Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sănătate

Cum combatem răcelile și gripa cu ajutorul remediilor naturiste

Publicat

pe

Cu ajutorul medicinei naturiste, gripa se poate vindeca rapid și fără complicații. Tratamentele sunt mai puțin agresive decât cele din medicina clasică și ajută la evitarea unor afecțiuni mai grave: tuse convulsivă, laringite, faringite, sinuzite, bronșite, pneumonie.

Primele remedii recomandate sunt ceaiurile din plante medicinale cu proprietăți neurosedative, antiinflamatoare, emoliente, expectorante, sudorifice, antitusive și de protecție față de contaminarea virotică. Efectele cresc prin combinarea ceaiurilor cu aspirina preparată din scoarță de salcie.

Urmează siropurile cu extracte din plante care ameliorează simptomele din afecțiunile cronice și acute ale tractului respirator, având efecte expectorante, bronholitice, mucolitice și antiinflamatoare. Sunt eficiente și pastilele de supt pe bază de extracte din plante, cu gust de căpșuni, zmeură, lămâie, portocale și anason. Extern se aplică un unguent corporal cu mentol și camfor care se folosește ca masaj și ajută la calmarea iritațiilor pe căile respiratorii și ameliorarea durerilor musculare, de tâmple și de spate.

În uz intern, pentru tratarea gripei sunt indicate ceaiurile calde din flori de tei și de soc (câte două lingurițe la o cană de apă) din care se beau două-trei căni pe zi, îndulcite cu miere de albine, având acțiune sudorifică.

Busuiocul (Ocimum basilicum), cunoscut încă din Antichitate pentru capacitatea de a vindeca infecțiile respiratorii, având efecte antiseptice și expectorante, este recomandat în inhalații cu decoct sau în consum intern sub formă de ceai fierbinte cu miere, pentru revitalizarea rapidă a organismului și stoparea procesului gripal, mai ales în faza de debut. Într-un tratament de șoc se vor consuma zilnic 4-5 căni cu infuzii de busuioc, îndulcite cu miere, la intervale de o oră. Dacă apare febra ridicată se adaugă două lingurițe de mentă.

O altă plantă de mare valoare este Echinaceea, folosită sub formă de extract, tinctură sau comprimate, care se administrează de câteva ori pe zi ca mijloc terapeutic de bază în întărirea sistemului imunitar. Echinaceea apără organismul de infecțiile virale, bacteriene și fungice și previne formarea unei enzime – hialuronidaza – care distruge bariera naturală dintre țesuturile sănătoase și cele infectate.

Amestecurile foarte eficiente sunt cele din: flori de tei și soc, frunze de mentă, herba de nalbă mare și fructe de măceș; flori de tei, frunze de salvie și eucalipt; flori de tei, soc și mușețel, herba de cimbrișor și sovârv, rădăcină de cerențel și scorțișoară (infuzie îndulcită cu miere); flori de tei și soc, herba de țintaură și păpădie, scoarță de salcie și conuri de hamei; flori de tei, soc, mușețel, lumânărică, porumbar și scoarță de salcie (decoct cu efecte sudorifice în infecțiile gripale); flori de tei, soc, salcâm și trifoi roșu, frunze de coacăz negru și urzică, herba de sovârv și scoarță de salcie (infuzie îndulcită cu miere).

Efectele acestor ceaiuri cresc simțitor dacă se adaugă o lingu­riță de scorțișoară și cuișoa­re, măcinate fin, care au acțiune antivirotică.

Apiterapia recomandă: tinctură de propolis 20% din care se iau 20-30 de picături într-un păhărel cu apă sau lapte, de 2-3 ori pe zi, cu o oră înainte de mese, având acțiune puternic antivirală; miere din flori de tei luată împreună cu ceai de tei, fiind un leac foarte bun contra tusei și gripei; lăptișor de matcă.
Regimul alimentar

În primele două-trei zile, alimentația va fi ușoară, cu multe lichide (1,5-2 litri pe zi) sub formă de ceaiuri medicinale, supe calde, sucuri de legume (morcov, sfeclă roșie, varză roșie, tomate) și sucuri de fructe (lămâi, portocale, grapefruit, mere). Nu se beau ceaiuri prea fierbinți care usucă mucoasele și favorizează pătrunderea bacteriilor în corp. Lichidele consumate des păstrează faringele umed, evită îngro­șarea secrețiilor și facilitează eliminarea lor în timp ce siropurile realizează o peliculă pe pereții faringelui, contribuind la reducerea iritațiilor.

Supa caldă, preparată cu mult pătrunjel și mărar, reduce procesele inflamatoare de pe căile respiratorii superioare, calmează tusea și strănutul și reduce debitul secrețiilor nazale.

Treptat, se introduc în hrana zilnică lapte cald, iaurt, frunze proaspete de mărar mestecate permanent și crudități (salată verde, broccoli, varză, sfeclă roșie, morcov, castraveți, tomate, pătrunjel, ceapă, ridichi, hrean, ardei roșu, 2-3 căței de usturoi înghițiți între mese). Se mai adaugă rasol din carne de vită, paste făinoase, compoturi îndulcite cu miere de albine și fructe zemoase (caise, mere). O com­binație savuroasă se poate obține amestecând sucul de la 200 g lămâi cu miere de albine și scorțișoară.
La gripa cu frisoane puternice se recomandă o rețetă cu patru lingurițe cafea măcinată fin, care se fierbe în 250 ml apă; se adaugă zeama de la o lămâie și 4 linguri rom, totul fiind băut într-o singură repriză.

Între mese se vor lua câte două lingurițe de bitter suedez și o lingură cu fructe uscate de cătină albă.

Permanent se va urmări asigurarea necesarului vitaminic (A, E, C, B) și de săruri minerale (Zn, Mg, K, Ca), care au un rol esențial în întărirea sistemului imunitar și ca barieră contra virusului gripei.

După scăderea febrei este indicat vinul de cireșe (1 kg fructe la 1 litru vin și câteva linguri de zahăr), care se fierbe 10 minute și se consumă câte un păhărel (50 ml) înainte de mesele principale.

Prof. Univ. Dr. Constantin Milică, Ziarul Lumina

Sănătate

ILIMED KINETICA – Clinica de excelență în recuperare și prevenție medicală

Publicat

pe

Într-o lume tot mai dinamică și solicitantă, sănătatea devine un pilon esențial pentru o viață activă și echilibrată. În acest context, clinica ILIMED KINETICA se evidențiază drept un exemplu de excelență în domeniul recuperării și prevenției medicale, oferind servicii de kinetoterapie și fizioterapie la cele mai înalte standarde.

Profesionalism și dedicare – cheia succesului

Situată într-un spațiu modern, dotată cu echipamente de ultimă generație, ILIMED KINETICA își întâmpină pacienții cu o echipă de specialiști dedicați, pregătiți să ofere soluții personalizate pentru afecțiuni profesionale, ortopedice, reumatice și sportive. Personalul medical, condus de domnul doctor Ilia Iosif și doamna doctor Camelia Ilia, impresionează prin profesionalism, empatie și abordarea orientată către nevoile fiecărui pacient.

Gama extinsă de servicii medicale

La ILIMED KINETICA, pacienții beneficiază de o paletă variată de proceduri terapeutice, adaptate specificului fiecărei afecțiuni.

Printre cele mai solicitate servicii se numără:

Ecografia musculoscheletală – diagnostic precis și rapid al afecțiunilor musculare și articulare.

Infiltrații eco-ghidate – tratamente minim invazive pentru reducerea inflamației și durerii.

Terapia PRP (plasma îmbogățită cu trombocite) – soluții moderne de regenerare tisulară.

Mezoterapie – tratamente inovative pentru reducerea disconfortului și îmbunătățirea mobilității.

Fizioterapie avansată – incluzând unde de șoc, TECAR și alte tehnologii de top.

Elongații vertebrale computerizate – ideale pentru tratamentul afecțiunilor coloanei vertebrale.

Kinetoterapie personalizată – programe de recuperare adaptate fiecărui pacient.

Accesibilitate și corectitudine

Un aspect care diferențiază ILIMED KINETICA este raportul excelent între calitatea serviciilor și costuri. Deși oferă tratamente la standarde europene, clinica practică tarife accesibile, fapt ce o face atractivă atât pentru pacienții locali, cât și pentru cei din alte regiuni.

Experiențe pozitive și recunoștință

Recenziile pacienților subliniază nu doar calitatea actului medical, ci și atmosfera prietenoasă și suportivă din cadrul clinicii. „Așa ar trebui să arate toate serviciile medicale din România”, declară un pacient mulțumit, remarcând și amabilitatea personalului. Mulțumirile se îndreaptă adesea către cei doi medici fondatori, care demonstrează zi de zi că empatia și profesionalismul pot coexista armonios.

ILIMED KINETICA – un model de urmat

Prin serviciile sale integrate și abordarea holistică a sănătății, ILIMED KINETICA ridică standardele în domeniul recuperării medicale. Este mai mult decât o clinică – este un partener de încredere pentru toți cei care își doresc să-și recapete mobilitatea, confortul și bucuria de a trăi fără durere.

Programul clinicii, situată pe Calea Ariadna nr.40, în Timişoara, este de luni până vineri între orele 8:00 si 20:00. Pentru programări puteți suna la 0774669836

Adresați-vă specialiștilor ILIMED KINETICA și descoperiți ce înseamnă cu adevărat excelența medicală!

Citeste mai mult

Sănătate

Distrofia unghială. Cauze și tratament

Publicat

pe

Distrofia unghială poate fi o sursă de frustrare și disconfort pentru mulți oameni.

La Podo Clinique, înțelegem impactul pe care această afecțiune îl poate avea asupra stimei de sine și a calității vieții. De aceea, oferim soluții eficiente și personalizate pentru a trata această problemă.

Procedura noastră pentru distrofia unghială este concepută pentru a restabili aspectul și sănătatea unghiilor afectate. Înainte de tratament, unghiile pot prezenta aspectul de subțiere, îngălbenire sau chiar deformare. După aplicarea procedurii noastre specializate, unghiile revin la un aspect sănătos și natural.

Utilizăm tehnici avansate și produse de înaltă calitate pentru a trata distrofia unghială în mod eficient și vă asigurăm că veți primi cele mai bune îngrijiri și rezultate.

Echipa noastră de specialiști vă stă la dispoziție pentru a vă oferi cele mai bune soluții pentru sănătatea picioarelor dumneavoastră!

Pășește cu încredere și contactează-ne pentru o consultație!

Programări la +𝟒𝟎 𝟕𝟒𝟎 𝟎𝟕𝟎 𝟎𝟓𝟐

 𝐰𝐰𝐰.𝐩𝐨𝐝𝐨𝐜𝐥𝐢𝐧𝐢𝐪𝐮𝐞.𝐫𝐨

Citeste mai mult

Sănătate

Biofeedback Remote: Evaluare și Prevenție pentru Un Corp în Echilibru

Publicat

pe

Biofeedback-ul remote reprezintă o metodă inovativă de evaluare și terapie energetică, ce pornește de la nivelul profund subconștient – lucrând cu traumele, echilibrând emoțiile, CHACKRELE, AURA, și ajutând la restabilirea sănătății inclusiv la nivel FIZIC- celular. În fapt, majoritatea patologiilor încep la aceste nivele energetice, perturbând apoi sistemele, organele și celulele corpului. Doar în acest stadiu, FIZIC,  poate fi stabilit un diagnostic medical de către un specialist.

Ce oferă o ședință de biofeedback?

Fiecare ședință durează 2 ore și include atât evaluarea energetică, cât și terapia.

Terapia se bazează pe rezultatele evaluării, fiind personalizată pentru fiecare individ, abordându-l holistic și unic.

Prevenția este cheia succesului – evaluările efectuate la fiecare 3 luni permit corectarea dezechilibrelor înainte ca acestea să se manifeste în plan fizic.

Beneficiile prevenției:

Identifică RISCURILE la nivel energetic, înainte de apariția bolii.

Menține un echilibru EMOTIONAL și FIZIC, prevenind dezechilibre majore.

Recomandare: O ședință de biofeedback remote la fiecare 3 luni pentru a monitoriza sănătatea și a preveni apariția riscurilor.

Rezervă acum o ședință pentru prevenție și echilibru complet:

Evaluare energetică și terapie cu aparatul SCIO – o ședință

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite