Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Frumusețe și îngrijire

Cercetătorii americani susțin că au descoperit elixirul tinereții

Publicat

pe

Oamenii de ştiinţă americani susţin că au descoperit un compus natural ce se găseşte în avocado, broccoli, varză şi castravete, care are ”efecte anti-îmbătrânire remarcabile în cazul şoarecilor” şi care ar putea funcţiona şi la oameni.

Cercetarea a fost publicată în jurnalul Cell Metabolism, informează Science Daily.

Cercetătorii care au început testele clinice pe un mic grup de oameni au declarat că au observat efecte benefice în cazul şoarecilor cu vârste înaintate care au primit în apă acest compus, numit NMN. Nivelul lor de activitate fizică a crescut, densitatea osoasă şi starea muşchilor s-au îmbunătăţit, sistemul imunitar, vederea şi ficatul au funcţionat mai bine şi s-a observat şi o pierdere din greutate.

Oamenii de ştiinţă au început prin cercetarea proprietăţilor unei proteine numite NAD, implicată în producţia de energie a organismului. Pe măsură ce corpurile îmbătrânesc, producţia de NAD scade şi se consideră că acest lucru face parte din procesul de îmbătrânire.

Încercările de a suplimenta cantitatea de NAD au eşuat, astfel că cercetătorii au căutat o altă modalitate de a spori producţia proteinei. Ei au administrat şoarecilor NMN în apa de băut pentru a observa dacă acesta acţionează ca un elixir al tinereţii.

”Răspunsul este da. De fapt, NMN are remarcabile efecte anti-îmbătrânire în cazul şoarecilor”, susţine profesorul Shin-ichiro Imai, de la Universitatea din Washington University, cel care a condus cercetarea.

”Şoarecii (hrăniţi – n.r.) cu NMN au în mod cert o sănătate mai bună”, a spus profesorul care a adăugat că ”dacă lucrurile merg aşa şi mai departe ei ar putea avea şi o speranţă de viaţă mai mare”.

”Am demonstrat un mod în care se poate încetini declinul fiziologic în cazul şoarecilor. Acest lucru înseamnă că şoarecii mai în vârstă au niveluri de metabolism şi de energie asemănătoare cu cei mai tineri”, a completat specialistul.

Profesorul s-a arătat optimist că testele clinice pe subiecţi umani, care au început în Japonia, vor produce rezultate similare. El a adăugat că speră ca acest lucru să se traducă ”într-o metodă de a-i ajuta pe oameni să rămână sănătoşi pe măsură ce îmbătrânesc”.Însă există şi un aspect negativ al acestei metode. Deoarece NMN oferă un impuls în activitatea tuturor celulelor, ar putea avea un impact şi asupra celor canceroase, contribuind la înmulţirea acestora.

”Despre unele celule tumorale se ştie că au o capacitate mai mare de a sintetiza NAD, aşa că am fost îngrijoraţi că administrarea de NMN poate duce la creşterea incidenţei cancerului”, a spus profesorul Imai. ”Însă nu am observat nici o diferenţă în ratele cancerului la grupuri (de şoareci – n.r.)”, a precizat acesta.

Oamenii de ştiinţă au subliniat că au observat că NMN acţionează numai în cazul organismelor în vârstă.

”Suplimentarea cu ”NMN nu are efect asupra şoarecilor tineri pentru că ei încă produc îndeajuns de mult NMN”, a declarat profesorul Jun Yoshino, care a luat parte la cercetare.

”Bănuim că accelerarea procesului de inflamaţie ce survine odată cu îmbătrânirea reduce capacitatea corpului de a produce NMN şi, prin extensie, NAD”, a precizat acesta.
La începutul anului, o altă echipă de cercetători a dezvăluit faptul că a reuşit să extindă speranţa de viaţă a şoarecilor cu 35% îndepărtând celulele ”uzate” din corp, care au efect distructiv.

AGERPRES

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fotbal

La multi ani tuturor doamnelor şi domnişoarelor ! Să aveți o primăvară superbă ! 💚

Publicat

pe

Haideți să uităm de carantină şi virusuri şi să postăm cele mai frumoase animăluțe şi flori care ne bucură viața ! Doamne ajută ! 💖

Citeste mai mult

Frumusețe și îngrijire

Ce greșeli fac femeile când se epilează

Publicat

pe

Chiar dacă ai o experiență bogată în procesul epilării, poți face greșeli fără ca măcar să-ți dai seama. Pe lângă faptul că epilarea greșită poate fi mai dureroasă decât în mod normal, te poți alege și cu infecții ale pielii. Iată cele mai comune greșeli pe care le fac femeile atunci când se epilează!

 

Nu te exfoliezi

 

Chiar dacă nu suntem în plin sezon estival, pielea noastă are nevoie de exfoliere în permanență, pentru a înlătura celulele moarte și a avea un aspect fin. Astfel, cu două-trei zile înainte de epilare, folosește un gel de duș abraziv. Acest lucru va asigura protecție contra firelor de păr crescute în piele și, indiferent de metoda de epilare aleasă, pielea ta va arăta minunat.

 

Te epilezi dimineața

 

În timpul somnului, picioarele se umflă puțin, ascunzând o parte din firele de par. Epilează-te seara pentru un efect mai fin și pentru a evita producerea unor iritații. 

 

Te epilezi cu lama în timpul unei băi fierbinți

 

Apa fierbinte umflă, de asemenea picioarele. Așadar, epilatul va fi mai puțin eficient și, din nou, te poți alege cu iritații și chiar cu foliculită.

 

Te epilezi cu o lamă tocită

 

Ține minte! Igiena este foarte importantă atunci când te epilezi. O lamă funcționează eficient pentru maximum patru utilizări.

 

Nu te dai cu gel de ras

 

Gelul de ras previne iritația provocată de lamă și ajută la tăierea mai profundă a firelor de păr. Aplică-l in sensul învers creșterii firelor de păr pentru a obține eficiență maximă la epilare.

 

Te epilezi prea des cu ceară

 

Trebuie să aștepți patru săptămâni între ședințele de epilare cu ceară pentru ca părul să fie destul de lung, astfel încât să poată fi smuls.

 

Sursa: ziarulring.ro

 

Citeste mai mult

Frumusețe și îngrijire

Verificăm etichetele hainelor? Uite de ce trebuie să o faci!

Publicat

pe

Haideți să vedem de ce este bine să verificăm etichetele hainelor! Acea bucățică enervată de material cusută în lateralul fiecărui produs vestimentar conține informații despre cum să te porți cu haina respectivă. Puține dintre noi o verificăm, nu-i așa?

Etichetele hainelor sunt ca legenda unei hărți

Dacă o vânzătoare drăguță îți spune că puloverul la care te uiți și pe care vrei să-l probezi este din lână 100%, poți s-o crezi pe cuvânt, sau poți să verifici și singură prețioasa informație. Este absolut necesar să înveți descrierile țesăturilor în limbile de circulație internațională. De exemplu: baumwolle nu înseamnă lână pură în limba germană ci bumbac, în timp ce wool în limba engleză înseamnă lână. Bumbacul este cotton pe majoritatea etichetelor, iar elastanul, în proporție destul de mică în compoziția hainelor îți dezvăluie faptul că materialul este elastic, se mulează pe corp.

Dacă verificăm etichetele hainelor aflăm informații importante

Dincolo de aceste explicații privind amestecul de țesături, este obligatoriu să privim întreaga etichetă: acolo vom vedea dacă putem spăla la mașină o haină sau o ducem la curățătorie ecologică sau chimică. Pe etichete există semne grafice specifice care te sfătuiesc cum să păstrezi cât mai mult timp haina respectivă. Ține cont de semnul grafic legat de temperatura de spălare, altfel culorile pot ieși din fibre, se pot împrăștia pe celelalte, iar nuanța originală se poate estompa.

Să nu uiți că absolut toate hainele din lână, dacă nu le speli de curățătorie, se vor micșora în apă, după fiecare spălare.

 

Sursa: Libertatea pentru femei

 

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite