Ne găsiți și pe:

Secretul succesului

Feng Shui pentru sănătate. Există o relație directă între sănătate și calitatea energiei din casă

Publicat

pe

A rămâne sănătos este în prim-planul tuturor în zilele noastre. Sănătatea e bunul nostru cel mai de preț. Cu toții avem nevoie de sănătate vibrantă și vitalitate pentru a avea o viață fericită, pentru a atrage și a ne bucura de abundența din viața noastră. Poate sănătatea să ne fie influențată de casă?

Da, cu siguranță este o relație directă între sănătatea ta și calitatea energiei din casa și biroul tău.

Studiile arată că majoritatea locuințelor și a sediilor de firme sunt sub nivelul de bază de energie necesar pentru a menține o bună sănătate a celor care locuiesc sau lucrează acolo. Sigur, știi că spălarea mâinilor, dezinfectarea și distanțarea socială te pot ajuta să atingi obiectivul de a rămâne sănătos.

Dar ai acordat suficientă atenție sănătății tale emoționale?

Stresul și frica poate afecta sănătatea mentală și poate slăbi sistemul imunitar. Deși, probabil, stresul nu va dispărea complet, pe măsură ce pandemia continuă să se dezlănțuie, există un lucru pe care îl poți face, care ar putea să-l reducă dacă nu chiar să-l elimine: maximizează energia bună din casa ta. În vremuri precum cele pe care le trăim acum, este foarte important să lăsăm emoțiile să curgă ușor și să lăsăm energia stagnantă sau suprimată să fie curățată.

Foarte des ignorat, aerul de bună calitate este prioritatea numărul unu, fă tot ce e necesar pentru a găsi soluții pentru a îmbunătăți calitatea aerului. Aerisește des, adu în casa ta plante care purifică a aerului, folosește uleiuri esențiale pentru a curăța aerul, utilizează purificatoare de aer etc.

Odată ce te concentrezi asupra calității luminii din casa ta, vei simți rapid o schimbare în sănătatea și bunăstarea ta. Pe lângă lumina naturală de care te bucuri în timpul zilei, folosește și culori vibrante și frumoase pentru a-ți hrăni energia. Alege să decorezi casa sau biroul astfel încât să fie fericită și veselă, folosește culori proaspete, vii. Păstrează ordinea în casă și elimină toate lucrurile care nu-ți folosesc pentru ca fluxul de Qi să curgă ușor.

Plantele de interior sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a schimba imediat Feng Shui-ul casei tale. Când invităm puțină natură în spațiile noastre interioare, ridicăm energia și îmbunătățim, de asemenea, calitatea aerului interior. Reține că numai plantele sănătoase oferă Feng Shui bun, nu și cele ofilite sau uscate.

Pe lângă Sansevieria, Ficus, Gerbera, Crinul păcii putem folosi în bucătărie și plante aromatice cum sunt busuiocul, oregano sau rozmarinul care vor aduce protecție, sănătate și vitalitate.

Folosește uleiuri esențiale  care curăță energia cum este Tămâia, Tea Tree, Lămâia, Rozmarin, Salvie, care dau stare de bine ca portocala, Eucalipt, Mentă, Lime, Lavanda sau care susțin imunitatea și sistemul respirator ca Tea Tree, Mentă, Eucalipt, Busuioc, Arbovitae, amestecul On Guard sau Air. Le poți  folosi în amestecuri sau ca uleiuri unice într-un difuzor, spray sau le poți adăuga în săpun, detergentul de vase sau soluțiile de curățare.

O lampă din sare de Himalaya eliberează ioni negativi în aer și curăță aerul, promovează vindecarea și emit energie pozitivă în casa ta.

Conform metodei Stelelor Zburătoare, în anul 2021 în sectorul Nordic se află steaua 2 a bolilor.

Cu ajutorul unei busole poți determina acest sector, această zonă în casa ta. Cel mai bine ar fi să eviți folosirea zonei respective, să o păstrezi liniștită și sub nici o formă să nu faci renovări în acea parte a casei.

Dacă până acum ai avut parte de o sănătate bună, nu ai de ce să îți faci griji prea mari, s-ar putea doar să ai mici neplăceri, dar dacă sănătatea ta a fost precară și până acum, steaua 2 va întări problemele și cel mai bine evită să stai în sectorul Nordic  pentru a nu te alinia cu energia bolii.

Problemele ce pot apărea au legătură cu testiculele la bărbați, pântecul la femei, picioare sau circulația sângelui. Femeile însărcinate ar trebui să evite această zonă sau dacă nu se poate acest lucru, să facă controale medicale regulate. Dacă ușa de la intrare, bucătăria sau dormitorul tău se află în sectorul Nordic nu te alarma foarte tare, problemele pot apărea doar dacă sunt susținute și de factori externi. Pentru a slăbi energia acestei stele a bolilor, adaugă elementul Metal. Metalul poate fi prezent sub formă de mobilier sau accesorii din metal ca vaze, boluri, oglindă cu rama metalică de preferat de formă rotundă caracteristică elementului metal.

Îți sugerez să te concentrezi asupra energiei frumuseții, confortului și hranei. Definește ce înseamnă asta pentru tine și găsește o modalitate de a aduce această energie. Ce te mângâie, ce păstrează energia bucuriei și a speranței în inima ta? Mesaje care îți readuc puterea, credința, curajul de a acționa, pe care le poți afișa în mod vizibil? Imagini specifice? Mai multe perne și pături? Culori ca roz cald, albastrul unui cer senin, griul unui cașmir moale? O muzică plăcută în fundal te poate ajuta (o frecvență specifică, cum ar fi, de exemplu, 432 Hz sau 852 Hz, caută pe youtube eliberare de stres, renunțare la frică, curățare etc.) și utilizarea unui difuzor de uleiuri esențiale poate face minuni, de asemenea. Crearea unui altar poate aduce mai multă încredere și credință, precum și un sentiment reconfortant de sprijin. Fii recunoscător pentru ce ai bun în viața ta. Respiră profund. Meditează. Fă o baie fierbinte. Alege alimente care te hrănesc și mănâncă conștient, hidratează-te corespunzător. Fă mișcare în fiecare zi.

Fiecare dintre noi se naște cu o anumită cantitate de energie disponibilă pentru a fi folosită pe tot parcursul vieții – cum o folosești pe a ta? Tratează-ți corpul cu respect și dă-i energia frumuseții și a bucuriei – acest lucru va atrage inevitabil o bună sănătate și bunăstare.

Articol de Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu, specialiști Feng Shui

Imagine de Monoar Rahman Rony de la Pixabay

Secretul succesului

bizz.club Timișoara. PODCASTUL – unealtă de promovare pentru antreprenori cu Cristian Bădescu

Publicat

pe

Marți, 1 noiembrie 2022, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia Cristian Bădescu, fondator Klaastech IT, ne-a vorbit despre „PODCAST – unealta de promovare pentru antreprenori”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.

După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Sensei Ion Vîlceanu de la Ying-Long Sport Center. El ne-a făcut și o demonstrație LIVE împreună cu echipa lui, ce a câștigat mai multe campionate mondiale și europene la mai mult sporturi care se predau în acest club de sport.

De asemenea, ne-a povestit cum a evoluat acest club, iar astăzi a fost chiar ziua specială de aniversare a 30 de ani de activitate, zi în care au ales să vină la bizz.club Timișoara, fapt ce ne onorează.

La momentul de educație, Cristian Bădescu, fondator Klaastech IT, ne-a vorbit despre „PODCAST – unealta de promovare pentru antreprenori”.

Video-marketingul este din ce în ce mai popular în zilele noastre. TikTok-ul a ajuns să fie cea mai interesantă platformă de acest gen. Cantitate video consumată pe zi în medie de cei peste 1 miliard de utilizatori de TikTok este de 40 de minute, iar 9 din 10 oameni ajung să deschidă TikTok în fiecare zi – fapt ce ne arată că conținutul VIDEO este foarte important.

De asemenea, Cristian ne-a prezentat câteva proiecte la care a lucrat și există câteva detalii de care merită să ținem cont atunci când creăm conținut video:

– să fie scurte și la subiect

– format portrait (mobil)

– să captezi atenția în primele secunde și să o păstrezi cât mai mult

Pe TikTok sunt 4 tipuri de reclame prin video pe care ni le putem face:

– reclamă despre companie

– video explicativ

– testimoniale

– video podcast

Fiecare are avantaje și dezavantaje, dar în ultima perioadă s-a dezvoltat foarte mult ultima categorie, video podcast care este de regulă nișată și practică.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Secretul succesului

Profesorul Adrian Constantin a primit titlul de Cetățean de onoare al Municipiului Timișoara

Publicat

pe

Joi, în sala festivă a Liceului „Nikolaus Lenau” a avut loc ceremonia festivă de decernare a titlului de Cetățean de onoare al Municipiului Timișoara domnului Adrian Constantin.

Au luat parte Elena Wolf-directorul liceului, primarul Dominic Fritz, care i-a înmânat lui Adrian Constantin placheta și diploma, deputatul Ovidiu Ganț, viceprimarul Cosmin Tabără, reprezentanți ai instituțiilor din oraș și ai comunității locale. Laudatio a fost susținut de Emanuel Bratu, prodecan al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

„Am ținut ca festivitatea de acordare a acestei distincții să aibă loc într-un cadru mai puțin formal, alături de elevi, la Liceul „Nikolaus Lenau”, liceu pe care reputatul matematician Adrian Constantin l-a absolvit. Câștigător al Premiului Wittgenstein, cel mai valoros premiu științific al Austriei, de numele profesorului Constantin sunt legate cercetările sale extrem de valoroase cu ajutorul cărora se pot face predicții mai clare a fenomenelor climatice periculoase și întâmpinarea dezastrelor naturale, cum ar fi uraganele sau tsunami. Descoperirile timișoreanului Adrian Constantin salvează vieți”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Născut în Timișoara și absolvent al Liceului „Nikolaus Lenau”, reputatul matematician Adrian Constantin a urmat cursurile Universității Sophia Antipolis din Nice. Doctoratul l-a obținut la Universitatea din New York, în 1996, iar apoi a urmat studii post-doctorale la universitățile din Basel și Zürich.

Cariera sa include deținerea unor prestigioase funcții academice la Universitatea Newcastle uponTyne, Universitatea din Lund, Trinity College din Dublin (TCD), Universitatea din Viena sau King’s College din Londra.

Profesorul Constantin are un renume mondial, legat de rolul matematicii ȋn geofizică. Studiile sale și-au dovedit din plin utilitatea, printre altele – ȋn cercetarea fenomenelor climatice și ȋntâmpinarea dezastrelor naturale, precum tsunami sau uraganele. Acestor domenii de cercetare li se adaugă cele de analiză matematică și propagarea undelor hidrodinamice.

Cu peste 160 de publicații și 11000 de citări, Adrian Constantin a fost distins cu numeroase titluri și premii, de către instituții de prim rang din lumea științifică.

La finalul ceremoniei de acordare a distincției de Cetățean de onoare al Municipiului Timișoara a urmat un dialog pe care Adrian Constantin l-a purtat cu elevii Liceului „Nikolaus Lenau”.

Citeste mai mult

Secretul succesului

Un timişorean – locul trei în lume la masaj

Publicat

pe

Timişoreanul Cosmin Adrian Simu a luat medalia de bronz la Campionatul Continental de Masaj, care a avut loc, zilele trecute, în Grecia, la Atena.

Majoritatea sportivilor din Timişoara îl cunosc şi au apelat la terapeutul Cosmin, despre care se spune ca are „mâini de aur”.

Cosmin are un cabinet particular în Timișoara unde ajută pacienții prin chiroterapie, masaj terapeutic, masaj de relaxare, masaj cu vaccum, reflexoterapie, presopunctură și alte proceduri specifice pentru acestei ramuri.

Cosmin Adrian Simu este apreciat în comunitatea de pe Bega și pentru actele de caritate pe care le face. Amintim doar că tratamentele pentru copii și seniori de peste 70 de ani le face gratuit.

Recent el a fost numit directorul regional al Asociației de Masaj și Terapii Complementare Giurgiu, oraș în care s-a născut. Cu toate acestea el își va desfășura cu preponderență activitatea, în continuare, în orașul de pe Bega.

Campionatul Național de Masaj este în primul rând o competiție, dar în același timp și o oportunitate pentru participanți de a găsi inspirație profesională și de a crea legături între ei.

Prin participarea la această la această competiție mondială, terapeuții au posibilitatea să-și îmbunătățească tehnicile, și să-și aducă un important aport de imagine activității desfășurate de ei.

de Olimpiu Bulzan

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite