Ne găsiți și pe:

Evenimente

Festivalul „În glas de toacă“, la Giroc

Publicat

pe

În sfânta și marea zi de marți din Săptămâna Patimilor, la Parohia Ortodoxă Giroc, a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, cea de-a XII-a editie a Festivalului „În glas de toacă”.

Manifestarea a debutat în grădina de vară a  căminului cultural din Giroc, unde primarul comunei, Ionel Toma, părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, și părintele paroh Marius Șonea au rostit alocuțiuni despre frumusețea și importanța acestui festival cultural-spiritual.

Au participat grupuri de tineri dornici să bată toaca, dar si să învete de la cei mai în vârstă, care au dobândit experientă în mănăstiri sau în satele lor cu prilejul sărbătorilor pascale în mod special. Invitatii de seamă au fost călugăritele de la Mănăstirea Timiseni-Sag.

„Acest festival din Săptămâna Mare vine să ne aducă aminte atât de patimile Domnului Iisus Hristos, de cuiele bătute cu ciocanele în palmele si picioarele Sale, cât si de lectia de iubire neconditionată oferită umanitătii de Mântuitorul Hristos. Totodată se mai urmăreste continuarea traditiilor de Sfintele Pasti si transmiterea lor prin Biserică  generatiilor viitoare”, au transmis organizatorii.

Toți participanții au primi, în dar, o pereche de ciocane de lemn, pentru desâvîrsirea artei bătutului de toacă.

Festivalul „În glas de toacă”, devenit traditional în Banat se organizează anual de Arhiepiscopia Timisoarei în colaborare cu Primăria Giroc si parohia ortodoxă din localitate.

Manifestarea a continuat în biserica parohială, unde a fost săvârșită slujba Deniei.

Evenimente

Zilele studenților, la Timișoara. Sport, concursuri, muzică, filme

Publicat

pe

Ziua Studenţilor se transformă în Zilele Studenţilor. Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, va aduce o serie de experienţe de neratat la mult îndrăgitul eveniment, Zilele Studenţilor, în 15 şi 16 mai 2019 în Complexul Studenţesc.

Program:

15 mai 2019- Aleea Studenţilor – În faţa căminelor 3, 4, 19, 20 – orele 14-18

– Activităti sportive – Dă play Copilăriei – eveniment organizat de Asociaţia Omnipass Timişoara
– DJ Contest- eveniment organizat de Mangetic Festival
– Concurs de cultură generală
– Concerte  în parteneriat cu Vest Fest – Cantina UPT – orele 19:30 – 22:30 (19:30 – AllOver, 20:30 – ADDA, 21:30 – Maximilian)
22:30 – Proiecţie de film în aer liber –  eveniment organizat de Liga Studentiilor din Facultatea de Mecanica în spaţiul verde dintre căminele C3 şi C4

16 mai 2019- Aleea Studenţilor – În faţa căminelor 3, 4, 19, 20 – orele 14- 18

– Activităti sportive – Dă play Copilăriei – eveniment organizat de Asociaţia Omnipass Timişoara
– DJ Contest – eveniment organizat de Mangetic Festival
– Concurs de cultură generală despre Centenar
– Concerte  în parteneriat cu Vest Fest- Cantina UPT- orele 19:00 – 23:00 (19:00 – Warm-up cu DJ Kuky, 20:00 – EL NINO, 21:00 – CTC, 22:00 – DJ Shiver)
– 22:30 – Proiecţie de film în aer liber –  eveniment organizat de Liga Studentiilor din Facultatea de Mecanicaîn spaţiul verde dintre căminele C3 şi C4

Citeste mai mult

Evenimente

Sunetul Muzicii – spectacol caritabil pentru persoanele cu dizabilități intelectuale

Publicat

pe

Gala „Pentru Voi”, cel mai important eveniment caritabil din Timișoara, pentru persoanele cu dizabilități intelectuale se află la a XIII-a ediție. 

Anul acesta, va avea un format nou.  Musical-ul “Sunetul Muzicii” va fi pus în scenă pentru prima dată la  Opera Natională Română din Timișoara, cu soliști, cor și orchestră,, în data de 18 iunie 2019, la ora 18.45.  
Spectacolul este caritabil, pentru susținerea serviciilor sociale furnizate de Fundația “Pentru Voi”, de care depind 200 de persoane cu dizabilități intelectuale.

Participarea la spectacol se face cu o donație de 50 lei pentru loc în stal și balcon și 100 lei pentru un loc în loje si avanloje.
Locurile în lojă si avanlojă sunt numerotate si se procură de la fundație
Locurile în stal și balcon se pot procura on line: https://www.goin.mobi/…/FundatiaPentruV…/project/view/id=35… și se plătesc cu cardul. Aplicatia GOiN este disponibila în varianta android și iOS.
Locurile din stal și balcon se ocupă în ordinea sosirii la eveniment.

Informatii despre eveniment și pe site-ul fundatiei :

http://www.pentruvoi.ro/stiri-si-evenimente/gala-pentru-voi-2019-spectacol-caritabil-in-sprijinul-persoanelor-cu-dizabilitati-intelectuale-21

“Invităm timișorenii la unul dintre cele mai frumoase musical-uri, ale cărui melodii le-au iubit si fredonat zeci de generatii, interpretat de Orchestra, Corul și soliștii Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, sub bagheta maestrului Peter Oschanitzkyi, un concept artistic în viziunea regizorului Nicolae Brănzeu, cărora le mulțumim pentru că sunt alături de persoanele cu dizabilități intelectuale.

Mulțumim sponsorului principal al evenimentului, Berg Banat, care ne-a susținut în repetate rânduri, meritând pe deplin titlul de “ Ambasador Pentru Voi” 2019! Invităm mediul de afaceri timișorean să fie alături de persoanele cu dizabilități intelectuale, devenind sponsori ai Galei “Pentru Voi” 2019”, a declarat Laila Onu, Directorul general al fundației.

Citeste mai mult

Evenimente

Timișoara Air Show 2019. Când va avea loc evenimentul

Publicat

pe

Aeroportul Internațional Timișoara va organiza și în acest an spectacolului aerian TIMIȘOARA AIR SHOW 2019, ajuns la a VI-a ediție.

În 15 iunie 2019, de la ora 19.00, iubitorii de acrobațiilor aeriene vor putea asista la un spectacol de seară, la apusul soarelui, când piloții își vor demonstra măiestria în fața publicului.

Vor putea fi urmărite evoluțiile piloților militari din cadrul Forțelor Aeriene Române și ale piloților din cadrul Aeroclubului României – cu formațiile Șoimii României, The Pelicans și cu parașutiștii de la Blue Wings.

Lor li se vor alătura și Iacării Acrobați, iar în acest an va reveni la Timișoara pilotul lituanian Jurgis Kairys, o adevărată legendă a acrobațiilor aeriene. Zborurile acrobatice vor fi însoțite la final de efecte pirotehnice, iar după evoluțiile piloților, spectatorii vor putea asista la un concert.

“Organizarea acestui spectacol aerian a ajuns în acest an la a șasea ediție consecutivă. Este unul dintre cele mai mari spectacole care au loc în Timișoara, reunind an de an peste 10.000 de spectatori, iubitori ai aviației. Ne bucurăm că în fiecare an, formațiile vin cu acrobații atractive, iar spectatorii devin fideli unui eveniment cu adevărat unic pentru zona de vest a țării.”, a declarat directorul general Daniel Idolu.

În perioada următoare, odată cu definitivarea programului, vor fi făcute publice detaliile privind accesul şi parcarea autoturismelor. Informațiile vor fi accesibile şi pe site-ul oficial al aeroportului, www.aerotim.ro .

Pentru organizarea evenimentului, Aeroportul Internațional Timişoara se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al unor  instituţii publice şi societăţi comerciale.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite