În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, familia dr. Stelică Mălăeștean și sutele de credincioși din parohia Fibiș, dar și din parohiile vecine au trăit momente de înălțătoare bucurie duhovnicească. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, biserica ctitorită de binecredincioasa familie Mălăeștean a fost donată eparhiei noastre, împodobită cu un preafrumos veșmânt pictural.
La acest moment istoric al Arhiepiscopiei Timișoarei, care amintește de daniile domnitorilor români de altădată, au participat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, familia dr. Paul Stelică Mălăeștean, preoți din administrația eparhială și din parohiile limitrofe bisericii nou construite.
După ce ctitorul a încredințat biserica Chiriarhului bănățean, a avut loc slujba de târnosire a bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, la care au participat cei doi ierarhi și mulțimea credincioșilor. În Sfânta Masă au fost așezate sfintele moaște și a hrisovului de donație, apoi a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.
Cuvântul de învățătură, pe marginea evangheliei duminicale, a fost rostit de către Părintele Mitropolit Ioan. Înaltpreasfinția Sa a subliniat nevoia de a-L mărturisi, cu toții, pe Dumnezeu în fața oamenilor și de asumare a Crucii și de urmare a Lui Hristos în călătoria noastră spre patria de Sus.
La momentul îndătinat, credincioșii care s-au pregătit prin spovedanie și rugăciune, au primit Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. Răspunsurile liturgice au fost date de corul „Sfântul Nicolae”, dirijat de diac. dr. Ionuț Ardereanu.
La finalul slujbei, Chiriarhul a mulțumit ctitorului și familie sale pentru dragostea lor față de Dumnezeu și de Biserica strămoșească, pentru ctitorirea acestei minunate biserici, „mireasă a lui Hristos”. Dr. Paul Stelică Mălăeștean a primit apoi, din partea Părintelui Mitropolit Ioan, cea mai înaltă distincție mitropolitană, Ordinul „Crucea Sfântului Iosif” pentru mireni.
„Acordăm acest semn de prețuire domnului director Mălăeștean, pentru această biserică, zidită din proprie inițiativă, prin poruncă de Sus. Dumnezeu i-a ajutat în această viață pământească, i-a dăruit sănătate să plugărească ogorul Banatului și el, a dorit să-și arate recunoștința față de tatăl Ceresc ridicând lăcaș de închinare. De astăzi, locul acesta, biserica aceasta, nu mai este a dumnealui, a mea, a dumneavoastră, ci este a lui Dumnezeu. Domnia sa ne-a dat-o nouă, iar noi, prin sfințire, am dăruit-o lui Dumnezeu. Această biserică, va rămâne în conștiința publică de aici, ca biserica lui Mălăeștean, iar timpul este cel care va arăta, dacă va fi biserică de mănăstire sau biserică parohială”, a precizat Părintele Mitropolit Ioan.
La rândul său, dr. Paul Stelică Mălăeștean, ctitorul bisericii, a mulțumit Părintelui Mitropolit Ioan și Preasfințitului Părinte Paisie pentru bucuria de a accepta jertfa pe care a făcută, spre slava Preasfintei Treimi Dumnezeu. „Mulțumesc lui Dumnezeu că, după 12 ani am ajuns să participăm la slujba de sfințire a acestei biserici. Îi mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit că, de nouă ani de când ne păstorește, m-a sfătuit și m-a ajutat să finalizez lucrările de la biserică. Îi mulțumesc și Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, care pot să spun, este nașul bisericii, întrucât în urmă cu 13 ani, când i-am mărturisit că doresc să construiesc o biserică, Preasfinția Sa mi-a zi, că de voi reuși, ea va fi mireasa mea. Atunci nu am înțeles nimic, dar azi îmi dau seama că este viața mea. Și, în final vă mulțumesc, dumneavoastră, tuturor credincioșilor, că ați venit în număr mare, să ne rugăm împreună la acest moment înălțător”, a mărturisit Paul Stelică Mălăeștean, ctitorul bisericii.
A urmat apoi, slujba de sfințire a picturii bisericii prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir și stropirea cu apă sfințită, săvârșită de către cei doi ierarhi.
Lucrările de edificare a acestui sfânt locaș de cult au început în urmă cu 12 ani. Biserica are o suprafață de 250 mp și este realizată din beton armat. Lucrările de pictură au fost realizate de pictorul Ioan Tricaciuc, cu o echipă de tineri din zona Moldovei, într-un interval de 3 luni. Iconostasul și mobilierul bisericesc au fost sculptate de către o echipă de meșteri din Târgu Mureș. Biserica va purta hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, iar paraclisul din subsolul bisericii are hramul „Sfântul Stelian”.
sursa: Mitropolia Banatului