Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Business

Ajutor de minimis pentru cultivatorii de castraveți, tomate, varză și vinete

Publicat

pe

Legumicultorii care vor cultiva ardei, castraveţi, tomate, varză şi vinete în spaţii protejate vor putea primi în acest an un ajutor de minimis de 2.000 de euro / 1.000 metri pătraţi, a anunţat zilele trecute ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

Plafonul total alocat pentru susţinerea creșterii legumelor în spaţii protejate este de 150 de milioane de lei.

Ministrul Agriculturii a precizat că acest program de sprijin va înlocui „Tomata”, care s-a derulat pe o perioadă de patru ani şi care nu mai putea continua în acelaşi mod.

„Am spus că fostul program «Tomata», care s-a derulat pe o perioadă de patru ani, nu va mai continua aşa şi am spus şi care sunt motivele: sumele foarte mari alocate şi efectul aşteptat care nu a mai venit, modul că a fost fraudat destul de grosolan, ca să mă exprim aşa, dar şi faptul că foarte mulţi legumicultori au cerut ca programul să fie extins la legume în spaţii protejate, nu doar la o legumă, astfel încât legumicultorii să aibă posibilitatea să cultive legumele care sunt cerute pe piaţă. De aceea am venit cu acest program, acest ajutor de minimis pentru susţinerea legumelor în spaţii protejate. Acum proiectul de HG este în curs de definitivare, în consultare cu mediul asociativ din legumicultură, şi se acordă pentru mai multe legume: ardei, castraveţi, tomate varza alba şi roşie şi vinete. Se acordă maximum 2.000 de euro pe o mie de metri pătraţi pe beneficiar pe an”, a declarat marți Adrian Oros.

Ministrul a mai precizat că în cazul în care plafonul alocat pentru acest program este depăşit, suma se va reduce proporţional la toţi beneficiarii eligibili.

 Schema se va derula prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) ca să fie mai uşor verificabilă şi monitorizabilă, iar controalele se vor face de către comisii mixte APIA şi Direcţiile Agricole Judeţene.

Afaceri de succes in Timisoara

Diana Selagea cântă la Balul Mărțișorului, la Colosseum Timișoara Ballroom

Publicat

pe

Sărbătorile dedicate femeilor și primăverii încep la Timișoara cu Balul Mărțișorului, organizat de Colosseum Timisoara Ballroom.

Evenimentul va avea loc vineri, 1 martie 2024, de la ora 19,00, la Colosseum Timișoara Ballroom, Complex Totalco, Calea Timișoarei, nr. 6, Giroc.

Atmosfera va fi întreținută de Diana Selagea, o solistă foarte apreciată în vestul țării, dar și la nivel național.

Dj Narcis Pintilie, de la Exclusiv Events Timișoara va mixa pentru invitați cele mai în vogă piese muzicale ale momentului.

Maestrul în arta culinară Cătălin Jitianu va oferi o mostră a talentului său, propunând un meniu deosebit. Cafeaua, apa minerală, apa plată, și sucurile vor fi din partea casei.

Prețul meniului va fi unul dintre cele mai bune, comparativ cu alte evenimente de acest gen din luna martie – 160 lei/persoană.

Partenerii evenimentului sunt: Timis Press, Bensoft Telekom, Healthy Vibe.

Pentru informații și bilete: 0741.684.595 (Alina Bulzan)

Citeste mai mult

Business

Bizz.club Timișoara. Ce modificări obligatorii au apărut în regulamentul intern

Publicat

pe

Şedința săptămânală a Bizz Club Timişoara a fost deschisă de preşedintele filialei, Ramona Doroşenko, care a prezentat invitații zilei.

Momentul de educație a fost prezentat de avocatul Camelia Pau, care a vorbit despre modificările legate de regulamentul intern, obligatorii din anul 2024.

Spotlightul a fost făcut de Livius Sergiu Paşca, manager la SCM Timișoara şi manager al Asociației Club Sportiv MP Sport, un club privat de baschet pentru copii.

La sfârşitul şedinței, Laszlo Fodor, CEO Imocon si Asociat Partener la Bizz Club România a anunțat evenimentele următoare:

* 21.02.2024 Just Networking Ploiești https://ploiesti.bizz.club/just-networking-iv

* 28.02.2024 BIZZ CONNECT București https://bucuresti.bizz.club/bizz.club-businessawards

* 26.03.2024 Lansare BIZZ.CLUB Botoșani https://botosani.bizz.club/lansare-botosani

* 28.03.2024 BIZZ.CONNECT Baia Mare

*05.04.2024 BIZZ.CLUB CONNECT Constanța

https://constanta.bizz.club/bizzclub-connect

* 17.04.2024 Întâlnirea Francizaților Sighișoara

* 18 – 21.04.2024 BIZZ.CAMP 2024 Sighișoara https://bizz.club/bizzcamp-bootcamp-2024

* 25.04.2024 BIZZ.CONNECT Bacău https://bacau.bizz.club/afacere-clasica-sau

* 19.05.2024 Lansare BIZZ.CLUB London

* 21.05.2024 Lansare BIZZ.CLUB Suceava

* 23.05.2024 Eveniment Buzău

* 10.06.2024 DEVOS 12 Iași

* 13.06.2024 Conferință BIZZ.CLUB Brașov

* 03.10.2024 Conferință BIZZ.CLUB 10 ani

* 19-20.10.2024 Certificare The Business Game

* 11.11.2024 DEVOS 13 Iași

* 22-24.11.2024 GALA BIZZ.CLUB

Parteneri de succes: Timis Press, Colosseum Timisoara, Healthy Vibe, Imocon, Sellification.org, Bizz Club Romania.

Olimpiu Bulzan, manager Colosseum Timisoara

Citeste mai mult

Business

bizz.club Timișoara. Cum să apari pe primele poziții în Google

Publicat

pe

Şedința Bizz.Club Timişoara a avut un moment de educație de mare interes săptămâna aceasta – „Cum să apari pe primele poziții în Google, fără să investeşti bani şi fără cunoştințe tehnice”.

Momentul de educație a fost susținut de Alin Mafteiu, specialist în marketing şi cofondator Activity. Momentul de spotlight a fost asigurat de Marian Solomonean, fondator IPV Trofee.

Călin Iepure, CEO Biz.Club România a anunțat deschiderea unei noi francize la Londra, a doua locație din afara țării, dupa Bizz.Club Madrid.

„În această săptămână vom avea două evenimente online: marți de la ora 19.00 Vorbește pe limba clienților tăi!, cu Marius Darie.

Şi, vineri,de la ora 15.00 – 10 Strategii ca să ai mai multă carismă în fața camerei video, cu Ovidiu Oltean”, a dezvăluit Călin Iepure.

El a ținut să adauge „Inspirational Meeting Card of the week”: „Dacă vrei să ajungi undeva, cel mai bine este să găsești pe cineva care a fost deja acolo- Robert Kiyosaki.

Olimpiu Bulzan, manager Colosseum Timișoara Ballroom

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite