Ne găsiți și pe:

Secretul succesului

Feng Shui în casele noastre, în anul 2021

Publicat

pe

Practica feng shui autentică a luat ființă cu circa 6.000 de ani în urmă. Este arta și știința de a armoniza forțele naturii din locul în care trăiți și/sau munciți și din mediul înconjurător, echilibrul atrăgând după sine o sănătate mai bună, prosperitate și relații mai armonioase, oferind imboldul și motivația de a reuși.

2021, anul Bivolului de Metal Yin, ne duce mai aproape de Perioada 9 (2024 – 2044) și va fi un alt an cu provocări, schimbări profunde ale aspirațiilor și perspectivelor personale, dar și oportunități.

Qi (chi) este forța care stă la baza a tot ce există, este câmpul de informație și energie care ne leagă de oamenii din jurul nostru și de mediul în care trăim.Dacă nu strunim în mod adecvat și eficient această energie, potențialul nostru se risipește. Instaurarea armoniei în lume începe cu noi. Înainte de a ne schimba cadrul de referință global, fiecare dintre noi trebuie să instaureze unitatea și armonia în propria lui casă.

Qi-ul are două polarități, pozitiv și negativ, iar influența lui în timp este percepută diferit. Qi-ul poate fi calculat și diferitele tipuri de Qi (energie) sunt identificate ca Stele Zburătoare.

Primul pas pentru a aplica Feng Shui este să avem un plan al casei sau biroului și o busolă (telefoanele sunt majoritatea prevăzute cu busolă) pentru a putea determina cele 8 direcții. Rețineți că Stelele își schimbă locația anual, deci este important să vă actualizați graficul Feng Shui anual. În plus față de stelele anuale, există și stele lunare care își schimbă locația lunar și stele zilnice care se schimbă în fiecare zi. Graficul va evidenția spațiile care se vor bucura de energie favorabilă și cele cu energie nefavorabilă, lucru care vă permite să vă protejați pe parcursul anului. Cele mai importante zone sunt intrarea principală a casei, dormitorul, spațiul de lucru și cuptorul.

Graficul Stelelor Zburatoare pentru anul 2021 este acesta:

Următorul pas este să suprapunem acest grafic peste planul casei sau biroului pentru a vedea distribuația energiei Stelelor Zburătoare în spațiul analizat.

În 2021, cele mai importante domenii de îmbunătățit și tratat pentru majoritatea oamenilor vor fi legate de sănătatea, finanțele și cariera lor (securizarea job-ului, dobândirea de noi abilități care să ne crească valoarea, curaj pentru a ne aventura în noi experiențe), deoarece COVID a avut un efect atât de mare asupra sănătății și finanțelor la nivel mondial. Primul lucru și cel mai important este să avem stabilite clar obiectivele pentru acest an pentru a ști în ce direcție ne canalizăm energia. Ca strategie defensivă, primul pas este de a identifica toate stelele Stelele nefaste și de a le reduce efectul cu remedii adecvate.

Cele mai problematice zone pentru 2021 sunt nordul, estul, sud-estul, sud-vestul și nord-vestul, deoarece aceste zone fie au o stea anuală nefavorabilă sau o perturbare anuală localizată aici, perturbări despre care vom vorbi în articolul următor. Dacă dormitorul, biroul sau altă zonă frecvent utilizată, este situată în una din aceste zone și nu puteți schimba destinația ei, nu vă alarmați, deoarece întotdeauna se poate face ceva pentru a slăbi influențele nocive. În 2021, graficul Lo Shu pentru anul acesta are 6 în centru. 6 din centru este în sine un semn bun, deoarece 6 este un număr de bun augur care semnifică grația Divină, energia necesară pentru a crea fundația aspirațiilor individuale.

Steaua 2 din sectorul Nord este o stea a bolii care este de evitat dacă dorim o sănătate bună în 2021. Ea este amplificată dacă este localizată în dormitor, la ușa de la intrare sau dacă casa este orientată spre Nord așa cum este în exemplul nostru. Ca remediu sunt recomandate obiecte masive din metal cum sunt ganterele sau kettlebells și cel mai bine este să fie păstrată liniștea sau evitată zona. Steaua 5 prezentă în sectorul Sud-Est este de evitat deoarece dacă este activată poate aduce pericole și pierderi în special celor născuți în anul Dragonului sau Șarpelui sau dacă orientarea sau ușa sunt în direcția SE. Dacă zona nu poate fi evitată se recomandă ca remediu obiecte din Metal, vase, vaze sau alte obiecte din cupru sau alt metal. Steaua 3 localizată în Sud-Vest este cunoscută ca o stea negativă care aduc certuri și neînțelegeri, face ca emoțiile să fie controlate mai greu, să fiți mai agitați,  dar aduce de asemenea și curaj pentru a vă aventura în noi experiențe. Puteți folosi această zonă pentru a vă vizualiza făcând față adversităților. Trebuie acordată atenție relațiilor familiale, în special dacă în acest sector este un dormitor. Sectorul SV afectează mama familiei, scăzându-i energia, iar energia mamei este necesară pentru a face o familie fericită și a o ține unită.

Dacă ușa principală sau dormitorul este localizată în sectorul Nord-Vest e foarte probabil să simți influența Stelei 7 care poate aduce neînțelegeri la locul de muncă. Ca remediu petreceți mai puțin timp în acestă zonă și practicați conștiența în momentul prezent și atenție la cuvintele folosite.

Dacă în Vest aveți localizat dormitorul sau biroul prezența Stelei 8 vă aduce noroc în 2021. Folosiți sectorul pentru a face planuri legate de aspect financiare.

Steaua favorabilă 1 este localizată în sectorul Sud și aduce ajutor în realizarea obiectivelor și depășirea obstacolelor la locul de muncă, în afaceri și carieră. Fiind însă în conflict cu Focul caracteristic Sudului este nevoie ca Steaua 1 să fie întărită. Aceasta este o zonă bună de lucru, dați de aici telefoane, conectați-vă aici cu mentorii.

Steaua 4 de Lemn din sectorul Estic aduce viață socială activă, capacitate de a oferi valoare. Folosiți zona pentru a obține noi abilități. Dacă este prezentă în dormitor aduce armonie relațiilor.

Steaua 9 care aduce prosperitate în viitor, finalizare, este prezentă în 2021 în sectorul Nord-Estic. Steaua 9 amplifică de asemenea efectele Stelelor cu care se combină, fie ele bune sau rele. Găsirea de soluții, marketing, atragerea atenției sunt activități recomandate în acest sector.

Pe baza obiectivelor voastre, aceste sectoare devin active prin prezența vastră și a activităților realizate în ele.

Specialisti Feng Shui Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu

Imagine de Foto-Rabe de la Pixabay

Secretul succesului

Feng Shui. Cum eviți energiile nefavorabile în 2021?

Publicat

pe

Cu toții dorim să ne atingem țelurile stabilite și să evităm posibilele blocaje sau obstacole care s-ar putea ivi pe parcurs. Unul din cele patru aspecte importante în analiza Feng Shui este factorul timp.

În fiecare an, avem diferite energii perturbatoare care se mută în diferite sectoare ale locuinței. Acestea sunt denumite Tai Sui, 3 Ucideri, 5 Galben, Sui Po. Este important să acordați atenție acestor perturbări care pot crea neplăceri. Paza bună trece primejdia rea. Dacă aveți în plan construcții, renovări sau alte activități care creează zgomot puternic este important să vă asigurați că evitați problemele care aceste perturbări le pot aduce.

În anul 2021 poziția lui Tai Sui este Nord-Est 1 (22,5-37,5 grade), 3 Ucideri ocupă întreg sectorul Estic (67,5-112,5 grade), 5 Galben este prezent în Sud-Est (120-150 grade) iar Sui Po în Sud -Vest1 (202,5-217,5 grade).

Acestea se determină cu ajutorul busolei și se suprapun peste planul locației, ca în exemplul analizat.

Poziția lui Tai Sui (Marele Duce al lui Jupiter) – Nord-Est 1

Este indicat să identificați această direcție în fiecare an acasă și la locul de muncă și să vă asigurați că nu deranjați această direcție în mod neintenționat. Nu e o problemă să stați în acel sector. Activarea însă poate afecta sănătatea sau probleme legate de autoritate, pierderea bunăstării. Este indicat să nu se construiască, repare sau renoveze pe această direcție cât se locuiește în casă. Chinezii spun că aceasta include chiar și să batem un cui pentru un tablou sau să facem o gaură mică în perete. De asemenea, este recomandat să nu dormim și să nu avem biroul pe această direcție (putem sta cu spatele către NE în timp ce lucrăm pentru a primi protecție, dar niciodată cu fața). În această zonă nu puneți obiecte care sunt mobile cum ar fi acvarii, fântâni, ceasuri mari cu secundar, șemineu – este absolut interzis.

Trei ucideri – Est

Trebuie acordată atenție acestei perturbări care în 2021 este pe direcția Est (nu poziționați aici patul sau biroul) și acoperă o suprafață de 90 de grade, toate cele 3 sectoare Est. Această perturbare poate aduce neplăceri sau pierderi, pe trei planuri: sănătate, bunăstare materială și relații, în funcție de stelele din zona respectivă. Se spune despre această perturbare că este ca o săgeată otrăvită și cu siguranță nimeni nu-și dorește să stea cu spatele la ea. Este activată prin renovare sau construcție. Dacă stelele sunt pozitive, nu vor apărea probleme mari. Evitați totuși această zonă și de asemenea această direcție pentru începerea proiectelor importante, a sarcinilor cu timp de finalizare scurt, administrarea medicației sau tranzacțiilor legate de proprietăți.

5 de Galben – Sud-Est

Se află în sectorul de Sud-Est în anul 2021 și este cunoscută ca o Stea care atrage ghinionul asupra membrilor familiei. Este perturbarea cea mai agresivă în Feng Shui. Pe scurt, ce poate merge rău, va merge rău. Este de dorit să evitați orice produce mișcare și gălăgie în acest sector. Efectul activării se resimte imediat, de aceea trebuie acordată importanță acestei perturbări în special dacă este în palatul orientării sau așezării (fațada, respectiv spatele clădirii). Dacă direcția așezării este Sud-Est, orice lucrări de renovare trebuie evitate complet.

Dacă direcția orientării casei este Sud-Est, renovarea sau mutarea în locația respectivă poate fi făcută cu condiția ca 5 Galben să nu fie situat la ușa de la intrare. Problemele pot apărea dacă 5 Galben este situat la ușa de la intrare sau dacă cuptorul sau patul au combinații nefavorabile de stele.  În această situație, pentru a slăbi elementul Pământ 5 introduceți ca remediu elementul Metal sau apă sărată și eliminați orice aparține elementului Foc. E posibilă instalarea remediului doar în anumite zile, calculate conform unei formule pentru fiecare caz particular, pentru a fi recunoscut ca remediu și a ocoli efectul lui 5 Galben. Timpul joacă un rol foarte important în Feng Shui. Perioadele menționate pot fi folosite și pentru renovări în orice sector al locuinței, nu doar în cel afectat de 5 Galben.

Sui Po (Year Breaker)- Sud-Vest1

Sui Po ocupă sectorul opus lui Tai Sui și este pe direcția Sud-Vest1 (acoperă o suprafață de 15 grade) în anul 2021. Pentru a evita obstacolele, eventuale boli sau alte pierderi evitați orice tip de lucrări de construcție, în special dacă locația este situată pe direcția Sud-Vest1. Întotdeauna stați cu fața către Sud-Vest, altfel se va înfrunta Tai Sui, lucru care poate aduce neplăceri.

Articol de Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu, specialiști Feng Shui

Citeste mai mult

Secretul succesului

Nunțile toamnei 2019. Tendințe, experiențe, stiluri

Publicat

pe

Lunile septembrie şi octombrie sunt foarte populare în materie de nunţi, iar cadourile „experienţă pentru miri” câştigă tot mai mult teren, astfel că printre cele mai căutate sunt zborul cu parapanta, călătorii virtuale către orice colţ al lumii sau relaxare după petrecerea extenuantă de nuntă, arată datele magazinului online de cadouri experenţiale Complice.ro.

„Aşa cum nunţile anului 2019 au venit cu un aer nou, fresh, cât mai apropiat de stilul de viaţă al mirilor, la fel se întâmplă şi în cazul cadourilor de nuntă. Tendinţele în materie de nunţi sunt clare: cadourile experienţă pentru miri câştigă tot mai mult teren. Acestea sunt preferate de persoanele apropiate cuplului, în locul tradiţionalului cadou de nuntă”, arată Complice.ro.

Lunile septembrie şi octombrie sunt foarte populare în materie de nunţi, iar tendinţele arată că cele mai multe persoane se orientează către petreceri dinamice, cu abordări inedite, pe cât posibil în aer liber. Studiile la nivel global relevă faptul că 65% dintre miri pun cel mai mare preţ pe partea de entertainment, în care îşi doresc să fi investit mai mult, concentrându-se astfel pe felul în care îşi fac invitaţii să se simtă bine.

În acelaşi ton, şi invitaţii îşi doresc ca evenimentul să fie marcat şi din partea lor într-un fel inedit. Tocmai de aceea, persoanele din cercul apropiat al mirilor aleg să le ofere şi cadouri acestora. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani sunt cele mai orientate către cadouri-experienţă, iar acestea îşi doresc să ofere cuplului experienţe care să îi unească, să le ofere momente speciale in doi, alocând cel mai mare buget în acest sens.

„Întreaga experienţă a nunţii – de la petrecerea burlăciţelor şi burlacilor până la tot mai popularul trash the dress – a evoluat de la un eveniment – obligaţie la un eveniment – experienţă. Un moment important, cu miri care se simt bine, se distrează şi petrec în mijlocul invitaţilor. Acest lucru se vede şi în solicitările avute pentru cadouri: naşii, prietenii din cercul răstrâns au renunţat la cadourile pentru casă care ar putea suplini o nevoie materială şi oferă cadouri de tipul zborurilor cu elicopterul sau cu parapanta, cursuri de masaj în doi, escapade romantice sau călătorii virtuale în orice colţ al lumii”, a explicat Oana Pascu, manager al magazinului online.

Potrivit datelor magazinului online de cadouri experenţiale, cele mai multe solicitări se fac în funcţie de stilul de viaţă al mirilor. Astfel, cuplurile pasionate de sport, care au un stil de viaţă activ, primesc cadouri care implică multă acţiune – sesiuni de driving în cuplu in care cei doi trebuie să treacă prin diferite probe împreună (de exemplu, orbul la volan, maşina cu două volane etc).

Pentru cei care preferă aventura şi iubesc adrenalina, cele mai solicitate pachete au fost cele care implică zboruri cu elicopterul, salturi cu parapanta sau cu paraşuta, în timp ce prietenii gurmanzilor le oferă acestora degustări de praline sau sesiuni de gătit cu chef Samuel le Torriellec.

„Unul dintre cadourile preferate de naşi pentru tinerii căsătoriţi sunt călătoriile virtuale: de la manşa unui avion (simulator) cei doi decolează şi se indreaptă spre orice aeroport îşi doresc, experimentand chiar incidente în timpul zborului pe care cei doi le depăşesc cu ajutorul unui pilot profesionist pentru a ajunge cu bine la destinaţie. De asemenea, cu ajutorul realităţii virtuale, mirii pot pleca într-o lună de miere în orice colţ al lumii. Astfel de experienţe sunt urmate de obicei de cine romantice sau de o seară la spa, tot în doi”, a mai precizat Oana Pascu.

De obicei, pentru astfel de experienţe se plăteşte între 700 şi 2.200 lei, în funcţie de cât de apropiaţi sunt cei care fac cadoul de miri. De asemenea, când cuplul are mulţi prieteni necăsătoriţi, aceştia din urmă preferă să facă un cadou în grup, înlocuind astfel chiar cadoul de la petrecerea burlacilor/burlăciţelor.

Citeste mai mult

Secretul succesului

Puterea minții. Sfaturi, cursuri și texte pentru dezvoltare personală, online

Publicat

pe

Toți oamenii își doreșc sănătate, fericire, siguranță, pace sufletească, dar nu mulți ajung la rezultate clare și bine definite în acest sens. De ce un un om este trist în timp ce altul este fericit? De ce unii oameni reușesc să facă față mai bine stresului cotidian în timp ce alții par mereu doborâți de griji și anxietăți? De ce unii oameni reușeșc să-și construiască relații sănătoase și durabile în timp ce alții suferă de singurătate și lipsă de apartenență?

În cele mai multe cazuri, atitudinea mentală este cea care face diferența. Modul în care alegem să interpretăm evenimentele din viața noastră ne definește nivelul de fericire și împlinire. În cele mai multe cazuri însă, reacționăm automat, inconștient, pe baza unor evenimente trecute care au lăsat urme adânci în subconștientul nostru. Sperăm la schimbări miraculoase în viața noastră în timp ce rămânem tributari trecutului.

“Este foarte important să ne dorim un lucru pentru a-l obține. Este important să știm cine vrem să fim și unde vrem să ajungem și apoi să acordăm timp și atenție pentru a aduce în viața noastră schimbările dezirabile. Este nevoie să ne îndreptăm atenția către interior și să acordăm timpul necesar vindecării, schimbării sau dezvoltării a ceea ce vrem să aducem în viața noastră. Exact așa cum am acceptat nevoia corpului de a obține mișcare pentru a rămâne tânăr și sănătos, și pentru asta ne-am obișnuit să acordăm timp pentru sport (fie că mergem la sală, alergăm în parc sau urcăm pe munte), așa este nevoie să decidăm să acordăm timp pentru a ne diminua temerile, frustrările, traumele noastre, să învătăm să lucrăm cu noi înșine pentru a ne schimba și transforma comportamentele  nebenefice. Antrenamentul mental este cheia spre o viață fericită”, explică cunoscutul hipnoterapeut Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză.

S-a lansat platformă online “Puterea Minții”: peste 20 de cursuri, 200 de ore video si texte scrise

Specialistul afirmă că așa cum ne modelăm corpul la sala de sport, tot așa ne modelăm și creierul în funcție de gândurile pe care le gândim, de emoțiile pe care le simțim, de intențiile pe care le avem. Voința, perseverența, convingerea și concentrarea pentru a ne vindeca și a manifesta în viața noastră orice schimbare necesară se află în interiorul minții noastre. Doar atunci când reușim să schimbăm starea internă, putem schimba realitatea noastră externă.

Pornind de la nevoia omului modern de a-și oferi timp pentru a-și ordona viața interioară și necesitatea de a exista un spațiu în care să găsească toate resursele de care are nevoie,  a înflorit ideea celui mai mare proiect de dezvoltare personală din România – platforma online Puterea Minții (https://platforma.putereamintii.ro/), fiind rezultatul a peste 10 ani de experiență și dezvoltare și care aduce laolaltă cele mai eficiente modalități terapeutice și de dezvoltare personală susținute de traineri internaționali de talie mondială.

Structurată ca o bibliotecă online, Puterea Minții conține peste 20 de cursuri, 200 de ore video si texte scrise, oferind posibilitatea de a învăța și de a practica o multitudine de tehnici pentru a obține vindecarea, sănătatea, starea de bine, successul, împlinirea.

Această platformă și toate programele oferite aici sunt disponibile oricui este interesat de acest domeniu, indiferent de nivelul de cunoaștere sau pregătire și cuprinde:
•    tehnici de autovindecare pentru a putea să scapi de suferințele și durerile sufletești și emoționale
•    tehnici de autohipnoză pe care le poți folosi pentru a obține obiceiuri noi, abilități noi sau pentru a scăpa de cele pe care nu le mai dorești
•    cum funcționează mintea și înțelegi de ce uneori iei decizii pe care ulterior le regreți
•    de ce ai reacții sau comportamente pe care nu le înțelegi sau nu le poți controla și ce poți face pentru asta
•    cum să îți controlezi stările și reacțiile
•    tehnici pe care le poți folosi pentru a-i ajuta pe alții
•    cum să combați adicțiile și dependențele
•    cum să creezi obiceiuri noi sau să elimini obiceiuri vechi
•    cum să îi ajuți pe alții, fie că sunt clienții, pacienții sau prietenii tăi

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite