Ne găsiți și pe:

Business

Rompetrol Downstream și Mol România Petroleum Products au concesionat spații de servicii pe A1 și A2, pe 20 de ani

Publicat

pe

CNAIR a desemnat câștigătorii pentru  procedura de achiziții publice „Concesiune de servicii în scopul utilării/dotării, operării și întretinerii spațiilor pentru servicii aflate pe autostrăzile din România deschise traficului rutier, situate pe rutele Nădlac – Sibiu (A1) și Pitești – București (A1) și Cernavodă – Constanța (A2)”.

Operatorii economici  declarați câștigători pe fiecare lot, sunt următorii:

LOT 1: Spații de Servicii stânga și dreapta, km 558+380, Autostrada A1 Nădlac – Arad

ROMPETROL DOWNSTREAM SRL

 

LOT 2: Spații de Servicii stânga și dreapta, km 530+536, Autostrada A1 Arad-Timișoara

ROMPETROL DOWNSTREAM SRL

 

LOT 3: Spații de Servicii stânga și dreapta, km 500+596, Autostrada A1 Timișoara – Lugoj

ROMPETROL DOWNSTREAM SRL

 

LOT 4: Spații de Servicii stânga și dreapta, km 481+646, Autostrada A1 Timișoara – Lugoj

ROMPETROL DOWNSTREAM SRL

 

LOT 5: Spații de Servicii stânga și dreapta, km 446+890, Autostrada A1 Lugoj – Deva

MOL ROMANIA PETROLEUM PRODUCTS S.R.L.

 

LOT 6: Spații de Servicii stânga și dreapta, km 428+310, Autostrada A1 Lugoj – Deva

MOL ROMANIA PETROLEUM PRODUCTS S.R.L.

 

LOT 7: Spatii de Servicii stanga si dreapta km 389+710, Autostrada A1 Lugoj – Deva

MOL ROMANIA PETROLEUM PRODUCTS S.R.L.

 

LOT 8: Spații de Servicii stânga și dreapta, km 340+500, Autostrada A1, VO Deva – Orăștie la standard de autostradă

ROMPETROL DOWNSTREAM SRL

 

LOT 9: Spații de Servicii, km 316+560, dreapta și km 316+360, stânga, Autostrada A1 Orăștie – Sibiu

MOL ROMANIA PETROLEUM PRODUCTS S.R.L.

 

LOT 10: Spații de Servicii, km 297+900, stânga si  km 297+000, dreapta, Autostrada A1 Orastie – Sibiu

MOL ROMANIA PETROLEUM PRODUCTS S.R.L.

 

LOT 11: Spații de Servicii stânga și dreapta, km 260+160, Autostrada A1 Orăștie – Sibiu

ROMPETROL DOWNSTREAM SRL

 

LOT 12: Spații de Servicii stânga și dreapta, km 110+100, Autostrada A1, Tronson București – Pitești;

MOL ROMANIA PETROLEUM PRODUCTS S.R.L.

 

LOT 13: Spații de Servici,i km 186+090, stânga și km 186+580, dreapta Autostrada A2 Medgidia – Constanța

MOL ROMANIA PETROLEUM PRODUCTS S.R.L.

Durata contractelor de concesiune este de 240 luni (20 ani).

Contractele se vor putea semna după expirarea termenului legal de 10 zile în care se pot depune contestații.

Precizăm că a fost pentru prima oară în istoria CNAIR când s-a organizat o procedură de concesionare a spațiilor de servicii ce deservesc drumurile naționale și autostrăzile aflate în administrarea companiei.

Secretul succesului

Feng Shui. Cum eviți energiile nefavorabile în 2021?

Publicat

pe

Cu toții dorim să ne atingem țelurile stabilite și să evităm posibilele blocaje sau obstacole care s-ar putea ivi pe parcurs. Unul din cele patru aspecte importante în analiza Feng Shui este factorul timp.

În fiecare an, avem diferite energii perturbatoare care se mută în diferite sectoare ale locuinței. Acestea sunt denumite Tai Sui, 3 Ucideri, 5 Galben, Sui Po. Este important să acordați atenție acestor perturbări care pot crea neplăceri. Paza bună trece primejdia rea. Dacă aveți în plan construcții, renovări sau alte activități care creează zgomot puternic este important să vă asigurați că evitați problemele care aceste perturbări le pot aduce.

În anul 2021 poziția lui Tai Sui este Nord-Est 1 (22,5-37,5 grade), 3 Ucideri ocupă întreg sectorul Estic (67,5-112,5 grade), 5 Galben este prezent în Sud-Est (120-150 grade) iar Sui Po în Sud -Vest1 (202,5-217,5 grade).

Acestea se determină cu ajutorul busolei și se suprapun peste planul locației, ca în exemplul analizat.

Poziția lui Tai Sui (Marele Duce al lui Jupiter) – Nord-Est 1

Este indicat să identificați această direcție în fiecare an acasă și la locul de muncă și să vă asigurați că nu deranjați această direcție în mod neintenționat. Nu e o problemă să stați în acel sector. Activarea însă poate afecta sănătatea sau probleme legate de autoritate, pierderea bunăstării. Este indicat să nu se construiască, repare sau renoveze pe această direcție cât se locuiește în casă. Chinezii spun că aceasta include chiar și să batem un cui pentru un tablou sau să facem o gaură mică în perete. De asemenea, este recomandat să nu dormim și să nu avem biroul pe această direcție (putem sta cu spatele către NE în timp ce lucrăm pentru a primi protecție, dar niciodată cu fața). În această zonă nu puneți obiecte care sunt mobile cum ar fi acvarii, fântâni, ceasuri mari cu secundar, șemineu – este absolut interzis.

Trei ucideri – Est

Trebuie acordată atenție acestei perturbări care în 2021 este pe direcția Est (nu poziționați aici patul sau biroul) și acoperă o suprafață de 90 de grade, toate cele 3 sectoare Est. Această perturbare poate aduce neplăceri sau pierderi, pe trei planuri: sănătate, bunăstare materială și relații, în funcție de stelele din zona respectivă. Se spune despre această perturbare că este ca o săgeată otrăvită și cu siguranță nimeni nu-și dorește să stea cu spatele la ea. Este activată prin renovare sau construcție. Dacă stelele sunt pozitive, nu vor apărea probleme mari. Evitați totuși această zonă și de asemenea această direcție pentru începerea proiectelor importante, a sarcinilor cu timp de finalizare scurt, administrarea medicației sau tranzacțiilor legate de proprietăți.

5 de Galben – Sud-Est

Se află în sectorul de Sud-Est în anul 2021 și este cunoscută ca o Stea care atrage ghinionul asupra membrilor familiei. Este perturbarea cea mai agresivă în Feng Shui. Pe scurt, ce poate merge rău, va merge rău. Este de dorit să evitați orice produce mișcare și gălăgie în acest sector. Efectul activării se resimte imediat, de aceea trebuie acordată importanță acestei perturbări în special dacă este în palatul orientării sau așezării (fațada, respectiv spatele clădirii). Dacă direcția așezării este Sud-Est, orice lucrări de renovare trebuie evitate complet.

Dacă direcția orientării casei este Sud-Est, renovarea sau mutarea în locația respectivă poate fi făcută cu condiția ca 5 Galben să nu fie situat la ușa de la intrare. Problemele pot apărea dacă 5 Galben este situat la ușa de la intrare sau dacă cuptorul sau patul au combinații nefavorabile de stele.  În această situație, pentru a slăbi elementul Pământ 5 introduceți ca remediu elementul Metal sau apă sărată și eliminați orice aparține elementului Foc. E posibilă instalarea remediului doar în anumite zile, calculate conform unei formule pentru fiecare caz particular, pentru a fi recunoscut ca remediu și a ocoli efectul lui 5 Galben. Timpul joacă un rol foarte important în Feng Shui. Perioadele menționate pot fi folosite și pentru renovări în orice sector al locuinței, nu doar în cel afectat de 5 Galben.

Sui Po (Year Breaker)- Sud-Vest1

Sui Po ocupă sectorul opus lui Tai Sui și este pe direcția Sud-Vest1 (acoperă o suprafață de 15 grade) în anul 2021. Pentru a evita obstacolele, eventuale boli sau alte pierderi evitați orice tip de lucrări de construcție, în special dacă locația este situată pe direcția Sud-Vest1. Întotdeauna stați cu fața către Sud-Vest, altfel se va înfrunta Tai Sui, lucru care poate aduce neplăceri.

Articol de Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu, specialiști Feng Shui

Citeste mai mult

Business

bizz.club Timișoara. Cum să vinzi pe ZOOM cu Răzvan Curcubătă

Publicat

pe

Marți, 23 februarie, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia invitatul nostru special Răzvan Curcubătă, Co-Fondator SELLification & SELLification 4 EDUcation, trainer, coach, antreprenor, a abordat tema „Cum să VINZI prin ZOOM”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.

După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Teo Lazar, de la HES Company. El ne-a prezentat un studiu de caz cu tema „Digitalizarea Afacerii” și ne-a oferit și prezentat o mulțime de tool-uri online valoroase pentru vânzări, marketing, raportare, dezvoltarea produsului, finanțe, sisteme, și așa mai departe. 

La momentul de training l-am avut ca invitat special pe Răzvan Curcubătă, Co-Fondator SELLification & SELLification 4 EDUcation, trainer, coach și antreprenor. El ne-a vorbit despre „Cum să VINZI pe ZOOM”.

Răzvan a început cu un disclaimer: „Vânzarea ONLINE nu este ca vânzarea OFFLINE”! Fiind un context diferit, pregătirea și desfășurarea vânzării va fi și ea diferită.

Prima etapă, a pregătirii, constă în ce facem înainte. Aici, Răzvan ne-a oferit câteva sfaturi:

– Familiarizează-te cu setările zoom-ului (sau aplicației de conferință pe care o folosești);

– Pregătește-te mental;

– Pregătește-ți prezentarea în detaliu;

– Pregătește-ți materiale vizuale simple de înțeles și aerisite,

– Ai grijă la poziția camerei;

– … la sunet;

– … la lumină;

– … și la ținută (da, chiar dacă nu te vezi în întregime pe cameră!). 


În a doua etapă, ce facem în timpul întâlnirii, e important să ținem cont de următoarele:

– Conectează-te cu clientul;

– Implică-l la dialog, nu vorbi doar tu;

– Prezintă energia potrivită: arată entuziasm, prezintă încredere, vorbește cu pasiune, adoptă o postură deschisă, fii atent la gestică și la mișcări.


În concluzie, procesul de vânzare ONLINE poate fi mai provocator decât cel OFFLINE, de aceea merită pregătit cu meticulozitate pentru a obține rezultatele dorite.


Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt! 🔝

Citeste mai mult

Business

bizz.club Timișoara. SABOTORI în Comunicare& Bonusare și LEADERSHIP în compania ta

Publicat

pe

Marți, 16 februarie, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia am avut două super-momente de educație susținute de invitații noștri speciali: Dana Russu și Bogdan Vaida.

 Dana Russu este trainer în comunicare și relaționare la DAR Training & Coaching și expert în Comunicare relațională – Metoda ESPERE (Energie Specifică Pentru Ecologie Relațională Esențială). Ea ne-a vorbit despre „SABOTORI în Comunicarea”, care în primă fază au cel mai mare impact la nivel de relații personale, dar se extind și la nivelul relațiilor de business.

Ea ne-a definit mai întâi ce înseamnă comunicarea. A comunica NU înseamnă a convinge, a domina, a accepta, a impune sau a investiga. COMUNicarea înseamnă a pune în comun, a împărtăși: trăiri, experiențe, gânduri, idei, emoții.

Apoi ne-a explicat ce sunt sabotorii. Sunt acele comportamente, atitudini, lucruri, raționamente și argumente care ne împiedică să trăim așa cum ne dorim. Acești sabotori pot ajunge să dețină controlul vieții noastre dacă nu conștientizăm și nu acționăm la timp, mai ales atunci când luăm asupra noastră responsabilitatea unui lucru care nu ne aparține sau a unei situații asupra căreia nu avem control.

În a doua parte a intervenției, Dana ne-a enumerat 5 sabotori/autosabotori:

(1) Comparația – deseori cu persoane peste nivelul nostru; noi suntem ființe unice cu resurse, capacități și limite diferite;

(2) Mecanismul „DA, dar…” – dificultatea în alegeri și asumarea responsabilității, menținerea ezitării, etc.;

(3) Amânarea – ne determină să evităm realitatea și să amânăm îndeplinirea unui angajament / unei obligații;

(4) Autojustificarea preventivă – ne imaginăm că am putea fi judecați;

(5) Represia imaginară – ne face să ne imaginăm dinainte ce ni s-ar putea întâmpla nouă sau altora.

La final, ne-a lăsat două sfaturi despre cum să avem grijă să nu fim sabotori pentru cei cu care relaționăm: nu impune celuilalt propriile credințe și convingeri și nu gândi în locul lui.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.

‍ Bogdan Vaida este CEO & Co-Fondator SELLification – The Professional’s Selling Game alături de Călin Iepure și Răzvan Curcubătă. El ne-a vorbit despre „Bonusare și LEADERSHIP în Compania ta”.

Sistemul de bonusare prezentat a fost construit în ultimele 4 luni și este aplicat cu succes în firma pe care o conduce alături de Călin și Răzvan.

Acest sistem simplu și eficient funcționează în felul următor:

(1) din profitul obținut de firmă prin intermediul diferitelor proiecte, se stabilește un coeficient de profit sharing care merge la angajați sub formă de bonusații, adiționale salariului de bază (ex. 20% din 10.000 RON profit = 2.000 RON profit sharing);

(2) din acest profit sharing fiecare angajat primește un anumit procent în funcție de implicarea lui în proiectul respectiv (ex. 10% din 2.000 RON profit sharing = 200 RON bonus).

Aceste bonusuri cresc când proiectul din care fac parte e de succes și scad când acesta nu are vânzări. Acest lucru stimulează participanții la proiect să se gândească la cum afectează munca lor proiectul și să vină cu idei laterale la proiect, nu doar să-și facă treaba.

Mai mult, oferă o transparență în care ei își pot asuma mai mult, sau mai puțin, fără nicio presiune din partea șefilor.

Pentru venituri suplimentare bonusațiilor, se pot stabili anumite sume de bani ca și „premii” (bounty) odată cu aducerea unui anumit venit în firmă (ex. obținerea unei finanțări, încheierea unui contract important, etc.)

La final, Bogdan a subliniat potențialul acestui sistem datorită avantajului principal: „este un sistem transparent care dezvoltă asumarea și leadershipul în firmă”.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite