Ne găsiți și pe:

Business

bizz.club Timișoara. Călin Iepure: Cum să vinzi limonadă sau cum să-ți faci planul de business cu ajutorul BMC

Publicat

pe

Marți, 20 aprilie, a avut loc o nouă ședință comună bizz.club Timișoara și Cluj-Napoca, în cadrul căreia invitatul nostru special Călin Iepure, CEO bizz.club România, Trainer, Speaker & Antreprenor, ne-a vorbit despre „Cum să vinzi limonadă sau cum să-ți faci planul de business cu ajutorul BMC”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe și prezentarea de carte.

‍ La începutul momentului de training, Călin ne-a vorbit despre ce înseamnă un model de business și cum orice hârtie/șervețel cu idei poate deveni un plan de business viabil.

Un model de business înseamnă a crea, a livra și a capta valoarea! Pe baza acestui model poate fi creat orice business. Iar un business model canvas este unealta prin care se poate crea și analiza modelul de business.

Pentru ca procesul de creare a oricărui plan de business să fie mai ușor, Călin ne-a prezentat jocul The Business Games, un Business Model Canvas (BMC) cu ajutorul căruia poți crea un plan de business cu ușurință.

Și pentru a beneficia de un demo al acestui joc, am creat împreună un plan de business pentru un stand de limonadă.

Iată elementele de care se ocupă acest joc:

1. Segmentele de clienți – Definește grupurile diferite de oameni sau organizații pe care afacerea urmărește să le adreseze sau să le deservească;

2. Propunerea de valoare – Descrie setul de produse și servicii care creează valoare pentru diferitele segmente de clienți;

3. Canale – Modul în care compania dialoghează și ajunge la segmentele sale de clienți pentru a-și prezenta propunerea de valoare prin cele 5 etape: Promovare, Evaluare, Achiziție, Livrare, Post-Vânzare;

4. Relația cu clienții – Tipurile de relații pe care compania le stabilește cu anumite segmente de clienți. Relațiile pot fi determinate de următoarele motivații: atragerea de clienți, fidelizarea clienților, creșterea vânzărilor;

5. Fluxuri de venituri – Banii pe care îi generează compania de pe urma fiecărui segment de clienți;

6. Resurse cheie – Cele mai importante active pentru a face să funcționeze modelul de business;

7. Activități cheie – Cele mai importante lucruri pe care o companie le poate face pentru a oferi un plus de valoare clienților săi;

8. Parteneriate cheie – Rețeaua de furnizori și parteneri care determină funcționarea modelului de afaceri;

9. Structura de costuri – Toate costurile efectuate pentru a opera compania (fise, variabile, etc.).

The Business Games mai conține și o mulțime de întrebări și acțiuni prin care crearea unui plan de business să fie cât mai completă, structurată și ușor de implementat!

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Business

Sedința bizz.club Timișoara. Totul despre Sales & Marketing Funnels cu Adrian Iacob

Publicat

pe

Marți, 11 mai, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia invitatul nostru special Adrian Iacob, Reprezentant ClickFunnels, Fondator AISUCCES.ro, a abordat subiectul „Totul despre Sales & Marketing Funnels”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe și prezentarea de carte.

La începutul momentul de training, Adrian ne-a prezentat pe scurt experiența vastă pe care a acumulat-o și ce ne-a pregătit pentru astăzi.

Funnel-ul online este considerat cel mai bun agent de vânzări și este centrat pe 2 obiective:
1. Identificarea și calificarea potențialilor clienți pe care să-i convertesti ulterior în cumpărători;
2. Maximizarea coșului de cumpărături în cadrul unui proces de cumpărare.

Apoi, Adrian ne-a prezentat diferențele dintre Marketing și Vânzări. Deși ambele domenii au ca element comun COMUNICAREA, OBIECTIVELE sunt complet diferite.

MARKETING-ul are rolul de a trezi interesul și a atrage potențiali clienți către o anumită locație fizică sau online, iar VÂNZĂRILE au ca rol preluarea potențialului client și convertirea lui în cumpărător prin diferite tehnici de comunicare și persuasiune. Iar agentul de vânzări online este reprezentat de paginile funnel-ului: landing page, sales page, upsell page, thank you page, etc.

În funcție de scopul cu care a fost creat funnel-ul, acesta poate fi de marketing (Marketing Funnel) sau de vânzări (Sales Funnel).

Marketing Funnels pot avea 2 obiective: calificarea prospecților și crearea unei lista cu care se începe un proces de follow-up pentru construirea unei relații.

Iar Sales Funnels au ca obiectiv principal convertirea prospecților în clienți, prin achiziționarea anumitor produse / servicii, participarea la anumite evenimente, etc.

Adrian ne-a prezentat o sumedenie exemple la fiecare tip de funnel pentru a înțelege modul în care au fost construite și ce presupune din punct de vedere tehnic crearea acestora.

Ședința s-a încheiat cu o mică sesiune de întrebări și răspunsuri în cadrul căreia Adrian a răspuns punctual la întrebările adresate de participanți. Dacă ești interesat de acest subiect, îl poți contacta personal pe Adrian la contact@aisucces.ro sau la 0745 652 220.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, click pe BUTONUL alăturat și înscrie-te GRATUIT la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?
✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);
✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);
✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Fonduri europene

Fonduri europene pentru reabilitarea termică a clădirilor. Cum puteți calcula eficiența energetică

Publicat

pe

Investiţiile în renovarea energetică a clădirilor reprezintă o prioritate pentru atingerea ţintelor României în privinţa reducerii emisiilor de carbon şi a creşterii eficienţei energetice.

Până în 2030, aproximativ 13 miliarde de euro vor fi alocați pentru renovarea clădirilor publice şi private, rezidenţiale şi nerezidenţiale care nu îndeplinesc standardele actuale privind consumul de energie, a anunțat ministrul Energiei.

În prezent, potrivit datelor europene, clădirile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul de energie al UE şi 36% din emisiile de gaze cu efect de seră, în timp ce numai 1% dintre acestea sunt supuse unor renovări eficiente din punct de vedere energetic în fiecare an. De aceea, Comisia Europeană a lansat, la sfârșitul anului trecut, inițiativa numită „Valul de renovări ale clădirilor”, prin care se vor lua numeroase măsuri, inclusiv prin intermediul planurilor naționale de relansare, care să stimuleze proprietarii de clădiri, dar şi autorităţile publice să deruleze lucrări de renovare energetică.

În România, sectorul rezidenţial are cea mai mare pondere a consumului de energie (aproximativ 81%), în timp ce toate celelalte clădiri la un loc (birouri, şcoli, spitale, spaţii comerciale) reprezintă 19% din consum.

„În cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor fi abordate renovările clădirilor publice şi private, de nivel moderat, pentru care reducerea minimă a consumului de energie şi a emisiilor de CO2 va fi de 30%, precum şi renovările aprofundate pentru care reducerea minimă a consumului de energie şi a emisiilor de CO2 va fi de 60%”, declara recent ministrul român al energiei, Virgil Popescu, după o reuniune informală cu omologii săi din statele UE.

Potrivit acestuia, conform strategiei naţionale de renovare pe termen lung, până în 2030, aproximativ 13 miliarde de euro vor fi investiți în renovarea clădirilor publice şi private, pentru a îndeplini angajamentele europene privind rata de renovare, reducerea consumului de energie şi a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Un instrument util pentru cei care vor să afle cât de eficientă energetic este locuința în care locuiesc a fost creat în cadrul programului România Eficientă. Este vorba de un așa-numit Calculator de Eficienţă Energetică, accesibil la adresa http://calculator.romania-eficienta.ro/, care poate fi utilizat de toţi consumatorii casnici, indiferent de regiune ori de tipul locuinţei (casă sau apartament la bloc).

După ce parcurge trei paşi simpli – alegerea locaţiei, descrierea locuinţei şi tipul de consumator – utilizatorul poate vizualiza consumul mediu anual de energie, cheltuielile estimative aferente şi cantitatea anuală de emisii de dioxid de carbon, precum și pierderile de căldură din locuinţă sau ce economii poate obţine în urma renovării.

Citeste mai mult

Business

Noua brățară de fitness Fitbit Luxe are carcasă din inox și ecran color

Publicat

pe

Fitbit a lansat noul său Fitbit Luxe – un tracker de fitness elegant destinat femeilor (predominant), care aduce pentru prima dată un ecran color în formatul de bandă de fitness. Cele mai recente articole de fitness Fitbit s-au concentrat pe furnizarea de valoare (Fitbit Inspire 2) sau oferirea mai multor tehnologii (Fitbit Charge 4) – dar Luxe este cu siguranță conceput pentru a oferi un dispozitiv elegant și mai ușor de purtat.

Fitbit Luxe este primul tracker Fitbit cu un ecran tactil color (AMOLED) vibrant, ușor de vizualizat, cu o gamă largă de fețe de ceas colorate. Luminozitatea ecranului se reglează automat cu un senzor de lumină ambientală trecând de la luminos la mai întunecat în funcție de zi sau de noapte, conform Universmartphone. La fel ca cea mai mare parte a concurenților săi, urmărește activitățile sportive zilnice, somnul, stresul, ritmul cardiac și multe altele, în timp ce afișează notificări de apel și text pe ecranul color. Are peste 20 de moduri de antrenament inclusiv funcția Smart Track.

Și nu doar ecranul primește tratament de lux. Carcasa Fitbit Luxe este fabricată din oțel inoxidabil, deci este un pas vizual și calitativ mare față de restul liniei de trackere de fitness Fitbit. Poate singura doleanță la acest elegant ceas de fitness este durată mica de viață a bateriei. Fitbit spune că poate fi folosit cinci zile între două încărcări. Este mult prea puțin față de concurență, Samsung Galaxy Fit 2 are o baterie cu o durată de viață de peste 15 zile, iar Huawei Band 3 Pro de aproape 14 zile.

Fitbit Luxe este un tracker fără butoane, iar comenzile se fac prin intermediul ecranului tactil OLED color. La fel ca ceasurile și trackerele sale anterioare, Fitbit Luxe va fi acceptat de smartphone-urile cu sistemul de operare iOS și Android.

Luxe vine, de asemenea, cu mai multe instrumente de monitorizare a stresului. De exemplu, vă oferă informații despre bunăstarea dvs. prin intermediul tabloului de bord cu indicatori de sănătate, care vă urmăresc ritmul de respirație, variabilitatea ritmului cardiac (HRV), ritmul cardiac în repaus (RHR) sau ciclul menstrual. Poate urmări variația temperaturii pielii și în curând, saturația oxigenului (SpO2) în aplicația Fitbit pentru a vă ajuta să identificați modificările care ar putea fi cauzate de stres sau oboseală crescută.

Brățara de fitness Fitbit Luxe vine cu o etichetă de preț de vârf: costă 150 de euro și va fi disponibilă în toată lumea începând din această primăvară.

Sursa foto: Fitbit

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite