Ne găsiți și pe:

Business

Prima ședință bizz.club Timișoara din anul 2021

Publicat

pe

Marți, 12 ianuarie, a avut loc prima ședință bizz.club Timișoara din 2021

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe (networking-ul fiind unul dintre pilonii de bază bizz.club).

La momentul de Training l-am avut ca invitat special pe Nicu Zegheanu, Trainer și Business Consultant, iar tema pe care a abordat-o a fost „Mecanismul de stabilire a OBIECTIVELOR”.

El ne-a vorbit atât despre obiective personale și de business, cât și despre Managementul Performanței.

În ceea ce privește obiectivele personale, Nicu ne-a lăsat câteva întrebări la care trebuie să răspundem înainte de a ne stabili un obiectiv personal:

1. De ce alegem anumite obiective? Care-i motivul?

2. Cum să-mi stabilesc obiective astfel încât să fiu motivat să le îndeplinesc?

3. Îmi va produce suficientă satisfacție atingerea obiectivului astfel încât să fiu dispus să fac efortul respectiv?

4. Obiectivul stabilit rezolvă o preocupare pe care o am, sau încerc să demonstrez ceva cuiva?

De cele mai multe ori, obiectivele noastre sunt rezolvări la anumite frământări personale – provin din ceea ce ne macină pe noi. Astfel, luăm acele griji, le găsim soluții practice și încercăm să le implementăm pentru a obține rezultatele dorite.

Rezumând la esență, întrebarea esențială este „Do I really feel that?” Fii sincer cu tine și adoptă doar acele obiective pe care „le simți” și ți le dorești cu adevărat.

În a doua parte am vorbit despre obiectivele de business din perspectiva Managementului Performanței.

Pentru ca obiectivele stabilite (de obicei la început de an) să fie și îndeplinite într-o companie, este nevoie de transparență și claritate pentru fiecare om din organizație, atât în ceea ce privește indicatorii de performanță (KPI), cât și recompensa – altfel nu va exista motivație.

La final, Nicu ne-a prezentat cele 4 etape al unui Management al Performanței eficient:

Etapa 1. Planificare

Etapa 2. Monitorizarea

Etapa 3. Ajustarea & Evaluarea Performanțelor

Etapa 4. Recompensa (doar după rezultate)

În definitiv, creșterea unui business vine din rezultate!

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Business

BUSSINES. bizz.club Timișoara și bizz.club București, împreună, online

Publicat

pe

Marți, 2 martie, a avut loc o nouă ședință bizz.club. De această dată, bizz.club TImișoara s-a alăturat ședinței organizate de bizz.club București. Împreună am depășit limitele geografice și ne-am întâlnit în ONLINE!La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.

După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de colegii noștri Autonom Rent-a-Car. Ei ne-au prezentat serviciile Autonom și ce oferă unic față de concurență. Mai multe detalii găsiți pe pagina lor, https://www.autonom.ro/, iar dacă aveți întrebări nu ezitați să-i contactați la telefon: +40 721 44 22 66.

La momentul de training l-am avut ca invitat special pe Adrian Asoltanie, trainer, speaker și antreprenor de aproape 20 de ani, autorul seriei de video „Viața și banii” și „Mind Talk”. El ne-a vorbit despre „BUGETUL Personal al Antreprenorului”.

„Până la 40 de ani am făcut cam toate prostiile financiare”, ne-a spus Adrian la început. După ce a învățat în cel mai dur mod lecțiile crizei din 2009 la nivel personal și de business, a decis să ajute cât mai mulți oameni să evite greșelile scumpe și dureroase trăite pe propria piele.

Asta a și făcut. În timpul pe care l-a avut la dispoziție ne-a oferit câteva sfaturi și principii financiare care ne pot scăpa din multe probleme.

În primul rând, pentru o gestionare financiară eficientă, trebuie să știm câți bani vin și câți bani pleacă din bugetul nostru. Nu putem gestiona ceea ce nu știm. Vom fi surprinși cât de mulți bani cheltuim anual la coafor, pe mâncare sau pe alte lucruri aparent nesemnificative.

Apoi, este crucial să ne împărțim bugetul în categorii pe procente, iar la începutul lunii (nu la final!), primul lucru pe care trebuie să-l facem cu veniturile noastre este să le în categoriile stabilite. Astfel vom fi feriți să cheltuim mai mult decât trebuie dintr-o anumită categorie de cheltuieli.

Aici Adrian are un produs foarte util prin intermediul căruia îți poți gestiona eficient veniturile și cheltuielile lunare: https://adrian.asoltanie.com/product/money-map/.

Un alt lucru important este cel de a calcula nivelul mediu de cheltuieli pe zi, apoi nivelul mediu de venituri pe zi (și chiar pe oră de lucru). Primul nivel NU trebuie să-l depășească pe al doilea, cu alte cuvinte: nu cheltui mai mult decât produci!

Ca un ultim sfat primit de la Adrian, nu te baza doar pe o singură sursă de venit: caută mereu să le multiplici.

Dacă vrei să distribui acest conținut și prietenilor tăi, le poți trimite link-ul articolului: https://bizz.club/blog/bugetul-personal-al-antreprenorului-adrian-asoltanie 

Dacă nu ai putut participa cu noi la această ședință, te așteptăm cu drag la ședința de săptămâna viitoare! De ce să participi?
✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);
✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);
✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiază și tu din plin de această comunitate! Creșterea afacerii tale te poate surprinde, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Secretul succesului

Feng Shui. Cum eviți energiile nefavorabile în 2021?

Publicat

pe

Cu toții dorim să ne atingem țelurile stabilite și să evităm posibilele blocaje sau obstacole care s-ar putea ivi pe parcurs. Unul din cele patru aspecte importante în analiza Feng Shui este factorul timp.

În fiecare an, avem diferite energii perturbatoare care se mută în diferite sectoare ale locuinței. Acestea sunt denumite Tai Sui, 3 Ucideri, 5 Galben, Sui Po. Este important să acordați atenție acestor perturbări care pot crea neplăceri. Paza bună trece primejdia rea. Dacă aveți în plan construcții, renovări sau alte activități care creează zgomot puternic este important să vă asigurați că evitați problemele care aceste perturbări le pot aduce.

În anul 2021 poziția lui Tai Sui este Nord-Est 1 (22,5-37,5 grade), 3 Ucideri ocupă întreg sectorul Estic (67,5-112,5 grade), 5 Galben este prezent în Sud-Est (120-150 grade) iar Sui Po în Sud -Vest1 (202,5-217,5 grade).

Acestea se determină cu ajutorul busolei și se suprapun peste planul locației, ca în exemplul analizat.

Poziția lui Tai Sui (Marele Duce al lui Jupiter) – Nord-Est 1

Este indicat să identificați această direcție în fiecare an acasă și la locul de muncă și să vă asigurați că nu deranjați această direcție în mod neintenționat. Nu e o problemă să stați în acel sector. Activarea însă poate afecta sănătatea sau probleme legate de autoritate, pierderea bunăstării. Este indicat să nu se construiască, repare sau renoveze pe această direcție cât se locuiește în casă. Chinezii spun că aceasta include chiar și să batem un cui pentru un tablou sau să facem o gaură mică în perete. De asemenea, este recomandat să nu dormim și să nu avem biroul pe această direcție (putem sta cu spatele către NE în timp ce lucrăm pentru a primi protecție, dar niciodată cu fața). În această zonă nu puneți obiecte care sunt mobile cum ar fi acvarii, fântâni, ceasuri mari cu secundar, șemineu – este absolut interzis.

Trei ucideri – Est

Trebuie acordată atenție acestei perturbări care în 2021 este pe direcția Est (nu poziționați aici patul sau biroul) și acoperă o suprafață de 90 de grade, toate cele 3 sectoare Est. Această perturbare poate aduce neplăceri sau pierderi, pe trei planuri: sănătate, bunăstare materială și relații, în funcție de stelele din zona respectivă. Se spune despre această perturbare că este ca o săgeată otrăvită și cu siguranță nimeni nu-și dorește să stea cu spatele la ea. Este activată prin renovare sau construcție. Dacă stelele sunt pozitive, nu vor apărea probleme mari. Evitați totuși această zonă și de asemenea această direcție pentru începerea proiectelor importante, a sarcinilor cu timp de finalizare scurt, administrarea medicației sau tranzacțiilor legate de proprietăți.

5 de Galben – Sud-Est

Se află în sectorul de Sud-Est în anul 2021 și este cunoscută ca o Stea care atrage ghinionul asupra membrilor familiei. Este perturbarea cea mai agresivă în Feng Shui. Pe scurt, ce poate merge rău, va merge rău. Este de dorit să evitați orice produce mișcare și gălăgie în acest sector. Efectul activării se resimte imediat, de aceea trebuie acordată importanță acestei perturbări în special dacă este în palatul orientării sau așezării (fațada, respectiv spatele clădirii). Dacă direcția așezării este Sud-Est, orice lucrări de renovare trebuie evitate complet.

Dacă direcția orientării casei este Sud-Est, renovarea sau mutarea în locația respectivă poate fi făcută cu condiția ca 5 Galben să nu fie situat la ușa de la intrare. Problemele pot apărea dacă 5 Galben este situat la ușa de la intrare sau dacă cuptorul sau patul au combinații nefavorabile de stele.  În această situație, pentru a slăbi elementul Pământ 5 introduceți ca remediu elementul Metal sau apă sărată și eliminați orice aparține elementului Foc. E posibilă instalarea remediului doar în anumite zile, calculate conform unei formule pentru fiecare caz particular, pentru a fi recunoscut ca remediu și a ocoli efectul lui 5 Galben. Timpul joacă un rol foarte important în Feng Shui. Perioadele menționate pot fi folosite și pentru renovări în orice sector al locuinței, nu doar în cel afectat de 5 Galben.

Sui Po (Year Breaker)- Sud-Vest1

Sui Po ocupă sectorul opus lui Tai Sui și este pe direcția Sud-Vest1 (acoperă o suprafață de 15 grade) în anul 2021. Pentru a evita obstacolele, eventuale boli sau alte pierderi evitați orice tip de lucrări de construcție, în special dacă locația este situată pe direcția Sud-Vest1. Întotdeauna stați cu fața către Sud-Vest, altfel se va înfrunta Tai Sui, lucru care poate aduce neplăceri.

Articol de Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu, specialiști Feng Shui

Citeste mai mult

Business

bizz.club Timișoara. Cum să vinzi pe ZOOM cu Răzvan Curcubătă

Publicat

pe

Marți, 23 februarie, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia invitatul nostru special Răzvan Curcubătă, Co-Fondator SELLification & SELLification 4 EDUcation, trainer, coach, antreprenor, a abordat tema „Cum să VINZI prin ZOOM”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.

După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Teo Lazar, de la HES Company. El ne-a prezentat un studiu de caz cu tema „Digitalizarea Afacerii” și ne-a oferit și prezentat o mulțime de tool-uri online valoroase pentru vânzări, marketing, raportare, dezvoltarea produsului, finanțe, sisteme, și așa mai departe. 

La momentul de training l-am avut ca invitat special pe Răzvan Curcubătă, Co-Fondator SELLification & SELLification 4 EDUcation, trainer, coach și antreprenor. El ne-a vorbit despre „Cum să VINZI pe ZOOM”.

Răzvan a început cu un disclaimer: „Vânzarea ONLINE nu este ca vânzarea OFFLINE”! Fiind un context diferit, pregătirea și desfășurarea vânzării va fi și ea diferită.

Prima etapă, a pregătirii, constă în ce facem înainte. Aici, Răzvan ne-a oferit câteva sfaturi:

– Familiarizează-te cu setările zoom-ului (sau aplicației de conferință pe care o folosești);

– Pregătește-te mental;

– Pregătește-ți prezentarea în detaliu;

– Pregătește-ți materiale vizuale simple de înțeles și aerisite,

– Ai grijă la poziția camerei;

– … la sunet;

– … la lumină;

– … și la ținută (da, chiar dacă nu te vezi în întregime pe cameră!). 


În a doua etapă, ce facem în timpul întâlnirii, e important să ținem cont de următoarele:

– Conectează-te cu clientul;

– Implică-l la dialog, nu vorbi doar tu;

– Prezintă energia potrivită: arată entuziasm, prezintă încredere, vorbește cu pasiune, adoptă o postură deschisă, fii atent la gestică și la mișcări.


În concluzie, procesul de vânzare ONLINE poate fi mai provocator decât cel OFFLINE, de aceea merită pregătit cu meticulozitate pentru a obține rezultatele dorite.


Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt! 🔝

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite