Ne găsiți și pe:

Alte sporturi

Încep preliminariile pentru Futsal EURO 2022

Publicat

pe

Începe la Timișoara campania de calificare pentru naționala României de futsal pentru EURO 2022.

România face parte din Grupa a patra preliminară, alături de Serbia, Macedonia de Nord și Bosnia-Herțegovina. Noul format ales de UEFA pentru calificări este pe formatul din fotbal, în premieră! Astfel, se va juca tur-retur cu fiecare din componentele grupei, nu în format turneu unic, precum se obișnuia.
Partida România – Serbia, prima din grupa a 4-a preliminară pentru Campionatul European 2022 din Olanda, se va desfășura pe 28 ianuarie 2021 la Timișoara, în Sala Sporturilor “Constantin Jude”, cu începere de la ora 19:00. Partida va fi transmisă live de PRO X.

Elevii pregatiți de tehnicianu Robert Lupu vor încerca să înceapă cu dreptul această campanie de calificare iar apoi să mergă la meciul urmator de la Skopje de pe 3 februarie cu un moral bun.

Lotul României este format din:

Petrisor Toniță, Vlad Iancu (ambii de la Autobergamo Deva), Mark Norbert Solosi (Mantova/Italia) – portari

Cristian Matei, Adrian Pânzaru (Imperial WET Miercurea Ciuc), Andrei Crăciun (CS United Galați), Dumitru Mimi Stoica, Szőcs László (Autobergamo Deva), Sávio Valadares (AFC Kairat Almatî), Felipe Oliveira (Jaén FS/Spania), Ique Ribeiro (O Parrulo Ferrol/Spania), Paulo Ferreira (Candoso/Portugalia), Szabolcs Manya (Kecskemet/Ungaria), Kedei Barna (FK Odorheiu Secuiesc), Valentin Ilaș, Florin Matei (CFR Timișoara).

Mircea Petroman

Alte sporturi

WoW Europe. Ora deschisă de sport în cinci locuri din județul Timiș

Publicat

pe

Cinci locuri emblematice ale judeţului Timiş vor deveni, sâmbătă, puncte de desfăşurare a „Orei deschise de sport”, din cadrul Proiectului „WoW Europe”, care se va desfăşura simultan în toate cele 10 ţări partenere şi unde se vor întâlni zeci de sportivi de performanţă.

La ora 9.00 se va da startul pentru baschet, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, Kempo la Cascada Şopot, tenis de masă la Lacul Surduc, atletism pe Transluncani, apoi scrimă, kickbox şi lupte la Colonada Imperială din Buziaş, de la ora 13.00.

Zeci de sportivi de performanţă – campioni mondiali, europeni, naţionali – vor susţine, sâmbătă, ore deschise de sport în mijlocul unor peisaje de o frumuseţe copleşitoare din judeţul Timiş.

Evenimentul are loc şi în Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Republica Macedonia de Nord, Portugalia, Slovenia, Spania şi Turcia, în zone reprezentative din punct de vedere turistic, cultural, istoric, spiritual din ţările respective.

Desfăşurată sub deviza „Mişcare şi turism”, acţiunea „Ora deschisă de sport” constă în demonstraţii sportive oferite de sportivi de performanţă în prezenţa unor spectatori nepracticanţi de sport.

La Muzeul Satului Bănăţean Timişoara se va desfăşura ora de baschet 3 x 3 cu sportivi de la CS Dunk Timişoara (coorganizator), CSS Bega Timişoara, CS Vest Activ Timişoara şi BCU Crişu Oradea

La Cascada Şopot va fi Kempo cu sportivi de la CS Ghiroda şi Giarmata Vii (secţia Kempo), iar la Lacul Surduc, tenis de masă (demonstraţii pe catamaran şi pe ponton) cu sportivi de la clubul sportiv ACS Dumbrăviţa.

De la ora 13.00, Colonada Imperială din Buziaş va fi loc de întâlnire pentru scrimă cu sportivi de la CSU Politehnica Timişoara şi ACS ACS Floreta Timişoara, kickbox şi lupte cu sportivi de la C.S Phoenix Buziaş.

De la aceeaşi oră, Transluncanii devin gazdă pentru atletism cu sportivi de la CSC Moşniţa Nouă.

Proiectul „WoW Europe”, conceput şi accesat de Asociaţia AMA EVENTS, este coordonat de Asociaţia Junior Sport şi este cofinanţat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv, „încurajarea participării la sport şi activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică”.

Partener local principal este Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Judeţul Timiş (APDT) Timiş.

Citeste mai mult

Alte sporturi

Multiplul campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, a murit la vârsta de71 de ani

Publicat

pe

Multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin a decedat la vârsta de 71 de ani, la spitalul Ellias din Capitală, unde fusese internat, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Ivan Patzaichin a suferit, în ultimii ani de cancer pulmonar.

„E legendă … un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simţ şi al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit şi a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit şi generos. Drum lin, Ivan! Veşnic în inimile noastre! Condoleanţe familiei! Dumnezeu să îl ierte şi să odihnească!”, se arată în mesajul postat de COSR.

„Ivan Patzaichin a plecat spre o lume mai bună!”, a reacţionat Federaţia Română de Atletism, într-un comunicat, după decesul legendarului canoist.

„Întruchiparea bunului simţ, a succesului pe toate planurile, fiu al Deltei pe care a iubit-o până în ultima clipă, Ivan Patzaichin ne-a părăsit! Cu o carieră sportivă excepţională, în care a adunat şapte medalii olimpice, dintre care patru de aur şi 21 mondiale (opt de aur), Ivan va rămâne pentru noi toţi un mare campion, un exemplu de modestie şi generozitate.

Federaţia Română de Atletism transmite familiei îndoliate condoleanţe! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Federaţia Română de Atletism în comunicat.

Născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen).

De asemenea, are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale (9 de aur).

sursa foto: Facebook/Dinamo

Citeste mai mult

Alte sporturi

Jocurile Olimpice la de Tokio, la START. În premieră, ceremonia de deschidere se desfășoară fără spectatori

Publicat

pe

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice are loc vineri, începând cu ora 14.00, pe Stadionul Naţional din Tokyo. La festivitate sunt aşteptaţi împăratul Naruhito, preşedintele Emmanuel Macron şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden.

Conform tradiţiei, defilarea sportivilor va fi deschisă de delegaţia Greciei, urmând a se încheia cu delegaţia Japoniei.

În total, vor defila sportivi reprezentând 208 de ţări.

Ceremonia se va desfăşura fără spectatori şi la festivitate vor asista 950 de persoane.

Spectacolul va cuprinde momente coregrafice reprezentând istoria Japoniei, urmând să fie evocată şi catastrofa de la Fukushima, din 2011.

Ceremonia va dura trei ore şi jumătate.

Delegaţia României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe. România va defila la ceremonia de deschidere cu toţi sportivii care doresc să participe, mai puţin cei care intră în concurs ziua următoare.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Este vorba de Mădălina Bereş, medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României, şi Robert Glinţă, primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.

Foto: kanald.ro

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite