Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Noutăți

Specialiștii recomandă brazii de Crăciun artificiali. Vedeți explicațiile

Publicat

pe

Numai anul trecut, aproape 61.000 de brazi naturali au fost smulşi din pădurile României pentru a fi scoşi la vânzare în perioada Crăciunului, aducând un prejudiciu naturii, respectiv oamenilor, incomensurabil.

În schimb, pentru a combate îngrijorătorul fenomen cu efecte ireversibile asupra naturii, ManiaMall.ro a lansat campania de responsabilizare socială “Crăciunul în stil eco”, prin intermediul căreia scoate la vânzare în mediul online peste 3.500 de brazi artificiali.

“Din nefericire, ne confruntăm de ani de zile cu un asalt criminal asupra pădurilor României. Şi aici nu mă refer doar la celebra cherestea, care se exportă zi de zi, ci mai ales la perioada Crăciunului, când zeci de mii de brazi sunt tăiaţi pentru a fi folosiţi de români… maxim 2 săptămâni. Sunt adeptul păstrării obiceiurilor creştine, a datinilor, însă toate acestea trebuie păstrate la nivel de simbol. Dacă ne putem bucura de un brad, o putem face şi cu unul artificial sau, dacă tot vrem să vedem un brad natural, putem să mergem să ne bucurăm de el în mediul lor natural. Prin această campanie, spunem “STOP!” tăierilor de brazi şi propunem o variantă mult mai ecologică pentru sărbătorirea Crăciunului în familie, alături de cei dragi”, declară Daniel Henegariu, directorul ManiaMall.ro.

Totodată, iniţiatorul campaniei reaminteşte românilor cele 6 beneficii pe care le are bradul artificial în comparaţie cu cel natural:

Economişteşti bani şi reprezintă o investiţie pe termen lung.

“Preţul unui brad artificial variază, de regulă, între 50 şi 150 de lei, în funcţie de mărime. În schimb, varianta artificială a bradului are aproximativ acelaşi preţ, însă poate fi folosit foarte mulţi ani de acum încolo şi include deja un stativ”, declară Daniel Henegariu.

Design mult mai variat.

“Partea bună a bradului artificial este că poate fi pus la vânzare sub diverse forme, în diverse culori, iar acest lucru nu poate decât să-i bucure pe cei mici”.

Nu se usucă şi nu fac mizerie în locuinţă.

“Brazii naturali pot face o mizerie de nedescris în locuinţă, deoarece la temperatura camerei aceştia nu rezistă foarte mult timp. În schimb, această problemă nu există la brazii artificiali”.

Sunt uşor de montat.

“Bradul natural este destul de greu de montat deoarece baza lui trebuie şlefuită astfel încă să încapă perfect în stativ. Dacă este taiat prea mult sau prea puţin, există pericolul ca bradul să se destabilizeze şi să-i rănească pe copiii aflaţi în preajma lui. Bradul artificial vine direct cu un stativ, este foarte bine fixat şi astfel pericolul de accident este evitat din start”, spune directorul site-ului www.maniamall.ro.

Simplu de depozitat.

“Brazii artificiali sunt compacţi şi pot fi împachetaţi mult mai uşor decât un brad natural. După trecerea Sărbătorilor de Iarnă, acesta se strânge uşor şi poate fi depozitat în garaj, balcon, beci sau în pod. Nu ocupă mult loc şi ne putem bucura de el şi la anul”.

Este mult mai ecologic şi contribuie direct la protejarea pădurilor.

“Cel mai puternic argument este protejarea pădurilor. Dacă această cerere a brazilor naturali va scădea, automat şi numărul brazilor tăiaţi va scădea. Totul ţine de noi, de cât de mult ne dorim să protejăm natura şi să alegem varianta ecologică. Bucuria unui copil poate fi înlocuită cu plimbări la munte, cu dragoste din partea celor dragi, nu prin distrugerea naturii. Pentru noi, două săptămâni de aşa-zisă bucurie în preajma unui brad natural, costă enorm natura, efect care poate fi ireversibil, iar preţul ignoranţei îl vor plăti tot copii noştri”, conchide antreprenorul Daniel Henegariu, directorul ManialMall.ro. (P.B.)

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Noutăți

30 septembrie 2021 – termenul scadent pentru depunerea cererii de eșalonare la plată simplificată

Publicat

pe

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara reamintește contribuabililor că pot solicita eșalonarea la plată simplificată a obligațiilor fiscale, pe o perioadă de cel mult 12 luni, cu obligația depunerii unei cereri până la 30 septembrie 2021, inclusiv.

Astfel, orice categorie de contribuabil poate accesa eșalonarea la plată simplificată, pe o perioadă de cel mult 12 luni, pentru obligațiile fiscale principale și accesoriile datorate după data declarării stării de urgență.

Pentru a accesa eșalonarea la plată simplificată, nu este necesara constituirea de  garanții, însă trebuie îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:

  1. să depună o cerere până la data de 30 septembrie 2021 inclusiv, sub sancțiunea decăderii. La cerere, se poate anexa graficul de eșalonare cuprinzând cuantumul propus al ratelor de eșalonare;
  2. să nu înregistreze obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență, nestinse la data eliberării certificatului de atestare fiscală. În cazul în care, la data stării de urgență se înregistrează astfel de obligații fiscale restante, acestea trebuie stinse până la data eliberării certificatului de atestare fiscală;
  3. să nu se afle în procedura falimentului;
  4. să ne se afle în dizolvare;
  5. să fie depuse toate declarațiile fiscale până la data eliberării certificatului de atestare fiscală;
  6. să nu se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară, potrivit prevederilor art. 25 și 26 din Codul de procedură fiscală. Prin excepție, dacă actele prin care s-a stabilit răspunderea sunt definitive în sistemul căilor administrative și judiciare de atac, iar suma pentru care a fost atrasă răspunderea a fost achitată, condiția se consideră îndeplinită.

De asemenea, reamintim contribuabililor că pot beneficia şi de anularea unor obligații bugetare accesorii, aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31 martie 2020, dacă îndeplinesc cumulativ condițiile:

  1. toate obligațiile bugetare principale restante la 31 martie 2020, inclusiv, să fie stinse până la data de 31 ianuarie 2022, inclusiv, dată limită de depunere a cererii de anulare a accesoriilor;
  2. toate obligațiile bugetare principale şi accesorii cu termene de plată cuprinse între 1 aprilie 2020 şi data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, inclusiv, să fie stinse până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, inclusiv.
  3. să fie depuse toate declarațiile fiscale, potrivit vectorului fiscal, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, inclusiv;
  4. să depună cererea de anulare a accesoriilor după îndeplinirea în mod corespunzător a condițiilor prevăzute mai sus, dar nu mai târziu de data de 31 ianuarie 2022, inclusiv, sub sancțiunea decăderii.

Atât cererea privind eșalonarea la plată simplificată, cât şi cererea de anulare a accesoriilor, se pot transmite organului fiscal şi electronic, prin Spațiul Privat Virtual.

Citeste mai mult

Noutăți

Leul se depreciază. Care au fost cotațiile la bănci

Publicat

pe

Euro a ajuns şi la 4,85 lei la băncile comerciale, după ce Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un nou nivel record pentru euro. Pe piaţa interbancară, euro a avut un vârf de 4,7823 lei în ultimele 24 de ore.

NR a anunţat, marţi, un curs de referinţă de 4,7759 lei/euro, în creştere cu 0,06% faţă de valoarea atinsă luni, acesta fiind un nou nivel record.

Cele mai mari bănci comerciale din România vând euro, marţi, şi cu 4,85 lei.

BRD are afişat un curs valutar, la vânzare, la casa de schimb, de 4.8500 lei/euro.

BCR, parte din grupul austriac Erste, vinde un euro cu 4,8480 lei.

Banca Transilvania vinde un euro, la casa de schimb, cu 4.8250 lei.

Pe piaţa interbancară, euro a avut un vârf de 4,7823 lei în ultimele 24 de ore.

Citeste mai mult

Noutăți

Galaxy Note 10 și Note 10+ aproape de lansare, se știu aproape toate specificațiile

Publicat

pe

Pe data de 7 august în cadrul evenimentului „Samsung Galaxy Unpacked” seria Samsung Galaxy Note 10 va fi lansată la New York, la Barclays Center. Samsung va lansa patru modele, un Galaxy Note 10 și un Galaxy Note 10+, fiecare cu perechea sa ce va avea conectivitate 5G. Aproape toate specificațiile seriei Galaxy Note 10 au apărut deja online.

În timp ce multe zvonuri încă mai circulă în jurul specificațiilor tehnice pentru Galaxy Note 10 și Note 10+, două surse binecunoscute din industria telefoniei mobile, Roland Quandt de la site-ul german WinFuture și Evan Blass, și-au dat cu părerea despre aceste specificații. Conform PhonAndroid, cei doi specialiști sunt de acord cu toate specificațiile apărute online.

Să începem cu Samsung Galaxy Note 10. Întrucât vor exista două modele în acest an, versiunea standard este cea mai mică. Aceasta va avea un ecran cu diagonala de 6,3 inch, mai mică decât era de așteptat. Vă reamintim că Samsung Galaxy Note 9, lansat anul trecut, are o diagonală de 6,4 inch. Display-ul Super AMOLED Infinity-O are un orificiu central, pentru camera foto frontală. O baterie de 3.600 mAh asigură curentul electric necesar funcționării. Această baterie ar fi compatibilă cu încărcarea rapidă de 45W, dar încărcătorul furnizat de Samsung în cutie este posibil să fie de doar 25W. După ce a fost lansată cu seria Galaxy S10, încărcarea inversă fără fir PowerShare o vom regăsi și pe Galaxy Note 10. Prin aceasta se poate încărca wireless un alt smartphone compatibil de la Galaxy Note 10. Se poate încărca și un smartwatch Samsung sau setul de căști wireless Samsung Galaxy Buds.

Chiar dacă acest lucru nu ne privește pe noi în calitate de consumatori europeni, Galaxy Note 10 va avea procesorul Snapdragon 855 Plus anunțat de Qualcomm pentru unele piețe, inclusiv în Statele Unite. În Europa și în România, vom primi procesorul Samsung Exynos 9825. Este o îmbunătățire față de seria Galaxy S10 unde avem un procesor Exynos 9820. Procesorul va fi cuplat cu 8 GB de memorie RAM și 256 GB de spațiu de stocare. Pe partea de fotografie avem la spate triple-camera, cu o cameră principală de 12 MP + o cameră cu unghi larg de 16 MP + una de 12 MP cu zoom optic.

Samsung Galaxy Note 10+ are un ecran cu diagonala de 6,8 inch. De asemenea, ar beneficia de un câștig semnificativ în materie de baterie, o capacitate de 4.300 mAh este evocată de aproape toate sursele din mass-media de specialitate. Nu va exista nici o modificare față de Galaxy Note10 în ce privește procesorul, memoria RAM și capacitatea de stocare. Bineînțeles vor fi diferite variante de memorie RAM, până la 12 GB de RAM și diferite variante de stocare, până la 1TB. Triple-camera se va regăsi și pe Galaxy Note 10+, dar aici va exista un modul ToF (time-of-flight), o cameră 3D pentru adâncime.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite