Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Noutăți

Studiu: Jumătate din meseriile de azi vor dispărea în următorii ani

Publicat

pe

Majoritatea companiilor de recrutare susțin că în maximum 20 de ani tehnologia îşi va face simţită prezenţa în orice domeniu, astfel că mai bine de jumătate din meseriile de azi vor dispărea.

Este și motivul pentru care acestea atrag atenția Ministerului Educației să ia măsuri rapid pentru ca nu cumva premianții de azi să fie șomerii de lux de mâine. Un studiu Cisco arată impactul evoluției rapide a tehnologiei asupra noastră. Îngrijorarea specialiștilor în recrutare privind modificările radicale pe piața muncii determinate de automatizare este susținută și de un studiu recent al Cisco România, care arată că peste 60% din copiii care intră în prezent în clasa 0 sau clasa I vor avea joburi care azi nu există. În plus, evoluția rapidă a tehnologiei a eliminat deja noțiunea de normă de lucru la birou, astfel că tot mai mulți angajați își desfășoară, în prezent, activitatea de serviciu din orice loc.

„În jur de 50% din angajații companiilor sunt angajați mobili, ceea ce înseamnă că își iau laptopul acasă și accesează date ale companiilor, sau nu, de pe laptopuri sau folosesc aplicațiile companiei de pe telefoane mobile”, a afirmat Dorin Pena, directorul general al Cisco România, în cadrul evenimentului Cluj Connecting Day. Acesta a explicat și impactul social pe care digitalizarea îl are asupra noastră, în condițiile în care 66% din traficul de date IT „va fi peste rețele wi-fi, prin intermediul dispozitivelor mobile”.

Aceasta va avea „un impact asupra modului cum interacționăm între noi, asupra modului cum lucrăm și asupra modului în care companiile ne vor asigura serviciile de care avem nevoie pentru a ne face treaba”. Pena mai spune că „82% din tot traficul de consumer peste internet va fi generat de dispozitive, adică non-human”.

Este vorba despre miliardele de echipamente conectate la internet care vor face singure trafic între ele. În contextul în care calculatorul este parte esențială din viața noastră activă, educația în acest sens devine obligatorie. Specialiștii vorbesc la unison despre necesitatea introducerii în școli a orelor de programare, fiind mesajul lor către Ministerul Educației. Aşa cum îi învăţăm pe copii să treacă strada, să respecte regulile de circulaţie, aşa e nevoie să îi învăţăm cum trebuie să folosească calculatorul, susțin experții în programare, dar și în recrutare. Și aceasta, pentru că „nu va exista job în România care să nu aibă o puternică componentă tehnologică”, după cum declara în urmă cu câteva luni pentru Digi24 Alin Chiriac, fondatorul unei asociații care susține necesitatea însușirii de către elevi a unor noțiuni legate de tehnologia computerelor.

Potrivit acestuia, până în 2020 în domeniul IT vom avea cu 8 milioane mai multe joburi decât oameni care ar putea să le acceseze. Deja se observă o creştere fantastică a cererilor de personal în zona de IT, susțin specialiștii în recrutare de la eJobs România. Oricum, joburile viitorului vor fi diferite, iar pe multe dintre acestea nici nu ni le putem imagina la acest moment.

Teleoperatori, programatori de identități virtuale, designeri 3D, specialiști în asigurarea și protejarea informațiilor private, educatori/traineri de roboți, specialiști în managementul complexității, elderologi (specialiști policalificați în rezolvarea problemelor persoanelor cu vârste în jur și de peste 80 de ani) sunt câteva dintre meseriile viitorului despre care vorbesc specialiștii în tehnologie.

Nici munca celor cu profesii să le spunem tradiționale nu va fi la fel: medicii vor butona aparate tot mai complicate, profesorii vor înlocui creta şi buretele cu gadgeturi sofisticate, iar bucătarii vor găti în cuptoare controlate de la distanţă, vorbesc aceiași experți în IT.

Noutăți

30 septembrie 2021 – termenul scadent pentru depunerea cererii de eșalonare la plată simplificată

Publicat

pe

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara reamintește contribuabililor că pot solicita eșalonarea la plată simplificată a obligațiilor fiscale, pe o perioadă de cel mult 12 luni, cu obligația depunerii unei cereri până la 30 septembrie 2021, inclusiv.

Astfel, orice categorie de contribuabil poate accesa eșalonarea la plată simplificată, pe o perioadă de cel mult 12 luni, pentru obligațiile fiscale principale și accesoriile datorate după data declarării stării de urgență.

Pentru a accesa eșalonarea la plată simplificată, nu este necesara constituirea de  garanții, însă trebuie îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:

  1. să depună o cerere până la data de 30 septembrie 2021 inclusiv, sub sancțiunea decăderii. La cerere, se poate anexa graficul de eșalonare cuprinzând cuantumul propus al ratelor de eșalonare;
  2. să nu înregistreze obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență, nestinse la data eliberării certificatului de atestare fiscală. În cazul în care, la data stării de urgență se înregistrează astfel de obligații fiscale restante, acestea trebuie stinse până la data eliberării certificatului de atestare fiscală;
  3. să nu se afle în procedura falimentului;
  4. să ne se afle în dizolvare;
  5. să fie depuse toate declarațiile fiscale până la data eliberării certificatului de atestare fiscală;
  6. să nu se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară, potrivit prevederilor art. 25 și 26 din Codul de procedură fiscală. Prin excepție, dacă actele prin care s-a stabilit răspunderea sunt definitive în sistemul căilor administrative și judiciare de atac, iar suma pentru care a fost atrasă răspunderea a fost achitată, condiția se consideră îndeplinită.

De asemenea, reamintim contribuabililor că pot beneficia şi de anularea unor obligații bugetare accesorii, aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31 martie 2020, dacă îndeplinesc cumulativ condițiile:

  1. toate obligațiile bugetare principale restante la 31 martie 2020, inclusiv, să fie stinse până la data de 31 ianuarie 2022, inclusiv, dată limită de depunere a cererii de anulare a accesoriilor;
  2. toate obligațiile bugetare principale şi accesorii cu termene de plată cuprinse între 1 aprilie 2020 şi data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, inclusiv, să fie stinse până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, inclusiv.
  3. să fie depuse toate declarațiile fiscale, potrivit vectorului fiscal, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, inclusiv;
  4. să depună cererea de anulare a accesoriilor după îndeplinirea în mod corespunzător a condițiilor prevăzute mai sus, dar nu mai târziu de data de 31 ianuarie 2022, inclusiv, sub sancțiunea decăderii.

Atât cererea privind eșalonarea la plată simplificată, cât şi cererea de anulare a accesoriilor, se pot transmite organului fiscal şi electronic, prin Spațiul Privat Virtual.

Citeste mai mult

Noutăți

Leul se depreciază. Care au fost cotațiile la bănci

Publicat

pe

Euro a ajuns şi la 4,85 lei la băncile comerciale, după ce Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un nou nivel record pentru euro. Pe piaţa interbancară, euro a avut un vârf de 4,7823 lei în ultimele 24 de ore.

NR a anunţat, marţi, un curs de referinţă de 4,7759 lei/euro, în creştere cu 0,06% faţă de valoarea atinsă luni, acesta fiind un nou nivel record.

Cele mai mari bănci comerciale din România vând euro, marţi, şi cu 4,85 lei.

BRD are afişat un curs valutar, la vânzare, la casa de schimb, de 4.8500 lei/euro.

BCR, parte din grupul austriac Erste, vinde un euro cu 4,8480 lei.

Banca Transilvania vinde un euro, la casa de schimb, cu 4.8250 lei.

Pe piaţa interbancară, euro a avut un vârf de 4,7823 lei în ultimele 24 de ore.

Citeste mai mult

Noutăți

Galaxy Note 10 și Note 10+ aproape de lansare, se știu aproape toate specificațiile

Publicat

pe

Pe data de 7 august în cadrul evenimentului „Samsung Galaxy Unpacked” seria Samsung Galaxy Note 10 va fi lansată la New York, la Barclays Center. Samsung va lansa patru modele, un Galaxy Note 10 și un Galaxy Note 10+, fiecare cu perechea sa ce va avea conectivitate 5G. Aproape toate specificațiile seriei Galaxy Note 10 au apărut deja online.

În timp ce multe zvonuri încă mai circulă în jurul specificațiilor tehnice pentru Galaxy Note 10 și Note 10+, două surse binecunoscute din industria telefoniei mobile, Roland Quandt de la site-ul german WinFuture și Evan Blass, și-au dat cu părerea despre aceste specificații. Conform PhonAndroid, cei doi specialiști sunt de acord cu toate specificațiile apărute online.

Să începem cu Samsung Galaxy Note 10. Întrucât vor exista două modele în acest an, versiunea standard este cea mai mică. Aceasta va avea un ecran cu diagonala de 6,3 inch, mai mică decât era de așteptat. Vă reamintim că Samsung Galaxy Note 9, lansat anul trecut, are o diagonală de 6,4 inch. Display-ul Super AMOLED Infinity-O are un orificiu central, pentru camera foto frontală. O baterie de 3.600 mAh asigură curentul electric necesar funcționării. Această baterie ar fi compatibilă cu încărcarea rapidă de 45W, dar încărcătorul furnizat de Samsung în cutie este posibil să fie de doar 25W. După ce a fost lansată cu seria Galaxy S10, încărcarea inversă fără fir PowerShare o vom regăsi și pe Galaxy Note 10. Prin aceasta se poate încărca wireless un alt smartphone compatibil de la Galaxy Note 10. Se poate încărca și un smartwatch Samsung sau setul de căști wireless Samsung Galaxy Buds.

Chiar dacă acest lucru nu ne privește pe noi în calitate de consumatori europeni, Galaxy Note 10 va avea procesorul Snapdragon 855 Plus anunțat de Qualcomm pentru unele piețe, inclusiv în Statele Unite. În Europa și în România, vom primi procesorul Samsung Exynos 9825. Este o îmbunătățire față de seria Galaxy S10 unde avem un procesor Exynos 9820. Procesorul va fi cuplat cu 8 GB de memorie RAM și 256 GB de spațiu de stocare. Pe partea de fotografie avem la spate triple-camera, cu o cameră principală de 12 MP + o cameră cu unghi larg de 16 MP + una de 12 MP cu zoom optic.

Samsung Galaxy Note 10+ are un ecran cu diagonala de 6,8 inch. De asemenea, ar beneficia de un câștig semnificativ în materie de baterie, o capacitate de 4.300 mAh este evocată de aproape toate sursele din mass-media de specialitate. Nu va exista nici o modificare față de Galaxy Note10 în ce privește procesorul, memoria RAM și capacitatea de stocare. Bineînțeles vor fi diferite variante de memorie RAM, până la 12 GB de RAM și diferite variante de stocare, până la 1TB. Triple-camera se va regăsi și pe Galaxy Note 10+, dar aici va exista un modul ToF (time-of-flight), o cameră 3D pentru adâncime.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite