Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

ACS Poli a învins ASU Politehnica

Publicat

pe

Nu a fost un meci spectaculos, şi nici nu avea cum să fie. A fost însă un meci al ambiţiei şi dăruirii, câştigat în cele din urmă de formaţia care este susţinută mai mult pe interent, decât la faţa locului.

ASU a ratat o şansă imensă de a trimite ACS în Liga 3 şi acum tremură şi ea pentru a se salva.

Ocaziile s-au numărat pe degetele unei singure mâine, iar ideea de calitate a jocului prestat a lipsit cu desăvârşire.

După un început cu multă tatonare, ASU a avut prima ocazie în minutul 17 prin Cristi Ene, care a tras în plasa laterală, apoi oaspeţii au fost periuculoşi prin Chemin. Până la pauză, ambele echipe au avut jumătăţi de ocazii, dar la vestiare s-a intrat cu scorul logic de 0-0.

Bedea, respectiv Bădăuţă au avut primele ocazii din partea secundă, apoi Sorel Chemin a deschis scorul cu un şut frumos, în vinclu, în minutul 54, 0-1. Din acel moment, ASU a preluat iniţiativa, dar nu a găsit drumul spre gol. Ignea, Ursu şi Manea puteau aduce un punct gazdelor, dar mingea nu a intrat în poartă, în timp ce Golda putea rezolva partida mai devreme, însă nu a făcut-o apoi a văzut cartonaşul roşu. S-a terminat 0-1, iar ACS a urcat pe locul 18, cu 26 de puncte, nouă mai puţine decât are Energeticianul, prima deasupra liniei. ASU rămâne la 38, dar trebuie să mai joace şi fotbal pentru a scăpa de retrogradare. Echipa rămâne în spate, fanii întotdeauna în faţă, dar se pare că acest lucru nu e destul…

ASU Politehnica: Murariu – C. Jurj (Alin Manea 61′), Scutaru, Mera (cpt), Cherecheş – Bg. Vasile (I. Plămadă 75′), Mih. Ene (Vidrăsan 65′), Bedea – Oct. Ursu, A. Ignea – Cr. Ene.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

ACS Poli: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Paramatti (cpt), Uyi, Vl. Olteanu – D. Munteanu, D. Codrea – Buzan, Chemin (Golda 71′), Calugher (Ant. Manolache 79′) – Bădăuţă (Sidorenco 61′).

Antrenor: Valeriu Răchită.

PETROMAN MIRCEA

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fotbal

Noutăți din grupele Euroligii de baschet

Publicat

pe

Vecinii noștri din Serbia, fotbaliștii de la Partizan Belgrad merg „ceas“ în acest sezon în grupele Euroligii de baschet.

Cu 4 etape înainte de finalul meciurilor din grupe, alb- negrii se află pe locul 6 și sunt foarte aproape de sferturile de finală.

Aseară (n.r. vineri) în fața a 19.000 de spectatorii, grobarii au învins liderul Olympiakos Pireu cu scorul de 90 la 75, grație unui meci impecabil de la cap la coadă.

Săptămâna viitoare aceștia mai întâlnesc marți la Belgrad pe Barcelona și vineri pe Real Madrid.

Final Four – ul competiției are anul asta loc la Kaunas în Lituania în luna mai.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Programul sferturilor Champions League

Publicat

pe

În 11 și 12 aprilie au loc meciurile din sferturile de finală ale celei mai importante competiții din Europa, Champions League.

La tragerea organizată la Nyon, sorții au decis următoarele meciuri:

11 aprilie: City vs Bayern și Benfica vs Inter.

12 aprilie : Real vs Chelsea și Milan vs Napoli.

Retururile vor avea loc în datele de 18 și 19 aprilie.

Finala va avea loc în data de 10 iunie 2023 la Istanbul.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Premiera spectacolului SLOW DOWN!/MAI ÎNCET!, la Teatrul Național din Timișoara

Publicat

pe

Ca un preambul al primului eveniment teatral european major al Capitalei Europene a Culturii – BROS de Romeo Castellucci – Naționalul timișorean iese din cadrul convenției teatrale consacrate și deschide un drum nou, în lucrul cu oameni din afara sferei sale profesionale, într-o formulă de implicare directă, nemediată.

SLOW DOWN!/MAI ÎNCET! este un îndemn lansat unei lumi atât de grăbite, încât nu mai găsește timp să asculte. SLOW DOWN!/MAI ÎNCET! este gândul transmis de la minte la minte, de la suflet la suflet, în acest ADN al umanității neîntrerupt, din care facem parte cu toții, indiferent de culoare, de gen, de vârstă, de abilități sau de neputințe, sau de ceea ce numim „nevoi speciale”.

SLOW DOWN!/MAI ÎNCET! de Mihaela Michailov, în regia lui Horia Suru, este titlul spectacolului care închide proiectul Viitorul copiilor, parte din traseul Vocile orașului, traseu pe care Teatrul Național l-a început în urmă cu patru ani din dorința de a oferi grupurilor vulnerabile un spațiu care să le integreze în fluxul cultural și civic al comunității. Traseul Vocile orașului este inclus în programul cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Atelierul la care au participat în vara anului trecut șapte copii înscriși la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Podul lung” a fost urmat de o piesă de teatru scrisă de Mihaela Michailov, una dintre cele mai puternice voci ale teatrului contemporan românesc, în urma participării la atelier și a cercetării. Spectacolul-eveniment SLOW DOWN!/MAI ÎNCET! este povestea prea rar și prea puțin auzită a normalității, așa cum arată ea pentru acești copii și pentru familiile lor, spusă pentru prima dată de actori și copii, împreună.

Premiera spectacolului SLOW DOWN!/MAI ÎNCET! va avea loc miercuri, 15 martie, de la ora 19.00, la Sala 2 a Teatrului Național.

Distribuția reunește o pleiadă de actori consacrați ai Teatrului Național – Claudia Ieremia, Matei Chioariu, Alina Ilea, Cătălin Ursu, Mirela Puia, Andrei Chifu, Bogdan Spiridon, Laura Avarvari, Cristina König, Roberta Popa, Ana Maria Pandele Andone, Ana Maria Cojocaru și Paula Maria Frunzetti, alături de care vor apărea copiii Roland Ambruș, Rona Ambruș, Anamaria Hodoșan, Alexandra Nedelyov, Roxana Fleischer de la Centrul de zi „Podul Lung” și Maria Lupoian. Coregrafia este semnată de Florin Fieroiu. Decorurile sunt semnate de Bianca Veșteman, costumele aparțin Gabrielei Strugaru-Popa, iar spațiul video este conceput de Răzvan Dima. Spectacolul este semnat de regizorul Horia Suru.

Biletele s-au pus în vânzare pe www.tntm.ro și la Agenția de bilete „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, între orele 11 – 19, tel. 0256 201 117.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite