Ne găsiți și pe:

Secretul succesului

FENG SHUI. Curățarea energiilor casei

Publicat

pe

Așa cum în urma activităților zilnice casa are nevoie să fie curățată de praf și mizerie, tot așa și la nivel energetic ea acumulează energii negative care trebuie purificate. Aceste energii negative pot avea diferite surse: locatarii anteriori, atitudini, acțiuni repetate, certuri și alte emoții negative și care se imprimă în pereți, podea, tavan, mobilier.

Despre curățarea la nivel energetic vom vorbi acum. Ritualuri de purificare se regăsesc de secole în diferite culturi și tradiții și folosesc diferite materiale. Se recomandă curățări regulate, o curățare generală cel puțin o dată pe an, dar și după evenimente nefavorabile, cum ar fi un divorț de exemplu, atunci când te simți blocat, atunci când te muți pentru a curăța Qi-ul negativ al locatarilor dinaintea ta sau apar alte schimbări majore în viața ta. Aceste ritualuri curăță, îmbunătățesc Qi-ul, revitalizează spațiului.

În primul rând alege un moment bun, optim între orele 11 – 13, dar nu mai târziu de ora 15. Asigurați-vă că aveți toate materialele de care aveți nevoie și pregătiți un loc care va centra energiile, cum ar fi un altar, pe care veți plasa toate instrumentele necesare pentru curățarea spațiului. Asigură-te că ești într-o stare bună. Faceți un duș chiar înainte de sesiunea de purificare a spațiului. Pentru un altar de curățare a spațiului sunt suficiente lumânările și tămâia, care reprezintă elementul de foc și flori proaspete, corespunzătoare elementului lemn.

Celelalte trei elemente din Feng Shui pot fi reprezentate astfel: apă, sub forma unui castron mic cu apă pură sau sărată, metalul cu clopotele metalice și pământ, care poate fi reprezentat de cristale naturale. Setează o nouă  intenție pentru casa ta. Folosește cu voce tare afirmații de genul: „Intenția mea este să curăț energia negativă din casă, astfel încât să fiu concentrat și productiv” sau „Intenția mea este să eliberez energia fostului meu partener și să mă simt din nou liniștită”.

Asigurați-vă că aveți cel puțin o fereastră deschisă pentru a permite ieșirea energiei vechi și a intrării  energiei proaspete.

Lumina și sunetul sunt două „tratamente” Yang foarte eficiente care ajută la disiparea și îndepărtarea energiilor negative.

Dacă ai decis să utilizezi un bol tibetan, alege unul confecționat din șapte metale pentru a absorbi și transforma Qi-ul negativ și a crea o energie proaspătă, nouă. În urma purificării, Yin și Yang vor fi în armonie ceea ce se va reflecta prin manifestarea unei fermități care va străluci prin flexibilitate. Începe de la ușa de la intrare. Respiră adânc, lovește bolul și să așteaptă ca sunetul să pătrundă în spațiu. Poți suna de câteva ori, așteptând ca sunetul să se dizolve complet până când lovești din nou, mergând în sensul acelor de ceasornic în toate încăperile.

Arderea ierburilor uscate, rășinilor și lemnelor pentru a curăța și proteja câmpul tău energetic și mediul înconjurător, este o practică ce datează de secole.

Fumigațiile (afumarea) cu plante sunt un procedeu simplu care curăță spațiul din jurul tău de toate reziduurile, emanațiile toxice și de energiile negative adunate, curăță și aduc echilibru. Pentru fumigații poți folosi orice plantă cu puteri vindecătoare. Salvia este adesea pe primul loc, dar și busuiocul, sânzienele sau lavanda pot fi folosite. Salvia albă a fost folosită de către Nativii Americani de secole, fiind o plantă originară din acele locuri. Salvia albă are darul de a purifica aerul și are proprietăți antibacteriene, antiseptice și antiinflamatorii. Pur și simplu așezați ierburile uscate alese într-un recipient sigur și aprindeți până când vedeți o flacără pe care o suflați și răspândiți fumul creat în toate încăperile. Aroma fumului este una destul de puternica, mirosul este frumos, impunător. Aveți grijă să nu vă murdăriți mobilierul sau pardoseala cu cenușă.

Dacă preferați să nu utilizați buchetul de salvie uscată, folosiți un difuzor sau un spray cu uleiuri esențiale purificatoare, ardeți tămâie, smirnă sau lemn de santal, Palo Santo (lemn sfânt), cedru.

Difuzarea uleiurilor esențiale ajută la eliminarea energiei negative din spațiul de acasă sau de la birou și, deoarece uleiurile rămân în aer, vei continua să experimentezi proprietățile lor terapeutice. Cu uleiurile esențiale potrivite, un difuzor poate crea, de asemenea, un spațiu pozitiv, poate reduce acumularea de energie negativă și aduce protecție energetică.

Uleiurile le poți folosi individual sau puteți combina mai multe uleiuri pentru a crea un amestec. Poți folosi uleiuri ca lemongrass, lavandă, tămâie, black spruce, cedru, chiparos, lămâie, tea tree, sandalwood, rozmarin. Folosește uleiuri sau esențe de flori, fiecare având propriile proprietăți unice de curățare. Amestecă-le pur și simplu cu apă într-o sticlă cu pulverizator și pulverizează prin casa sau aura ta. Poți, de asemenea, să adaugi cristale pentru a încărca energetic apa la Lună Nouă sau Plină.

Dacă alegi să folosești Palo Santo, bucata de lemn se aprinde cu o sursa de foc timp de 10-15 secunde, apoi se stinge și se folosește fumul la fel ca la batoanele de salvie. Pentru mai multa aroma, va fi nevoie să aprinzi de mai multe ori bețișorul de lemn.

Cristalele sunt o altă metodă minunată pentru curățarea energetică a corpului sau a spațiului personal. Pietre precum turmalina, cuarțul roz, hematit, ametistul, obsidianul negru, etc. sunt excelente de pus prin casă sau de purtat. Lămpile cu Sare de Himalaya sunt, de asemenea, instrumente naturale de curățare a aerului și a energiei.

Un alt truc este să folosiți sarea pentru a elimina energiile negative. Puteți șterge pereții cu sare sau să presărați sare în colțurile camerelor. Asigurați-vă că măturați sarea și o aruncați la gunoi în afara casei. Altă variantă este să pui un bol cu apă sărată cu sare de mare sub lumina Soarelui de după amiază sau a Lunii Pline, poți apoi să pulverizezi apa sărată în casa ta pentru a o curăța și purifica. Folosește apă cu sare la spălatul podelelor. Folosește un spray cu apă cu sare și ulei esențial de lavandă pentru a-ti curăța energia.

Plantele sunt o alegere potrivită, deoarece aduc vindecare și creștere în casa ta. Asigură-te că plantele sunt bine îngrijite și sănătoase. În caz contrar, ele vor contribui la energia negativă din spațiu. Una dintre cele mai bune plante pentru neutralizarea energiei negative este planta șarpelui (Sansevieria) ale cărei frunzele sunt asemănătoare săbiilor ce protejează de Qi-ul provocator. Spathiphyllum sau Crinul păcii, bambusul, crizantema, rozmarinul, busuiocul, salvia, feriga, aloe vera sunt de asemenea alegeri foarte bune.

În procesul de curățare a spațiului de acasă, ar putea fi o idee bună să vă curățați și voi. Este posibil să aduceți energie negativă acasă din exterior. Adaugă sare în apa din cadă , sarea te va purifica și va elimina energiile negative din corpul tău. Poți adăuga și uleiuri esențiale odată cu sarea.

Nu vă grăbiți să terminați sesiunea, lăsați muzica încă o vreme și lăsați lumânările și tămâia să ardă în ritmul lor. Fiți doar în acel spațiu atenți la ce simțiți. Poate că, de exemplu, camera de zi are nevoie de mai multă atenție. Dacă totul este bine, atunci pregătește-ți un ceai și bucură-te de o treabă bine făcută.

Experimentează, găsește modalitatea cea mai potrivită pentru tine și folosește-o cât mai des.

Articol de Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu, specialiști Feng Shui

 

Secretul succesului

Un timişorean – locul trei în lume la masaj

Publicat

pe

Timişoreanul Cosmin Adrian Simu a luat medalia de bronz la Campionatul Continental de Masaj, care a avut loc, zilele trecute, în Grecia, la Atena.

Majoritatea sportivilor din Timişoara îl cunosc şi au apelat la terapeutul Cosmin, despre care se spune ca are „mâini de aur”.

Cosmin are un cabinet particular în Timișoara unde ajută pacienții prin chiroterapie, masaj terapeutic, masaj de relaxare, masaj cu vaccum, reflexoterapie, presopunctură și alte proceduri specifice pentru acestei ramuri.

Cosmin Adrian Simu este apreciat în comunitatea de pe Bega și pentru actele de caritate pe care le face. Amintim doar că tratamentele pentru copii și seniori de peste 70 de ani le face gratuit.

Recent el a fost numit directorul regional al Asociației de Masaj și Terapii Complementare Giurgiu, oraș în care s-a născut. Cu toate acestea el își va desfășura cu preponderență activitatea, în continuare, în orașul de pe Bega.

Campionatul Național de Masaj este în primul rând o competiție, dar în același timp și o oportunitate pentru participanți de a găsi inspirație profesională și de a crea legături între ei.

Prin participarea la această la această competiție mondială, terapeuții au posibilitatea să-și îmbunătățească tehnicile, și să-și aducă un important aport de imagine activității desfășurate de ei.

de Olimpiu Bulzan

 

Citeste mai mult

Secretul succesului

bizz.club Timișoara. Invitat special: Călin Traian Pascu, CEO Foto Noble Madrid

Publicat

pe

Marți, 12 aprilie, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara cu „casa plină”, în cadrul căreia l-am avut ca invitat special pe Călin Traian Pascu, CEO Foto Noble Madrid, „Visător la 24 de ani, Antreprenor în Madrid acum”.

La momentul de Spotlight, Călin Iepure ne-a prezentat evenimentul anului, bizz.camp 2022, iar în curând vom anunța în întreaga comunitate cum te poți înscrie și tu.

La momentul de educație, Călin Pascu ne-a împărtășit din experiența lui și cum a ajuns un antreprenor de succes în Madrid, conducând un business în domeniul fotografiei.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul timisoara.bizz.club la ședința de săptămâna viitoare!

Citeste mai mult

Secretul succesului

bizz.club Timișoara. Cum să folosești Fereastra JOHARI în Networking, cu Marius Darie

Publicat

pe

Marți, 27 aprilie, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia invitatul nostru special Marius Darie, CEO MindDetox, JMT Mentor, ne-a vorbit despre „Cum să folosești Fereastra JOHARI în Networking”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe și prezentarea de carte.

După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Loredana Trocan, de la Hansen Timișoara.

Ea ne-a prezentat produsele și serviciile Hansen, brand cu parteneri internaționali și o vechime de peste 20 de ani. Hansen este un distribuitor de piese de mobilier cu un design plăcut și ergonomic, cu scopul bunăstării clientului din toate punctele de vedere. De asemenea, oferă și servicii de consultanță în alegerea celor mai bune piese de mobilier în funcție de nevoile specifice ale clientului. Mai multe detalii aici: https://www.hansen.ro/

La momentul de training, Marius ne-a vorbit despre Fereastra JOHARI în Networking.

Cuvântul magic al întâlnirii a fost încrederea, un termen foarte utilizat privind relațiile dintre noi. Pentru Marius încrederea înseamnă „zic ce fac și fac ce zic”.

Apoi ne-a prezentat Modelul Încrederii: Fereastra JOHARI. Acest model are 2 componente: ce văd eu la mine și ce văd alții la mine. Dacă punem sub formă de axe, se formează 4 cadrane al acestui model al încrederii:

 Ce văd eu la mine și ce văd alții la mine – Arenă: Comunicare deschisă

 Ce nu vad eu la mine și ce văd alții la mine – Puncte oarbe: Auto-descoperire

 Ce văd eu la mine și ce nu văd alții la mine – Mască: Zona Ascunsă

 Ce nu văd eu la mine și ce nu văd alții la mine – Potențial: Necunoscut

Apoi Marius a făcut împreună cu noi un exercițiu de networking folosind modelul Johari. Fiecare dintre noi am avut de ales 6 puncte forte care ne reprezintă dintr-o listă, apoi am înmânat această listă celui care credem că ne cunoaște cel mai bine, iar el la rândul lui a scris 6 puncte forte care că ne reprezintă.

Elementele comune din cele 2 liste reprezintă arena (ce văd eu la mine și ce văd alții la mine). Elementele care se află doar în lista mea sunt din zona mască (ce văd eu la mine și ce nu văd alții la mine). Elementele aflate doar în lista celuilalt sunt punctele oarbe (ce nu văd eu la mine și ce văd alții la mine). Iar elementele ce nu se află în nicio listă reprezintă cel mai mare potențial, care este încă necunoscut.

Acest exercițiu este foarte util pentru obținerea unui feedback clar și pentru consolidarea încrederii în relațiile noastre.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite