Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Regele Mihai, în continuare în stare gravă

Publicat

pe

Casa Regală a României anunţă că starea Regelui Mihai nu s-a agravat, însă este în continuare îngrijorătoare. Majestăţii Sale i se administrează medicamentaţie pentru uşurarea somnului şi a respiraţiei. Casa Regală a României anunţă că starea Regelui Mihai nu s-a agravat, însă este în continuare îngrijorătoare. Majestăţii Sale i se administrează medicamentaţie pentru uşurarea somnului şi a respiraţiei.

„În zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie, starea generală a Regelui Mihai nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestăţii Sale aflându-se pe o platformă constantă. Medicii au administrat o medicaţie care să uşureze somnul şi respiraţia. Cu toate acestea, Majestatea Sa continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate. Scăderea accentuată a capacităţilor fizice şi a capacităţii de comunicare, precum şi imposibilitatea de a se deplasa fără ajutor au rămas la acelaşi nivel. Regele Mihai este îngrijit la domiciliu cu excepţională competenţă şi cu mare grijă de o amplă echipă medicală. Doctorii evaluează zilnic starea Majestăţii Sale”, transmite Casa Regală a României printr-un comunicat de presă.

Medicii consideră riscantă deplasarea Majestăţii Sale la spital.

„Medicii consideră prea riscantă deplasarea Regelui Mihai de la reşedinţa privată la spital. Ei sunt unanimi în recomandarea ca tratamentul administrat Majestăţii Sale să se concentreze acum pe prevenirea suferinţei şi pe păstrarea confortului fizic şi psihologic al Suveranului. Înalt Preasfinţia Sa Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale a fost la reşedinţa din Elveţia, în mai multe rânduri, şi a dat împărtăşanie Regelui nostru. De asemenea, reprezentanţi ai săi se deplasează frecvent la reşedinţa regală”, susţine Casa Regală.

Potrivit comunitatului de presă, la reşedinţa Regelui Mihai se află Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu, iar „prezenţa va continua să fie limitată doar la fiicele Majestăţii Sale şi la Mitropolitul Iosif (sau trimisul său)”.

„Medicii au transmis faptul că, în actuala stare în care se află Majestatea Sa, Principesa Moştenitoare Margareta poate să se întoarcă în România deocamdată, pentru a-şi relua activităţile publice”, mai transmite Casa Regală.

Casa Regală a României a anunţat, la începutul lunii, că starea de sănătate a Regelui Mihai s-a înrăutăţit şi că Principesa Margareta şi Principele Radu au plecat duminică, 5 noiembrie, de urgenţă în Elveţia.

Locale

Stagii de practică și formare profesională pentru peste 2000 de elevi din Timișoara

Publicat

pe

Municipiul Timișoara sprijină participarea a peste 2.000 de elevi la stagii de practică, programe de mentorat și formare profesională. Primăria va aloca fonduri pentru implementarea unor proiecte care oferă tinerilor din învățământul profesional și tehnic oportunitatea de a-și dezvolta abilități esențiale și de a se pregăti mai bine pentru viitoarea carieră.

„Timișoara are nevoie de forță de muncă specializată, iar tinerii care aleg să învețe o meserie au un rol major în dezvoltarea orașului. Îi sprijinim prin programe de practică și mentorat, dar și prin investiții majore, cum e viitorul Campus pentru Învățământ Dual, pe care îl avem în lucru. Viitorul Timișoarei se bazează pe oameni bine pregătiți și calificați”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Instituțiile incluse în programele de formare și specializare sunt: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Liceul Tehnologic de Vest, Liceul Tehnologic I.C. Brătianu (cu două proiecte), Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I”, Liceul Tehnologic Electrotimiș, Colegiul Tehnic E. Ungureanu, Colegiul Tehnic Henri Coandă și Colegiul Economic F.S. Nitti.

Proiectele sunt finanțate din fonduri europene, iar sumele asigurate de municipalitate vor fi supuse aprobării Consiliului Local. Co-finanțările Primăriei Timișoara pentru implementarea proiectului în acest an variază între 174.000 și 2 milioane de lei.

Reamintim, primăria, universitățile, școlile și mediul de afaceri vor asigura tinerilor condiții moderne de învățare și practică la campusul dual. Este un proiect major care va contribui și la dezvoltarea economică a orașului prin asigurarea unei forțe de muncă pregătită în domenii precum mecanică, robotică, industria apei sau horeca. Campusul va avea 36 de săli de clasă și laboratoare, cămin pentru 100 de elevi și studenți, mediatecă, sală și teren de sport și un centru digital.

Proiectele pot fi consultate online: https://www.primariatm.ro/proiecte-hcl

 

Citeste mai mult

Locale

Concursul național iTEC, ediția 2025, la Timișoara

Publicat

pe

Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din Timișoara), în parteneriat cu Facultatea de Automatică și Calculatoare, anunță a XVIII-a ediție a concursului național iTEC, ce va avea loc în perioada 4-6 aprilie.

iTEC este o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu pasionați de domeniul IT, oferindu-le acestora un cadru perfect de învățare, dar și de a pune în aplicare cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de studiu.

Această ediție este una specială, deoarece oficial a fost integrat în Calendarul Proiectelor Educative și Extrașcolare Județene Timiș, ocupând poziția 13 în clasament.

Structura concursului cuprinde atât probe lungi, desfășurate într-un interval de 3 zile (vineri, sâmbătă, duminică).

Probele lungi, de 40 de ore, ale acestei ediții sunt: Game Development, Cybersecurity, Embedded Development, Web Development și AI Development, ce se vor desfășura fizic în Timișoara, în perioada 4-6 aprilie 2024.

Pe durata concursului, participanții vor avea parte de activități recreative, pentru menținerea energiei echipelor și a unei atmosfere pozitive pe durata evenimentului. Totodată, vor avea loc ateliere, care să îi ajute să-și ducă la capăt proiectele din cadrul competiției.
Înscrierile au început din data de 3 martie pe site-ul itec.ro și vor dura până la data de 21 martie.

Pentru informații suplimentare vă invităm să vizitați site-ul proiectului itec.ro, pagina noastră de facebook iTEC și contul de instagram iTEC, unde vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă.

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) este organizația studențească ce reprezintă interesele studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare și îi susține în viața socială și culturală. Anual, Liga AC organizează proiecte demne de remarcat, precum: Liga AC LABS, UniHack, iTEC, RoboTEC, UPT Campus Explorer AC și ISWinT.

Citeste mai mult

Administrație

Primul parc fotovoltaic din Timișoara se va construi în cartierul Fabric

Publicat

pe

Municipiul Timișoara continuă tranziția la energia verde cu o finanțare de peste 30 de milioane de lei obținută de la Ministerul Energiei pentru construirea primului parc fotovoltaic al orașului.

Cererea municipalității pentru amenajarea parcului în zona Freidorf a fost acceptată la finanțare prin Fondul pentru Modernizare.

Panourile solare vor asigura aproape două treimi din consumul electric pentru iluminatul public. Costurile lunare pentru iluminatul stradal se ridică la aproximativ 1,2 milioane lei, iar banii economisiți prin folosirea energiei solare vor putea fi direcționați spre alte obiective, precum reparații școli sau trotuare, amenajarea de noi zone verzi sau de noi locuri de parcare.

„Noul parc fotovoltaic ne va ajuta să producem o bună parte din energia pe care o consumăm cu iluminatul stradal și să facem trecerea către independența energetică, dar și să reducem costurile de funcționare ale orașului. Este primul proiect public de acest tip și face parte din strategia noastră de tranziție către energie verde de care beneficiază toți timișorenii”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Parcul fotovoltaic va fi construit de Primăria Timișoara pe un teren de circa 20 de hectare în zona stației de epurare din Freidorf, va avea o capacitate de 5,6 MW și o producție medie anuală de aproape 7.800 MWh. Investiția va contribui și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu circa 4.800 echivalent tone de CO2 anual. Proiectul “Dezvoltarea de capacități de producție de energie regenerabilă parc fotovoltaic 7mw – deponeul Aquatim Freidorf” are o valoare 32.228.090 lei.

După semnarea contractului de finanțare, Primăria Timișoara va scoate la licitație serviciile de proiectare și construcția viitorului parc.

Primăria Timișoara este în plin proces de tranziție la energie verde, de diversificare a surselor de energie, pentru a reduce semnificativ poluarea.

Printre altele, municipalitatea a început un parteneriat strategic cu OMV Petrom pentru încălzirea orașului cu energie geotermală.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite