piesă artistică compusă din elemente structurale și decorative obținute exclusiv din pastă de zahăr, montate pe o machetă artificială (polistiren).

Lucrarea câștigătoare a impresionat juriul prin capacitatea sa de a captura esența și frumusețea basmelor, folclorului și tradițiilor românești. Câștigătorul a folosit 9 proverbe românești ascunse în lucrarea expusă prin pastă de zahăr, vafă, flori comestibile, isomalț.

Arta gastronomiei prin ochii tinerei generații

Se acordă o atenție deosebită ideilor și tendințelor propuse și implementate de către tinerele generații de studenți și elevi. În acest sens, echipele formate din aceștia au avut oportunitatea de a crea un platou festiv folosind fructe de mare și pește, însoțit de un desert tradițional românesc. Participanții, tineri fiind, au resimțit emoții puternice legate de reușita prezentării, însă rezultatul a fost unul impresionant și a întrecut așteptările!

Premiații secțiunii GASTRONOMIE, categoria ZIUA ELEVULUI/STUDENTULUI BUCĂTAR sunt:

Locul I: echipa formată din Silvia Jepan, Alexandra Margalina, Reileanu Andrei, Olaru Anamaria, Hortista Rareș, Iacob Cristian de la UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAȘOV, Brașov

Locul II: echipa formată din Albineș Giulia, Dumitru Cristina Georgiana, Alexandra Elena, Andreea Valentina, Valentina Denisa de la LICEUL TEHNOLOGIC MATEI BASARAB, Maxineni

Locul III: echipa formată din Grecu Răzvan, Mihalache Robert de la COLEGIUL TEHNIC SIMION MEHEDINTE, Codlea.

Citeste mai mult

Din țară

Pâinea Anului 2024. Pâinea „Magia făinii“, obținută din trei feluri de făină și maia sălbatică

Publicat

pe

Pâinea Anului 2024, denumită „Magia făinii“ a impresionat juriul prin calitatea sa excepțională, ingrediente naturale și respectul față de conceptul de etichetă curată.

S-a obținut din făină de grâu, făină de spelță integrală, făină de secară integrală, maia sălbatică, fulgi de ovăz, iaurt și sare caracterizându-se prin procesul de făină fiartă (pentru înlocuirea aditivilor alimentari), dospire îndelungată, fără adaos de drojdie, iar făinurile au fost măcinate la o moară cu pietre.

Premiații secțiunii PANIFICAȚIE-PATISERIE, categoria PÂINEA ANULUI 2024 sunt:

Locul I: Bârsan Csaba, Brutăria BOCSKOR

Locul II: Asztalos Attila, Brutăria ELDI

Locul II: Brutăria HARMOPAN

Locul III: Brutăria HARMOPAN

Locul III:Paul Adrian Gabriel, Paul Alin Claudiu, Brutăria CEN PAN

Produse de patiserie cu etichetă din miez de nucă, lapte, făină integrală și turmeric

La categoria Produse de patiserie, concurenții au avut sarcina de a prezenta un produs de patiserie cu etichetă curată care s-a putut realiza prin adaosul unor ingrediente cât mai naturale și benefice pentru organismul uman. Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi produsul realizat de către Trifa Nicoleta de la Brutăria Casa Simplu.

Premiații categoriei PANIFICAȚIE-PATISERIE, categoria PRODUSE DE PATISERIE sunt:

Locul I: Trifa Nicoleta, Brutăria Casa Simplu

Locul II: Brutăria HARMOPAN

Locul II: Poteraș Mihai Sebastian, cofetăria MONCRIS

Locul III: Bârsan Csaba, Brutăria BOCSKOR

Locul III: Ardelean Raluca Mariana, Brutăria MOARA MARIA

Tânăra generație aduce inovația în patiserie

Cu o creativitate debordantă și un talent incontestabil, studenții și elevii din toată țara a reușit să se evidențieze și să se impună în această categorie dedicată promovării unei patiserii sănătoase și responsabile. Premiul „Cupa Elevului/Studentului brutar” reprezintă o recunoaștere a eforturilor tinerilor de a crea produse delicioase și autentice, respectând în același timp principiile unei alimentații sănătoase și sustenabile.

Tinerii au avut ocazia de a evolua prin cunoștințele dobândite în cadrul Concursurilor, de a compara produsele, materiile prime și ingredientele folosite, modurile de obținere – ceea ce reprezintă un element foarte important pentru dezvoltarea profesională a tinerilor. Cel mai inovativ produs a fost creat de echipa Vasile Daniela și Piștea Alexandra de la Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu”, Brașov.

Citeste mai mult

Locale

„Sport Guru Timișoara 21K 2024“ aduce 1.500 de alergători, la Timișoara. Când și unde va fi restricționată circulația

Publicat

pe

Primăria Timișoara este partener în organizarea evenimentului „Sport Guru Timișoara 21K 2024“, de duminică, 17 martie. Acesta este dedicat atât alergătorilor înflăcărați, cât și amatorilor și copiilor deopotrivă.

1.500 de alergători, din țară și străinătate sunt deja pe listele participanților la cele 4 curse disponibile ale evenimentului: semi maraton (21 km) și cros (10 km), cros popular (3 Km) sau curse dedicate copiilor.

Plecarea și sosirea vor fi din Piața Unirii.

Circulația va fi restricționată între orele 07:30 – 13 00 pe următoarele trasee:

START – Piața Unirii – strada general Eremia Grigorescu – strada Mărășești – Piața Victoriei – bulevardul Mihai Eminescu – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul Regele Ferdinand I – bulevardul Constantin Diaconovici Loga – splaiul Tudor Vladimirescu – strada Brașov – bulevardul Mihai Viteazu – bulevardul Vasile Pârvan – Pasaj Michelangelo – bulevardul Corneliu Coposu – strada J.H. Pestalozzi – splaiul Nistrului – bulevardul Corneliu Coposu – Pasaj Michelangelo – bulevardul Vasile Pârvan – Pod Mitropolit Andrei Șaguna – strada 20 Decembrie 1989 – splaiul Spiru Haret – bulevardul Constantin Diaconovici Loga – bulevardul I.C Brătianu – strada Carol Telbisz – strada Proclamația de la Timișoara – strada Episcop Augustin Pacha – FINISH Piața Unirii.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite