Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Lifestyle

Horoscop 2018. Previziuni pentru fiecare zodie

Publicat

pe

2018. Un nou an, noi speranțe, noi dorințe sau dileme. Fără îndoială, anul cel nou  ne va deschide noi oportunități. Ce ne rezervă astrele pentru anul care vine?

BERBEC

Carieră şi bani. Relația cu superiorii și cu colegii de serviciu pare a fi una cordială. Consecinţele nu vor întârzia. Așteptați-vă deci la un bonus financiar. Desigur, vor exista și pierderi financiare, însă veți fi în măsură să le depășiți cu ușurință. Optimismul destul de ridicat vă ajută să traversaţi fără griji perioadele mai puţin îmbelşugate.

Dragoste. Pentru unii dintre voi, 2018 poate aduce sfârșitul unei relații care va aduce nefericire, iar pentru alții, vine cu o nouă relație amoroasă. Dacă sunteți deja într-un cuplu, sentimentele și pasiunea vor crește. Între martie și iunie, unii dintre voi ați putea face următorul pas, spre căsătorie.

Sănătate. Sănătatea și bunăstarea generală a berbecilor vor fi excelente pe tot parcursul anului. Deși Uranus vă predispune la probleme de sănătate, Jupiter vine la îndemână și vă protejează de orice complicații majore din punct de vedere al sănătății. Nu exagerați cu sportul. Puteți opta pentru meditație și alte forme de exerciții ușoare pentru a elibera stresul.

TAUR

Carieră şi bani. În acest an, performanța în carieră va atinge apogeul. Volumul de muncă va fi destul de mare pe tot parcursul anului. Avantajele se vor vedea peste ani. Dacă vă veţi concentra mai mult pe carieră anul acesta, următorii ani ar putea fi destul de productivi. Pe partea financiară, asigurați-vă că nu cheltuiți în exces în primele luni. Câştigurile mai mari se anunţă abia la jumătatea anului.

Dragoste. Viața amoroasă a taurilor va fi în armonie în 2018. Urmează o perioadă de liniște, dar cu experiențe bogate pe plan sentimental. Pentru unii dintre voi, dragostea va fi principala prioritate în viață, iar pentru alţii, o pierdere totală de timp și de energie.

Sănătate. Anul 2018 începe cu o notă bună pentru tauri, iar nivelul lor de sănătate și energie va fi destul de bun. Va fi un moment potrivit pentru a practica un anumit sport și a renunța la obiceiurile nesănătoase.

GEMENI

Carieră şi bani. În acest an, Jupiter și Saturn vă ajută să vă dobândiți aprecierea superiorilor. Aceasta va fi o perioadă bună pentru a vă lărgi orizontul în termeni de afaceri. Nu vă mulțumiți cu realizările voastre actuale, țintiți cât mai sus. Situația financiară stă însă sub semnul întrebării în acest an. Deși multe dintre dorințele voastre vor fi satisfăcute, nu vă veți putea bucura pe deplin de câștiguri. Evitați împrumuturile și datoriile.

Dragoste. Viața amoroasă a gemenilor va fi destul de condimentată în acest an. Poziția lui Jupiter vă va ajuta să vă îmbunătățiți calitățile emoționale și vă veți aprecia mai mult partenerul.

Sănătate. În cea mai mare parte a anului, nivelul de energie este bun. Acest lucru vă ajută să progresați pe segmentul carierei. Fiți pregătiți pentru o perioadă agitată și intensă a vieții pe la mijlocul anului.

RAC

Carieră şi bani. Încercați să obțineți un echilibru cordial cu superiorii și colegii în această perioadă. Dacă cereți o relocare sau o schimbare de funcție, acum ar fi momentul potrivit. Până în ultimul trimestru al anului, timpul ar fi favorabil pentru a afla noi competențe sau sarcini legate de zona voastră de interes. Din punct de vedere financiar, prima jumătate a anului ar putea aduce cheltuieli nedorite pentru raci. Este o perioadă bună pentru tranzacțiile imobiliare și venituri obținute din moșteniri. Evitați achizițiile prea valoroase și încercați să faceți economii.

Dragoste. Racii ar putea asista la o revelație emoțională în viața lor amoroasă în anul 2018. Urmați-vă instinctele și conștiința atunci când rezolvați problemele. Vorbiți și lăsați-l pe partener să aducă o anumită transparență în relație.

Sănătate. Odihniți-vă de câte ori aveți ocazia și mâncați sănătos. Feriţi-vă, pe cât puteţi, de o tulburare emoțională care ar putea să vă afecteze pe termen lung. Fiți pozitivi și optimişti.

LEU

Carieră şi bani. Viața profesională a leilor trece prin mai multe urcușuri și coborâșuri în 2018. Rafinarea, redefinirea și reprofilarea eticii profesionale a muncii sunt importante pentru a finaliza proiectele la timp. Situația financiară a leilor se va îmbunătăți considerabil în acest an. Nu luați decizii grăbite și fiți pregătit pentru cheltuieli neprevăzute care ar putea apărea pe parcursul acestui an.

Dragoste. Cei singuri și cei care se află deja într-o relație ar putea să facă schimbări majore. Saturn și Jupiter vor îmbunătăți în continuare partea sensibilă a vieții. Trebuie să faceți compromisuri, uneori împreună cu partenerul, pentru a rezista în fața încercărilor.

Sănătate. Starea generală de sănătate s-ar putea să se înrăutățească pe parcursul anului. O dietă organizată și un regim echilibrat ar fi o soluţie în îmbunătățirea stării de sănătate.

FECIOARĂ

Carieră şi bani. În acest an, veți fi foarte concentrați pe viața profesională. Pe parcursul anului, performanța voastră va fi direct legată de modul în care veți colabora cu superiorii și colegii. Promovarea și creșterea salariilor nu țin doar de fecioare, ci și de cei din echipa lor. Nativii zodiei fecioară vor avea parte de multe schimbări în situația financiară. Unii dintre voi ar putea fi inspiraţi să facă mai mulţi bani, chiar de prieteni și rude. Cu toate acestea, vor avea parte şi de cheltuieli neașteptate, legate de copii și membri vârstnici din familie.

Dragoste. Cei singuri au șansa de a întâlni iubirea vieții lor în această perioadă. Încercați să obțineți un echilibru bun între dragoste, distracție și aspectul practic al vieții. Familia ar fi o sursă de putere și sprijin, dacă sentimentele de dragoste sunt canalizate în mod corespunzător.

Sănătate. Faceți pauze scurte și excursii pentru a vă încărca pozitiv. Asigurați-vă că un sentiment de optimism predomină în jurul vostru în acest an. După martie 2018, cu toate acestea, vor exista unele probleme de sănătate. Luați o hotărâre și opriți obiceiurile proaste de sănătate care v-au bântuit de câțiva ani.

BALANȚĂ

Carieră şi bani. Anul 2018 aduce schimbări majore în carieră. La locul de muncă se arată multe responsabilități și noi poziții vin pentru umerii voştri. De asemenea, acordați importanță intereselor personale sau hobby-urilor, unele dintre ele vă pot aduce bani și notorietate. Gestionarea bugetului ar fi cheia stabilității financiare și a supraviețuirii pentru 2018. Unele cheltuieli legate de prieteni și rude ar putea să vină într-un mod neașteptat. Este un moment bun pentru a investi sau a cumpăra o mașină sau o casă nouă.

Dragoste. În anul 2018, unii nativi îşi vor înţelege, în sfârşit, partenerii de viață. „De vină“ ar fi Jupiter, care vă va ajuta să dezvoltați o relație mai semnificativă cu partenerul în acest an. O pasiune intensă și o poveste de dragoste se arată la orizont.

Sănătate. Primul trimestru al anului va fi lipsit de probleme de sănătate. Rezervele de energie sunt suficiente pentru a vă menține starea de bine. Lucrurile s-ar putea schimba însă la începutul celui de-al doilea trimestru.

SCORPION

Carieră şi bani. Scorpionii ar putea să se aventureze mult mai departe în viața lor profesională în acest an. Va fi un moment bun pentru a vă pune ideile pe hârtie și pentru a începe noi aventuri ce se anunţă promițătoare. Din punct de vedere financiar, la începutul anului obţineţi niște bonusuri pe care le veți folosi pentru a elimina minusurile din buget. Chiar şi aşa, încercaţi să fiţi cumpătat şi abţineţi-vă de la cheltuieli mari pe tot parcursul anului.

Dragoste. Stați departe de acțiunile impulsive, deoarece acest lucru vă poate îndepărta de partenerul vostru. În acest an, va fi multă căldură în viața voastră sentimentală.

Sănătate. Ați putea să depuneți mai mult efort pe frontul personal și profesional în acest an. Cu toate acestea, pe măsură ce anul trece, este bine să nu vă suprasolicitați, pentru că altfel s-ar putea să apară perioade de nervozitate din cauza stresului și a tensiunii.

SĂGETĂTOR

Carieră şi bani. Este una dintre cele mai bune perioade de până acum de a face un pas înainte în carieră. Mergeți pe instinct. Mizați pe creativitate pentru a vă ocupa cu ușurință de angajamentele profesionale. La capitolul bani, lucrurile nu stau prea roz. În ciuda tuturor eforturilor de a reduce cheltuielile, acestea vin de nicăieri. Nu împrumutați bani anul viitor, nu este un moment prielnic. Respectați-vă angajamentele financiare. În acest fel, puteți rămâne departe de capcanele financiare pentru 2018.

Dragoste. Pe parcursul anului 2018, ar putea apărea în prim-plan câteva detalii importante legate de viața amoroasă. Nu fiți impulsiv în acțiunile referitoare la partenerul vostru.

Sănătate. Anumite tulburări din viața voastră ar putea avea un impact major asupra sănătății generale. Găsiți modalități de a vă completa nivelul de energie, participând la spectacole culturale și alte activități recreative.

CAPRICORN

Carieră şi bani. Capricornii vor avea nenumărate ocazii de a excela în domeniul carierei în acest an. Într-adevăr, veți avea multă libertate de a explora posibilitățile profesionale. Mijlocul anului indică totuşi unele obstacole în sfera carierei. Aşa că evitați cheltuielile mari și păstrați-vă banii pentru zile negre. Sfârșitul anului ar putea aduce cheltuieli legate de călătorii.

Dragoste. Împărtășește-i partenerului sentimentele și preferințele tale. Comunicarea este cheia. Cei căsătoriți sau aflaţi deja într-o relație ar putea afla mai multe despre partenerul lor.

Sănătate. Rămâneți vigilent și concentrați-vă asupra sarcinilor pe care le aveți, nu faceți excese. Este un moment bun pentru a începe să practicați un sport. Urmați un plan strict de dietă și nu leneviți.

VĂRSĂTOR

Carieră şi bani. Ambițiile și aspirațiile voastre vor avea o direcție nouă. Tactul și diplomația vor face minuni, indiferent de domeniul în care lucrați. Capitolul finanţelor este şi el unul destul de satisfăcător pe tot parcursul anului. Stați departe de achizițiile impulsive și eliberați-vă de unele dintre pasiunile și plăcerile voastre, dacă aveți nevoie de o situație financiară puternică pentru acest an.

Dragoste. Cei singuri vor avea multe încercări de a-și găsi dragostea. Dacă sunteţi deja într-o relație, veţi găsi timp suficient pentru a vă îmbunătăți nivelul de comunicare pe care îl aveţi cu partenerul.

Sănătate. Evitați alimentele bogate în grăsimi, deoarece sistemul digestiv nu funcționează la capacitate normală. Dieta și exercițiile trebuie să fie consecvente pentru a evita problemele care pot apărea mai târziu pe parcursul anului.

PEȘTI

Carieră şi bani. Nu vă diversificați activitățile profesionale în acest an. Concentrați-vă pe un proiect și canalizați-vă energia pentru aceleaşi scopuri. La capitolul bani şi investiţii, anul 2018 se anunţă unul bun pentru investiţii în imobiliare. Cu toate acestea, aveți grijă să vedeți detaliile mai fine înainte de a vă aventura în orice achiziții de valoare ridicată pentru perioada respectivă. Faceți o abordare echilibrată pentru mișcările financiare.

Dragoste. Relațiile ar lua o nouă direcție pentru moment, însă respectați valorile și tradițiile familiei. Nu acționați în grabă, cântăriți argumentele pro și contra înainte de a vă aventura într-o nouă zonă de prietenie sau dragoste. În cazul apariției unor neînțelegeri sau diferențe de opinii cu partenerul, discutați cu el înainte de a lua o decizie radicală. Pasiunea și romantismul vor fi în aer tot anul.

Sănătate. Peștii sunt sfătuiți să ia repausuri și pauze periodice pentru a evita epuizarea fizică. Metabolismul dumneavoastră va fi la vârf. Aveți grijă să mâncați alimente proaspete și să rămâneți departe de cele procesate.

Sursa: findyourfate.com

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Psihologie

PSIHOLOGIE. Cum ne afectează Sindromul Impostorului

Publicat

pe

Într-o lume în care standardele și așteptările sunt mereu în creștere, mulți dintre noi ne confruntăm cu un fenomen psihologic insidios cunoscut sub numele de sindromul impostorului.

Această afecțiune îi face pe cei care o experimentează să se simtă ca și cum nu ar fi vrednici de succesele sau realizările lor, chiar și atunci când acestea sunt evidente pentru toți ceilalți.

Sindromul impostorului este experiența psihologică în care te simți ca un fals sau un impostor, în ciuda oricărui succes autentic pe care l-ai realizat. Poate apărea în contextul muncii, relațiilor, prieteniilor dar și în orice alt context al vieții.

Despre cum recunoști acest tipar psihologic, hipnoterapeutul Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, afirmă: „Imaginează-ți că ai obținut un loc într-o echipă de proiect sau ai primit o promovare la locul de muncă. În loc să te simți mândru și împlinit, te cuprinde o senzație de disconfort și neliniște. Chiar dacă ceilalți îți spun că meriți pe deplin aceste reușite, tu te simți ca și cum ai fi un impostor care a reușit să se strecoare printre ceilalți. „Am avut noroc. Nu am făcut mare lucru.” Îți sună cunoscut? Pe scurt, acest sindrom se manifestă prin acel sentiment pe care îl ai atunci când simți că nu aparții unui loc sau unei situații, atunci când simți că parcă „nu meriți” sau că nu ți se cuvine ceva, teama de a nu fii „descoperit”, teama că ceilalți vor „afla”, „ce ești tu cu adevărat”, „adevărata” ta față”.

Sindromul impostorului este un fenomen psihologic care a fost descris pentru prima dată în anii 1970 de către psihologi Pauline Clance și Suzanne Imes, care au observat că mulți oameni de succes se simt, în secret, nesiguri în privința capacităților lor.

Studiile ulterioare au confirmat că sindromul impostorului este o problemă reală, care afectează o gamă largă de persoane, indiferent de statutul socio-economic sau realizările profesionale. Este adesea asociat cu perfecționismul și autodisciplina excesivă și poate avea un impact negativ asupra stimei de sine și bunăstării mentale.

Cum recunoști Sindromul Impostorului?

Autocritica excesivă: Persoanele care suferă de sindromul impostorului sunt adesea prea dure cu ele însele, punându-și mereu la îndoială abilitățile și realizările lor. Chiar dacă obțin rezultate bune, se vor concentra asupra defectelor și eșecurilor lor.

Perfecționismul exagerat: Cei afectați de acest sindrom se străduiesc întotdeauna să atingă standardele cele mai înalte și să nu facă niciodată greșeli.

Frica de eșec: Persoanele cu sindromul impostorului se tem constant că vor fi descoperite ca impostori și că vor eșua în cele din urmă. Această frică îi poate împiedica să-și asume noi provocări și să-și îndeplinească potențialul.

Compararea constantă: O persoană afectată de sindromul impostorului se compară mereu cu ceilalți și se simte mereu inferioară. Chiar și atunci când este apreciată sau recunoscută pentru realizările sale, va găsi întotdeauna pe cineva care pare să fie mai talentat sau mai capabil.

Disocierea succesului: Când au succes, persoanele afectate de sindromul impostorului îl atribuie adesea norocului sau circumstanțelor externe, refuzând să recunoască propriile lor eforturi și talente.

Teamă de a se promova: Ezită să-și promoveze propriile realizări sau să se afirme în fața altora, de teama că vor fi percepuți ca fiind aroganți sau că vor fi dezvăluiți ca impostori.

Stres și anxietate: Sindromul impostorului poate duce la niveluri ridicate de stres și anxietate, pe măsură ce persoanele se luptă să facă față presiunii de a se menține la nivelul așteptărilor lor exagerate.

„Sindromul impostorului nu are o încadrare clinică, ci este un tipar psihologic, care însă poate avea un impact semnificativ asupra stimei de sine și bunăstării mentale. Este important să recunoaștem și să conștientizăm aceste simptome pentru a putea să ne gestionăm mai bine sentimentele și să ne depășim fricile și îndoielile. Prin acceptarea și îmbrățișarea propriei noastre valori și realizări, putem învinge sindromul impostorului și să ne trăim viața cu încredere și autenticitate” recomandă Eugen Popa.

Eugen Popa este unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România şi preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză. De-a lungul carierei s-a specializat atât în metode de terapie și dezvoltare personală Occidentale (Hipnoză, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitivă) cât și Orientale (Meditație, Yoga, Spiritualitate), fiind astăzi un trainer holistic în toată puterea cuvântului. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, în Europa, Asia și Statele Unite, iar până în prezent a susţinut conferinţe, traininguri şi workshop-uri în Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.

Citeste mai mult

Psihologie

SFATUL PSIHOLOGULUI.  Cum ne afectează tergiversarea și cum să nu mai amânăm lucrurile 

Publicat

pe

Toată lumea procrastinează. Ne amânăm atribuţiile până în ultima clipă, suntem rapid distrași de lucrurile din jurul nostru și desfăşurăm unele activităţi fără a face realmente ceva util.

Şi, de cele mai multe ori, nu ne simțim deloc bine pentru că nu am terminat lucrurile importante. Ne uităm la alții, care sunt mai activi decât noi, și începem să credem că suntem doar nişte oameni leneși, incapabili, care nu vor realiza niciodată nimic măreţ.

Lupta cu procrastinarea este ca o luptă cu un monstru lăuntric care nu moare niciodată – și această fiară trăiește în fiecare dintre noi.

Despre obiceiul de a amâna lucrurile, hipnoterapeutul Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, afirmă: „Procrastinarea (tergiversarea) este o problemă cu care se confruntă mulți oameni în viața lor de zi cu zi. Este definită ca amânarea acțiunilor sau a sarcinilor importante în favoarea activităților mai puțin urgente sau plăcute. Cu toate că poate părea inofensivă la început, procrastinarea poate avea consecințe negative asupra stării de sănătate, a relațiilor și a performanței în diverse domenii ale vieții.”

Dar cum putem să depășim obiceiul de a amâna și să devenim mai eficienți în gestionarea timpului nostru?

Stabilește obiective clare și realiste.

Începe prin a-ți stabili obiective clare și realizabile. Divizează sarcinile mari în sarcini mai mici și setează termene limită realiste pentru fiecare dintre ele. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi pe lucrurile pe care trebuie să le faci și să eviți sentimentul de copleșire care poate duce la procrastinare.

Renunţă la perfecționism.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale procrastinării este perfecționismul, căci din cauza lui te poţi îndrepta direct către eşec. În loc să aștepți ca lucrurile să se întâmple așa cum îţi închipui, concentrează-te asupra acțiunilor. Succesul se obţine, de cele mai multe ori, prin limitarea câştigurilor minore la acţiunile propriu-zise.

Descoperă costul non-acțiunii.

Atât în economie, cât și în procesul de luare a deciziilor, avem tendința de a evita pierderile, în loc să obţinem câștiguri echivalente. Psihologii numesc acest fenomen aversiune pentru pierderi. Procrastinăm pentru că nu vrem să pierdem confortul pe care îl avem. Interesant este faptul că putem folosi acest lucru în favoarea noastră prin conştientizarea costului non-acțiunii. Gândeşte-te la ceea ce vei pierde – oportunități, bogăție, timp – dacă nu iei măsuri. Acest lucru poate deveni un stimulent, împingându-te înainte și scăpându-te din ghearele stagnării.

Trucul de 2 minute.

Mintea noastră are nevoie de o satisfacție instantanee. Vrem rezultate rapide şi bune fără a face eforturi. Este dificil să faci primul pas când ceea ce te aşteaptă este îngrozitor, adică două ore de muncă. În acest moment, nu te mai concentra asupra finalizării unei sarcini. În schimb, concentrează-te pe efectuarea acestei sarcini timp de doar două minute. Și gândeşte-te că cele două minute vor ușura următoarele două minute și, în cele din urmă, vei termina ceea ce trebuie să faci.

Înlătură stimulii care încurajează procrastinarea.

Adesea procrastinarea este un obicei. Fiecare obicei are declanșatorul său: atunci când apare declanșatorul, intrăm într-o rutină automată – în acest caz, amânăm munca sau ne lăsăm distraşi, apoi primim o recompensă – de obicei relaxarea sau iluzia de a fi productiv. Una dintre cele mai bune modalități de a elimina procrastinarea este de a identifica aceste declanșatoare și, apoi, de a schimba rutina. Deci, în loc să te laşi distras, citeşte o carte sau mergi la o plimbare atunci când nu te poţi concentra.

Recompensează-te.

Oferă-ți recompense pentru a-ți motiva munca și pentru a-ți menține concentrarea. Stabilește-ți obiective intermediare și oferă-ți mici recompense după ce le-ai atins. Aceste recompense pot fi orice, de la o pauză scurtă pentru o gustare preferată sau pentru a face o plimbare, până la o seară de relaxare cu prietenii sau o activitate pe care o iubești.

Începe chiar acum.

Uneori, cel mai greu pas este să începi. În loc să mai amâni, începe chiar acum. Chiar dacă începi cu o mică acțiune, acest lucru te va ajuta să intri în flux și să îți crești motivația pentru a continua.

„Majoritatea dintre noi ne putem identifica cu plictiseala, frustrarea și stresul pe care procrastinarea le poate provoca. Depășirea procrastinării nu este un eveniment care se petrece peste noapte, este un proces. Asta înseamnă că nu trebuie să faci totul imediat, ci să începi cu pași mici dar siguri, de la cele mai de bază activități.” concluzionează Eugen Popa.

Eugen Popa este unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România şi preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză. De-a lungul carierei s-a specializat atât în metode de terapie și dezvoltare personală Occidentale (Hipnoză, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitivă) cât și Orientale (Meditație, Yoga, Spiritualitate), fiind astăzi un trainer holistic în toată puterea cuvântului. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, în Europa, Asia și Statele Unite, iar până în prezent a susţinut conferinţe, traininguri şi workshop-uri în Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.

Citeste mai mult

Psihologie

SFATUL PSIHOLOGULUI. Care sunt cele 10 convingeri limitative care ne limitează viața

Publicat

pe

Crezurile negative sunt convingerile limitative care ne împiedică să trăim din plin, în bucurie, liniște interioară și echilibru, făra frici, fără limite care ne răpesc energia creatoare, iubirea și stima de sine.

Aceste crezuri adânci sunt convingeri pe care le susținem (despre noi înșine) care se reduc în mod esențial la „În adâncul sufletului nu sunt suficient de bun pentru că …”  Și de aici putem face o listă cu sute de “pentru că…”

Despre crezurile care ne limitează viața, Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, afirmă “Crezurile, credințele pe care le avem și valorile, principiile în care credem sunt factori decisivi în felul în care ne trăim viața și ne atingem scopurile. Atât timp cât tu nu ești conștient de crezurile tale, de valorile, de aspectele care îți construiesc viața, atunci ele sunt cele care te conduc pe tine. Dacă crezurile tale sunt negative, nesănătoase, neconstructive, atunci ai din start convingeri limitative care sunt adevărate piedici în calea fericirii și succesului personal.”

Iată o listă cu zece crezuri care te împiedică să-ți trăiești viața la adevăratul ei potențial:

Crezul că trebuie să ai dragoste sau aprobare din partea tuturor persoanelor semnificative din viața ta.

Crezul că trebuie să fii competent sau talentat într-un domeniu important.

Crezul că ceilalți oameni nu trebuie să acționeze în mod nedrept și că, atunci când o fac, ar trebui să-i învinovățești și să-i vezi ca indivizi răi, greșiți sau imorali.

Crezul că trebuie să vezi lucrurile ca fiind îngrozitoare, teribile și catastrofale atunci când ești frustrat sau tratat incorect.

Crezul că trebuie să te simți oribil când treci prin presiuni și experiențe dificile; și că nu ai capacitatea de a controla și de a-ți schimba sentimentele.

Crezul că, dacă ceva este periculos sau de temut, trebuie să încerci într-un mod extrem să-l eviți.

Crezul că poți evita cu ușurință să te confrunți cu multe dificultăți și responsabilități și să duci totuși o existență extrem de împlinită.

Crezul că trecutul tău rămâne extrem de important și că dacă ceva ți-a influențat la un moment dat puternic viața, trebuie să continue să te afecteze și astăzi.

Crezul că oamenii și lucrurile trebuie să fie mai bune decât sunt și că este îngrozitor dacă nu poți schimba anumite fapte ale vieții după cum ți se potrivesc.

Crezul că poți atinge fericirea maximă prin inerție și inacțiune sau bucurându-te pasiv și fără angajament.

De cele mai multe ori, crezurile limitative sunt un rezultat al mediului social, familiei, educației, religiei. Acestea încep să se contureze încă din copilărie și se ajustează corespunzător de-a lungul vieții. Dacă în copilărie este greu să conștientizezi și să respingi sau modifici orice credință negativă insuflată de familie și mediul social, acum ai toată puterea să schimbi și să alegi în ceea ce vrei să crezi. Prin crezurile tale îți creezi viața.

Cei mai mulți oameni care nu au succes nu sunt conștienți de faptul că au crezuri care le limitează puterea. Sunt și oameni conștienți de crezurile care le dăunează dar care aleg să nu încerce să le schimbe, rămân blocați în ceea ce sunt și ceea ce au. În oricare dintre situații, conștientizarea credințelor negative este esențială pentru evoluție și succes personal. Fără conștientizare nu există schimbare!

Orice credință negativă îți influențează viața. Poți alege să te supui sau poți alege să preiei controlul asupra ei. Le controlezi sau te controlează ele pe tine. În orice moment poți pune punct unui crez care te ține pe loc indiferent cât timp te-a însoțit în viață.

Despre cum ne descoperim și cum putem începe să schimbăm aceste crezuri, Eugen Popa afirmă: “În primul rând observi ce aspecte din viața ta te deranjează, în ce direcții din viața ta ești nefericit, neîmplinit. Iei pas cu pas cu elementele din viața ta care te deranjează, te folosești de ele și începi să le modifici în sensul în care îți dorești tu. Dacă analizezi cu atenție orice situație din viața ta vei găsi și sursa neîmplinirilor. Orice crez negativ poate fi combătut prin transformarea lui într-unul pozitiv. Focusează-ți toată atenția pe ceea ce vrei să obții. Vrei fericire, atunci concentrează-te pe starea de bine. E nevoie să înțelegi că ai o responsabilitate față de tine, de ceea ce gândești, de ceea ce alegi să faci. Orice acțiune are la bază unul sau mai multe crezuri. Ai responsabilitatea să alegi ce plantezi în mintea ta.”

Eugen Popa este unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România şi preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză. De-a lungul carierei s-a specializat atât în metode de terapie și dezvoltare personală Occidentale (Hipnoză, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitivă) cât și Orientale (Meditație, Yoga, Spiritualitate), fiind astăzi un trainer holistic în toată puterea cuvântului.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite