Ne găsiți și pe:

Business

Dacia Sandero Stepway 2021, modernă, spațioasă și mai rafinată

Publicat

pe

Gata! Dacia declara război motoarelor diesel! Lansată în noiembrie 2020, noua gamă de autoturisme Dacia, care cuprinde modelele Logan, Sandero și Sandero Stepway, anunță că renunță complet la motorizările pe motorină. Acesta este primul pas făcut de producătorul de la Mioveni de a se alătura celorlalte companii în lupta cu încălzirea globală.

Deocamdată rămâne disponibilă motorizarea pe benzină și cea pe GPL, iar în 2021 se anunță apariția primului model full electric Dacia Spring. În același timp este posibil ca Dacia să ne mai facă și alte surprize.

Dacia Sandero Stepway 2021 este prima mașină din noua generație lansată pe piața din România. Sandero Stepway este o încercare a companiei Dacia de a cupla ceva cu SUV-ul său și de a diversifica gama sa de autoturisme. Mașina este total schimbată atât la interior cât mai ales la exterior, având un aer foarte modern și futurist.

La partea de exterior se simte noua linie de design a mărcii, cu linii agresive, care se observă în lateral și se continuă pe capotă. Blocurile optice propun niște forme simetrice care duc cu gândul la farurile prezente pe super-carul Lamborghini Aventador. Luminile de zi sunt cu tehnologie led, la fel și stopurile.

Fiind model stepway, acesta are caroseria mai pronunțată și mai voluminoasă decât versiunea standard. Acest fapt se datorează bandourilor de protecție aflate împrejurul mașinii. La fel și garda la sol e mai ridicată iar la nivelul plafonierei se regăsesc barele longitudinale, cu inscripția „stepway”, la care se poate atașa un portbagaj pentru mai mult spațiu pentru bagaje.

La interior, designerii au găsit soluția de a îmbina confortul cu ergonomia, toate comenzile fiind exact la locul care trebuie. La modelele anterioare comenzile geamurilor electrice erau situate pe consola centrala și nu pe panourile ușilor.

A fost introdusă o nouă unitate multimedia, sub forma unei tablete, care este ușor de utilizat, dar și complexă. Dacia Sandero Stepway 2021 are funcții precum navigație, radio MP3 și mai ales Android Auto și Apple CarPlay. Sunt producători de mașini de lux care nu au aceste funcții. Nu lipsesc senzorii de parcare, asistență cu cameră la parcarea cu spatele, asistență la pornirea din rampă, detector de unghi mort, etc. Din păcate tapițeria este disponibilă doar din material textil, pielea lipsind în continuare din oferta Dacia.

La nivel de motorizare Dacia Sandero Stepway 2021 propune un singur tip de motor, de 0,9 cc în 3 cilindri, care are mai multe versiuni. Două dintre acestea sunt pe benzina și oferă 90 cp, iar unul este pe benzină + GPL care împreună cu un turbocompresor oferă 100 cp.

Transmisia este una manuala, în 6 trepte dar este disponibilă și o cutie automată CVT (Continuously Variable Transmission – transmisie cu variație continuă), care face călătoria foarte plăcută.

Prețurile pentru noul model Sandero Stepway pornesc de la 12.050 euro, preț imbatabil pentru orice alt producător. Pentru varianta GPL, se poate beneficia pe lângă programul rabla, de un discount suplimentar de ecotaxă de 2.500 lei.

Puteți urmări clipul video realizat de Claudiu Heg cu prezentarea mașinii Dacia Sandero Stepway 2021 pe https://youtu.be/RFTg925onlU.

Sursa foto: YouTube @ClaudiuHEG

Secretul succesului

Feng Shui. Cum eviți energiile nefavorabile în 2021?

Publicat

pe

Cu toții dorim să ne atingem țelurile stabilite și să evităm posibilele blocaje sau obstacole care s-ar putea ivi pe parcurs. Unul din cele patru aspecte importante în analiza Feng Shui este factorul timp.

În fiecare an, avem diferite energii perturbatoare care se mută în diferite sectoare ale locuinței. Acestea sunt denumite Tai Sui, 3 Ucideri, 5 Galben, Sui Po. Este important să acordați atenție acestor perturbări care pot crea neplăceri. Paza bună trece primejdia rea. Dacă aveți în plan construcții, renovări sau alte activități care creează zgomot puternic este important să vă asigurați că evitați problemele care aceste perturbări le pot aduce.

În anul 2021 poziția lui Tai Sui este Nord-Est 1 (22,5-37,5 grade), 3 Ucideri ocupă întreg sectorul Estic (67,5-112,5 grade), 5 Galben este prezent în Sud-Est (120-150 grade) iar Sui Po în Sud -Vest1 (202,5-217,5 grade).

Acestea se determină cu ajutorul busolei și se suprapun peste planul locației, ca în exemplul analizat.

Poziția lui Tai Sui (Marele Duce al lui Jupiter) – Nord-Est 1

Este indicat să identificați această direcție în fiecare an acasă și la locul de muncă și să vă asigurați că nu deranjați această direcție în mod neintenționat. Nu e o problemă să stați în acel sector. Activarea însă poate afecta sănătatea sau probleme legate de autoritate, pierderea bunăstării. Este indicat să nu se construiască, repare sau renoveze pe această direcție cât se locuiește în casă. Chinezii spun că aceasta include chiar și să batem un cui pentru un tablou sau să facem o gaură mică în perete. De asemenea, este recomandat să nu dormim și să nu avem biroul pe această direcție (putem sta cu spatele către NE în timp ce lucrăm pentru a primi protecție, dar niciodată cu fața). În această zonă nu puneți obiecte care sunt mobile cum ar fi acvarii, fântâni, ceasuri mari cu secundar, șemineu – este absolut interzis.

Trei ucideri – Est

Trebuie acordată atenție acestei perturbări care în 2021 este pe direcția Est (nu poziționați aici patul sau biroul) și acoperă o suprafață de 90 de grade, toate cele 3 sectoare Est. Această perturbare poate aduce neplăceri sau pierderi, pe trei planuri: sănătate, bunăstare materială și relații, în funcție de stelele din zona respectivă. Se spune despre această perturbare că este ca o săgeată otrăvită și cu siguranță nimeni nu-și dorește să stea cu spatele la ea. Este activată prin renovare sau construcție. Dacă stelele sunt pozitive, nu vor apărea probleme mari. Evitați totuși această zonă și de asemenea această direcție pentru începerea proiectelor importante, a sarcinilor cu timp de finalizare scurt, administrarea medicației sau tranzacțiilor legate de proprietăți.

5 de Galben – Sud-Est

Se află în sectorul de Sud-Est în anul 2021 și este cunoscută ca o Stea care atrage ghinionul asupra membrilor familiei. Este perturbarea cea mai agresivă în Feng Shui. Pe scurt, ce poate merge rău, va merge rău. Este de dorit să evitați orice produce mișcare și gălăgie în acest sector. Efectul activării se resimte imediat, de aceea trebuie acordată importanță acestei perturbări în special dacă este în palatul orientării sau așezării (fațada, respectiv spatele clădirii). Dacă direcția așezării este Sud-Est, orice lucrări de renovare trebuie evitate complet.

Dacă direcția orientării casei este Sud-Est, renovarea sau mutarea în locația respectivă poate fi făcută cu condiția ca 5 Galben să nu fie situat la ușa de la intrare. Problemele pot apărea dacă 5 Galben este situat la ușa de la intrare sau dacă cuptorul sau patul au combinații nefavorabile de stele.  În această situație, pentru a slăbi elementul Pământ 5 introduceți ca remediu elementul Metal sau apă sărată și eliminați orice aparține elementului Foc. E posibilă instalarea remediului doar în anumite zile, calculate conform unei formule pentru fiecare caz particular, pentru a fi recunoscut ca remediu și a ocoli efectul lui 5 Galben. Timpul joacă un rol foarte important în Feng Shui. Perioadele menționate pot fi folosite și pentru renovări în orice sector al locuinței, nu doar în cel afectat de 5 Galben.

Sui Po (Year Breaker)- Sud-Vest1

Sui Po ocupă sectorul opus lui Tai Sui și este pe direcția Sud-Vest1 (acoperă o suprafață de 15 grade) în anul 2021. Pentru a evita obstacolele, eventuale boli sau alte pierderi evitați orice tip de lucrări de construcție, în special dacă locația este situată pe direcția Sud-Vest1. Întotdeauna stați cu fața către Sud-Vest, altfel se va înfrunta Tai Sui, lucru care poate aduce neplăceri.

Articol de Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu, specialiști Feng Shui

Citeste mai mult

Business

bizz.club Timișoara. Cum să vinzi pe ZOOM cu Răzvan Curcubătă

Publicat

pe

Marți, 23 februarie, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia invitatul nostru special Răzvan Curcubătă, Co-Fondator SELLification & SELLification 4 EDUcation, trainer, coach, antreprenor, a abordat tema „Cum să VINZI prin ZOOM”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.

După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Teo Lazar, de la HES Company. El ne-a prezentat un studiu de caz cu tema „Digitalizarea Afacerii” și ne-a oferit și prezentat o mulțime de tool-uri online valoroase pentru vânzări, marketing, raportare, dezvoltarea produsului, finanțe, sisteme, și așa mai departe. 

La momentul de training l-am avut ca invitat special pe Răzvan Curcubătă, Co-Fondator SELLification & SELLification 4 EDUcation, trainer, coach și antreprenor. El ne-a vorbit despre „Cum să VINZI pe ZOOM”.

Răzvan a început cu un disclaimer: „Vânzarea ONLINE nu este ca vânzarea OFFLINE”! Fiind un context diferit, pregătirea și desfășurarea vânzării va fi și ea diferită.

Prima etapă, a pregătirii, constă în ce facem înainte. Aici, Răzvan ne-a oferit câteva sfaturi:

– Familiarizează-te cu setările zoom-ului (sau aplicației de conferință pe care o folosești);

– Pregătește-te mental;

– Pregătește-ți prezentarea în detaliu;

– Pregătește-ți materiale vizuale simple de înțeles și aerisite,

– Ai grijă la poziția camerei;

– … la sunet;

– … la lumină;

– … și la ținută (da, chiar dacă nu te vezi în întregime pe cameră!). 


În a doua etapă, ce facem în timpul întâlnirii, e important să ținem cont de următoarele:

– Conectează-te cu clientul;

– Implică-l la dialog, nu vorbi doar tu;

– Prezintă energia potrivită: arată entuziasm, prezintă încredere, vorbește cu pasiune, adoptă o postură deschisă, fii atent la gestică și la mișcări.


În concluzie, procesul de vânzare ONLINE poate fi mai provocator decât cel OFFLINE, de aceea merită pregătit cu meticulozitate pentru a obține rezultatele dorite.


Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt! 🔝

Citeste mai mult

Business

bizz.club Timișoara. SABOTORI în Comunicare& Bonusare și LEADERSHIP în compania ta

Publicat

pe

Marți, 16 februarie, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia am avut două super-momente de educație susținute de invitații noștri speciali: Dana Russu și Bogdan Vaida.

 Dana Russu este trainer în comunicare și relaționare la DAR Training & Coaching și expert în Comunicare relațională – Metoda ESPERE (Energie Specifică Pentru Ecologie Relațională Esențială). Ea ne-a vorbit despre „SABOTORI în Comunicarea”, care în primă fază au cel mai mare impact la nivel de relații personale, dar se extind și la nivelul relațiilor de business.

Ea ne-a definit mai întâi ce înseamnă comunicarea. A comunica NU înseamnă a convinge, a domina, a accepta, a impune sau a investiga. COMUNicarea înseamnă a pune în comun, a împărtăși: trăiri, experiențe, gânduri, idei, emoții.

Apoi ne-a explicat ce sunt sabotorii. Sunt acele comportamente, atitudini, lucruri, raționamente și argumente care ne împiedică să trăim așa cum ne dorim. Acești sabotori pot ajunge să dețină controlul vieții noastre dacă nu conștientizăm și nu acționăm la timp, mai ales atunci când luăm asupra noastră responsabilitatea unui lucru care nu ne aparține sau a unei situații asupra căreia nu avem control.

În a doua parte a intervenției, Dana ne-a enumerat 5 sabotori/autosabotori:

(1) Comparația – deseori cu persoane peste nivelul nostru; noi suntem ființe unice cu resurse, capacități și limite diferite;

(2) Mecanismul „DA, dar…” – dificultatea în alegeri și asumarea responsabilității, menținerea ezitării, etc.;

(3) Amânarea – ne determină să evităm realitatea și să amânăm îndeplinirea unui angajament / unei obligații;

(4) Autojustificarea preventivă – ne imaginăm că am putea fi judecați;

(5) Represia imaginară – ne face să ne imaginăm dinainte ce ni s-ar putea întâmpla nouă sau altora.

La final, ne-a lăsat două sfaturi despre cum să avem grijă să nu fim sabotori pentru cei cu care relaționăm: nu impune celuilalt propriile credințe și convingeri și nu gândi în locul lui.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.

‍ Bogdan Vaida este CEO & Co-Fondator SELLification – The Professional’s Selling Game alături de Călin Iepure și Răzvan Curcubătă. El ne-a vorbit despre „Bonusare și LEADERSHIP în Compania ta”.

Sistemul de bonusare prezentat a fost construit în ultimele 4 luni și este aplicat cu succes în firma pe care o conduce alături de Călin și Răzvan.

Acest sistem simplu și eficient funcționează în felul următor:

(1) din profitul obținut de firmă prin intermediul diferitelor proiecte, se stabilește un coeficient de profit sharing care merge la angajați sub formă de bonusații, adiționale salariului de bază (ex. 20% din 10.000 RON profit = 2.000 RON profit sharing);

(2) din acest profit sharing fiecare angajat primește un anumit procent în funcție de implicarea lui în proiectul respectiv (ex. 10% din 2.000 RON profit sharing = 200 RON bonus).

Aceste bonusuri cresc când proiectul din care fac parte e de succes și scad când acesta nu are vânzări. Acest lucru stimulează participanții la proiect să se gândească la cum afectează munca lor proiectul și să vină cu idei laterale la proiect, nu doar să-și facă treaba.

Mai mult, oferă o transparență în care ei își pot asuma mai mult, sau mai puțin, fără nicio presiune din partea șefilor.

Pentru venituri suplimentare bonusațiilor, se pot stabili anumite sume de bani ca și „premii” (bounty) odată cu aducerea unui anumit venit în firmă (ex. obținerea unei finanțări, încheierea unui contract important, etc.)

La final, Bogdan a subliniat potențialul acestui sistem datorită avantajului principal: „este un sistem transparent care dezvoltă asumarea și leadershipul în firmă”.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite