Ne găsiți și pe:

Secretul succesului

FENG SHUI. Curățarea energiilor casei

Publicat

pe

Așa cum în urma activităților zilnice casa are nevoie să fie curățată de praf și mizerie, tot așa și la nivel energetic ea acumulează energii negative care trebuie purificate. Aceste energii negative pot avea diferite surse: locatarii anteriori, atitudini, acțiuni repetate, certuri și alte emoții negative și care se imprimă în pereți, podea, tavan, mobilier.

Despre curățarea la nivel energetic vom vorbi acum. Ritualuri de purificare se regăsesc de secole în diferite culturi și tradiții și folosesc diferite materiale. Se recomandă curățări regulate, o curățare generală cel puțin o dată pe an, dar și după evenimente nefavorabile, cum ar fi un divorț de exemplu, atunci când te simți blocat, atunci când te muți pentru a curăța Qi-ul negativ al locatarilor dinaintea ta sau apar alte schimbări majore în viața ta. Aceste ritualuri curăță, îmbunătățesc Qi-ul, revitalizează spațiului.

În primul rând alege un moment bun, optim între orele 11 – 13, dar nu mai târziu de ora 15. Asigurați-vă că aveți toate materialele de care aveți nevoie și pregătiți un loc care va centra energiile, cum ar fi un altar, pe care veți plasa toate instrumentele necesare pentru curățarea spațiului. Asigură-te că ești într-o stare bună. Faceți un duș chiar înainte de sesiunea de purificare a spațiului. Pentru un altar de curățare a spațiului sunt suficiente lumânările și tămâia, care reprezintă elementul de foc și flori proaspete, corespunzătoare elementului lemn.

Celelalte trei elemente din Feng Shui pot fi reprezentate astfel: apă, sub forma unui castron mic cu apă pură sau sărată, metalul cu clopotele metalice și pământ, care poate fi reprezentat de cristale naturale. Setează o nouă  intenție pentru casa ta. Folosește cu voce tare afirmații de genul: „Intenția mea este să curăț energia negativă din casă, astfel încât să fiu concentrat și productiv” sau „Intenția mea este să eliberez energia fostului meu partener și să mă simt din nou liniștită”.

Asigurați-vă că aveți cel puțin o fereastră deschisă pentru a permite ieșirea energiei vechi și a intrării  energiei proaspete.

Lumina și sunetul sunt două „tratamente” Yang foarte eficiente care ajută la disiparea și îndepărtarea energiilor negative.

Dacă ai decis să utilizezi un bol tibetan, alege unul confecționat din șapte metale pentru a absorbi și transforma Qi-ul negativ și a crea o energie proaspătă, nouă. În urma purificării, Yin și Yang vor fi în armonie ceea ce se va reflecta prin manifestarea unei fermități care va străluci prin flexibilitate. Începe de la ușa de la intrare. Respiră adânc, lovește bolul și să așteaptă ca sunetul să pătrundă în spațiu. Poți suna de câteva ori, așteptând ca sunetul să se dizolve complet până când lovești din nou, mergând în sensul acelor de ceasornic în toate încăperile.

Arderea ierburilor uscate, rășinilor și lemnelor pentru a curăța și proteja câmpul tău energetic și mediul înconjurător, este o practică ce datează de secole.

Fumigațiile (afumarea) cu plante sunt un procedeu simplu care curăță spațiul din jurul tău de toate reziduurile, emanațiile toxice și de energiile negative adunate, curăță și aduc echilibru. Pentru fumigații poți folosi orice plantă cu puteri vindecătoare. Salvia este adesea pe primul loc, dar și busuiocul, sânzienele sau lavanda pot fi folosite. Salvia albă a fost folosită de către Nativii Americani de secole, fiind o plantă originară din acele locuri. Salvia albă are darul de a purifica aerul și are proprietăți antibacteriene, antiseptice și antiinflamatorii. Pur și simplu așezați ierburile uscate alese într-un recipient sigur și aprindeți până când vedeți o flacără pe care o suflați și răspândiți fumul creat în toate încăperile. Aroma fumului este una destul de puternica, mirosul este frumos, impunător. Aveți grijă să nu vă murdăriți mobilierul sau pardoseala cu cenușă.

Dacă preferați să nu utilizați buchetul de salvie uscată, folosiți un difuzor sau un spray cu uleiuri esențiale purificatoare, ardeți tămâie, smirnă sau lemn de santal, Palo Santo (lemn sfânt), cedru.

Difuzarea uleiurilor esențiale ajută la eliminarea energiei negative din spațiul de acasă sau de la birou și, deoarece uleiurile rămân în aer, vei continua să experimentezi proprietățile lor terapeutice. Cu uleiurile esențiale potrivite, un difuzor poate crea, de asemenea, un spațiu pozitiv, poate reduce acumularea de energie negativă și aduce protecție energetică.

Uleiurile le poți folosi individual sau puteți combina mai multe uleiuri pentru a crea un amestec. Poți folosi uleiuri ca lemongrass, lavandă, tămâie, black spruce, cedru, chiparos, lămâie, tea tree, sandalwood, rozmarin. Folosește uleiuri sau esențe de flori, fiecare având propriile proprietăți unice de curățare. Amestecă-le pur și simplu cu apă într-o sticlă cu pulverizator și pulverizează prin casa sau aura ta. Poți, de asemenea, să adaugi cristale pentru a încărca energetic apa la Lună Nouă sau Plină.

Dacă alegi să folosești Palo Santo, bucata de lemn se aprinde cu o sursa de foc timp de 10-15 secunde, apoi se stinge și se folosește fumul la fel ca la batoanele de salvie. Pentru mai multa aroma, va fi nevoie să aprinzi de mai multe ori bețișorul de lemn.

Cristalele sunt o altă metodă minunată pentru curățarea energetică a corpului sau a spațiului personal. Pietre precum turmalina, cuarțul roz, hematit, ametistul, obsidianul negru, etc. sunt excelente de pus prin casă sau de purtat. Lămpile cu Sare de Himalaya sunt, de asemenea, instrumente naturale de curățare a aerului și a energiei.

Un alt truc este să folosiți sarea pentru a elimina energiile negative. Puteți șterge pereții cu sare sau să presărați sare în colțurile camerelor. Asigurați-vă că măturați sarea și o aruncați la gunoi în afara casei. Altă variantă este să pui un bol cu apă sărată cu sare de mare sub lumina Soarelui de după amiază sau a Lunii Pline, poți apoi să pulverizezi apa sărată în casa ta pentru a o curăța și purifica. Folosește apă cu sare la spălatul podelelor. Folosește un spray cu apă cu sare și ulei esențial de lavandă pentru a-ti curăța energia.

Plantele sunt o alegere potrivită, deoarece aduc vindecare și creștere în casa ta. Asigură-te că plantele sunt bine îngrijite și sănătoase. În caz contrar, ele vor contribui la energia negativă din spațiu. Una dintre cele mai bune plante pentru neutralizarea energiei negative este planta șarpelui (Sansevieria) ale cărei frunzele sunt asemănătoare săbiilor ce protejează de Qi-ul provocator. Spathiphyllum sau Crinul păcii, bambusul, crizantema, rozmarinul, busuiocul, salvia, feriga, aloe vera sunt de asemenea alegeri foarte bune.

În procesul de curățare a spațiului de acasă, ar putea fi o idee bună să vă curățați și voi. Este posibil să aduceți energie negativă acasă din exterior. Adaugă sare în apa din cadă , sarea te va purifica și va elimina energiile negative din corpul tău. Poți adăuga și uleiuri esențiale odată cu sarea.

Nu vă grăbiți să terminați sesiunea, lăsați muzica încă o vreme și lăsați lumânările și tămâia să ardă în ritmul lor. Fiți doar în acel spațiu atenți la ce simțiți. Poate că, de exemplu, camera de zi are nevoie de mai multă atenție. Dacă totul este bine, atunci pregătește-ți un ceai și bucură-te de o treabă bine făcută.

Experimentează, găsește modalitatea cea mai potrivită pentru tine și folosește-o cât mai des.

Articol de Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu, specialiști Feng Shui

 

Secretul succesului

bizz.club Timișoara. Invitat special: Călin Traian Pascu, CEO Foto Noble Madrid

Publicat

pe

Marți, 12 aprilie, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara cu „casa plină”, în cadrul căreia l-am avut ca invitat special pe Călin Traian Pascu, CEO Foto Noble Madrid, „Visător la 24 de ani, Antreprenor în Madrid acum”.

La momentul de Spotlight, Călin Iepure ne-a prezentat evenimentul anului, bizz.camp 2022, iar în curând vom anunța în întreaga comunitate cum te poți înscrie și tu.

La momentul de educație, Călin Pascu ne-a împărtășit din experiența lui și cum a ajuns un antreprenor de succes în Madrid, conducând un business în domeniul fotografiei.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul timisoara.bizz.club la ședința de săptămâna viitoare!

Citeste mai mult

Secretul succesului

bizz.club Timișoara. Cum să folosești Fereastra JOHARI în Networking, cu Marius Darie

Publicat

pe

Marți, 27 aprilie, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia invitatul nostru special Marius Darie, CEO MindDetox, JMT Mentor, ne-a vorbit despre „Cum să folosești Fereastra JOHARI în Networking”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe și prezentarea de carte.

După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Loredana Trocan, de la Hansen Timișoara.

Ea ne-a prezentat produsele și serviciile Hansen, brand cu parteneri internaționali și o vechime de peste 20 de ani. Hansen este un distribuitor de piese de mobilier cu un design plăcut și ergonomic, cu scopul bunăstării clientului din toate punctele de vedere. De asemenea, oferă și servicii de consultanță în alegerea celor mai bune piese de mobilier în funcție de nevoile specifice ale clientului. Mai multe detalii aici: https://www.hansen.ro/

La momentul de training, Marius ne-a vorbit despre Fereastra JOHARI în Networking.

Cuvântul magic al întâlnirii a fost încrederea, un termen foarte utilizat privind relațiile dintre noi. Pentru Marius încrederea înseamnă „zic ce fac și fac ce zic”.

Apoi ne-a prezentat Modelul Încrederii: Fereastra JOHARI. Acest model are 2 componente: ce văd eu la mine și ce văd alții la mine. Dacă punem sub formă de axe, se formează 4 cadrane al acestui model al încrederii:

 Ce văd eu la mine și ce văd alții la mine – Arenă: Comunicare deschisă

 Ce nu vad eu la mine și ce văd alții la mine – Puncte oarbe: Auto-descoperire

 Ce văd eu la mine și ce nu văd alții la mine – Mască: Zona Ascunsă

 Ce nu văd eu la mine și ce nu văd alții la mine – Potențial: Necunoscut

Apoi Marius a făcut împreună cu noi un exercițiu de networking folosind modelul Johari. Fiecare dintre noi am avut de ales 6 puncte forte care ne reprezintă dintr-o listă, apoi am înmânat această listă celui care credem că ne cunoaște cel mai bine, iar el la rândul lui a scris 6 puncte forte care că ne reprezintă.

Elementele comune din cele 2 liste reprezintă arena (ce văd eu la mine și ce văd alții la mine). Elementele care se află doar în lista mea sunt din zona mască (ce văd eu la mine și ce nu văd alții la mine). Elementele aflate doar în lista celuilalt sunt punctele oarbe (ce nu văd eu la mine și ce văd alții la mine). Iar elementele ce nu se află în nicio listă reprezintă cel mai mare potențial, care este încă necunoscut.

Acest exercițiu este foarte util pentru obținerea unui feedback clar și pentru consolidarea încrederii în relațiile noastre.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Secretul succesului

Feng Shui și relația de cuplu. Păstrați tot ce ține de carieră în afara dormitorului

Publicat

pe

Ești și tu într-o relație și ai impresia că nu mai comunici cu partenerul tău? Vorbești cu el despre serviciu, cheltuieli sau alte lucruri de genul acesta, despre copii, dar nu mai vorbiți cu adevărat unul cu celălalt despre voi, despre relația voastră și simți că lipsește conectarea. Să vedem ce putem face pentru a experimenta din nou iubire, pasiune si comunicare cu partenerul. Iubirea nu este doar despre a găsi un partener.

Provocările, interesele comune, comunicarea și apropierea fizică de calitate sunt necesare pentru ca o relație să funcționeze. Comunicarea poate fi catalizatorul pentru multe provocări în relație și poate duce la o relație nefericită, la divorț, o viață nefericită.

Înainte să te gândești că ai ales persoana nepotrivită sau să crezi că destinul tău este să trăiești o viață nefericită caută să vezi dacă nu găsești răspuns în probleme legate de Feng Shui-ul casei tale.

Pentru început, verifică ce ai în dormitor. Dormitorul este zona numărul unu în care te poți relaxa după o zi nebună și desigur, este locul special în care tu și partenerul tău să petreceți timp de calitate împreună. Dar de prea multe ori ne înghesuim dormitoarele pline de lucruri de care s-ar putea să nu avem nevoie sau chiar să nu le dorim. Grămezi de haine, teancuri de cărți și tehnologie în exces fac un spațiu care numai relaxant nu este. Ai poze cu voi doi fericiți sau tot felul de poze de familie, cu copiii, care distrag conversația de la voi doi? Comunicarea poate fi nu doar despre facturi, ci și despre ce vă aduce vouă bucurie, activități care vă plac amândurora.

Energia Feng Shui a dormitorului tău este esențială atunci când vine vorba de relații intime.

Transformă-ți dormitorul într-un loc de hrănire a senzualității și a frumuseții tămăduitoare, un loc care are energie echilibrată pentru două persoane, nu doar una. Asigură-te că vă place cu adevărat modul în care arată și se simte dormitorul. Îndepărtează tot ce are energie veche, stagnantă, obiecte ascuțite, calculator, televizor, telefon și alte „distrageri”, orice lucru rupt sau care are nevoie de reparații.

Asigură-te că patul tău are energie echilibrată pe ambele părți, ceea ce înseamnă că este ușor de abordat din ambele părți. Creați o energie puternică și împământată în jurul patului, care se face de obicei cu noptiere – sau ceva similar – pe ambele părți, precum și două lămpi. De asemenea, este foarte recomandat să aveți patul sprijinit de un perete solid.

Așternuturile de calitate, proaspăt spălate vă vor face să vă simțiți luxos. Încorporează puterea aromoterapiei, este o modalitate în plus de a crea un mediu primitor pentru romantism în viața ta. Folosește un spray de lenjerie (lavanda este perfectă pentru relaxare), folosește uleiuri esențiale care induc romantismul ca Ylang Ylang, Salvie, Jasmine, Sandalwood, Rose, Geranium în difuzorul de uleiuri esențiale sau bucură-te de ele într-un masaj sau sprayul de așternut. Adaugă lumânări roz – rozul este culoarea iubirii și a compasiunii, deci este o alegere perfectă pentru dormitor.

Energia Yin îi ajută pe oameni să se relaxeze. De aceea, dormitorul ar trebui să folosească lumini mai slabe, muzică ușoară sau culori care să inducă relaxare. Stresul scade romantismul. Un dormitor cu mai multă energie Yin vă poate ajuta pe amândoi să vă relaxați, ceea ce creează deschidere pentru conectare intimă.

Păstrați tot ce ține de carieră în afara dormitorului, dacă este posibil. Consideră-ți patul ca pe un spațiu sacru numai pentru somn și dragoste. Dacă trebuie să împarți dormitorul cu un spațiu de birou, poți încerca să desparți secțiunile cu un perete despărțitor mobil sau o perdea. Atunci când mintea ta este fixată de muncă, este mai puțin probabil să îi oferi partenerului tău orice fel de atenție.

Fă-ți un obicei din hrănirea energiei din dormitorul tău și vei primi înapoi energie hrănitoare și profund vindecătoare, îți promit.

Dacă ai avut în vedere toate lucrurile acestea și simți că totuși comunicarea nu e bună sau că a scăzut considerabil în ultima perioadă, verifică energiile anuale, se poate ca dormitorul să fie afectat de una din stelele care aduc certuri sau dizarmonii. În 2021 sectoare problematice sunt Sud-Vest, Nord-Vest, Nord și Est.

Steaua 3 localizată în Sud-Vest este cunoscută ca fiind o stea negativă care aduce certuri și neînțelegeri, face ca emoțiile să fie controlate mai greu, să fiți mai agitați, dar aduce de asemenea și curaj pentru a vă aventura în noi experiențe. Trebuie acordată atenție deosebită relațiilor familiale. Sectorul SV afectează mama familiei, scăzându-i energia, iar energia mamei este necesară pentru a face o familie fericită și a o ține unită.

Dacă dormitorul tău este localizat în sectorul Nord-Vest e foarte probabil să simți influența Stelei 7 care poate aduce neînțelegeri. Ca remediu practică conștiența în momentul prezent și atenție la cuvintele folosite. O altă soluție este să fii proactiv în ceea ce constă comportamentul, pentru că modul în care reacționăm la probleme depinde de noi. Acordă-ți timp să analizezi tiparele tale comportamentale și introdu în rutina ta obiceiuri pozitive care să îmbunătățească nu doar relația ta, dar și viața ta.

Steaua 2 din sectorul Nord este o stea a bolii care este amplificată dacă este localizată în dormitor. Ca remediu sunt recomandate obiecte masive din metal, deși cel mai bine este să fie păstrată liniștea sau evitată zona.

Steaua 4 de Lemn din sectorul Est aduce viață socială activă, dar poate aduce și relații extraconjugale.

Atragi ceea ce ești, așa că fii conștient de calitatea energiei tale personale în orice moment. A fi și a exprima dragostea înseamnă a te simți total iubibil (ceea ce ești!) și a nu căuta dragostea din nevoie, frică sau nesiguranță. Feng Shui vă poate ajuta să creați un spațiu care să vă sprijine și să vă consolideze energia, permițându-vă astfel să vă simțiți în siguranță în voi înșivă, fericiți și iubitori.

Chiar dacă urmezi toate aceste sfaturi și ai primit ajutor de la un expert Feng Shui, tu trebuie să lucrezi constant la îmbunătățirea relației actuale. Adică, trebuie să fii atent la nevoile partenerului tău, asigurându-te în același timp că petreceți timp de calitate împreună. Tu ești cel care poate face diferența, în ciuda tuturor obstacolelor care vin la tine.

Articol de Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu, specialiști Feng Shui

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite