Ne găsiți și pe:

Secretul succesului

Feng Shui în casele noastre, în anul 2021

Publicat

pe

Practica feng shui autentică a luat ființă cu circa 6.000 de ani în urmă. Este arta și știința de a armoniza forțele naturii din locul în care trăiți și/sau munciți și din mediul înconjurător, echilibrul atrăgând după sine o sănătate mai bună, prosperitate și relații mai armonioase, oferind imboldul și motivația de a reuși.

2021, anul Bivolului de Metal Yin, ne duce mai aproape de Perioada 9 (2024 – 2044) și va fi un alt an cu provocări, schimbări profunde ale aspirațiilor și perspectivelor personale, dar și oportunități.

Qi (chi) este forța care stă la baza a tot ce există, este câmpul de informație și energie care ne leagă de oamenii din jurul nostru și de mediul în care trăim.Dacă nu strunim în mod adecvat și eficient această energie, potențialul nostru se risipește. Instaurarea armoniei în lume începe cu noi. Înainte de a ne schimba cadrul de referință global, fiecare dintre noi trebuie să instaureze unitatea și armonia în propria lui casă.

Qi-ul are două polarități, pozitiv și negativ, iar influența lui în timp este percepută diferit. Qi-ul poate fi calculat și diferitele tipuri de Qi (energie) sunt identificate ca Stele Zburătoare.

Primul pas pentru a aplica Feng Shui este să avem un plan al casei sau biroului și o busolă (telefoanele sunt majoritatea prevăzute cu busolă) pentru a putea determina cele 8 direcții. Rețineți că Stelele își schimbă locația anual, deci este important să vă actualizați graficul Feng Shui anual. În plus față de stelele anuale, există și stele lunare care își schimbă locația lunar și stele zilnice care se schimbă în fiecare zi. Graficul va evidenția spațiile care se vor bucura de energie favorabilă și cele cu energie nefavorabilă, lucru care vă permite să vă protejați pe parcursul anului. Cele mai importante zone sunt intrarea principală a casei, dormitorul, spațiul de lucru și cuptorul.

Graficul Stelelor Zburatoare pentru anul 2021 este acesta:

Următorul pas este să suprapunem acest grafic peste planul casei sau biroului pentru a vedea distribuația energiei Stelelor Zburătoare în spațiul analizat.

În 2021, cele mai importante domenii de îmbunătățit și tratat pentru majoritatea oamenilor vor fi legate de sănătatea, finanțele și cariera lor (securizarea job-ului, dobândirea de noi abilități care să ne crească valoarea, curaj pentru a ne aventura în noi experiențe), deoarece COVID a avut un efect atât de mare asupra sănătății și finanțelor la nivel mondial. Primul lucru și cel mai important este să avem stabilite clar obiectivele pentru acest an pentru a ști în ce direcție ne canalizăm energia. Ca strategie defensivă, primul pas este de a identifica toate stelele Stelele nefaste și de a le reduce efectul cu remedii adecvate.

Cele mai problematice zone pentru 2021 sunt nordul, estul, sud-estul, sud-vestul și nord-vestul, deoarece aceste zone fie au o stea anuală nefavorabilă sau o perturbare anuală localizată aici, perturbări despre care vom vorbi în articolul următor. Dacă dormitorul, biroul sau altă zonă frecvent utilizată, este situată în una din aceste zone și nu puteți schimba destinația ei, nu vă alarmați, deoarece întotdeauna se poate face ceva pentru a slăbi influențele nocive. În 2021, graficul Lo Shu pentru anul acesta are 6 în centru. 6 din centru este în sine un semn bun, deoarece 6 este un număr de bun augur care semnifică grația Divină, energia necesară pentru a crea fundația aspirațiilor individuale.

Steaua 2 din sectorul Nord este o stea a bolii care este de evitat dacă dorim o sănătate bună în 2021. Ea este amplificată dacă este localizată în dormitor, la ușa de la intrare sau dacă casa este orientată spre Nord așa cum este în exemplul nostru. Ca remediu sunt recomandate obiecte masive din metal cum sunt ganterele sau kettlebells și cel mai bine este să fie păstrată liniștea sau evitată zona. Steaua 5 prezentă în sectorul Sud-Est este de evitat deoarece dacă este activată poate aduce pericole și pierderi în special celor născuți în anul Dragonului sau Șarpelui sau dacă orientarea sau ușa sunt în direcția SE. Dacă zona nu poate fi evitată se recomandă ca remediu obiecte din Metal, vase, vaze sau alte obiecte din cupru sau alt metal. Steaua 3 localizată în Sud-Vest este cunoscută ca o stea negativă care aduc certuri și neînțelegeri, face ca emoțiile să fie controlate mai greu, să fiți mai agitați,  dar aduce de asemenea și curaj pentru a vă aventura în noi experiențe. Puteți folosi această zonă pentru a vă vizualiza făcând față adversităților. Trebuie acordată atenție relațiilor familiale, în special dacă în acest sector este un dormitor. Sectorul SV afectează mama familiei, scăzându-i energia, iar energia mamei este necesară pentru a face o familie fericită și a o ține unită.

Dacă ușa principală sau dormitorul este localizată în sectorul Nord-Vest e foarte probabil să simți influența Stelei 7 care poate aduce neînțelegeri la locul de muncă. Ca remediu petreceți mai puțin timp în acestă zonă și practicați conștiența în momentul prezent și atenție la cuvintele folosite.

Dacă în Vest aveți localizat dormitorul sau biroul prezența Stelei 8 vă aduce noroc în 2021. Folosiți sectorul pentru a face planuri legate de aspect financiare.

Steaua favorabilă 1 este localizată în sectorul Sud și aduce ajutor în realizarea obiectivelor și depășirea obstacolelor la locul de muncă, în afaceri și carieră. Fiind însă în conflict cu Focul caracteristic Sudului este nevoie ca Steaua 1 să fie întărită. Aceasta este o zonă bună de lucru, dați de aici telefoane, conectați-vă aici cu mentorii.

Steaua 4 de Lemn din sectorul Estic aduce viață socială activă, capacitate de a oferi valoare. Folosiți zona pentru a obține noi abilități. Dacă este prezentă în dormitor aduce armonie relațiilor.

Steaua 9 care aduce prosperitate în viitor, finalizare, este prezentă în 2021 în sectorul Nord-Estic. Steaua 9 amplifică de asemenea efectele Stelelor cu care se combină, fie ele bune sau rele. Găsirea de soluții, marketing, atragerea atenției sunt activități recomandate în acest sector.

Pe baza obiectivelor voastre, aceste sectoare devin active prin prezența vastră și a activităților realizate în ele.

Specialisti Feng Shui Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu

Imagine de Foto-Rabe de la Pixabay

Secretul succesului

Un timişorean – locul trei în lume la masaj

Publicat

pe

Timişoreanul Cosmin Adrian Simu a luat medalia de bronz la Campionatul Continental de Masaj, care a avut loc, zilele trecute, în Grecia, la Atena.

Majoritatea sportivilor din Timişoara îl cunosc şi au apelat la terapeutul Cosmin, despre care se spune ca are „mâini de aur”.

Cosmin are un cabinet particular în Timișoara unde ajută pacienții prin chiroterapie, masaj terapeutic, masaj de relaxare, masaj cu vaccum, reflexoterapie, presopunctură și alte proceduri specifice pentru acestei ramuri.

Cosmin Adrian Simu este apreciat în comunitatea de pe Bega și pentru actele de caritate pe care le face. Amintim doar că tratamentele pentru copii și seniori de peste 70 de ani le face gratuit.

Recent el a fost numit directorul regional al Asociației de Masaj și Terapii Complementare Giurgiu, oraș în care s-a născut. Cu toate acestea el își va desfășura cu preponderență activitatea, în continuare, în orașul de pe Bega.

Campionatul Național de Masaj este în primul rând o competiție, dar în același timp și o oportunitate pentru participanți de a găsi inspirație profesională și de a crea legături între ei.

Prin participarea la această la această competiție mondială, terapeuții au posibilitatea să-și îmbunătățească tehnicile, și să-și aducă un important aport de imagine activității desfășurate de ei.

de Olimpiu Bulzan

 

Citeste mai mult

Secretul succesului

bizz.club Timișoara. Invitat special: Călin Traian Pascu, CEO Foto Noble Madrid

Publicat

pe

Marți, 12 aprilie, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara cu „casa plină”, în cadrul căreia l-am avut ca invitat special pe Călin Traian Pascu, CEO Foto Noble Madrid, „Visător la 24 de ani, Antreprenor în Madrid acum”.

La momentul de Spotlight, Călin Iepure ne-a prezentat evenimentul anului, bizz.camp 2022, iar în curând vom anunța în întreaga comunitate cum te poți înscrie și tu.

La momentul de educație, Călin Pascu ne-a împărtășit din experiența lui și cum a ajuns un antreprenor de succes în Madrid, conducând un business în domeniul fotografiei.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul timisoara.bizz.club la ședința de săptămâna viitoare!

Citeste mai mult

Secretul succesului

bizz.club Timișoara. Cum să folosești Fereastra JOHARI în Networking, cu Marius Darie

Publicat

pe

Marți, 27 aprilie, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia invitatul nostru special Marius Darie, CEO MindDetox, JMT Mentor, ne-a vorbit despre „Cum să folosești Fereastra JOHARI în Networking”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe și prezentarea de carte.

După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Loredana Trocan, de la Hansen Timișoara.

Ea ne-a prezentat produsele și serviciile Hansen, brand cu parteneri internaționali și o vechime de peste 20 de ani. Hansen este un distribuitor de piese de mobilier cu un design plăcut și ergonomic, cu scopul bunăstării clientului din toate punctele de vedere. De asemenea, oferă și servicii de consultanță în alegerea celor mai bune piese de mobilier în funcție de nevoile specifice ale clientului. Mai multe detalii aici: https://www.hansen.ro/

La momentul de training, Marius ne-a vorbit despre Fereastra JOHARI în Networking.

Cuvântul magic al întâlnirii a fost încrederea, un termen foarte utilizat privind relațiile dintre noi. Pentru Marius încrederea înseamnă „zic ce fac și fac ce zic”.

Apoi ne-a prezentat Modelul Încrederii: Fereastra JOHARI. Acest model are 2 componente: ce văd eu la mine și ce văd alții la mine. Dacă punem sub formă de axe, se formează 4 cadrane al acestui model al încrederii:

 Ce văd eu la mine și ce văd alții la mine – Arenă: Comunicare deschisă

 Ce nu vad eu la mine și ce văd alții la mine – Puncte oarbe: Auto-descoperire

 Ce văd eu la mine și ce nu văd alții la mine – Mască: Zona Ascunsă

 Ce nu văd eu la mine și ce nu văd alții la mine – Potențial: Necunoscut

Apoi Marius a făcut împreună cu noi un exercițiu de networking folosind modelul Johari. Fiecare dintre noi am avut de ales 6 puncte forte care ne reprezintă dintr-o listă, apoi am înmânat această listă celui care credem că ne cunoaște cel mai bine, iar el la rândul lui a scris 6 puncte forte care că ne reprezintă.

Elementele comune din cele 2 liste reprezintă arena (ce văd eu la mine și ce văd alții la mine). Elementele care se află doar în lista mea sunt din zona mască (ce văd eu la mine și ce nu văd alții la mine). Elementele aflate doar în lista celuilalt sunt punctele oarbe (ce nu văd eu la mine și ce văd alții la mine). Iar elementele ce nu se află în nicio listă reprezintă cel mai mare potențial, care este încă necunoscut.

Acest exercițiu este foarte util pentru obținerea unui feedback clar și pentru consolidarea încrederii în relațiile noastre.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite