Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sport

Florin Marin plăteşte cu postul înfrângerea suferită cu CSU Craiova

Publicat

pe

 

Antrenorul lui ACS Poli, Florin Marin, a fost dat afară de la club.

Demisia lui vine ca urmare a pierderii meciului cu CSU Craiova. Tehnicianul a fost demis luni, iar favorit la ocuparea postului este acum Cosmin Contra. De asemenea, şi Ioan Andone ar fi dorit de gruparea bănăţeană. Acesta din urmă s-ar putea însă alătura clubului alb-violet abia peste câteva luni. Alte variante ar putea fi Gigi Mulțescu sau Dorinel Munteanu.

“Când în fotbal nu sunt rezultate, primul schimbat este antrenorul! Poli nu poate face excepție!

 

Din păcate, rezultatele echipei de fotbal reprezentative a Timișoarei, ACS Poli, au fost, pe aproape întreg parcursul campionatului, dar mai ales în ultima vreme, total necorespunzătoare, mult sub nivelul așteptărilor fanilor ei și ale oricărui timișorean devotat orașului.

Prin urmare, la un moment dat, s-a impus despărțirea de antrenorul Dan Alexa, polist de suflet, fost căpitan al echipei în una din cele mai performante variante ale ei din întreaga istorie.

Continuatorul lui Dan Alexa la cârma băncii tehnice, profesorul Florin Marin, un antrenor experimentat și un om de calitate atâta cât l-am cunoscut eu în această perioadă, un om care a pus suflet în pregătirea echipei, a reușit, la un moment, să aducă un plus de valoare și de spectaculozitate jocului, dându-ne speranțe că aceste schimbări evidente în bine se vor materializa și în victorii și în, final, în puncte atrase.

 

Din păcate, nu s-a întâmplat așa. Echipa a ajuns, după înfrângerea de ieri de la Craiova și după rezultatele din ce în ce mai strălucitoare ale echipelor din Voluntari și Chiajna, pe penultimul loc, un loc direct retrogradabil.

 

În situația creată, inevitabil, a sosit vremea despărțirii de Florin Marin. Eu îi mulțumesc d-lui profesor Florin Marin pentru strădanii și pentru înțelegerea amiabilă, în respect reciproc, a nevoii de schimbare.

 

Încă nu avem o variantă de continuare. Prima opțiune, pentru mine, este, în continuare, Cosmin Contra. Am discutat astăzi cu dânsul și mi-a cerut păsuire până diseară, eventual până mâine dimineață. Am fost de acord, așteptăm răspunsul său ferm până mâine la ora 10.00.

 

Fac apel la toți iubitorii de Poli să rămână alături de echipă acum, când e atâta nevoie de suportul lor! Timișoara merită să rămână pe prima scenă fotbalistică a țării și poate rămâne! Haideți, stimați și dragi timișoreni să o demonstrăm! La rugby suntem cei mai tari! La handbal ne-am calificat în play-off! La baschet avem toate șansele să rămânem pe prima scenă! Și toate acestea cu suportul semnificativ al Primăriei! De la toamnă, regulile finanțării fotbalului se vor schimba și, rămânând în Liga I, vom putea reintra în zona de elită a acesteia!”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Nicolae Robu.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fotbal

Corespondenta de la trimisul nostru la Milano, Mircea Petroman: Derby della Madonnina: Un spectacol cu suflet și intensitate pe Stadio Giuseppe Meazza

Publicat

pe

Derby della Madonnina: Un Spectacol cu Suflet și Intensitate pe Stadio Giuseppe Meazza

Milano, 2 aprilie 2025 – Orașul Milano a vibrat din nou sub tensiunea unuia dintre cele mai pasionale derby-uri ale fotbalului mondial. Inter Milano și AC Milan s-au înfruntat într-un nou episod din eternul Derby della Madonnina, de această dată în semifinala Cupei Italiei, oferind celor peste 75.000 de spectatori de pe Stadio Giuseppe Meazza un meci electrizant, plin de emoții, intensitate și ocazii spectaculoase.

Atmosfera dinaintea meciului – O metropolă în două culori

Cu ore bune înainte de fluierul de start, orașul Milano s-a împărțit, ca de fiecare dată, în două tabere: rossoneri și nerazzurri. Străzile răsunau de scandările suporterilor, iar drapelele cu emblemele celor două echipe fluturau pe fiecare colț de bulevard. Fiecare întâlnire între Inter și Milan este mai mult decât un simplu meci – este o confruntare a orgoliilor, a istoriei și a tradiției, o luptă pentru supremația orașului.

Istoricul confruntărilor – rivalitate centenară

Acest derby nu este doar un meci, ci o veritabilă poveste de rivalitate care datează din 1909. Înaintea acestui meci, cele două formații se întâlniseră de 239 de ori în toate competițiile oficiale. Inter conducea la general cu 88 de victorii, în timp ce AC Milan avea 79 de succese, iar 72 de meciuri s-au încheiat la egalitate. Întâlnirile din Cupa Italiei au fost întotdeauna încărcate de dramatism, iar semifinala din acest sezon nu a făcut excepție.

Cronica meciului – Ritm, faze și emoție până la final

Prima repriză a fost una alertă, ambele echipe intrând hotărâte să tranșeze meciul încă din start. Lautaro Martínez a avut o oportunitate uriașă în minutul 14, însă Mike Maignan a fost imperial între buturi. De cealaltă parte, Rafael Leão a semnat cea mai mare șansă a Milanului, cu un șut din afara careului care a trecut milimetric pe lângă bară.

După pauză, jocul s-a animat și mai mult. În minutul 54, Inter a deschis scorul prin Nicolo Barella, care a finalizat spectaculos o combinație rapidă cu Mkhitaryan. Bucuria nerazzurrilor a fost însă de scurtă durată – în minutul 68, Olivier Giroud a restabilit egalitatea după o fază creată de Pulisic și finalizată cu sânge rece.

Ultimul sfert de oră a fost sufocant. Ambele formații au avut șanse uriașe să dea lovitura decisivă – Thuram a ratat incredibil singur cu portarul, iar Theo Hernandez a lovit bara transversală din lovitură liberă. Fluierul final a consemnat o remiză echitabilă: Inter Milano – AC Milan 1-1.

Eroi și momente-cheie

Mike Maignan și Yann Sommer au fost coloanele de rezistență ale celor două echipe, oprind șanse clare de gol. În atac, Giroud și Barella au fost oamenii decisive, în timp ce Ruben Loftus-Cheek și Çalhanoğlu au dominat centrul terenului. Meciul a fost lipsit de controverse majore, dar a abundat în tensiune și dueluri spectaculoase.

Ce urmează?

Manșa retur, programată pe 23 aprilie, se anunță a fi o adevărată finală înainte de finală. Cu un rezultat deschis, totul se va decide în următoarea confruntare de pe Meazza, iar miza este uriașă: un loc în finala Cupei Italiei și, mai important, onoarea de a învinge marea rivală.
Derby della Madonnina rămâne o sărbătoare a fotbalului pur, un duel în care fiecare pas, fiecare duel și fiecare gol contează. Și, dincolo de scor, câștigătorul real este publicul milanez și iubitorii fotbalului din întreaga lume.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Sport

Gică Hagi și-a lansat autobiografia „Drumul meu“

Publicat

pe

Gică Hagi (60 de ani) și-a lansat cartea autobiografică „Drumul meu”, într-un eveniment la Aula Magna la Academia de Studii Economice din București (ASE). Cartea este o colecție de imagini, fragmente de ziar, mărturii, legitimații și alte documente din cariera marelui jucător Gheorghe Hagi.

Odată cu implinirea vârstei de 60 de ani, marele nostru jucător a lansat această autobiografie, care este disponibilă și cu precomandă la prețul de 399 lei.

La eveniment au fost prezente nume importante din fotbalul românesc, precum Gică Popescu, Ștefan Iovan, Adrian Bumbescu, Florin Răducioiu, Ioan Andone, Dorin Mateuț, Marius Lăcătuș, Mircea Lucescu, Ciprian Marica, Bogdan Stelea, Ionel Ganea, Miodrag Belodedici, Emil Săndoi. Evenimentul a fost prezentat de jurnalistul Marius Mitran.

În timpul lansării cărții a putut fi auzit comentariul regretatului crainic TV Cristian Țopescu, realizat prin inteligența artificială.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Alte sporturi

„Avantajul nostru față de ceilalți rivali, este că am reușit mereu să avem 12 jucători de calitate“ – interviu cu Radenko Toroman, antrenor

Publicat

pe

Performanța juniorilor U14 este rezultatul unei pregătiri intense, sub îndrumarea antrenorilor Radenko Toroman și Ciprian Prejban, doi tehnicieni dedicați, care și-au pus amprenta asupra dezvoltării tinerelor talente din cadrul clubului.

Radenko Toroman, un antrenor cu o vastă experiență în baschetul juvenil, a reușit să formeze o echipă competitivă, capabilă să facă față celor mai bune academii de baschet din țară.

Astăzi ne-a răspuns câtorva întrebări în cadrul unui scurt interviu pentru timispress.ro

– Care au fost principalele momente cheie care v-au dus la turneul final?

– A contat foarte mult victoria din meciul inaugural al primului turneu semifinal, împotriva echipei U-BT Cluj-Napoca. A fost un joc cu deznodământ incert, în care am reușit să revenim după ce am fost conduși.

– Cum a fost evoluția echipei pe parcursul competiției şi ce ați considera că a făcut diferența la calificare?

– Munca bună și asiduă de la antrenamente atât la nivel de echipă, ca grup, cât și în plan individual. Totodată, progresul constant din punct de vedere tehnico-tactic de la un meci la altul este evident, ceea ce a dus la acest succes. Diferența, adică avantajul nostru față de ceilalți rivali, este că am reușit mereu să avem 12 jucători de calitate.

– Care sunt obiectivele echipei pentru Turneul Final A şi ce aşteptări aveți de la antrenori?

– Nu avem prea multe informații despre viitorii noștri adversari, reperul nostru este CSM Oradea, care a luptat pentru o medalie anul trecut și care ne-a învins de două ori în ultimele momente ale jocurilor. Continuăm să lucrăm și mai bine la antrenamente, nu suntem printre principalii favoriți, dar vrem să facem tot posibilul pentru a mai produce o surpriză frumoasă. Mă aștept la maximum de angajament și de concentrare de la jucători, îmi doresc să creadă mai mult în ei înșiși și în calitatea lor. Dacă vor respecta aceste lucruri 100 la sută, orice loc pe care îl vom ocupa va fi ca o medalie de aur pentru mine.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite