Ne găsiți și pe:

Secretul succesului

Feng Shui în casele noastre, în anul 2021

Publicat

pe

Practica feng shui autentică a luat ființă cu circa 6.000 de ani în urmă. Este arta și știința de a armoniza forțele naturii din locul în care trăiți și/sau munciți și din mediul înconjurător, echilibrul atrăgând după sine o sănătate mai bună, prosperitate și relații mai armonioase, oferind imboldul și motivația de a reuși.

2021, anul Bivolului de Metal Yin, ne duce mai aproape de Perioada 9 (2024 – 2044) și va fi un alt an cu provocări, schimbări profunde ale aspirațiilor și perspectivelor personale, dar și oportunități.

Qi (chi) este forța care stă la baza a tot ce există, este câmpul de informație și energie care ne leagă de oamenii din jurul nostru și de mediul în care trăim.Dacă nu strunim în mod adecvat și eficient această energie, potențialul nostru se risipește. Instaurarea armoniei în lume începe cu noi. Înainte de a ne schimba cadrul de referință global, fiecare dintre noi trebuie să instaureze unitatea și armonia în propria lui casă.

Qi-ul are două polarități, pozitiv și negativ, iar influența lui în timp este percepută diferit. Qi-ul poate fi calculat și diferitele tipuri de Qi (energie) sunt identificate ca Stele Zburătoare.

Primul pas pentru a aplica Feng Shui este să avem un plan al casei sau biroului și o busolă (telefoanele sunt majoritatea prevăzute cu busolă) pentru a putea determina cele 8 direcții. Rețineți că Stelele își schimbă locația anual, deci este important să vă actualizați graficul Feng Shui anual. În plus față de stelele anuale, există și stele lunare care își schimbă locația lunar și stele zilnice care se schimbă în fiecare zi. Graficul va evidenția spațiile care se vor bucura de energie favorabilă și cele cu energie nefavorabilă, lucru care vă permite să vă protejați pe parcursul anului. Cele mai importante zone sunt intrarea principală a casei, dormitorul, spațiul de lucru și cuptorul.

Graficul Stelelor Zburatoare pentru anul 2021 este acesta:

Următorul pas este să suprapunem acest grafic peste planul casei sau biroului pentru a vedea distribuația energiei Stelelor Zburătoare în spațiul analizat.

În 2021, cele mai importante domenii de îmbunătățit și tratat pentru majoritatea oamenilor vor fi legate de sănătatea, finanțele și cariera lor (securizarea job-ului, dobândirea de noi abilități care să ne crească valoarea, curaj pentru a ne aventura în noi experiențe), deoarece COVID a avut un efect atât de mare asupra sănătății și finanțelor la nivel mondial. Primul lucru și cel mai important este să avem stabilite clar obiectivele pentru acest an pentru a ști în ce direcție ne canalizăm energia. Ca strategie defensivă, primul pas este de a identifica toate stelele Stelele nefaste și de a le reduce efectul cu remedii adecvate.

Cele mai problematice zone pentru 2021 sunt nordul, estul, sud-estul, sud-vestul și nord-vestul, deoarece aceste zone fie au o stea anuală nefavorabilă sau o perturbare anuală localizată aici, perturbări despre care vom vorbi în articolul următor. Dacă dormitorul, biroul sau altă zonă frecvent utilizată, este situată în una din aceste zone și nu puteți schimba destinația ei, nu vă alarmați, deoarece întotdeauna se poate face ceva pentru a slăbi influențele nocive. În 2021, graficul Lo Shu pentru anul acesta are 6 în centru. 6 din centru este în sine un semn bun, deoarece 6 este un număr de bun augur care semnifică grația Divină, energia necesară pentru a crea fundația aspirațiilor individuale.

Steaua 2 din sectorul Nord este o stea a bolii care este de evitat dacă dorim o sănătate bună în 2021. Ea este amplificată dacă este localizată în dormitor, la ușa de la intrare sau dacă casa este orientată spre Nord așa cum este în exemplul nostru. Ca remediu sunt recomandate obiecte masive din metal cum sunt ganterele sau kettlebells și cel mai bine este să fie păstrată liniștea sau evitată zona. Steaua 5 prezentă în sectorul Sud-Est este de evitat deoarece dacă este activată poate aduce pericole și pierderi în special celor născuți în anul Dragonului sau Șarpelui sau dacă orientarea sau ușa sunt în direcția SE. Dacă zona nu poate fi evitată se recomandă ca remediu obiecte din Metal, vase, vaze sau alte obiecte din cupru sau alt metal. Steaua 3 localizată în Sud-Vest este cunoscută ca o stea negativă care aduc certuri și neînțelegeri, face ca emoțiile să fie controlate mai greu, să fiți mai agitați,  dar aduce de asemenea și curaj pentru a vă aventura în noi experiențe. Puteți folosi această zonă pentru a vă vizualiza făcând față adversităților. Trebuie acordată atenție relațiilor familiale, în special dacă în acest sector este un dormitor. Sectorul SV afectează mama familiei, scăzându-i energia, iar energia mamei este necesară pentru a face o familie fericită și a o ține unită.

Dacă ușa principală sau dormitorul este localizată în sectorul Nord-Vest e foarte probabil să simți influența Stelei 7 care poate aduce neînțelegeri la locul de muncă. Ca remediu petreceți mai puțin timp în acestă zonă și practicați conștiența în momentul prezent și atenție la cuvintele folosite.

Dacă în Vest aveți localizat dormitorul sau biroul prezența Stelei 8 vă aduce noroc în 2021. Folosiți sectorul pentru a face planuri legate de aspect financiare.

Steaua favorabilă 1 este localizată în sectorul Sud și aduce ajutor în realizarea obiectivelor și depășirea obstacolelor la locul de muncă, în afaceri și carieră. Fiind însă în conflict cu Focul caracteristic Sudului este nevoie ca Steaua 1 să fie întărită. Aceasta este o zonă bună de lucru, dați de aici telefoane, conectați-vă aici cu mentorii.

Steaua 4 de Lemn din sectorul Estic aduce viață socială activă, capacitate de a oferi valoare. Folosiți zona pentru a obține noi abilități. Dacă este prezentă în dormitor aduce armonie relațiilor.

Steaua 9 care aduce prosperitate în viitor, finalizare, este prezentă în 2021 în sectorul Nord-Estic. Steaua 9 amplifică de asemenea efectele Stelelor cu care se combină, fie ele bune sau rele. Găsirea de soluții, marketing, atragerea atenției sunt activități recomandate în acest sector.

Pe baza obiectivelor voastre, aceste sectoare devin active prin prezența vastră și a activităților realizate în ele.

Specialisti Feng Shui Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu

Imagine de Foto-Rabe de la Pixabay

Secretul succesului

bizz.club Timișoara. Cum să folosești Fereastra JOHARI în Networking, cu Marius Darie

Publicat

pe

Marți, 27 aprilie, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia invitatul nostru special Marius Darie, CEO MindDetox, JMT Mentor, ne-a vorbit despre „Cum să folosești Fereastra JOHARI în Networking”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe și prezentarea de carte.

După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Loredana Trocan, de la Hansen Timișoara.

Ea ne-a prezentat produsele și serviciile Hansen, brand cu parteneri internaționali și o vechime de peste 20 de ani. Hansen este un distribuitor de piese de mobilier cu un design plăcut și ergonomic, cu scopul bunăstării clientului din toate punctele de vedere. De asemenea, oferă și servicii de consultanță în alegerea celor mai bune piese de mobilier în funcție de nevoile specifice ale clientului. Mai multe detalii aici: https://www.hansen.ro/

La momentul de training, Marius ne-a vorbit despre Fereastra JOHARI în Networking.

Cuvântul magic al întâlnirii a fost încrederea, un termen foarte utilizat privind relațiile dintre noi. Pentru Marius încrederea înseamnă „zic ce fac și fac ce zic”.

Apoi ne-a prezentat Modelul Încrederii: Fereastra JOHARI. Acest model are 2 componente: ce văd eu la mine și ce văd alții la mine. Dacă punem sub formă de axe, se formează 4 cadrane al acestui model al încrederii:

 Ce văd eu la mine și ce văd alții la mine – Arenă: Comunicare deschisă

 Ce nu vad eu la mine și ce văd alții la mine – Puncte oarbe: Auto-descoperire

 Ce văd eu la mine și ce nu văd alții la mine – Mască: Zona Ascunsă

 Ce nu văd eu la mine și ce nu văd alții la mine – Potențial: Necunoscut

Apoi Marius a făcut împreună cu noi un exercițiu de networking folosind modelul Johari. Fiecare dintre noi am avut de ales 6 puncte forte care ne reprezintă dintr-o listă, apoi am înmânat această listă celui care credem că ne cunoaște cel mai bine, iar el la rândul lui a scris 6 puncte forte care că ne reprezintă.

Elementele comune din cele 2 liste reprezintă arena (ce văd eu la mine și ce văd alții la mine). Elementele care se află doar în lista mea sunt din zona mască (ce văd eu la mine și ce nu văd alții la mine). Elementele aflate doar în lista celuilalt sunt punctele oarbe (ce nu văd eu la mine și ce văd alții la mine). Iar elementele ce nu se află în nicio listă reprezintă cel mai mare potențial, care este încă necunoscut.

Acest exercițiu este foarte util pentru obținerea unui feedback clar și pentru consolidarea încrederii în relațiile noastre.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Secretul succesului

Feng Shui și relația de cuplu. Păstrați tot ce ține de carieră în afara dormitorului

Publicat

pe

Ești și tu într-o relație și ai impresia că nu mai comunici cu partenerul tău? Vorbești cu el despre serviciu, cheltuieli sau alte lucruri de genul acesta, despre copii, dar nu mai vorbiți cu adevărat unul cu celălalt despre voi, despre relația voastră și simți că lipsește conectarea. Să vedem ce putem face pentru a experimenta din nou iubire, pasiune si comunicare cu partenerul. Iubirea nu este doar despre a găsi un partener.

Provocările, interesele comune, comunicarea și apropierea fizică de calitate sunt necesare pentru ca o relație să funcționeze. Comunicarea poate fi catalizatorul pentru multe provocări în relație și poate duce la o relație nefericită, la divorț, o viață nefericită.

Înainte să te gândești că ai ales persoana nepotrivită sau să crezi că destinul tău este să trăiești o viață nefericită caută să vezi dacă nu găsești răspuns în probleme legate de Feng Shui-ul casei tale.

Pentru început, verifică ce ai în dormitor. Dormitorul este zona numărul unu în care te poți relaxa după o zi nebună și desigur, este locul special în care tu și partenerul tău să petreceți timp de calitate împreună. Dar de prea multe ori ne înghesuim dormitoarele pline de lucruri de care s-ar putea să nu avem nevoie sau chiar să nu le dorim. Grămezi de haine, teancuri de cărți și tehnologie în exces fac un spațiu care numai relaxant nu este. Ai poze cu voi doi fericiți sau tot felul de poze de familie, cu copiii, care distrag conversația de la voi doi? Comunicarea poate fi nu doar despre facturi, ci și despre ce vă aduce vouă bucurie, activități care vă plac amândurora.

Energia Feng Shui a dormitorului tău este esențială atunci când vine vorba de relații intime.

Transformă-ți dormitorul într-un loc de hrănire a senzualității și a frumuseții tămăduitoare, un loc care are energie echilibrată pentru două persoane, nu doar una. Asigură-te că vă place cu adevărat modul în care arată și se simte dormitorul. Îndepărtează tot ce are energie veche, stagnantă, obiecte ascuțite, calculator, televizor, telefon și alte „distrageri”, orice lucru rupt sau care are nevoie de reparații.

Asigură-te că patul tău are energie echilibrată pe ambele părți, ceea ce înseamnă că este ușor de abordat din ambele părți. Creați o energie puternică și împământată în jurul patului, care se face de obicei cu noptiere – sau ceva similar – pe ambele părți, precum și două lămpi. De asemenea, este foarte recomandat să aveți patul sprijinit de un perete solid.

Așternuturile de calitate, proaspăt spălate vă vor face să vă simțiți luxos. Încorporează puterea aromoterapiei, este o modalitate în plus de a crea un mediu primitor pentru romantism în viața ta. Folosește un spray de lenjerie (lavanda este perfectă pentru relaxare), folosește uleiuri esențiale care induc romantismul ca Ylang Ylang, Salvie, Jasmine, Sandalwood, Rose, Geranium în difuzorul de uleiuri esențiale sau bucură-te de ele într-un masaj sau sprayul de așternut. Adaugă lumânări roz – rozul este culoarea iubirii și a compasiunii, deci este o alegere perfectă pentru dormitor.

Energia Yin îi ajută pe oameni să se relaxeze. De aceea, dormitorul ar trebui să folosească lumini mai slabe, muzică ușoară sau culori care să inducă relaxare. Stresul scade romantismul. Un dormitor cu mai multă energie Yin vă poate ajuta pe amândoi să vă relaxați, ceea ce creează deschidere pentru conectare intimă.

Păstrați tot ce ține de carieră în afara dormitorului, dacă este posibil. Consideră-ți patul ca pe un spațiu sacru numai pentru somn și dragoste. Dacă trebuie să împarți dormitorul cu un spațiu de birou, poți încerca să desparți secțiunile cu un perete despărțitor mobil sau o perdea. Atunci când mintea ta este fixată de muncă, este mai puțin probabil să îi oferi partenerului tău orice fel de atenție.

Fă-ți un obicei din hrănirea energiei din dormitorul tău și vei primi înapoi energie hrănitoare și profund vindecătoare, îți promit.

Dacă ai avut în vedere toate lucrurile acestea și simți că totuși comunicarea nu e bună sau că a scăzut considerabil în ultima perioadă, verifică energiile anuale, se poate ca dormitorul să fie afectat de una din stelele care aduc certuri sau dizarmonii. În 2021 sectoare problematice sunt Sud-Vest, Nord-Vest, Nord și Est.

Steaua 3 localizată în Sud-Vest este cunoscută ca fiind o stea negativă care aduce certuri și neînțelegeri, face ca emoțiile să fie controlate mai greu, să fiți mai agitați, dar aduce de asemenea și curaj pentru a vă aventura în noi experiențe. Trebuie acordată atenție deosebită relațiilor familiale. Sectorul SV afectează mama familiei, scăzându-i energia, iar energia mamei este necesară pentru a face o familie fericită și a o ține unită.

Dacă dormitorul tău este localizat în sectorul Nord-Vest e foarte probabil să simți influența Stelei 7 care poate aduce neînțelegeri. Ca remediu practică conștiența în momentul prezent și atenție la cuvintele folosite. O altă soluție este să fii proactiv în ceea ce constă comportamentul, pentru că modul în care reacționăm la probleme depinde de noi. Acordă-ți timp să analizezi tiparele tale comportamentale și introdu în rutina ta obiceiuri pozitive care să îmbunătățească nu doar relația ta, dar și viața ta.

Steaua 2 din sectorul Nord este o stea a bolii care este amplificată dacă este localizată în dormitor. Ca remediu sunt recomandate obiecte masive din metal, deși cel mai bine este să fie păstrată liniștea sau evitată zona.

Steaua 4 de Lemn din sectorul Est aduce viață socială activă, dar poate aduce și relații extraconjugale.

Atragi ceea ce ești, așa că fii conștient de calitatea energiei tale personale în orice moment. A fi și a exprima dragostea înseamnă a te simți total iubibil (ceea ce ești!) și a nu căuta dragostea din nevoie, frică sau nesiguranță. Feng Shui vă poate ajuta să creați un spațiu care să vă sprijine și să vă consolideze energia, permițându-vă astfel să vă simțiți în siguranță în voi înșivă, fericiți și iubitori.

Chiar dacă urmezi toate aceste sfaturi și ai primit ajutor de la un expert Feng Shui, tu trebuie să lucrezi constant la îmbunătățirea relației actuale. Adică, trebuie să fii atent la nevoile partenerului tău, asigurându-te în același timp că petreceți timp de calitate împreună. Tu ești cel care poate face diferența, în ciuda tuturor obstacolelor care vin la tine.

Articol de Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu, specialiști Feng Shui

Citeste mai mult

Secretul succesului

Feng Shui pentru succes. Există un flux de energie care aduce abundență

Publicat

pe

Un lucru pe care oamenii de succes îl au în comun este claritatea. Dacă ai claritate, ai acces la o sursă inestimabilă de motivație.

Dar ce înseamnă să ai claritate? Înseamnă să știi ce vrei, dar și de ce vrei ceea ce vrei. Astfel, în mintea ta va apărea stilul tău ideal de viață pentru că știm că energia merge acolo unde atenția noastră merge. Vei primi ceea ce gândești. Dacă emoțiile tale merg când în sus, când în jos, te învârți într-un cerc, nu poți avansa. Pentru a obține ceea ce dorești e important să ai o direcție, să nu îți schimbi prioritățile.

Dacă nu știi ce vrei, poți începe cu ceea ce nu vrei în ceea ce privește relațiile tale, cariera, sănătatea, banii, aspectul fizic, etc. și apoi reformulează. Vizualizează, cu cât mai multe detalii, cum se simte viața ta cu toate lucrurile pe care ți le dorești în ea. Cu cât știi mai clar ceea ce vrei, cu atât ești mai aproape de el. Vei observa că atunci când știi ce vrei, vei vedea în jurul tău lucrul dorit. Dacă de exemplu, îți dorești un anume model de mașină, vei observa în trafic tot mai multe mașini din cel model.

Dar să știi ceea ce vrei nu este suficient pentru a-l și obține. Ai nevoie de acțiunea potrivită, poate și de noi abilități. Bunăstarea noastră vine întotdeauna prin intermediul celorlalți. Cu cât generezi mai multe soluții pentru ceilalți, cu cât aduci mai multă valoare, cu atât vei câștiga mai mult. Pentru a efectua schimbări în mediul corporativ sau acasă, trebuie să începi cu tine însuți.

Există un flux de energie care aduce abundență. Folosirea Feng Shui pentru a atrage lucruri către tine înseamnă eliminarea blocajelor și îmbunătățirea acestui flux de energie. Dezordinea este o energie stagnantă care nu lasă loc pentru creștere. Tendința de a păstra lucrurile pentru că „într-o zi s-ar putea să ai nevoie de ele” indică o lipsă de credință în fluxul de energie care îți aduce abundență. Mesajul către Univers este că nu ai încredere în ce-ți va oferi și fluxul de energie este slăbit foarte mult.

Sectorul de nord-est este sectorul cel mai prosper în acest an, datorită prezenței stelei 9 care aduce prosperitate în viitor. Folosește această zonă a casei tale pentru a face planuri pe termen lung, pentru a-ți împărtăși ideile sau atunci când ai nevoie să vezi oportunități, soluții sau să dobândești noi abilități. Folosește zona pentru a crea relații bune pe termen lung, parteneriate.

Performanța muncii și bogăția în afaceri pot fi crescute și prin decongestionare și stabilirea ordinii pe biroul tău, Qi-ul productiv nu poate curge dacă toate acele „lucruri” de pe birou blochează mișcarea și îți încurcă mintea. Eliberează complet biroul și  pune înapoi numai articolele care sunt folosite în fiecare zi, limitează-te la un singur proiect și eventual câteva lucruri pozitive, care îți îmbunătățesc cariera, care te motivează. Alte articole ar trebui plasate în altă parte, folosește dulapuri pentru dosare, sertare pentru depozitare. Asigură-te că zona este curată și lipsită de dezordine, dar și că exprimă vizual energia prospețimii și a succesului.

Un alt sector pe care îl poți folosi atunci când ai nevoie de un mentor, de cineva care să îți arate calea, este sectorul sudic. Stai în această zonă atunci când cauți ajutor sau ghidare. Folosește această zonă cu intenția ta, planifică aici acțiunile care să te ducă mai aproape de scopul tău.

Pentru o evaluare completă Feng Shui, trebuie să consulți un profesionist. Este mult prea complex pentru a fi abordat complet într-un articol, îți oferă doar câteva exemple de tehnici pe care le poți încerca, astfel încât să vezi dacă Feng Shui este pentru tine. Noi te așteptăm cu drag.

Articol de Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu, specialiști Feng Shui

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite