Ne găsiți și pe:

Business

Dacia Sandero Stepway 2021, modernă, spațioasă și mai rafinată

Publicat

pe

Gata! Dacia declara război motoarelor diesel! Lansată în noiembrie 2020, noua gamă de autoturisme Dacia, care cuprinde modelele Logan, Sandero și Sandero Stepway, anunță că renunță complet la motorizările pe motorină. Acesta este primul pas făcut de producătorul de la Mioveni de a se alătura celorlalte companii în lupta cu încălzirea globală.

Deocamdată rămâne disponibilă motorizarea pe benzină și cea pe GPL, iar în 2021 se anunță apariția primului model full electric Dacia Spring. În același timp este posibil ca Dacia să ne mai facă și alte surprize.

Dacia Sandero Stepway 2021 este prima mașină din noua generație lansată pe piața din România. Sandero Stepway este o încercare a companiei Dacia de a cupla ceva cu SUV-ul său și de a diversifica gama sa de autoturisme. Mașina este total schimbată atât la interior cât mai ales la exterior, având un aer foarte modern și futurist.

La partea de exterior se simte noua linie de design a mărcii, cu linii agresive, care se observă în lateral și se continuă pe capotă. Blocurile optice propun niște forme simetrice care duc cu gândul la farurile prezente pe super-carul Lamborghini Aventador. Luminile de zi sunt cu tehnologie led, la fel și stopurile.

Fiind model stepway, acesta are caroseria mai pronunțată și mai voluminoasă decât versiunea standard. Acest fapt se datorează bandourilor de protecție aflate împrejurul mașinii. La fel și garda la sol e mai ridicată iar la nivelul plafonierei se regăsesc barele longitudinale, cu inscripția „stepway”, la care se poate atașa un portbagaj pentru mai mult spațiu pentru bagaje.

La interior, designerii au găsit soluția de a îmbina confortul cu ergonomia, toate comenzile fiind exact la locul care trebuie. La modelele anterioare comenzile geamurilor electrice erau situate pe consola centrala și nu pe panourile ușilor.

A fost introdusă o nouă unitate multimedia, sub forma unei tablete, care este ușor de utilizat, dar și complexă. Dacia Sandero Stepway 2021 are funcții precum navigație, radio MP3 și mai ales Android Auto și Apple CarPlay. Sunt producători de mașini de lux care nu au aceste funcții. Nu lipsesc senzorii de parcare, asistență cu cameră la parcarea cu spatele, asistență la pornirea din rampă, detector de unghi mort, etc. Din păcate tapițeria este disponibilă doar din material textil, pielea lipsind în continuare din oferta Dacia.

La nivel de motorizare Dacia Sandero Stepway 2021 propune un singur tip de motor, de 0,9 cc în 3 cilindri, care are mai multe versiuni. Două dintre acestea sunt pe benzina și oferă 90 cp, iar unul este pe benzină + GPL care împreună cu un turbocompresor oferă 100 cp.

Transmisia este una manuala, în 6 trepte dar este disponibilă și o cutie automată CVT (Continuously Variable Transmission – transmisie cu variație continuă), care face călătoria foarte plăcută.

Prețurile pentru noul model Sandero Stepway pornesc de la 12.050 euro, preț imbatabil pentru orice alt producător. Pentru varianta GPL, se poate beneficia pe lângă programul rabla, de un discount suplimentar de ecotaxă de 2.500 lei.

Puteți urmări clipul video realizat de Claudiu Heg cu prezentarea mașinii Dacia Sandero Stepway 2021 pe https://youtu.be/RFTg925onlU.

Sursa foto: YouTube @ClaudiuHEG

Afaceri de succes in Timisoara

bizz.club timișoara. Cum atragi rapid bani în afacerea ta cu Adi Ploscaru

Publicat

pe

Marți, 24 ianuarie 2023, am avut o nouă sesiune de mentoring bizz.club, împreună cu mentorul nostru pe Finanțarea Afacerilor, Adi Ploscaru, care ne-a vorbit despre „Cum atragi rapid bani în afacerea ta”.

În cadrul acestei ședințe, Adi ne-a împărtășit soluții de finanțare rapidă a afacerii, cum să ne pregătim pentru „întâlnirea” de finanțare și cum să ne creștem șansele de finanțare.

Înainte de toate trebuie să ne gândim din start la un mix optim de finanțare, nu doar la o singură soluție de finanțare.

Soluțiile rapide de finanțare ce sunt la dispoziția companiilor sunt:

– Creditul furnizor

– Avansurile de la clienți

– Vânzarea activelor proprii

– Creditarea bancară / microcreditarea

– Banii de la proprietari / familie & apropiați

Mai departe, Adi ne-a oferit câteva sugestii în ceea ce privește pregătirea „întâlnirii” cu finanțatorul:

– Creează o poveste în jurul afacerii tale și implică finanțatorul ca fiind un personaj cheie din aceasta

– Fii într-o formă bună

– Fii punctual

– Fă-ți apariția la momentul potrivit

Cât despre indicatorii de performanță (KPIs) top 5 pe care îi analizează toți finanțatorii sunt:

– Cifra de afaceri

– Capitalizare

– Lichiditate

– Marja de profit (EBITDA)

– Capacitate de rambursare a datoriei

Fiecare punct din fiecare etapă de mai sus au fost dezvoltate și argumentate cu informații suplimentare de cătra Adi Ploscaru, iar la final a răspuns la întrebările adresate de toți membrii prezenți, oferind soluții și răspunsuri utile pentru antreprenorii din bizz.club.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, click pe BUTONUL alăturat și înscrie-te GRATUIT la următoarea ședință din zona ta! De ce să faci asta?
Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Afaceri de succes in Timisoara

Lorenzo Cristian ne învață principiile gândirii magice în afaceri

Publicat

pe

Timişoreanul Lorenzo Cristian, unul dintre cei mai importanți magicieni din țară a fost prezent la prima şedinţă a anului a Bizz Club Timisoara.

Iată principiile propuse de Lorenzo:

Fii sufletul petrecerii – sa te diferențiezi pe piață cu ceva special!

Depăşirea maestrului – e bine să creşti cu mentori dar apoi trebuie să-ți găseşti calea ta!

Transformă frustrările în motivație!

Cercul magic – contextul în care stai, oamenii de care te înconjori sunt foarte importanți!

Marketingul puternic face diferența – poți să ai cel mai tare produs dacă nu îl faci cunoscut în piață

Cere sfatul unor profesionişti

Nu sabota vârful ci susține-l!

Sădeşte semințe!

Prețul filtrează clientul.

Brandul personal e ceva în care merită investit!

Nu copiez dar mă inspir şi personalizez maxim pentru mine!

Intuiția bate soarta!

Nu te baza doar pe logică! Creativitatea şi gândirea laterală fac diferența şi în bussines şi în magie!

Citeste mai mult

Afaceri de succes in Timisoara

Bucuria alergării și satisfacția rezultatelor la Bizz Club Timişoara

Publicat

pe

Astazi a avut loc prima şedință Bizz Club Timişoara din noul an.

După cuvântul de deschidere a co-ownerului Laszlo Fodor a urmar prezentarea membrilor şi invitaților prezenți. Viktor Biro a prezentat apoi Plandurance – un plan de consultanță şi antrenamente pentru cei care îşi doresc să aibă o formă fizică bună, să slăbească sau să performeze în sport.

„Perseverența şi ambiția sunt printre cele mai importante calități pentru a reuşi, dar ne bazăm şi pe măsurători şi eveluări, folosindu-se de tehnologie“, a precizat Victor Biro.

„Suntem diferiți, iar acest lucru pare câteodată tragic, de fapt este minunea creației sau evoluției, dacă vreți. Bucuria cunoașterii de nou, a unei descoperiri, poate fi câteodată greu de transmis prin cuvinte. Așa vedem și noi avantajele și beneficiile pe care metoda de antrenament de alergare bazat pe puls cardiac. Acesta este motivul pentru care, în loc să vă plictisim cu detalii tehnice, vă lăsăm o relatare pe care o considerăm deosebit de bine transmisă de către colegul nostru. Totodată te invităm să încerci și tu metoda, să acumulezi experiență folosind-o și am fi onorați dacă acest drum l-ai parcurge alături de noi“, spun cei de Echipa Plandurance România.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite