Ne găsiți și pe:

Actualitate

Procurorul Tamas Schiffbeck s-a sinucis. S-a aruncat de la etajul șase

Publicat

pe

Procurorul Tamas Schiffbeck, fostul şef al DNA Timişoara,  a murit, vineri dimineaţă, după ce s-a aruncat de la etajul al șaselea al clădirii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în care lucra.

Tamas Schiffbeck  a murit pe loc după ce s-a aruncat, vineri dimineaţă, de la etajul şase al clădirii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Timişoara, din centralul Timișoarei.

Deocamdată nu se ştie ce l-a împins la acest gest.

Poliţiştii au declanşat o anchetă.

Internațional

Viitorul smartwatch Samsung Galaxy Watch readuce rama rotativă fizică

Publicat

pe

Samsung va lansa un viitor smartwatch, un succesor al excelentului Galaxy Watch, nu al seriei Watch Active. Un lucru notabil cu acest viitor ceas inteligent este că Samsung va readuce la acesta rama fizică rotativă, care a dispărut de pe seria Galaxy Watch Active. Rama ca atare nu a dispărut, a fost înlocuită cu una fixă dar digitală, unde glisarea de-a lungul marginilor derulează interfața pentru navigarea prin meniuri.

Rama rotativă fizică a fost partea centrală a ceasurilor inteligente Samsung de la Gear S2 până la Galaxy Watch din 2018. De atunci, odată cu lansarea lui Galaxy Watch Active, compania a renunțat la această caracteristică. Apoi, la cererea aproape tuturor utilizatorilor de Galaxy Watch, Samsung a relansat-o pe Galaxy Watch Active 2, dar ca ramă digitală.

Conform informațiilor de la TizenHelp, pentru a continua moștenirea anterioară, compania Samsung va aduce înapoi luneta tactilă fizică pentru a controla dispozitivul. Un recent document publicat de comisia americană de comunicații – Federal Communications Commission (FCC), a dezvăluit că vor fi două modele din viitorul smartwatch Samsung. Un model va avea un afișaj de 45 mm și va avea rama rotativă pe el. Va exista un alt model, dar nu se știe momentan dacă va fi mai mare sau mai mic decât modelul de 45 mm. Ceasul va veni în variante de conectivitate Wi-Fi și Wi-Fi & LTE.

În documentația de la FCC apare și o schiță a spatelui smartwatch-ului. Conform detaliilor tipărite pe capacul din spate, cel puțin la numărul de model SM-R845, smartwatch-ul va avea un ecran din sticlă Gorilla Glass DX, protecție la apă 5ATM, rezistență MIL-STD01-8190G împotriva mediilor dure, GPS încorporat și conectivitate LTE. Conform unei alte organizații de certificare – Bluetooth SIG, ceasurile Galaxy Galaxy de ultimă generație vor suporta Bluetooth Low Energy.

Pe noul Galaxy Watch, Samsung va oferi o versiune actualizată a aplicației Samsung Health care permite monitorizarea ECG și a tensiunii arteriale. Funcția ECG (electrocardiograma) utilizează senzori avansați pe Galaxy Watch Active 2 și permite utilizatorilor să își măsoare și să analizeze ritmul cardiac. Funcția va fi disponibilă din toamnă pe Galaxy Watch Active 2. Samsung a specificat că măsurarea electrocardiogramei, încadrată în Samsung Health, va ajunge și pe viitoarele smartwatch-uri Galaxy Watch.

Sursa Foto: via gizchina.com

Citeste mai mult

Locale

Zboruri Timișoara – Constanța, în sezonul estival

Publicat

pe

Compania Tarom anunţă că din luna iulie introduce curse din centrul şi vestul ţării către Litoral, astfel, inclusiv de la Timișoara, se va putea ajunge la mare în mai puţin de o oră.

Rutele noi operate de TAROM vor fi: Timisoara – Constanţa – Timisoara; Oradea – Constanţa – Oradea; Cluj Napoca – Constanţa – Cluj Napoca.
Zborurile vor fi efectuate în condiţii de siguranţă, si vor avea ca destinaţie Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanţa, de unde turiştii pot ajunge rapid în staţiunile de pe litoralul Mării Negre sau în Delta Dunării”, conform unui comunicat al companiei.
Decizia de introducere a unor zboruri care să conecteze mari oraşe, de litoral, vine în urma consultărilor dintre Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin Direcţia Generală Turism, Prefectura Constanţa, Primaria Oradea, Primaria Timisoara şi Primaria Cluj Napoca,  împreună cu TAROM, în contextul în care se estimează că cei mai mulţi dintre români vor alege, în acest an, să îşi petreacă vacanţa de vară în ţară.
Conform statisticilor elaborate de către asociaţiile de promovare a turismului, se preconizează ca doar 20% dintre cei care vor pleca anul acesta în concediu, vor alege destinaţii externe.
„Dacă distanţa de la Timişoara până pe litoral se parcurge cu autoturismul în aproximativ nouă ore, cu avionul, acelaşi drum, durează doar o oră, în condiţiile de siguranţă incomparabile. Ştiu că mulţi români aşteptau introducerea acestor rute şi sunt convins că, având această facilitate, mulţi dintre noi vom redescoperi România şi vom contribui la susţinerea turismului autohton. Semnalele de solidaritate cu business-urile româneşti, pe care le primim tot mai des, încep să ne redea optimismul şi încrederea că împreună putem depăşi perioada grea prin care am trecut.”, a declarat George Barbu, director general TAROM.
Orarul zborurilor şi tarifele vor fi comunicate în cel mai scurt timp.

Citeste mai mult

Locale

Aeroportul Timișoara este pregătit pentru reluarea zborurilor. Ce reguli se vor aplica

Publicat

pe

În condițiile ridicării progresive a restricțiilor de circulație aviatică și a reluării activităților de zbor regulate va fi posibilă creșterea treptată a operării zborurilor aeriene de pe aeroportul Timișoara. Pasagerii pot tranzita aeroportul în siguranță, fiind aplicat un plan de măsuri specific împotriva răspândirii COVID-19.

Spațiul disponibil în terminalele aeroportului este configurat astfel încât să asigure o procesare fluentă a traficului de pasageri, în condițiile respectării cerințelor de distanțare socială în interesul propriu și al celui public. Pasagerii au obligația de a respecta regulile de distanțare socială pe tot fluxul parcurs de la parcarea auto a aeroportului și până la îmbarcarea în aeronavă după regulile menționate prin marcaje și panotaje, cum ar fi: de a păstra distanța minimă de 1,5 metri față de celelalte persoane aflate în proximitate; de a nu utiliza scaunele marcate cu ”X”; de a utiliza culoarele de deplasare din incinta aerogării și de a respecta indicațiile transmise prin intermediul marcajelor și prin indicațiile personalului aeroportuar ș.a.

Utilizarea echipamentelor de protecție împotriva COVID-19 este de asemenea obligatorie pentru pasageri și personal. În aeroport vor exista puncte de vânzare pentru achiziționarea de către pasageri a măștilor și mănușilor de protecție. Pasagerii au obligația: de a utiliza măști pentru protecție, de a accepta screening-ul temperaturii corporale pe fluxul de pasageri efectuat începând cu zona publică și până la îmbarcare, efectuat cu ajutorul unor scannere termice automatizate și cu scanere portabile, de a utiliza dispozitivele cu gel dezinfectant pentru mâini care sunt amplasate în terminalele aeroportului. Suprafețele de pardoseală și de mobilier din terminalele de pasageri, tăvile și echipamentele destinate controlului de securitate ghișeele de check-in, porțile de îmbarcare, cărucioare bagaje, balustrade, mânere ș.a. se dezinfectează de către personalul administrativ al aeroportului, la un interval de 3 ore, în intervalul programului de operare, precum și la sfârșitul programului.

Pasagerii vor fi permanent informați prin intermediul marcajelor existente pe suprafețe, sistemului audio-video, afișajului electronic și printat (panotaj, afișe, flyere). Aceștia au obligația să respecte toate măsurile transmise de către autoritatea aeroportuară în incinta aeroportului și să țină cont de faptul că nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID -19 poate duce la refuzul îmbarcării pasagerului. Totodată, recomandarea este ca pasagerii să păstreze permanent contactul cu operatorul aerian pentru orice informații privind zborul.

„Administrația aeroportului a depus toate eforturile pentru a duce la îndeplinire măsurile de protecție care se impun pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Ne dorim să nu fie pusă în pericol sănătatea pasagerilor și a angajaților care își desfășoară activitatea pe aeroport. De aceea, facem un apel respectuos ca pasagerii și însoțitorii acestora să înțeleagă să respecte măsurile transmise prin intermediul mijloacelor de comunicare din incinta aeroportului. În acest sens, îi asigurăm de faptul că angajații cu care vor intra în contact vor respecta deopotrivă măsurile obligatorii ce privesc distanțarea socială și purtarea echipamentelor de protecție prevăzute de lege în aceeași măsură cu asigurarea unor condiții rezonabile de confort.”, a declarat directorul aeroportului Daniel Idolu.

Planul măsurilor de protecție pentru a limita răspândirea noului coronavirus, în ceea ce privește îmbarcarea si debarcarea pasagerilor este publicat pe site-ul aeroportului: www.aerotim.ro

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite