Ne găsiți și pe:

Fotbal

Doar un punct pentru Poli

Publicat

pe

Pe stadionul Știința, ASU Politehnica a întâlnit o echipă din prima parte a clasamentului, Metaloglobus, într-un meci deschis oricărui rezultat. 

Duelul a fost echilibrat și, din păcate pentru gaze s-a terminat la egalitate, 1-1.       

După un debut în care ambele echipe au avut ocazii de a marca, Axente a deschis scorul în minutul 32 cu un șut din interiorul careului. Oaspeții au replicat imediat și cu ajutorul unui penalty dubios au restabilit egalitatea, Claudiu Herea transformând de la punctul cu var. 

Partea secundă a fost și ea echilibrată și ambele echipe puteau da lovitura pe final, Cherecheș de la gazde și Ovidiu Herea de la oaspeți fiind cel mai aproape de gol. 

Poli câștigă un punct, dar pierde alte două mari, iar acum se pregătește pentru duelul de duminică de la Arad, cu vechea rivală UTA.
ASU Politehnica: M. Contra – Jurj, Coada, Mera (cpt.), Chereches – Ignea, C. Popescu – Manea, Ad. Ungureanu, Schieb – Axente. 
 
PETROMAN MIRCEA

Fotbal

Percheziții în județul Timiș pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată

Publicat

pe

Peste 100 de percheziţii au avut loc joi dimineaţă în Bucureşti şi în 36 de judeţe, printre care și județul Timiș, într-un dosar de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată, vizată fiind o firmă din Ungaria, care vindea online arme unor persoane fizice de pe teritoriul României, fără respectarea legislaţiei.

Activităţile s-au desfăşurat în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

„În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – IGPR, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 Bucureşti, efectuează 103 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi 36 de judeţe, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi contrabandă calificată. Acţiunea vizează creşterea gradului de siguranţă şi scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc, scurte şi lungi, care ar fi fost introduse pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat rapid”, a anunţat IGPR.

În perioada iulie – noiembrie 2021, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au documentat activitatea infracţională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile de procurare, prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar, din depozitul situat pe teritoriul Ungariei, ar fi fost livrate armele şi muniţiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu.

După introducerea pe teritoriul României a armelor şi a muniţiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid.

În activităţi sunt angrenaţi peste 300 de poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunilor la regimul armelor şi al muniţiilor din cadrul structurilor arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi criminalişti şi luptători de intervenţie şi acţiuni speciale.

Citeste mai mult

Fotbal

La mulți ani POLI TIMIȘOARA !!! 100 de ani de fotbal în orașul Revoluției

Publicat

pe

Alb-violeții au onorat cum se cuvine sărbătoarea celor 100 de ani de fotbal polist timişorean. Politehnica a câştigat cu 2-0 (0-0) în ultima partidă oficială a anului, disputată la Giurgiu cu AFC Astra, în etapa a XVI-a a Ligii 2. Golurile au fost marcate de Ioan Mera şi Erik Gerbi.

AFC Astra: Moroz – G. Buliga, Stoian, T. Giuroiu, Y. Abdulfatai (81, Zaharia) – G. Şerban (76, Adeshina), Banu – Danciu (59, Dumiraşcu), Brăila (59, I. Ilie), Dr. Gheorghe (cpt.) – Cl. Dragu. Pe bancă: M. Cotolan – D. Vasilescu, Al. Giuroiu, E. Umit. Antrenor: Florin Stîngă.

Politehnica: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Bocşan, Pamfile – D. Radu (64, D. Andrei), Ignea, Lazăr, Oanea (86, Haţegan) – Zaluschi (90+2, D. Olariu), Gerbi (90+2, Bakoş). Pe bancă: Murariu – Prodan, Huminic. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Pentru a marca evenimentul cum se cuvine, suporterii alb-violeți au organizat un spectacol pirotehnic pe măsură fix la ora 19.21, pentru a marca cei 100 de ani de la înființare.
În același timp, suporterii echipei germane Borussia Monchengladbach au organizat și ei un spectacol pirotehnic, pentru a-și arata frația cu violeții.
De asemenea au venit foarte multe mesaje de felicitare și din partea fraților de la Rapid București.
 
PETROMAN MIRCEA

Citeste mai mult

Fotbal

Reprezentanții HoReCa din Timișoara, nemulțumiți de intenția Primăriei de a majora impozitele pe clădirile nerezidențiale

Publicat

pe

Reprezentanţii HoReCa din Timişoara i-au transmis o scrisoare deschisă primarului Dominic Fritz, nemulţumiţi de intenţia Primăriei Timişoara de a majora de trei ori impozitul pe clădirile nerezidenţiale.

Semnatarii scrisorii îi transmit edilului că l-au susţinut în campania electorală, dar că nu USR a câştigat alegerile, ci comunitatea a dorit să sancţioneze fostele administraţii ale oraşului din ultimii ani.

Zilele trecute, Primăria municipiului Timişoara a organizat o dezbatere pentru a majora impozitele pe clădiri nerezidenţiale de trei ori.
”De patru ani ne luptăm cu o administraţie incapabilă şi depăşită de realitatea economică a sofisticatului oraş, TIMIŞOARA! Domnule primar Dominic Fritz, v-am susţinut cu toată puterea şi forţa încrederii într-un viitor curat şi autentic. Dezamăgirea este cruntă şi ne obligă să ne întrebăm cât de mult am fost păcăliţi? Mi s-a spus că trebuie să aşteptăm 3 ani să recalibrăm această greşeală fatală. Nu pot să cred că am fost atăt de rău păcăliţi. Este foarte adevărat că l-am învins pe bietul domn primar Robu, nicidecum că aţi câştigat alegerile unei comunităţi disperate, dar am fost convinşi că veţi înţelege că este unica şansă pentru toţi de a merge mai departe, timişoreni şi exponenţi ai unei frustrări inimaginabile, asumându-vă o responsabilitate istorică. Domnule Dominic Fritz, nu USR-ul a câştigat Timişoara, ci timişorenii au ales să rişte viitorul lor cu un minuscul necunoscut, căruia i s-au dat mii de credite în alb şi astfel au fost sancţionate fostele administraţii, după mai bine de 30 de ani de debusolare!”, îşi începe Corina Macri scrisoarea.

În continuare, Macri arată că vorbeşte în numele antreprenorilor care doresc să investească în Timişoara, însă, spune ea, ”autorităţile ne ignoră şi ne blochează”.
”Vorbesc în numele tuturor antreprenorilor români care vor să investească şi să dezvolte afaceri de succes în comunitatea locală în care trăiesc. Suntem mulţi şi reali, din păcate autorităţile ne ignoră şi ne blochează cu fiecare ocazie. Timişoara se subordonează corporaţiilor multinaţionale, sfidând şi acum în al 13 -lea ceas, iniţiativa privată locală. Aşa nu putem evolua, ci doar ne raportăm la cifre şi statistici, din ce punct al relativităţii vă convine! Situaţia urbei noastre este în cădere liberă şi tinde spre autodistrugere”, scrie Corina Macri.
În scrisoare se face apel la susţinerea economiei locale şi atrage atenţia că Timişoara este oraşul cu cele mai mari impozite şi taxe locale din ţară.
”Anul trecut, onorabil Domn primar ne-aţi explicat că aţi moştenit un buget vulnerabil şi aţi făcut apel la înţelegerea noastră, cu promisiunea că de anul viitor ( 2021) se vor corecta aceste aberaţii. Menţionez, Timişoara este oraşul cu cele mai mari impozite şi taxe locale din România. Toate acestea se întâmplă doar pentru că nu avem coloană verticală şi ne ascundem după fiecare interes material minor, în detrimentul unei regiuni cândva de ”frunce”. De mulţi ani, fără număr, fiecare consilier local este impulsionat sau motivat prostituant de ieftin, doar pentru a susţine decăderea şi distrugerea minunatei noastre urbe. Întelegem să plătim impozite şi taxe luxuriante intr-un oraş premium şi exclusivist, pe măsura costurilor. Ca în Viena, reperul timişorean de lifestyle, am accepta să plătim aceste impozite exagerate, dacă am beneficia de servicii pe măsură.  În realitate ştiţi cum e Timişoara? Murdară, toxică, coruptă, snoabă şi exploatată”, se mai arată în textul scrisorii.
Corina Macri mai atrage atenţia că Timişoara este singurul mare oraş din România care nu are un hotel de cinci stele.
”Din cauza unor oameni tâmpi şi rău intenţionaţi, Timişoara este singurul mare oraş din România care nu are un hotel de cinci stele, care nu are şi nici nu stimulează producţia şi afacerile locale, favorizând doar multinaţionalele care nu plătesc impozite pe venit la bugetul local. (…) Ne sfidaţi cu un număr de voturi majoritare în Consiliul Local, dar nu uitaţi, sunteţi atât de trecători în aroganţa pe care o abordaţi!  Cum am trecut 30 de ani, vom mai trece încă trei şi sper să învăţăm cu toţii că trebuie să alegem oamenii care ne reprezintă, nu să îi sancţionăm pe cei vinovaţi. Volens, nolens, Timişoara se va dezvolta organic, noi nu vom muri, chiar dacă afacerile noastre sunt grav afectate de decizii iraţionale. Dar cei care ne acuză atât de grav, cu conotaţii penale, suntem convinşi că vor dispărea din orizontul administrativ cât de curând şi vom reuşi să susţinem Timişoara timişorenilor! Timişoara s-a dovedit că nu are legătură cu administraţia Fritz, din păcate! Nu ne subestimaţi, am declanşat o revoluţie, chiar nu mai contează o grupare politică fără doctrină şi respect faţă de votanţii săi!”, îşi încheie Corina Macri scrisoarea.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite