Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Oscar 2017: „La La Land“ a pierdut trofeul pentru cel mai bun film, dar a rămas marele câștigător al galei

Publicat

pe

Musicalul „La La Land” a câştigat şase statuete la gala din 2017 a premiilor Academiei americane de film, dar a pierdut trofeul atribuit celui mai bun film, care a fost acordat în cele din urmă producţiei „Moonlight”, deşi iniţial Warren Beatty a comis o eroare şi a acordat premiul peliculei regizate de Damien Chazelle, relatează Reuters şi AFP.

Eroarea a fost una câtuşi de puţin obişnuită la o gală de decernare a Oscarurilor, provocând confuzie şi frustrare, în special în rândul producătorilor „La La Land”, care primiseră deja statuetele. Actorul Warren Beatty şi-a justificat eroarea prin faptul că i s-a dat un plic greşit, în care era numele câştigătoarei de la categoria cea mai bună actriţă, Emma Stone („La La Land”).

„Tuturor femeilor de la această categorie – Natalie, Isabelle, Meryl, Ruth – vă spun că sunteţi toate extraordinare şi că vă admir mai mult decât aş putea explica. A fost o imensă onoare să mă aflu în compania voastră”, a declarat Emma Stone la primirea statuetei, penultimul trofeu decernat.

„Este o enormă confluenţă de şansă şi de oportunitate şi deci vreau să-i mulţumesc lui Damien Chazelle pentru oportunitatea de a face parte dintr-un proiect care a fost atât de special”, a adăuga ea.

La rândul său, Casey Affleck a fost desemnat cel mai bun actor pentru rolul din „Manchester by the Sea”. În discursul său de mulţumire, actorul de 41 de ani i-a adus un omagiu regizorului şi scenaristului „Manchester by the Sea”, Kenneth Lonergan.

El l-a salutat şi pe prietenul lui Matt Damon, coproducător al filmului şi omul datorită căruia proiectul a putut fi dus la capăt, precum şi cel care urma să joace rolul lui Lee Chandler, în cele din urmă încredinţat lui Casey Affleck.

Cu acelaşi prilej el şi-a exprimat admiraţia pentru contracandidatul său Denzel Washington, despre care a spus că a fost „unul dintre primii care m-au învăţat să joc”.
Regizorul „La La Land”, Damien Chazelle, a devenit, la 32 de ani, cel mai tânăr regizor care a câştigat vreodată un Oscar. „Este o onoare atât de mare şi mi-aş dori să le mulţumesc celorlalţi finalişti. Am fost foarte onorat să fiu în compania voastră în acest an. Vă mulţumesc pentru faptul că sunteţi nişte regizori atât de incredibili, sunteţi o inspiraţie pentru mine în fiecare zi”, a spus el în discursul său de mulţumire.

Comedia muzicală „La La Land” a câştigat în cele din urmă şase premii din 14 nominalizări, inclusiv cele pentru cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec original „City of Stars”.

Mahershala Ali a primit premiul pentru rol secundar masculin pentru rolul din „Moonlight”, care a fost primul Oscar câştigat vreodată de un actor musulman.
Mahershala Ali le-a mulţumit celor care l-au învăţat să fie actor. „Un lucru pe care mi l-au spus constant… este că nu e vorba despre tine. Nu este vorba despre tine, ci despre acele personaje. Te afli în serviciul acelor poveşti şi acelor personaje”.

Viola Davis, în rochie roşie şi cu ochii în lacrimi, a fost premiată cu un Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul unei femei înşelate din „Fences”, în care apare alături de Denzel Washington, care este şi regizorul filmului.

„Oamenii mă întreabă mereu: ‘Cel fel de poveste vrei să spui Viola?’ Şi eu spun: ‘Dezgropaţi aceste cadavre. Dezgropaţi aceste istorii. Istoriile oamenilor care au avut mari vise dar nu le-au văzut niciodată realizate. Oamenii care s-au îndrăgostit şi au pierdut…’, a declarat actriţa, laureată deja cu Globul de Aur, premii Emmy şi Tony.

Prezentatorul Jimmy Kimmel a dat tonul glumelor pe socoteala preşedintelui SUA, Donald Trump, încă din monologul său introductiv: „Această emisiune este privită în peste 225 de ţări care acum ne urăsc”, a declarat el, aluzie transparentă la politica antiimigraţie a preşedintelui Donald Trump.

La un moment dat prezentatorul chiar i-a dat un mesaj pe Twitter preşedintelui Trump, remarcând lipsa sa de activitate pe această reţea de socializare.

„The Salesman”, o coproducţie iraniano-franceză regizată de Asghar Farhadi, a primit Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, al doilea Oscar al cineastului iranian.
El a absentat de la ceremonie, pe care a boicotat-o pentru a protesta împotriva decretului privind interdicţia de călătorie a cetăţenilor din şapte ţări musulmane, printre care şi Iranul.

O ingineră cu dublă cetăţenie, iraniană şi americană, Anousheh Ansari, a dat citire unei declaraţii în numele său prin care regizorul îşi justifică absenţa prin „respectul faţă de concetăţenii mei şi cei din şase alte ţări care au fost trataţi cu lipsă de respect prin această măsură inumană”.

„The White Helmets”, regizat de Orlando von Einsiedel, a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj documentar. Regizorul a dat citire unui scurt mesaj din partea şefului Căştilor albe, Raed Saleh, care nu a putut veni în SUA.

„Suntem atât de recunoscători că acest film a adus la lumină munca noastră. Am salvat peste 82.000 de civili. Îi invit pe cei care mă ascultă să depună eforturi pentru apărarea vieţii, să oprească baia de sânge din Siria şi din alte părţi ale lumii”, se menţionează în acest mesaj.

Pentru a îndulci publicul, Jimmy Kimmel a dat tonul căderilor de bonboane în sala Dolby Theatre, din Hollywood, după ce i-a pus pe mai mulţi actori în situaţii delicate când au fost aduşi în sală câţiva turişti care au dat mâna cu celebrităţile sau şi-au făcut poze cu ele. „Acest om nu este un vagabond, este un nominalizat la Oscar”, i-a spus Kimmel unuia dintre vizitatori arătându-l pe Casey Affleck, care a apărut din nou la ceremonie cu o barbă bogată, ca şi la Globurile de Aur sau la premiile BAFTA.

Un cuplu care urmează să se căsătorească a avut parte chiar de un gest neaşteptat al lui Denzel Washington, care i-a declarat pe cei doi, „soţ şi soţie”.

Prezentatorul i-a adus un omagiu lui Meryl Streep, nominalizată pentru a 20-a oară la un premiu Oscar, cerându-i publicului să-i ofere actriţei „supraevaluate” (după cum a caracterizat-o Donald Trump) de 67 de ani „aplauze total nemeritate”, ceea ce asistenţa a şi făcut, aplaudând-o în picioare.

AGERPRES

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Internațional

iPhone 16 ar putea veni cu mai mult RAM și spațiu de stocare

Publicat

pe

Tot mai multe informații încep să apară despre seria Apple iPhone 16 chiar dacă mai avem destul timp până la lansarea preconizată în luna septembrie. Cel mai recent zvon sugerează că modelul mai mic iPhone 16 va veni cu mai multă memorie RAM și capacitate de stocare.

Informația vine din Coreea de Sud, prin intermediul cunoscutului tipster @Tech_Reve. Potrivit site-ului britanic TechRadar, tipsterul afirmă că iPhone 16 la nivel de bază ar putea veni cu 8GB de memorie RAM și 256GB de stocare, pentru a oferi AI-ului integrat spațiu suplimentar pentru gândi, stoca și procesa comenzile date telefonului.

Pentru comparație, cel mai ieftin Apple iPhone 15, modelul de bază, are 6GB RAM și 128GB spațiu de stocare. 8GB sunt rezervați pentru modelul Apple iPhone 15 Pro. Trebuie să menționăm că sunt disponibile și versiuni cu 256 și 512GB capacitate de stocare pentru iPhone 15. Cum am menționat mai sus, acest supliment de RAM și stocare este necesar pentru munca suplimentară de care au nevoie instrumentele AI generative. Apple nu vrea să rămână în urmă față de Samsung care a lansat pe Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra cu Galaxy AI sub aripa acestuia fiind multe funcții cu inteligență artificială.

Apple vrea să desfășoare cât mai multă muncă de calcul pe plan local, fără a transfera fluxuri de date către și de la servere de pe web. Înseamnă că mai multe informații sunt stocate exclusiv pe telefon sau laptop, unde sunt sigure și private. Acest lucru se potrivrște cu filozofia de confidențialitate Apple și, prin urmare, cu cât este nevoie de mai puțină procesare în cloud, cu atât mai bine.

Dacă acest lucru se va întâmpla cu funcțiile AI pe care Apple le-a promis, atunci iPhone 16 ar putea avea nevoie de memorie suplimentară. Totuși, așa cum recunoaște acest tipster, nimic nu este confirmat încă, iar planurile Apple s-ar putea schimba în continuare. De asemenea, automat se ridică întrebarea cât de mult din această funcționalitate AI ar putea trece la telefoane Apple mai vechi, mai puțin puternice.

Nu știm exact care vor fi aceste funcții AI de la Apple, dar toate semnele sunt că sistemul de operare iOS 18 va include o grămadă de instrumente AI generative similare cu cele pe care le-am văzut pe alte telefoane, de exemplu la Samsung.

Foto: Future

Citeste mai mult

Internațional

România şi Bulgaria aderă duminică în mod parţial în spaţiul Schengen

Publicat

pe

România şi Bulgaria aderă duminică în mod parţial în spaţiul Schengen – după 16 ani de aşteptare -, o aderare care înfurie transportatorii rutieri, conform AFP.

Pasagerii români şi bulgari nu vor mai fi obligaţi să prezinte un paşaport sau o viză de călătorie, atunci când folosesc transportul aerian sau maritim, în spaţiul Schengen, începând de duminică.

Pe drumuri însă, controalele sunt menţinute deocamdată, spre marea nemulţumire a şoferilor – din cauza vetoului Austriei, singurul stat membru al Uniunii Europene (UE) refractar, de frica unui aflux de solicitanţi de azil.

Excluşi din acest proces, transportatorii rutieri sunt furioşi.

În pofida acestei aderări parţiale, este vorba despre o etapă care are o puternică valoare simbolică în cele două foste ţări comuniste.

„Este un mare succes al celor două ţări”, salută într-un comunicat preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen.

Însă acest acord este doar o aderare parţială, care continuă să ridice probleme schimburilor regionale şi care este dictată în parte din consideraţii de politică internă ale unor state membre UE.

Pe aeroportul din capitala română, unde majoritatea zborurilor deservesc spaţiul Schengen, echipe au pregătit toată săptămâna acestă mică „revoluţie” şi au promis o creştere a efectivelor în vederea unor controale inopinante, mai ales ale minorilor, „pentru a evita ca ei să fie prada unor reţele de trafic de persoane”, potrivit Guvernului român.

Agenţii desfăşuraţi urmează totodată „să ghideze pasagerii şi să-i identifice pe cei care profită să părăsească ilegal România”.

Prin această dublă aderare, această zonă, înfiinţată în 1985, va număra de-acum 29 de state membre – 25 dintre cele 27 de state membre UE şi vecinii lor asociaţi, Elveţia, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

De la începutul lui 2024, cetăţenii kosovari beneficiază de posibilitatea de a călători în spaţiul Schengen fără să fie nevoiţi să tracă prin procedurile de obţinere a unei vize pe o perioadă scurtă de timp.

Citeste mai mult

Internațional

Telefonul pliabil Apple pare să fie amânat până în 2027

Publicat

pe

De câțiva ani telefoanele pliabile, indiferent că se pliază vertical tip carte sau orizontal, cresc în popularitate. Dar de pe această piață lipșește o companie care nu mai are nevoie de prezentare – Apple. Gigantul tehnologic american nu a făcut încă un iPhone pliabil, lăsând mulți fani să se întrebe când brandul ar putea dezvălui unul.

Dar și acum veștile sunt proaste, potrivit Stuff.tv. Se pare că primul pliabil Apple a fost amânat cu încă un an până în 2027. Primul smartphone pliabil al companiei Apple, despre care sunt zvonuri de ani de zile și care va rivaliza cu seria Galaxy Z Fold de la Samsung, ar putea fi lansat în 2027, nu în 2026 cum se credea inițial.

O informație de la o sursă sud-coreeană, AlphaBiz, sugerează că Apple mai are cale lungă de parcurs până la lansarea primului său smartphone pliabil. Inițial programat să fie lansat în ultima parte a anului 2026, se pare că acum fanii Apple, dar nu numai ei, vor trebui să aștepte până la începutul anului 2027. Dacă nu cumva și acest termen se va dovedi greșit.

În ciuda acestei întârzieri, se pare că producția de componente pentru acest nou dispozitiv merge bine. Dar multă lume se întreabă de ce atâtea amânări, tergiversări, când ale companii au lansat telefoane pliabile încă de acum cinci ani? Samsung a fost primul, ajungând acum la Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5, dar și Huawei, Motorola, Honor sau alte companii care produc telefoane Android au lansat deja telefoane pliabile. Mai mult, în scurt timp Samsung va lansa generația a șasea de pliabile cu Fold 6 și Flip 6.

Revenind la întrebarea de mai sus, nu se prea poate răspunde la aceasta. Nu suntem atât de siguri, dar se pare că Apple lucrează la o nouă tehnologie de ecran. Se zvonește că modelul pliabil Apple va avea un ecran elegant care va oferi dispozitivului o cută foarte mică, aproape insesizabilă. Cum se va face asta? Gravând o parte a stratului ecranului pentru a minimiza reflexiile luminii și pentru a ascunde pliul. Se spune că suprafața interioară a ecranului conține un material polimeric pentru a reduce și reflexiile.

Cum ecranul seriei Galaxy S24, recent lansată de Samsung, reduce reflexiile, iar zvonurile anterioare sugerau că ecranul pliabil al telefonului Apple este produs de Samsung Display, este posibil ca viitoarele pliabile Galaxy Z Flod 6 și Galaxy Z Flip 6 să aibă și ele astfel de ecrane. Dar, astea sunt doar speculații.

Presupunând că iPhone-ul pliabil va sosi în 2027, va intra în competiție cu Galaxy Z Flip 8 și Galaxy Z Fold 8 de la Samsung. Acest lucru oferă companiei Samsung suficient timp pentru a-și îmbunătăți dispozitivele, precum și elementul foarte important de a le face mai ieftine. Desigur, totul este un zvon și toate detaliile reale ale iPhone-ului pliabil Apple sunt secrete momentan.

Sunt zvonuri că Samsung va lansa o versiune mai ieftină de Galaxy Z Flip 6, la un preț de aproximativ 800 de euro. De asemenea, sunt mai multe informații că Samsung va lansa și un model Galaxy Z Fold 6 FE, tot o versiune mai ieftină. În acest fel Apple trebuie să se grăbească, dar și să fie atent la prețul viitorului său telefon pliabil.

Foto: Apple

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite