Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sport

Expoziţie tematică Michael Schumacher, în Germania

Publicat

pe

O expoziţie tematică despre cariera de pilot a germanului Michael Schumacher, de 7 ori campion mondial de Formula 1, a fost deschisă luni în oraşul german Marburg, în timp ce fostul campion continuă recuperarea după gravele răni suferite la cap într-un accident de schi, relatează DPA.

Circa 200 de persoane, inclusiv soţia pilotului, Corina, şi cei doi copii ai lor, au asistat la vernisajul expoziţiei de la Marburg.

Schumacher, 47 ani, a suferit un accident de schi pe 29 decembrie 2013 în staţiunea franceză de iarnă Meribel. El a fost indus în comă pentru mai multe luni, înainte de a ajunge în septembrie 2014 la domiciliul din Elveţia pentru continuarea recuperării.

Expoziţia a fost organizată de un sponsor al germanului şi conţine diverse exponate din cariera de pilot a lui Michael Schumacher.

AGERPRES

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fotbal

Ziua Județului Timiș. Maraton de evenimente culturale și sportive

Publicat

pe

În perioada 25 – 28 iulie, Consiliul Județean Timiș invită toți timișenii să celebreze Ziua Județului Timiș printr-un maraton de evenimente culturale și sportive menite să încânte toate gusturile și vârstele.

Se va sărbători patrimoniul bogat al județului cu o serie de activități care vor oferi ocazia participanților să redescopere și să se bucure de tradițiile și valorile locale.

Programul diversificat al acestui an include expoziții cu tururi ghidate, ateliere de mediere culturală, spectacole artistice, Cupa instituțiilor timișene la fotbal, și o horă bănățeană plină de energie. Implicarea tuturor celor șase instituții culturale finanțate de Consiliul Județean Timiș (Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă Timișoara, Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, și Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”) subliniază amploarea și diversitatea manifestărilor organizate.

Pe 25 iulie, Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi vor prezenta un spectacol extraordinar, cu momente muzical-coregrafice ce vor pune în valoare frumusețea județului Timiș, prin cântece și jocuri multietnice. În aceeași zi, se va desfășura cea de-a treia ediție a „Cupei instituțiilor timișene la fotbal”, care va aduna angajați din diverse instituții ale județului, pe terenul de la Baza 2 Politehnica.

Activitățile de vineri, 26 iulie, vor debuta cu o ședință festivă a Consiliului Județean Timiș, în Sala Multifuncțională. Publicul pasionat de cultură este invitat la „Expoziție de presă istorică”, organizată în foaierul Palatului Administrativ, unde materialele expuse, din fondul de Documentar – Periodice al Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”, vor ilustra momente cheie din evoluția județului. Expoziția va fi acompaniată de un recital muzical susținut de Incanto Quartetto. Tot pe 26 iulie, sute de dansatori vor aduce în Piața Victoriei jocuri autentice din zona folclorică a județului, reflectând identitatea multiculturală a acestui spațiu, printr-o „Horă bănățeană”, organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Sâmbătă, 27 iulie, va avea loc un tur ghidat gratuit al expoziției „Neoavangarda timișoreană – Concept și contextualizare”, care explorează dezvoltarea unei arte experimentale și lirice în ciuda restricțiilor politice și culturale din statele membre ale Tratatului de la Varșovia.

Ziua de 28 iulie comemorează instaurarea administrației românești în județul Timiș, în anul 1919, după retragerea trupelor de ocupație de pe teritoriul comitatului Timiș.

Programul detaliat al activităților este disponibil la adresa web: https://ziuajudetului.cjtimis.ro/ .

Citeste mai mult

Fotbal

În ce stadiu sunt lucrările la stadionul Arena „Eroii Timișoarei“

Publicat

pe

La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata.

Investiția de peste 100 de milioane de lei a Primăriei prinde tot mai mult contur, iar lucrările avansează în ritm susținut, în ciuda tonelor de gunoaie care erau îngropate pe terenul viran de zeci de ani.

Stratul vegetal la peluze și tribune a fost decopertat în totalitate, săpăturile sunt gata în proporție de 90%, iar evacuarea deșeurilor este în plină derulare. În timpul săpăturilor, constructorul a dezgropat peste 70 de tone de deșeuri, de la deșeuri menajere la materiale de construcții și industriale, iar pentru a rezolva eficient problema a adus pe șantier un utilaj performant, care separă pământul de deșeuri. Pământul rezultat este refolosit la lucrările pentru fundații, iar deșeurile vor fi predate unei unități autorizate și specializate.

Atât la peluza 1, cât și la peluza 2 sunt complet finalizate lucrările de îmbunătățire a terenului cu coloane de piatră, egalizare, consolidare, montarea armăturilor, turnarea fundațiilor și montarea stâlpilor. La cele două  tribune (1 și 2), pregătirea și egalizarea terenului, montarea armăturilor, turnarea fundațiilor și consolidarea sunt toate în faza finală de execuție – procent de realizare de 90%. Urmează ca, de săptămâna viitoare, să fie montați stâlpii prefabricați care vor susține peluzele și tribunele.

Stadionul de pe Calea Buziașului va fi de categoria 4 UEFA și va avea 10.101 locuri în tribune, gazon natural pe teren și dotări ultramoderne. Pe o suprafață de aproape 53.000 mp, Primăria Municipiului Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.

Citeste mai mult

fotbal

Spania este noua Campioană Europeană la fotbal

Publicat

pe

Spania este noua campioană UEFA EURO 2024, după ce a învis Anglia în finala de la Berlin.

Pe Olympiastadion din Berlin, în fața a 74.475 de spectatori Spania și Anglia au făcut un adevărat spectacol în finala EURO 2024.

Cu prinții celor două țări în tribune și cu multe alte personaje celebre, naționala Spaniei a reușit să se impună cu scorul de 2 la 1 în cele 90 de minute regulamentare și să câștige o noua cupă europeană.

În tribune atmosfera a fost una magnifică, creată de fanii englezi care au luat peste 70% dintre bilete.

Anul acesta selecționata Angliei a încearcat să cucerească prima cupă europeană din palmares, după ce acum patru ani a pierdut finala chiar la Londra, pe stadionul Wembley, în fața Italiei la lovituri de departajare.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite