Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Secretul succesului

FENG SHUI. Curățarea energiilor casei

Publicat

pe

Așa cum în urma activităților zilnice casa are nevoie să fie curățată de praf și mizerie, tot așa și la nivel energetic ea acumulează energii negative care trebuie purificate. Aceste energii negative pot avea diferite surse: locatarii anteriori, atitudini, acțiuni repetate, certuri și alte emoții negative și care se imprimă în pereți, podea, tavan, mobilier.

Despre curățarea la nivel energetic vom vorbi acum. Ritualuri de purificare se regăsesc de secole în diferite culturi și tradiții și folosesc diferite materiale. Se recomandă curățări regulate, o curățare generală cel puțin o dată pe an, dar și după evenimente nefavorabile, cum ar fi un divorț de exemplu, atunci când te simți blocat, atunci când te muți pentru a curăța Qi-ul negativ al locatarilor dinaintea ta sau apar alte schimbări majore în viața ta. Aceste ritualuri curăță, îmbunătățesc Qi-ul, revitalizează spațiului.

În primul rând alege un moment bun, optim între orele 11 – 13, dar nu mai târziu de ora 15. Asigurați-vă că aveți toate materialele de care aveți nevoie și pregătiți un loc care va centra energiile, cum ar fi un altar, pe care veți plasa toate instrumentele necesare pentru curățarea spațiului. Asigură-te că ești într-o stare bună. Faceți un duș chiar înainte de sesiunea de purificare a spațiului. Pentru un altar de curățare a spațiului sunt suficiente lumânările și tămâia, care reprezintă elementul de foc și flori proaspete, corespunzătoare elementului lemn.

Celelalte trei elemente din Feng Shui pot fi reprezentate astfel: apă, sub forma unui castron mic cu apă pură sau sărată, metalul cu clopotele metalice și pământ, care poate fi reprezentat de cristale naturale. Setează o nouă  intenție pentru casa ta. Folosește cu voce tare afirmații de genul: „Intenția mea este să curăț energia negativă din casă, astfel încât să fiu concentrat și productiv” sau „Intenția mea este să eliberez energia fostului meu partener și să mă simt din nou liniștită”.

Asigurați-vă că aveți cel puțin o fereastră deschisă pentru a permite ieșirea energiei vechi și a intrării  energiei proaspete.

Lumina și sunetul sunt două „tratamente” Yang foarte eficiente care ajută la disiparea și îndepărtarea energiilor negative.

Dacă ai decis să utilizezi un bol tibetan, alege unul confecționat din șapte metale pentru a absorbi și transforma Qi-ul negativ și a crea o energie proaspătă, nouă. În urma purificării, Yin și Yang vor fi în armonie ceea ce se va reflecta prin manifestarea unei fermități care va străluci prin flexibilitate. Începe de la ușa de la intrare. Respiră adânc, lovește bolul și să așteaptă ca sunetul să pătrundă în spațiu. Poți suna de câteva ori, așteptând ca sunetul să se dizolve complet până când lovești din nou, mergând în sensul acelor de ceasornic în toate încăperile.

Arderea ierburilor uscate, rășinilor și lemnelor pentru a curăța și proteja câmpul tău energetic și mediul înconjurător, este o practică ce datează de secole.

Fumigațiile (afumarea) cu plante sunt un procedeu simplu care curăță spațiul din jurul tău de toate reziduurile, emanațiile toxice și de energiile negative adunate, curăță și aduc echilibru. Pentru fumigații poți folosi orice plantă cu puteri vindecătoare. Salvia este adesea pe primul loc, dar și busuiocul, sânzienele sau lavanda pot fi folosite. Salvia albă a fost folosită de către Nativii Americani de secole, fiind o plantă originară din acele locuri. Salvia albă are darul de a purifica aerul și are proprietăți antibacteriene, antiseptice și antiinflamatorii. Pur și simplu așezați ierburile uscate alese într-un recipient sigur și aprindeți până când vedeți o flacără pe care o suflați și răspândiți fumul creat în toate încăperile. Aroma fumului este una destul de puternica, mirosul este frumos, impunător. Aveți grijă să nu vă murdăriți mobilierul sau pardoseala cu cenușă.

Dacă preferați să nu utilizați buchetul de salvie uscată, folosiți un difuzor sau un spray cu uleiuri esențiale purificatoare, ardeți tămâie, smirnă sau lemn de santal, Palo Santo (lemn sfânt), cedru.

Difuzarea uleiurilor esențiale ajută la eliminarea energiei negative din spațiul de acasă sau de la birou și, deoarece uleiurile rămân în aer, vei continua să experimentezi proprietățile lor terapeutice. Cu uleiurile esențiale potrivite, un difuzor poate crea, de asemenea, un spațiu pozitiv, poate reduce acumularea de energie negativă și aduce protecție energetică.

Uleiurile le poți folosi individual sau puteți combina mai multe uleiuri pentru a crea un amestec. Poți folosi uleiuri ca lemongrass, lavandă, tămâie, black spruce, cedru, chiparos, lămâie, tea tree, sandalwood, rozmarin. Folosește uleiuri sau esențe de flori, fiecare având propriile proprietăți unice de curățare. Amestecă-le pur și simplu cu apă într-o sticlă cu pulverizator și pulverizează prin casa sau aura ta. Poți, de asemenea, să adaugi cristale pentru a încărca energetic apa la Lună Nouă sau Plină.

Dacă alegi să folosești Palo Santo, bucata de lemn se aprinde cu o sursa de foc timp de 10-15 secunde, apoi se stinge și se folosește fumul la fel ca la batoanele de salvie. Pentru mai multa aroma, va fi nevoie să aprinzi de mai multe ori bețișorul de lemn.

Cristalele sunt o altă metodă minunată pentru curățarea energetică a corpului sau a spațiului personal. Pietre precum turmalina, cuarțul roz, hematit, ametistul, obsidianul negru, etc. sunt excelente de pus prin casă sau de purtat. Lămpile cu Sare de Himalaya sunt, de asemenea, instrumente naturale de curățare a aerului și a energiei.

Un alt truc este să folosiți sarea pentru a elimina energiile negative. Puteți șterge pereții cu sare sau să presărați sare în colțurile camerelor. Asigurați-vă că măturați sarea și o aruncați la gunoi în afara casei. Altă variantă este să pui un bol cu apă sărată cu sare de mare sub lumina Soarelui de după amiază sau a Lunii Pline, poți apoi să pulverizezi apa sărată în casa ta pentru a o curăța și purifica. Folosește apă cu sare la spălatul podelelor. Folosește un spray cu apă cu sare și ulei esențial de lavandă pentru a-ti curăța energia.

Plantele sunt o alegere potrivită, deoarece aduc vindecare și creștere în casa ta. Asigură-te că plantele sunt bine îngrijite și sănătoase. În caz contrar, ele vor contribui la energia negativă din spațiu. Una dintre cele mai bune plante pentru neutralizarea energiei negative este planta șarpelui (Sansevieria) ale cărei frunzele sunt asemănătoare săbiilor ce protejează de Qi-ul provocator. Spathiphyllum sau Crinul păcii, bambusul, crizantema, rozmarinul, busuiocul, salvia, feriga, aloe vera sunt de asemenea alegeri foarte bune.

În procesul de curățare a spațiului de acasă, ar putea fi o idee bună să vă curățați și voi. Este posibil să aduceți energie negativă acasă din exterior. Adaugă sare în apa din cadă , sarea te va purifica și va elimina energiile negative din corpul tău. Poți adăuga și uleiuri esențiale odată cu sarea.

Nu vă grăbiți să terminați sesiunea, lăsați muzica încă o vreme și lăsați lumânările și tămâia să ardă în ritmul lor. Fiți doar în acel spațiu atenți la ce simțiți. Poate că, de exemplu, camera de zi are nevoie de mai multă atenție. Dacă totul este bine, atunci pregătește-ți un ceai și bucură-te de o treabă bine făcută.

Experimentează, găsește modalitatea cea mai potrivită pentru tine și folosește-o cât mai des.

Articol de Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu, specialiști Feng Shui

 

Secretul succesului

Descoperirea Echilibrului Ideal: Fitness și Alimentație Conștientă pentru Femeia Modernă

Publicat

pe

În lumea agitată de azi, femeile caută constant modalități de a-și îmbunătăți calitatea vieții prin echilibru și armonie. Dincolo de responsabilitățile zilnice și provocările profesionale, sănătatea și bunăstarea personală rămân prioritare.

Un stil de viață echilibrat, care îmbină fitness-ul cu alimentația conștientă, poate fi cheia către o viață plină de energie și satisfacții. Aceste teme, deși abordate în diverse forme și contexte, cum ar fi comunități, cursuri sau workshop-uri pentru femei, reflectă o preocupare universală pentru autenticitatea și împlinirea fiecărei femei.

Mindful Fitness: Un Legământ cu Propriul Corp

Conștientizarea importanței unui echilibru minte-corp prin exerciții fizice este prioritară. Nu este vorba doar de a arăta bine, ci de a te simți bine în propria piele, de a-ți antrena nu doar musculatura, ci și reziliența, stima de sine și capacitatea de a face față stresului. Fitness-ul devine astfel o călătorie personală de descoperire și acceptare, unde fiecare reușită fizică reflectă o victorie interioară.

Alimentația Conștientă: Mai Mult Decât o Dietă

Un stil de viață sănătos pornește din farfurie. Cât de important est să avem culoare în farfurie, porția zilnică de legume, aportul necesar de fibre, echilibru de proteine, lipide și carbohidrați. Toate au un impact major asupra sănătății noastre.

Aduceți o perspectivă proaspătă asupra modului în care ne hrănim trupul și sufletul. „A mânca sănătos poate fi chiar gustos” devine un motto pentru femeia modernă, care își dorește să combine plăcerea culinară cu beneficiile unei alimentații echilibrate. Fiecare alegere alimentară se transformă într-un act de grijă față de sine, un pas către un stil de viață care promovează vitalitatea și longevitatea.

Un Stil de Viață Autentic

Într-o eră unde autenticitatea este la mare preț, abordarea holistică a sănătății personale devine esențială. Femeile de succes recunosc că echilibrul nu înseamnă a face compromisuri, ci a găsi armonia între diferitele aspecte ale vieții. Este un proces continuu de învățare și adaptare, unde fiecare zi aduce o nouă oportunitate de a face alegeri care reflectă cine suntem cu adevărat.

Concluzie: Un Stil de Viață Sănătos este o Călătorie, nu o Destinație

Adoptarea unui stil de viață sănătos este o călătorie personală și unică pentru fiecare femeie. Inspirându-ne din evenimentul dedicat femeilor din Timișoara, Workshop-ul F.E.M.E.I.A. putem învăța că echilibrul între minte, corp și suflet este cheia către o viață împlinită. Dotate cu cunoștințe, inspirație și sprijinul comunității, femeile moderne sunt mai bine pregătite să facă față provocărilor zilnice, menținându-și totodată sănătatea și bunăstarea pe termen lung. Prin micile alegeri zilnice, fie că este vorba de alimentație, mișcare sau gestionarea stresului, ne putem construi un stil de viață care reflectă cine suntem și aspirațiile noastre cele mai profunde.

În timp ce evenimente precum Workshop-ul F.E.M.E.I.A. din Timișoara oferă spații valoroase pentru conectare și inspirație, călătoria către un stil de viață echilibrat și autentic este profund personală. Fie că este vorba de alegerea unui antrenament care ne bucură sufletul sau de experimentarea cu rețete noi și sănătoase, fiecare pas contează în construirea versiunii noastre cele mai fericite și împlinite. Într-o lume în continuă schimbare, să ne reamintim că suntem arhitecții propriei noastre fericiri, iar echilibrul perfect între fitness și alimentație conștientă este cheia către o viață autentică și vibrantă.

Citeste mai mult

Secretul succesului

bizz club.timișoara: Lecții din sport aplicabile în business, dezvăluite de un campion – Dragan Petricevic

Publicat

pe

Articol de Olimpiu Bulzan

BIZZ.CLUB Timisoara a propus marți o întâlnire specială,  la ZET Hotel Timisoara.

Invitatul special a Dragan Petricevic, Antrenor Principal al echipei Leii din Banat – Baschet SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timişoara și fost Antrenor al Naționalei Masculine și Feminine de Baschet ale României.

A fost o sesiune inspirațională cu Dragan Petricevic, un maestru al leadership-ului în sport, care a dezvăluit cum principiile de succes din baschet pot fi aplicate pentru a atinge excelența în lumea afacerilor. O oportunitate rară de a învăța direct de la un lider care transformă echipele în campioni!

Momentul de Spotlight a fost asigurat de Răzvan Curcubătă, co-fondator SELLification – Educație și Formare Experiențială, care a împărtășit insight-uri valoroase despre inovație și creștere în afaceri.

Călin Iepure, CEO Bizz.Club România a punctat câteva dintre avantajele unui club puternic ee networking, educație şi business: „Ai ocazia să înveți strategii de leadership, adaptabilitate și inovație, strategii de business. Aş mai adăuga networkingul de valoare şi posibilitatea de a vă conecta cu antreprenori locali și lideri de gândire.

Pentru cei care vor să participe la şedințele Bizz.Club Timişoara se pot înscrie cu ajutorul linkului pe care îl găsiți în comentarii.

Parteneri de succes Timis Press: Bizz.Club Timisoara, Bizz.Club România, Colosseum Timisoara Ballroom, Healthy Vibe.

Citeste mai mult

Secretul succesului

Articol pentru părinții dedicați. Cea mai bună treabă pentru un copil, fată sau băiat: Jump Sports

Publicat

pe

Ce vrei pentru copilul tău? Sigur ești de acord cu tot ce urmează:

să fie sănătos

să fie energic (bine, nu cât să îți mănânce zilele, hihi)

să fie ordonat și disciplinat

să fie independent

să poată jongla cu problemele vieții

să fie prietenos

să fie om de echipă

să aibă coloana dreaptă

să aibă valorile bine stabilite pentru momentul în care va ajunge adult.

Greu de obținut toate acestea când mai și lucrezi. Dar nu e imposibil. Asta, dacă accepți și un ajutor. Pentru că există un loc unde toți copiii primesc această educație (pe lângă ce le dai tu acasă) și, pe deasupra, cei mici sau adolescenții sunt super încântați să meargă acolo. Niciun părinte nu a regretat până acum și niciun copil nu a mers cu chin. Din contră. Acel loc se numește Jump Sports.

Este acolo un antrenor de baschet atât de mișto, încât toți copiii sunt topiți după el. Și el după ei. Nu contează că sunt timizi, că sunt îndrăzneți, că sunt neastâmpărați, că sunt leneși, că sunt obraznici, că sunt cu prea mult bun simț. Nu știm ce face omul acesta cu ei, dar scoate ce e mai bun din fiecare. Probabil mai ales pentru că, înainte de a fi antrenor de baschet, este tată.

Exact cum se poartă cu fetele lui, așa se poartă și cu ceilalți copii. Prin sport, mai exact prin baschet, îi educă. Se distrează cu ei și, între timp, îi disciplinează, glumește cu ei, dar este ferm în decizii, dansează, îi învață să mănânce sănătos, împreună cu nutriționistul, le explică ce au de făcut singuri, dar le arată avantajele prieteniei și ale lucrului în echipă, le trezește apetitul pentru învățat. Și pe toate astea le face în timp ce îi învață baschet. Și pe fete, și pe băieți. Îi duce la ștrand, îi învață să își facă bagajul pentru deplasări, îi ține departe de telefoane inducându-le plăcerea pentru sport și ei nu se plâng. Da, trebuie să recunoaștem că există pe lumea asta oameni înzestrați de la natură, cu vocație de pedagogi! Unul dintre ei este acest Andrei Talabă. Fost mare baschetbalist, și-a deschis o școală de baschet unde antrenează copii și îi formează pentru viață, alături de alți doi antrenori. Ține antrenamentele în Dumbrăvița și în Timișoara și i-au trecut prin mână până acum aproape o mie de copii. Unii sunt amatori de sport și mișcare, alții au luat calea performanței.

Așa că, dacă ai o fată sau un băiat între 6 și 15 ani, du-l cu încredere la Jump Sports. Vei vedea schimbarea și vei fi încântat. Și tu, mamă, tată, dar și copilul.

Iar dacă puștioaica sau puștiul tău știu deja baschet, pot merge la sesiunile de preselecție sau selecție, pentru că acum Jump Sports are grupe pe care le pregătește pentru campionate.

Prețul unui abonament este absolut corect: 250 lei/lună.

Uită-te pe paginile Jump Sports, ca să te lămurești:

Facebook – Scoala de baschet Jump Sports (aici trebuie pus link)

Instagram – jump.sports1(aici trebuie pus link)

Apoi sună-l pe Andrei Talabă și cere-i detalii la numărul de telefon 0727806902.

Succes copilului tău! Și felicitări că ești un părinte dedicat!

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite