Ne găsiți și pe:

Alte sporturi

Bucurie în Mișcare, la Timișoara. Două zile de evenimente în Parcul Copiilor

Publicat

pe

Primăria Timișoara susţine o serie de evenimente. Astfel, după câștigarea unei competiții la nivel național cu peste 32 de orașe concurente, dăm  startul seriei de evenimente “Bucurie în Mișcare” la Timișoara. Evenimentul este organizat de Asociația 11even, cu sprijinul Kaufland România. Vă așteptăm pe parcursul zilelor de 4 și 5 mai, cu mic cu mare în Parcul Copiilor, cu activități antrenante.

Sâmbătă se anunță mai multe momente cu Beatrice Olaru, câștigătoarea Exatlon România, dar și demonstrații interesante de dans sportiv și balet, zumba, kangoo, sport pe scaun (!), inițiere în mersul pe picioroange. Duminică, participanții vor învăța să-şi relaxeze mușchii cu Masaj Kiku și să se tonifice folosindu-se de propria greutate, se vor iniția în Bachata şi vor asista la demonstrații antrenante de tango, kick-box și aikido.

Pe parcursul ambelor zile vor fi puse la dispoziția amatorilor de mișcare un panou de cățărare și spații amenajate pentru mini-fotbal, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ștafete, tenis cu piciorul, badminton, volei, schi pe asflat/iarbă, slow biking, circuit cu obstacole. Cei care se înscriu în competițiile selectate vor putea participa la tombola cu premii “Carnețelul de Mișcare”.

Bucurie în Mișcare oferă în premieră părinților și profesorilor posibilitatea de a testa gratuit înclinația copiilor între 6 și 16 ani către un anumit sport, prin SportAnalytik. Dezvoltată în cooperare cu Universitatea Charles din Praga, metoda este utilizată, în acest moment, în peste 16 țări la nivel mondial pentru a-i ajuta pe copii să-și găsească sportul preferat. Înscrierile se fac la fața locului în amândouă zilele de festival, la cortul SportAnalytik.  Iată cum arată agenda celor două zile de festival:

Sâmbătă, 4 mai 2019

Program la scenă:
10.30 Warmup cu Beatrice Olaru, câștigătoarea Exatlon România 2018
11-12 Demonstrație dans sportiv – Club Sportiv Magnum Team
12-13 Antrenament de tonifiere pentru toate grupele musculare cu propria greutate – Fit Zone
13-14 Competiții Bucurie în Mișcare
14-15 Invitat special – Beatrice Olaru (antrenament family, sesiune discuții și autografe)
15-16 Street dance cu Roxana Pitur
16-17 Zumba alături de Edina Taurescu
17-18 Dans contemporan și balet – Școala de balet Denisse
18-20 Kangoo Power & Kangoo Dance cu Ildiko Marica – Kangoo Club România

Ateliere:
10-12 Pictură pe față – Anca Basarab
11-12 Sport pe scaun, Stretching, Relaxare, Masaj și Momentul motivațional de creștere a stării de spirit – atelier condus și susținut de multiplul campion mondial în sporturi extreme Cojocnean Ștefan-Iulian și No Limits Team
10-13 Jocurile prieteniei cu EnterGame Events
11-13 Circuite obstacole cu Beatrice Olaru
15-16 Atelier copii – figurine emoticoane din hârtie – CrisFest
16-18 Baloane modelabile și concursuri cu Ramona, animatoare petreceri copii Timișoara
16-20 Curs prim ajutor – Salvo
16-21 Inițiere în mersul pe picioroange moderne pentru copii și adulți – atelier condus și susținut de Cojocnean Ștefan-Iulian și No Limits Team.

Duminică, 5 mai 2019

Program la scenă:
11-14 Relaxarea mușchiilor alături de Masaj Kiku
11-13 Activități Șturlubatice
12-13 Antrenament cu ghete de sărit – Fit Zone
14-15 Jocuri Bucurie în mișcare
15-16 Demonstrație și inițiere în Bachata – Salsalicious Dance
16-17 Demonstrație kick-boxing – Club Sportiv Somo Kick Boxing
17-18 Aikido, demonstrație și atelier interactiv – Shindo Dojo Timișoara, FRAA
18-20 Demonstrație Tango – Tango Malena
18-20 Battle Hip Hop – Competiție deschisă tuturor participanților.

Ateliere:
10-20 Povestea firelor colorate – De la copii pentru copii
11-12 Sport pe scaun, Stretching, Relaxare, Masaj și Momentul motivațional de creștere a stării de spirit – atelier condus și susținut de Cojocnean Ștefan-Iulian și No Limits Team.
10-12 Pictură pe față – Anca Basarab
11-17 Trăim mișcarea alături de Leul Curajos – Asociația Little People
16-18 Baloane modelabile și concursuri cu Ramona, animatoare petreceri copii Timișoara
16-20 Curs prim ajutor – Salvo
16-21 Inițiere în mersul pe picioroange moderne pentru copii și adulți – atelier condus și susținut de Cojocnean Ștefan-Iulian și No Limits Team.

Pe parcursul ambelor zile:
Evaluare abilități fizice copii – SportAnalytik; panou  de cățărare, mini-fotbal, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt/iarba, fun tenis, slow biking, ștafete, tenis cu piciorul, badminton, volei, circuit cu obstacole pentru cei mari și pentru cei mici, tombola cu premii Carnețelul de Mișcare.

Următoarele festivaluri Bucurie în Mișcare vor avea loc în 11-12 mai – Craiova și Roman, 18-19 mai – Galați și Arad, 25-26 mai – Râmnicu-Vâlcea, 1-2 iunie – Constanța, Reșița și Târgoviște, 8-9 iunie – Bacău și Satu Mare, 15-16 iunie – Sighetu Marmației și Alexandria.

Despre “Bucurie în Mișcare”
Construim comunități mai puternice, mai sănătoase, mai fericite. Nu facem suficientă mișcare – mai mult de jumătate dintre români sunt obezi sau supraponderali și peste un milion suferă de boli metabolice. Nu mai știm să ne conectăm – socializarea din curtea blocului sau de pe uliță a fost înlocuită de rețele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitățile afară – în România, un copil petrece aproape 23 de ore pe săptămână în faţa unui ecran (calculator sau televizor). Programul “Bucurie în Mișcare” s-a născut pentru a ne aminti că și cele mai complicate probleme au soluții simple și se bazează pe faptul că comunitățile care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure, iar oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât comunitățile în care activitatea fizică nu este o prioritate. Lansat în 2012, programul înseamnă acum evenimente cu zeci de mii de participanți derulate în peste 40 de orașe din România și Republica Moldova și proiecte speciale care dau o dimensiune concretă misiunii noastre de a contribui la dezvoltarea unor comunității mai puternice, mai sănătoase, mai fericite. Astfel, în primăvara lui 2018 am amenajat la Mamaia, într-un spațiu neconvențional – un viitor magazin Kaufland – o tabără Bucurie în Mișcare în care peste 6.000 de copii au învățat, pe parcursul a trei săptămâni, cât de importantă este mișcarea pentru o dezvoltare armonioasă. Tot în 2018, dar în septembrie, am mobilizat la “Bucurie în Mișcare” Alba Iulia peste 5.000 de oameni din toată țara pentru a marca Centenarul prin doborârea recordului mondial pentru Cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări/continent. A fost o probă incredibilă de mobilizare, coordonare, muncă în echipă și patriotism.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte sporturi

Corespondență specială de la Roma. Simona Halep, eliminată de la turneul Foro Italico

Publicat

pe

Turneul Foro Italico de la Roma a început în data de 6 mai cu calificarile și ține până în 19 mai.

România a fost reprezentată de Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Irina Begu.

Cum favorita noastră Simona Halep a intrat abia în turul al doilea, ea a jucat astazi împotriva cehoaicei Marketa Vondrauskova, cea care o învinsese anul asta pe româncă în singurul lor duel.
Dupa o zi plină de ploaie, în care toate partidele au fost amânate, astăzi s-a jucat intenst, unele jucătoare având chiar două meciuri de jucat la simplu.
După o săptămână foarte istovitoare la Madrid, unde a ajuns până în finală, jucătoarea nostră nu a reușit azi să își găsească cadența și a pierdut în trei seturi, 6-2 , 5-7 , 3-6.
Rămâne în competiție doar Miki Buzărnescu, care a trecut până acum de Georges și Ostapenko.
Vom vedea în continuare ce se mai întâmplă, echipa noastră fiind acreditată la acest turneu.
PETROMAN MIRCEA

Citeste mai mult

Alte sporturi

Simona Halep – marea favorită la turneul de tenis de la Roma

Publicat

pe

Anul acesta turneul de tenis de la Roma are loc în perioada 6 – 19 mai în complexul Foro Italico.

Marea favorită pe zgura italiană a turneului feminin este Simona Halep, iar la bărbați lupta se dă între Rafael Nadal și Novac Djokovic.
Echipa Timiș Press va fii prezentă la turneu de unde vă va ține la curent cu toate detaliile și toate știrile.
Mircea Petroman

Citeste mai mult

Alte sporturi

Timotion 2019. Simona Amânar, Paula Ivan și Horia Colibășanu, printre ambasadori

Publicat

pe

Anul acesta Asociația OncoHelp din Timișoara vă invită să alergăm împreună la Timotion 2019 pentru a îmbunătăți condițiile de internare ale pacienților care beneficiază de tratament oncologic gratuit în regim de spitalizare continuă în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp.

Simona Amânar Tabără, Paula Ivan, Horia Colibășanu, Laura Sgaverdea, Monica Maria Neagoie au acceptat să fie Ambasadori OncoHelp în cadrul Timotion 2019, sprijinind astfel eforturile pe care asociația le realizează pentru a putea oferi semenilor aflați în suferință servicii medicale de calitate superioară, dar și sprijin, suport și compasiune.

Concret, proiectul „Oferim confort pacienților bolnavi de cancer!” își propune înlocuirea mobilierului de spital existent cu o nouă garnitură de paturi electrice – cu 3 funcțiuni, saltele impermeabile și noptiere, asigurând astfel condiții de internare moderne, confortabile și ergonomice pacienților bolnavi de cancer. Valoarea totală a proiectului este de 442.000 lei, din care dorim ca prin înscrierea în cursa Timotion 2019 să adunăm suma 56.100 lei. Diferența va fi acoperită din fondurile proprii ale Asociației OncoHelp din Timișoara, precum și din alte donații ale oamenilor sufletiști din comunitate.

Te poți și tu alătura proiectului de înlocuire a mobilierului de spital existent, fie prin înscrierea în cursa Timotion 2019 – aici (https://www.timotion.ro/inregistrare/) fie prin realizarea unei donații – aici (https://www.timotion.ro/cui-sa-donezi/). Nu uita să alegi – pentru cursă sau donație proiectul Asociației OncoHelp – “Oferim confort bolnavilor de cancer!”

***

Simona Amânar Tabără este gimnasta română de talie mondială care a obținut 7 medalii olimpice și 10 medalii la campionatele mondiale de gimnastică, și a câștigat cu echipa României patru titluri mondiale consecutive.

Paula Ivan este unul din cei mai valoroși atleți ai României, fiind campioană și vicecampioană olimpică în probele de 1500 m și 3000 m în 1988 la Seul. Deține un record olimpic nedoborât de 30 ani.

Horia Colibășanu este alpinist și medic stomatolog, primul român care a ajuns pe vârfurile K2 (8.611 m), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m) și Anna-purna (8.091 m).

Laura Sgaverdea este managerul Studioului Teritorial Radio România Reșița și a sprijinit, prin cea de-a patra ediție a campaniei umanitare “Muzică pentru Viață”, derulată de Radio Reșița, strângerea de fonduri pentru Centrul Onco-Help din Timișoara.

Monica Maria Neagoie lucrează în domeniul bancar și este foarte implicată în activități de caritate, crezul ei fiind acela că “împreuna putem mai mult si putem mai bine.”

TIMOTION este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri, organizat de Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală:
să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității
să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune.
La apelul de proiecte lansat de organizatorii Timotion de la finalul lui 2018 s-au inscris 27 de proiecte din Timis, Arad, Caraș – Severin si Hunedoara. Din acestea, în cursă au rămas 20 de proiecte.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite