Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sport

ACS Poli –  FC Voluntari  1 – 2

Publicat

pe

 

 * Înfrângere dezolantă a alb-violeților

 

ACS Poli Timișoara a fost învinsă pe teren propriu de către FC Voluntari, în urma unui meci anost, lipsit de spectaculozitate.  Jucătorii celor două echipe au evoluat crispat, lent și previzibil. S-au greșit pase simple și fotbaliștii din ambele tabere au facut gafe de începători. Antrenorul violeților, Florin Marin a încercat să-și scuze jucatorii dând vina pe încărcatura emoțională a jocului. Mai aspri au fost spectatorii de la tribuna a doua, care au acuzat lipsa de valoare a jucătorilor și partitura tactică gândită de Florin Marin. Echilibrul meciului s-a rupt în minutul 62, când arbitrul Alexandru Tudor i-a acordat cartonașul roșu ”timișoreanului” Abel Suarez. Voluntariul a început să preseze dar fără a avea situații de gol clare.

Jocul părea să se îndrepte spre un egal previzibil până în minutul 75, când Laurențiu Rus plonjează spectacuos și trimite mingea capul, direct în poarta alb-violeților. Centrarea a venit perfect, de pe partea dreaptă de la Achim, transferat de ilfoveni, recent, de la F.C. Viitorul.

Alexandru Tudorie mai înscrie odată pentru ilfoveni,  pe contraatac, la firul ierbii, pe lângă portarul bănățenilor. Era minutul doi din prelungiri și carțile erau aruncate. Se mai întâmpla un singur lucru notabil pe teren, în ultimul minut. Marcheaza și Ianis Zicu pentru timișoreni, după o preluare frumoasă și un șut plasat, din apropierea porții adverse. În tribune se scandeaza cu frustrare: ”Demisia ! Demisia !”… Ionel Ganea este felicitat și arbitrul Tudor apostrofat.

A mai trecut o etapă iar ACS Poli Timișoara a rămas cu 21 de puncte, ocupând poziția a 11-a a clasamentului. FC Voluntari e imediat în spatele bănățenilor, apropiindu-se de aceștia la trei puncte.

ACS Poli va juca următorul meci în deplasare, la  CSMS Iași, Sâmbătă  (20.02.2016), de la orele 18,00. În ultima etapă timișorenii vor juca cu ultima clasată, Petrolul Ploiești.

Echipe:

ACS Politehnica Timişoara: Smaranda, Belu, Cânu, Scutaru, D. Popescu, Melinte (Suarez 33′), O. Popescu, Llorente, Bărbuţ, Zicu, Pisas (Rajcomar 61′)

FC Voluntari: Bornescu – Filipov, Spahija, Barna, Ţîru, Moke, V. Achim , L. Rus, Kone (Stefănescu 68′), Iorga (Enceanu 60′), A. Bălan (Tudorie 74′). Antrenor: Florin Marin

Cartonaşe galbene: Cânu 28′, Suarez 37′, 63′, Bălan 39′, Barna 47′, Filipov 62′, Rus 67′, Scutaru 77′. Antrenor: Ionel Ganea.

Cartonaş roşu: Suarez 63′

Arbitri: Alexandru Tudor, Mircea Grigoriu, Ciprian Danşa, rezervă: Marian Barbu

Observatori: Cristian Nica, Imilian Şerbănică

 

 Olimpiu Bulzan  

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fotbal

Poli Timișoara a remizat la Bihor

Publicat

pe

Derby-ul de tradiție din vestul țării între Bihor Oradea și Politehnica Timișoara s-a jucat, sâmbătă, la Oradea.

Partida este pentru play-off-ul ligii a treia.

Meciul a fost unul echilibrat până în minutul 17 când juniorul Vlaicu a „încasat“ cartonașul roșu.

În inferioritate numerică, violeții au reușit până la final să nu primească gol, chiar dacă gazdele de la Oradea au avut o sumedenie de ocazii și scorul final a fost 0 la 0.

De amintit că tot la egalitate s-au încheiat și celelalte două partide din sezonul regulat.

La timișoreni a debutat și Bărbuț, care a venit doar de câteva zile la echipă.

Politehnica: Murariu – Haloş, Bocşan (c), Vlaicu, R. Ciurel – Pureca, Olariu (90+3, I. L. Rotariu) – Bărbuţ (30, Istratie), Pamfile, Curescu (75, Marincu) – D. Popa. Rezerve: Miklos – Roșu, D. Ciurel, Adamcsik, Oprea, Sfichi. Antrenor: Paul Codrea.

FC Bihor: Pînzariu – C. Jurj, Preklet, Băican, Ioviţa (56, Gagyi) – R. Farcaş (c; 75, B. Vasile), Gunie (46, Gîdea) – Vînău, Moga (56, Ciocan), Chitaş (64, Tincău) – S. Jurj. Antrenor: Florin Farcaş.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Sport

„Find your greatness”. Program gratuit pentru o comunitate sănătoasă, la Timișoara și Arad

Publicat

pe

Unic în România, programul „Find your greatness” oferă gratuit comunității șansa de a adopta un stil de viață sănătos, axându-se pe echilibrul dintre minte, corp și spirit.

Mulți antrenori susțin că în fiecare persoană există un atlet, așteptând să fie descoperit, dacă sunt prezente voința, interesul și suportul profesional necesar. Acum, zeci de locuitori din Timișoara și Arad au oportunitatea de a pierde kilogramele în plus și de a redescoperi acest echilibru, prin intermediul unui program de antrenamente personale asistate de specialiști în nutriție și psihologie, o inițiativă fără precedent în România.

„Find your greatness”, un program unic în România, vine în sprijinul comunității cu un program gratuit de antrenamente cu trainer personal, supervizate de un medic nutriționist și de psiholog, pentru a-i ajuta pe cei care vor cu adevărat „să își găsească măreția” și să scoată la suprafață tot ce au mai bun. Desfășurat până acum la Timișoara, programul s-a extins anul acesta și în Arad.

„Demersul nostru are în vedere promovarea sănătății prin sport și o alimentație echilibrată, frumusețea unui corp îngrijit fiind un bonus, nu un obiectiv. Acest program este o contribuție pentru comunitatea timișoreană și arădeană. Am văzut de prea multe ori cum sunt judecați oamenii cu probleme de greutate dar nimeni nu îi ajută concret. Noi vom demonstra că se poate realiza o schimbare în stilul de viață indiferent de cât de mare e numărul de kilograme în plus, că nu e în regulă să trăiești cu dureri de spate, cu picioare umflate și cu o inimă slăbită”, arată Cosmin Șorban, inițiatorul acestui program.

„Find your greatness” este un program holistic oferit gratuit celor care își doresc cu adevărat o schimbare, menit să le transforme participanților viețile. Ediția din acest an include 3 luni (martie – iunie) de antrenamente personalizate cu traineri cu expertiză din echipa Smartfit, consiliere psihologică pe toată perioada desfășurării evenimentului, consiliere nutrițională cu un medic specialist și workshop-uri dedicate.

„Scopul programului „Find your greatness” este de a inspira participanții să își depășească barierele personale, să adopte obiceiuri de viață sănătoase și să redescopere un echilibru între minte, corp și spirit”, transmit organizatorii.

Programul se adresează deopotrivă femeilor și bărbaților cu surplus de greutate corporală care, astfel, au șansa de a pierde din kilogramele suplimentare, devenind mai sănătoși. Accentul în cadrul programului „Find your greatness” este pus pe schimbarea modului de viață și pe deprinderea unor cunoștințe de alimentație și viață sănătoase, prin intermediul specialiștilor. Așa cum știți, mișcarea este esențială pentru un corp sănătos, iar reducerea greutății corporale, pentru rezultate reale, de durată, nu se realizează prin cure de slăbire drastice, ci prin schimbarea alimentației.

Selectarea participanților s-a făcut printr-un proces atent, unde candidații și-au exprimat dorința de schimbare și au împărtășit detalii privind starea lor de sănătate actuală, condiția fizică și provocările psihologice cu care de confruntă. Ca atare, această inițiativă nu este doar un simplu eveniment, ci o călătorie de auto descoperire și îmbunătățire, fără elementul competitiv.

**

Evenimentul „Find your greatness” întărește angajamentul Smartfit față de îmbunătățirea continuă a calității vieții comunității locale și promovarea unui stil de viață sănătos, activ și echilibrat.

Smartfit reprezintă excelența în fitness și bunăstare, având o istorie de peste 12 ani în crearea unei comunități dinamice, motivate și sănătoase în Timișoara și Arad, prin intermediul unor evenimente inovatoare, programe personalizate și o echipă de profesioniști dedicați.

Pentru mai multe informații despre eveniment și cum puteți participa sau susține această cauză, vă invităm să ne contactați la adresa de email alexavlad@smartfitstudio.ro

Citeste mai mult

Sport

„Regalul gimnasticii“, în aprilie, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiul Timișoara va fi Partener oficial al Federației Române de Gimnastică (FRG) în organizarea și susținerea evenimentului sportiv „Regalul Gimnasticii“, între 4 și 9 aprilie 2024, la Sala Olimpia.

Alina Goreac, Diana Bulimar, Daniel Potra, Daniel Ilie Popescu şi Amalia Ghigoarta, membră a actualului Lot Olimpic, sunt câteva dintre numele care au reprezentat nu doar România, ci și Timișoara pe podiumurile gimnasticii artistice în lume. Acum, orașul Timișoara are șansa de a fi gazda unor evenimente de importanța majoră pentru România sportivă a acestui an, și anume Campionatul International de Gimnastica Artistică Feminina „Rising Star,“ Campionatul National de Juniori și Selectia Echipei Nationale de Seniori.

Sala Olimpia, prin Primăria Municipiului Timișoara, a fost aleasă ca gazdă pentru acest eveniment tocmai prin prisma numelor și medaliaților pe care i-a lansat până acum, acest eveniment fiind, de altfel, o bază de selecție a înaltei performanțe pe care ne bazăm la viitoarele Jocuri Olimpice.

Menționăm că, prin protocolul de colaborare cu Federația Română de Gimnastică, Primăria Municipiului Timișoara va pune la dispoziție Sala Sporturilor „Constantin Jude”, asigurând și plata serviciilor și utilităților pe perioada evenimentului. Proiectul de hotărâre privind aprobarea protocolului va fi supus votului consilierilor locali în următoarea ședință de plen.

Prin asemenea evenimente, susținem sportul de masă ca bază de selecție pentru marea performanță, oferind, totodată, recunoaștere campioanelor noastre, pentru munca lor extraordinară și modelul de viață pe care îl oferă.

Cele 5 zile de eveniment sportiv vor fi transmise live de către TVR și vor beneficia de streaming live la nivel internațional.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite