Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Frumusețe și îngrijire

Puful de baie, un obiect preferat de bacterii

Publicat

pe

Puful de baie nu este recomandat de specialiști din simplul motiv că este un mediu propice în care se pot dezvolta bacteriile.

 

Puful de baie este folosit pentru a curăța și exfolia pielea, la fel ca și buretele de baie.

 

Puful de baie și bacteriile

 

Accesoriul de baie care ar trebui să-ți curețe pielea, ar putea avea efectul contrar așteptărilor tale. Să te contamineze cu bacterii.

 

Puful este realizat din bucăți de plasă prinse între ele ce ajută la curățarea pielii.

 

Dermatologii susțin că obiectul nu ar mai trebui folosit căci este un mediu propice în care se pot dezvolta bacteriile.

 

În timp ce plasele ajută la exfolierea pielii, pielea moartă și bacteriile rămân prinse între ochiurile de plasă.

 

Atunci când refolosești puful, repui pe corpul tău acele depozite rămase în plasă.

 

Chiar dacă speli accesoriul cât se poate de bine nu poți scăpa de acele resturi, căci umiditatea este o atmosferă perfectă pentru dezvoltarea bacteriilor.

 

Cum scapi de bacteriile din puful de baie

 

O metodă ar fi aceea de a-l lăsa să se usuce bine între spălări, la aer curat.

 

O altă variantă ar fi aceea în care alternezi la baie un puf cu un burete.

 

O a treia variantă ar fi accea de a-l înlocui la fiecare 3-4 săptămâni, ca și în cazul buretelui de vase.

 

Pe cât posibil încearcă să nu-l mai lași să se usuce în baie, acolo unde este crescută umiditatea.

 

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fotbal

La multi ani tuturor doamnelor şi domnişoarelor ! Să aveți o primăvară superbă ! 💚

Publicat

pe

Haideți să uităm de carantină şi virusuri şi să postăm cele mai frumoase animăluțe şi flori care ne bucură viața ! Doamne ajută ! 💖

Citeste mai mult

Frumusețe și îngrijire

Ce greșeli fac femeile când se epilează

Publicat

pe

Chiar dacă ai o experiență bogată în procesul epilării, poți face greșeli fără ca măcar să-ți dai seama. Pe lângă faptul că epilarea greșită poate fi mai dureroasă decât în mod normal, te poți alege și cu infecții ale pielii. Iată cele mai comune greșeli pe care le fac femeile atunci când se epilează!

 

Nu te exfoliezi

 

Chiar dacă nu suntem în plin sezon estival, pielea noastă are nevoie de exfoliere în permanență, pentru a înlătura celulele moarte și a avea un aspect fin. Astfel, cu două-trei zile înainte de epilare, folosește un gel de duș abraziv. Acest lucru va asigura protecție contra firelor de păr crescute în piele și, indiferent de metoda de epilare aleasă, pielea ta va arăta minunat.

 

Te epilezi dimineața

 

În timpul somnului, picioarele se umflă puțin, ascunzând o parte din firele de par. Epilează-te seara pentru un efect mai fin și pentru a evita producerea unor iritații. 

 

Te epilezi cu lama în timpul unei băi fierbinți

 

Apa fierbinte umflă, de asemenea picioarele. Așadar, epilatul va fi mai puțin eficient și, din nou, te poți alege cu iritații și chiar cu foliculită.

 

Te epilezi cu o lamă tocită

 

Ține minte! Igiena este foarte importantă atunci când te epilezi. O lamă funcționează eficient pentru maximum patru utilizări.

 

Nu te dai cu gel de ras

 

Gelul de ras previne iritația provocată de lamă și ajută la tăierea mai profundă a firelor de păr. Aplică-l in sensul învers creșterii firelor de păr pentru a obține eficiență maximă la epilare.

 

Te epilezi prea des cu ceară

 

Trebuie să aștepți patru săptămâni între ședințele de epilare cu ceară pentru ca părul să fie destul de lung, astfel încât să poată fi smuls.

 

Sursa: ziarulring.ro

 

Citeste mai mult

Frumusețe și îngrijire

Verificăm etichetele hainelor? Uite de ce trebuie să o faci!

Publicat

pe

Haideți să vedem de ce este bine să verificăm etichetele hainelor! Acea bucățică enervată de material cusută în lateralul fiecărui produs vestimentar conține informații despre cum să te porți cu haina respectivă. Puține dintre noi o verificăm, nu-i așa?

Etichetele hainelor sunt ca legenda unei hărți

Dacă o vânzătoare drăguță îți spune că puloverul la care te uiți și pe care vrei să-l probezi este din lână 100%, poți s-o crezi pe cuvânt, sau poți să verifici și singură prețioasa informație. Este absolut necesar să înveți descrierile țesăturilor în limbile de circulație internațională. De exemplu: baumwolle nu înseamnă lână pură în limba germană ci bumbac, în timp ce wool în limba engleză înseamnă lână. Bumbacul este cotton pe majoritatea etichetelor, iar elastanul, în proporție destul de mică în compoziția hainelor îți dezvăluie faptul că materialul este elastic, se mulează pe corp.

Dacă verificăm etichetele hainelor aflăm informații importante

Dincolo de aceste explicații privind amestecul de țesături, este obligatoriu să privim întreaga etichetă: acolo vom vedea dacă putem spăla la mașină o haină sau o ducem la curățătorie ecologică sau chimică. Pe etichete există semne grafice specifice care te sfătuiesc cum să păstrezi cât mai mult timp haina respectivă. Ține cont de semnul grafic legat de temperatura de spălare, altfel culorile pot ieși din fibre, se pot împrăștia pe celelalte, iar nuanța originală se poate estompa.

Să nu uiți că absolut toate hainele din lână, dacă nu le speli de curățătorie, se vor micșora în apă, după fiecare spălare.

 

Sursa: Libertatea pentru femei

 

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite