Ne găsiți și pe:

Social

Se distribuie pachetele cu produse de igienă persoanelor defavorizate din Timișoara

Publicat

pe

Începând din  21 iulie 2021,  se distribuie pachetele cu produse de igienă în cadrul POAD 2020-2021, program derulat în baza OUG nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Primăria Municipiului Timişoara prin Direcţia de Asistenţă Socială distribuie produse de igienă provenite  din stocurile de intervenţie comunitară, către beneficiarii finali în perioada 21 iulie – 03 septembrie 2021, în limita stocului disponibil.

Distribuirea produselor de igienă personală se va face din locația situată pe str. Lorena nr. 35, în zilele de: luni până vineri în intervalul orar: 8.00 – 16.00. 

Pot beneficia de aceste produse de igiena în conformitate cu ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 84/2020 din 21 mai 2020, art.3; lit.a si b următoarele categorii:

a) ,,membrii familiilor şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

b) membrii familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Toți beneficiarii care ridică pachetele de igiena trebuie să prezinte actul de identitate în original.

Constituirea pachetului de produse igenico-sanitare va conține următoarele :

Produs Cantitate
Periuță de dinți 5 buc.
Pastă de dinți 300 ml
Săpun lichid 500 ml
Șampon copii 800 ml
Șampon adulți 500 ml
Detergent de rufe 2700 gr.

Persoanele care fac parte din mai multe dintre categorii beneficiază de produse o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor.

În vederea limitări răspândirii virusului SARS-CoV-2 este necesară respectarea măsurilor de prevenție prevăzute de actele normative în vigoare.

Social

Alianța Vestului pentru Sănătate Publică. Program pilot pentru digitalizarea sistemului de sănătate

Publicat

pe

Directorii Direcţiilor de Sănătate Publică din judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara au înfiinţat Alianţa Vestului pentru Sănătate Publică, prin care îşi propun transformarea digitală a sistemului de sănătate.

„Azi, 21 iulie 2021, se sărbătoreşte Ziua Banatului, o zi importantă pentru noi toţi şi îndeosebi pentru Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene: Arad, Hunedoara şi Timiş, ai căror directori executivi: Dr. Timiş Horea Sorin – DSP Arad, Ec. Mezei Ioan Sebastian – DSP Hunedoara şi Dr. Cioca Flavius – DSPJ Timiş – coordonator pe Regiunea de Dezvoltare Vest, s-au întrunit în vederea constituirii Alianţei Vestului pentru Sănătate Publică. Aceasta are drept scop implementarea unei Strategii de Sănătate pe Regiunea VEST într-un program pilot de dezvoltare regională pentru sectorul sanitar, pe şase componente strategice”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al DSP Timiş.
Cele şase componente strategice sunt: digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluţii inteligente de eHealth; analiza nevoilor de servicii medicale; optimizarea transferurilor interjudeţene a pacienţilor; optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune; realizarea unor echipe comune de control interjudeţene; elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.

„Transformarea digitală a sistemului de sănătate oferă mijloace de eliminare a compartimentării acestuia, prin facilitarea punerii în comun a informaţiilor între autorităţile de sănătate publică. Mijloacele sigure şi rapide de transmitere a informaţiilor colectate de diferiţi agenţi reprezintă o condiţie necesară pentru coordonarea serviciilor de asistenţă medicală şi pentru tratamentul global al pacientului. Procesul de digitalizare se raportează la accesul rapid, schimbul şi partajarea de date care facilitează adoptarea unei decizii medicale. Schimbul de date electronic între profesioniştii din domeniul sănătăţii generează plus-valoare directă pentru calitatea asistenţei medicale”, se mai arată în comunicat.
Întâlnirea de lucru a avut loc la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, iar la finalul acesteia a fost semnat un protocol interjudeţean de colaborare. Această acţiune comună reprezintă un prim pas în eficientizarea şi reducerea timpului de soluţionare a cererilor cetăţenilor.
Totodată, în cursul zilei de miercuri, la sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, a avut loc o întâlnire de lucru cu prof.univ.dr. Octavian Creţu, rectorul acestei instituţii, ocazie cu care au fost trecute în revistă necesităţile sistemului medical din cele 3 judeţe, în vederea asigurării unei bune colaborări între instituţia de învăţământ şi direcţiile de sănătate publică.

Citeste mai mult

Social

Conducerea Universității de Vest din Timișoara intenționează să reia cursurile cu prezență fizică

Publicat

pe

Universitatea de Vest din Timişoara îşi exprimă intenţia ca în anul universitar 2021 – 2022 să reia în totalitate activităţile cu studenţii în spaţiile universitare, la toate nivelurile de studii, pentru activităţile didactice teoretice şi practice, ca şi pentru evenimentele alternative şi toate celelalte programe desfăşurate în spaţiile UVT.

Potrivit unui comunicat transmis luni, Universitatea de Vest din Timişoara a decis să pregătească organizarea tuturor activităţilor didactice aferente anului universitar 2021-2022 cu prezenţă fizică, în spaţiile de învăţământ ale instituţiei. În situaţia în care legislaţia în vigoare la momentul respectiv va presupune alt mod de desfăşurare a procesului educaţional, decizia va fi adaptată în consecinţă.

UVT precizează că peste 75% din personalul universităţii este vaccinat anti-COVID.

„În acest context, având în vedere imperativul de a proteja sănătatea cadrelor universitare şi a cercetătorilor, a studenţilor şi familiilor acestora, considerăm esenţial să continuăm promovarea mesajului pro-vaccinare şi în perioada verii, până la începerea noului an universitar, pentru ca procentul studenţilor şi cadrelor universitare vaccinate să fie cât mai mare posibil, astfel ca să se elimine cvasi-total riscul de transmitere a noului coronavirus”, menţionează sursa citată.

În context, rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, a transmis un mesaj.

„Ne dorim cu toţii să revenim în amfiteatre, în săli de seminare şi laboratoare, în spaţiile de evenimente, pentru că doar acolo este posibilă interacţiunea nemediată şi implicarea studenţilor şi mentorilor lor într-o comunicare directă, atât de necesară educaţiei din universitate. Din septembrie, revenim cu totul la formatul clasic în care funcţionează cele 11 facultăţi ale UVT”, a spus rectorul.

Citeste mai mult

Social

În premieră, înscrierile la creșă se pot face online, la Timișoara

Publicat

pe

Serviciul Public Creșe lansează pe 10 iunie înscrierea la creșă pentru anul școlar 2021-2022. Pentru evitarea aglomerării din anii trecuți și, mai ales, pentru ușurarea și transparentizarea procesului, anul acesta înscrierea se va face online.

Formularul online de înscriere la creșă pentru anul școlar 2021-2022 va fi disponibil pe site-ul Serviciului Public Creșe (hyperlink: https://beta.primariatm.ro/crese/inscrieri-2021) începând cu data de 10 iunie 2021, ora 08:00 și până în data de 23 iunie 2021, ora 16:00.

Părinții sau reprezentanții legali au nevoie, pentru completarea formularului, de o adresă de e-mail validă. Persoanele care nu au posibilitatea să completeze  formularul online sunt invitate să contacteze Serviciul Public Creșe la numărul 0754.034.480 pentru asistență.

Pe noul site al Serviciului Public Creșe (hyperlink: beta.primariatm.ro/crese) se găsesc toate informațiile despre calendarul sesiunii de înscrieri 2021-2022, cum se derulează înscrierea, de ce acte fizice este ulterior nevoie pentru validarea înscrierii online și cum se calculează punctajul. De asemenea, puteți consulta criteriile de departajare în caz de punctaj egal între dosare, pe pagina beta.primariatm.ro/crese/inscrieri-2021/criteriile-de-departajare.

Atunci când părinții sau reprezentanții legali completează formularul online nu este nevoie să încarce niciun document în format digital. Pe baza punctajului obținut la înscrierea online și urmare a procesării primei runde de contestații, primii 268 părinți sau reprezentanți legali cu cel mai mare punctaj vor fi programați pentru a prezenta fizic, la sediul Serviciului Public Creșe actele care dovedesc lucrurile declarate în formularul online.

După prezentarea fizică a actelor doveditoare și o doua rundă de contestații, pe 21 iulie se afișează atât pe site-ul, cât și la sediul Serviciului Public Creșe, precum și la sediile celor 12 creșe, listele cu dosarele admise, în limita locurilor disponibile.

„Lansăm cu multă încredere și bucurie acest nou fel de a aborda procesul de înscriere. Ne amintim cu toții că anul trecut, în prima zi a perioadei de înscriere la creșă, foarte mulți părinți au stat la o coadă enormă, cu dosarele în mâini, pentru ca apoi mulți dintre ei să nici nu primească un loc, dat fiind numărul extrem de redus de locuri disponibile în plină pandemie… Experiența anului trecut ne-a inspirat să facem lucrurile altfel: online și transparent. Îi îndemn cu toată căldura pe părinți și pe reprezentanții legali să nu fie intimidați de pasul înscrierii online. Formularul online va fi unul prietenos, simplu de completat, însă, dacă oricine are dificultăți în a-l completa, echipa Serviciului Public Creșe este aici să vă ajute”, a explicat Adriana Roescu, directoarea Serviciului Public Creșe.

Serviciul Public Creșe, aflat în subordinea Primăriei Municipiului Timișoara, oferă servicii de îngrijire, supraveghere și educație timpurie copiilor de vârstă antepreșcolară (0-3 ani).

În Timișoara funcționează acum 12 creșe de stat. Pentru creșterea numărului de locuri în creșe, administrația locală va începe încă din acest an construcția a trei creșe noi – în zonele Lipovei, Ciarda Roșie și Bogdăneștilor – și au fost depuse actele pentru construcția a alte două creșe printr-un program național aflat sub tutela Ministerului Dezvoltării.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite