Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Tortul Anului 2021: „Leurda“, produs la Craiova

Publicat

pe

Cele mai bune brutării, cofetării și restaurante din toată țara și-au trimis specialiștii să își întreacă talentele în cadrul Concursurilor GastroPan, desfășurate în perioada 21-23 septembrie la Arad. Pe lângă marile trofee, Pâinea Anului 2021 și Tortul Anului 2021, au fost premiate cele mai gustoase produse de patiserie și cele mai impresionante piese artistice din pastă de zahăr. Vă prezentăm câștigătorii Concursurilor GastroPan 2021.

La secțiunea COFETĂRIE din cadrul competițiilor au concurat numeroși cofetari, artiști și decoratori de torturi din toată țara.

Tortul Anului 2021 este tortul Leurda

Pentru șansa de a câștiga trofeul Tortul Anului 2021, concurenții au prezentat un tort inovator, ce nu se găsește în comerț, cu o denumire originală și cu conținut de fructe autohtone, tematica categoriei fiind: Tort cu fructe indigene.

Tortul Anului 2021 este tortul numit Leurda, creat de Bejan Marinel, cofetarul firmei Damarin B&C Srl din Craiova. Denumirea desertului provine de la marginea satului Călinești, județul Dolj. Fructe precum cătina, malinul, alunele de pădure, nucile și aronia au fost procurate exclusiv din această zonă și folosite la blatul fără gluten și cu adaos redus de zahăr. Peste blat a fost pusă granola din alune de pădure, semințe de in, dovleac, floarea soarelui și nuci. Conține și o inserție de pere, precum și un mousse de piersici coapte și nuci. Cu excepția blatului, restul componentelor acestui tort sunt îndulcite cu fructoză. Decorul este realizat din frunze de brânză maturată de Horezu cu cimbru și burete de alune de pădure.

Premiații categoriei:

Tortul Anului 2021: Bejan Marinel, Damarin B&C din Craiova – Leurda

Locul I: Șerban Camelia Irina, București – Poveste de toamnă

Locul II: Ștefănescu Alina, Art Dessert din București – Tort Belgiorno

Locul III: Ionda Apostol Irina Elena, Art Dessert din București – Tort Novotini

Premiu special pentru inovație: Topolog Mărioara Diona, Î.I. Topolog Mărioara Doina din Sibiu – Curcubeul Fructelor

Minunile lumii din pastă de zahăr

La această categorie concurenții au prezentat o piesă artistică compusă din elemente structurale și decorative obținute exclusiv din pastă de zahăr, montate pe o machetă artificială (polistiren). Formele, decorurile și culorile folosite au fost realizate din pastă de zahăr, respectând tematica impusă. Tematica creațiilor din pastă de zahăr a fost Minunile Lumii.

Cea mai reușită creație artistică din pastă de zahăr a fost inspirată de Delta Dunării, minunea României din Patrimoniul UNESCO. Creația a fost realizată de Ionda Apostol Irina Elena, Art Dessert din București.

Premiații categoriei:

Locul I: Ionda Apostol Irina Elena, Art Dessert din București – Delta Dunării

Locul II: Raluca Țîrcomnicu, Busy Bee Party Cakes SRL-D din Pitești – Calul troian

Locul II: Mihuț Flavia Petronela din Arad, Bârzava – Zeus

Locul III: Ciulei Georgeta, Moncris Cofetăria Alex din Dâmbovița – Sacralitatea vieții, sursă de inspirație fiind templele pentru budiști din Bagan, Myanmar

Locul III: Ștefănescu Alina, Art Dessert din București – Ceramică de Horezu în Patrimoniul UNESCO

Din țară

Traficul rutier este deviat pe A1, la Topolovățu Mare, din cauza unor lucrări

Publicat

pe

Traficul rutier este deviat, începând de luni, pe sensul Nădlac – Deva al autostrăzii A1, la Topolovăţu Mare, judeţul Timiş, din cauza unor lucrări de întreţinere a carosabilului.

Devierea se va menţine până în 1 august, anunţă Centrul Infotrafic.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a informat că, pe autostrada A 1 Deva – Nădlac, circulată rutieră este oprită la kilometrul 474, în zona localităţii Topolovăţu Mare, judeţul Timiş, pe sensul de mers Nădlac – Deva, fiind deviată pe DJ 572 – DN 6 – A 6 – Balinţ.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara recomandă următoarea rută de ocolire: Timișoara → A1 km 474+636 (nod rutier Topolovățu Mare) → DJ 572 → DN 6 → Belinț → Coșteiu → Varianta de ocolire Lugoj → nod rutier A6 km 10+518 → A6 → nod rutier Balinț → A1 km 458+510 → Deva.

Rutele alternative sugerate de aplicațiile GPS pot redirecționa traficul pe drumuri locale care nu sunt adecvate pentru volume mari de vehicule sau trafic greu.

Restricţia de trafic este impusă pentru realizarea lucrărilor de întreţinere a părţii carosabile, pe tronsonul kilometric 474 – 458.

Această deviere va fi menţinută până în 1 august.

Citeste mai mult

Din țară

Mihai Leu, campion mondial la box și campion la raliuri, a murit la spital

Publicat

pe

Mihai Leu, campionul mondial la box şi campion la raliuri a murit, marţi seară, la Spitalul Fundeni, la vârsta de 56 de ani.

El era internat în stare gravă, la terapie intensivă, cu insuficiență pulmonară și metastaze.

„Cu profundă durere, anunțăm trecerea în neființă a lui Mihai, în această seară. Un adevărat campion, atât în ringul de box, cât și pe circuitele de motorsport, Mihai a fost mult mai mult decât un sportiv excepțional, a fost un simbol de voință, curaj și pasiune.

Pentru fani, Mihai a fost și va rămâne un model. Un om care a inspirat prin fiecare luptă, prin fiecare cursă și prin demnitatea cu care și-a trăit viața. Pentru noi, pentru familie, un prieten, un soț și un tată minunat.

Moștenirea lui merge mai departe prin toți cei care l-am iubit, l-am susținut și am fost martori la parcursul său unic.

Nu te vom uita niciodată!“ – este mesajul transmis de familia lui Mihai Leu, marți seara, pe rețelele de socializare.

În 2014, Mihai Leu a fost diagnosticat cu cancer la colon.

Mihai Leu este campion absolut la raliuri şi deţine trei titluri naţionale la Viteză în Coastă.

De asemenea, Mihai Leu a cucerit titlul de campion mondial la box, versiunea WBO, în 1997.

ACTUALIZARE

Familia anunță: „Trupul lui Mihai va ajunge în această seară (miercuri) la Hunedoara, orașul pe care l-a iubit nespus, și va fi depus în Sala Teatrului din Piața Ferdinand. Astăzi și mâine vom fi alături de el la priveghi, iar înmormântarea va avea loc vineri la ora 12:00. Vă mulțumim tuturor care ne sunteți alături în această grea încercare!”

Citeste mai mult

Din țară

Plafonarea prețurilor la energia electrică, eliminată de la 1 iulie

Publicat

pe

Plafonarea preţurilor la energiei electrică se oprește de la 1 iulie, ceea ce înseamnă că preţul plătit pentru energia electrică va fi cel stabilit de consumator împreună cu furnizorul.

„Odată cu încheierea schemei de sprijin, începând cu 1 iulie 2025, veţi plăti preţul stabilit în contractul dumneavoastră cu furnizorul. Preţul nu mai este plafonat prin reglementare – el este cel agreat între părţi, la semnare sau prin actualizări contractuale”, explică ANRE.

Instituţia recomandă ca, pentru a afla exact ce tarif li se va aplica, consumatorii să: analizeze contractul semnat, să contacteze furnizorul pentru clarificări.

„Informaţia corectă vă permite să evaluaţi dacă actuala ofertă este în continuare avantajoasă sau dacă este cazul să căutaţi alternative”, precizează ANRE.

În POSF – https://posf.ro, după înregistrrea locului de consum, poate fi vizualizat contractul activ şi poate fi iniţiat, eventual, procesul de schimbare a furnizorului.

Persoanele vulnerabile vor primi vouchere de ajutor.

Voucherele se vor acorda pentru persoanele singure cu un venit net lunar de maximum 1.940 de lei şi pentru familiile cu un venit net lunar/membru de familie de maximum 1.784 de lei. Tichetele se folosesc doar pentru plata facturilor la energia electrică.

Voucherele se vor acorda la cererea beneficiarului.

Solicitarea beneficiarului poate fi depusă:

– online, prin aplicaţia EPIDS, care va fi dezvoltată şi administrată tehnic de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS);

– prin intermediul reprezentanţilor oficiului poştal sau ai primăriilor corespunzătoare locului de consum declarat de beneficiar.

Mecanismul de sprijin se va aplică în perioada 1 iulie 2025 – 31 martie 2026.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite