Business
Băncile vor amâna plata ratelor pentru clienții afectați de pandemie
Publicat
acum 3 anipe
de
timispress
Băncile vor amâna plata ratelor pentru toţi clienţii afectaţi de criza provocată de răspândirea Covid-19, în cazul populaţiei fiind suficientă pentru aprobarea facilităţii o declaraţie pe proprie răspundere că au fost afectate veniturile faţă de situaţia anterioară declanşării situaţiei de urgenţă, a informat sâmbătă Ministerul de Finanţe.
De asemenea, pentru creditele ipotecare, perioada pentru care se acordă facilităţile de suspendare la plată a ratelor poate fi exprimată o singură dată şi este cuprinsă între o lună şi nouă luni, fără a putea depăşi data de 31 decembrie 2020.
Posibile motive de amânare în cazul creditelor ipotecare sunt şomajul tehnic, concedierea, reducerea salariului în cazul debitorului sau a membrilor familiei acestuia, plasarea în carantină sau în izolare a debitorului sau îmbonăvirea acestuia de coronavirus.
„Băncile vor amâna plata ratelor pentru toţi clienţii afectaţi de criza provocată de răspândirea Covid-19, în cazul populaţiei fiind suficientă pentru aprobarea facilităţii o declaraţie pe proprie răspundere că au fost afectate veniturile faţă de situaţia anterioară declanşării situaţiei de urgenţă”, se arată într-un comunicat al ministerului.
Guvernul a aprobat în şedinţa de joi normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare, ce stabilesc condiţiile în care creditorii aprobă solicitările, perioada de amânare şi perioada de prelungire a creditelor amânate, iar în cazul împrumuturilor ipotecare, modul de eşalonare şi garantare a dobânzilor.
„Pentru creditele ipotecare, perioada pentru care se acordă facilităţile de suspendare la plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi şi comisioane se stabileşte conform opţiunii debitorului, ce poate fi exprimată o singură dată, şi este cuprinsă între o lună şi nouă luni, fără a putea depăşi data de 31 decembrie 2020. Scadenţa ultimei rate incluse în perioada de suspendare la plată este cel mai târziu data de 31 decembrie 2020″, arată ministerul.
Creditorul aprobă solicitarea debitorului care declară pe proprie răspundere că i-au fost afectate veniturile proprii şi/sau veniturile aferente familiei debitorului, direct sau indirect, de situaţia gravă generată de pandemia Covid-19 faţă de nivelul înregistrat anterior declarării stării de urgenţă, şi se află în imposibilitatea de a onora obligaţiile de plată aferente creditului.
Normele exemplifică şi câteva cauze care urmează a fi luate în calcul la creditele ipotecare, menţionând că băncile nu trebuie să se limiteze la acestea: intrarea debitorului/membrilor familiei acestuia în şomaj tehnic ca efect al închiderii/restrângerii activităţii angajatorului, concedierea debitorului/membrilor familiei acestuia, reducerea salariului debitorului/membrilor familiei acestuia, plasarea debitorului în carantină instituţionalizată sau izolare la domiciliu, îmbolnăvirea cu Covid-19, şi altele asemenea.
„Decizia de aprobare conţine şi numărul de rate care au fost solicitate de debitor pentru suspendarea la plată, şi se comunică debitorului în format letric sau prin poşta electronică, la datele de contact precizate în contractul de credit sau printr-un alt canal de comunicare la distanţă oferit de creditor. Decizia poate fi comunicată şi telefonic, cu respectarea obligaţiei creditorului de înregistrare a convorbirii, după caz, în funcţie de opţiunea exprimată de debitor”, mai informează Ministerul de Finanţe.
Poate beneficia de acordarea facilităţii de suspendare a obligaţiei de plată a ratelor debitorul care transmite solicitarea către creditor cel mai târziu în 45 de zile de la intrarea în vigoare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020. Prevederea se aplică tuturor debitorilor, persoane fizice sau firme.
Modificarea clauzelor contractuale la creditele ipotecare se realizează fără încheierea de acte adiţionale, deci fără alte costuri, prin notificarea clauzelor contractuale modificate, inclusiv noul grafic de rambursare a creditului şi graficul de rambursare a dobânzilor eşalonate, transmisă de creditor debitorului în termen de 30 de zile de la primirea solicitării.
Notificarea debitorului se efectuează în format letric sau prin poşta electronică, la datele de contact precizate în contractul de credit sau printr-un alt canal de comunicare la distanţă oferit de creditor, conform opţiunii exprimate de debitor. În graficului de rambursare a creditului revizuit după acordarea facilităţii de suspendare a obligaţiei de plată rata de dobânda se menţine la nivelul prevăzut în contractul de credit iniţial încheiat între debitor şi creditor.
Pentru creditele ipotecare contractate de persoane fizice dobânda aferentă perioadei de suspendare se calculează potrivit prevederilor contractului de credit şi reprezintă o creanţă distinctă şi independentă în raport cu celelalte obligaţii izvorâte din contractul de credit.
Plata de către debitor a creanţei reprezentând dobânda totală aferentă perioadei de suspendare la plată acordată creditelor ipotecare se va face eşalonat, începând cu luna imediat următoare încheierii perioadei de suspendare, în 60 de rate lunare egale, fără perceperea de dobândă pentru această componentă a creditului ipotecar. Graficul de rambursare a acestor plăţi se comunică în termen de cinci zile debitorilor şi Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, care garantează plata integrală a acestor dobânzi.
În cazul în care în structura dobânzii aferente creditelor ipotecare sunt prevăzuţi indici variabili, valoarea scrisorii de garanţie este determinabilă pe baza estimărilor creditorilor privind evoluţia indicilor variabili. Pentru efectuarea corecţiei valorii scrisorii de garanţie, până la data de 31 ianuarie 2021 creditorii au obligaţia comunicării FNGCIMM situaţia centralizatoare privind valoarea cumulată a dobânzilor de plată, determinată pe baza valorii indicilor care intră în structura de cost a dobânzii conform contractelor de credit încheiate cu debitorii.
Criteriile de aprobare a solicitării de amânare pentru persoanele fizice se menţin şi în cazul celorlalte credite acordate de bănci şi instituţii financiare nebancare. În aceste cazuri, însă, dobânda se va capitaliza la principal.
Pentru debitorii persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, precum şi pentru debitorii care deţin profesii liberale şi profesii care se exercită în baza unor legi speciale, indiferent de forma de exercitare a profesiei, creditorii vor aproba dacă activitatea a fost întreruptă total sau parţial ca efect al deciziilor emise de autorităţile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgenţă decretate, cu următoarele urmări: restrângerea pieţei de desfacere, restrângerea numărului de angajaţi, diminuarea numărului de furnizori, şi altele.
Pentru celelalte firme, băncile vor aproba amânarea la plată dacă deţin certificatul de situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, sau certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin care se constată diminuarea veniturilor sau a încasărilor sale cu minimum 25% în luna martie 2020 prin raportare la media lunilor ianuarie şi februarie 2020. De asemenea, băncile vor aproba solicitările dacă activitatea firmelor a fost întreruptă parţial sau total ca efect al deciziilor emise de autorităţile publice competente pe perioada stării de urgenţă decretată, cu următoarele urmări: restrângerea pieţei de desfacere, restrângerea numărului de angajaţi, diminuarea numărului de furnizori s.a.
Facilităţile nu se acordă firmelor care se află în insolvenţă la data solicitării suspendării rambursării creditului, conform informaţiilor disponibile pe pagina web a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.
Cu excepţia creditelor ipotecare, dobânda datorată de debitori corespunzător perioadei de suspendare se capitalizează la soldul creditului existent la sfârşitul perioadei de suspendare, iar capitalul astfel majorat se plăteşte eşalonat până la noua maturitate a creditelor, sau până la maturitatea iniţială în cazul restructurării creditelor, începând cu luna următoare expirării perioadei de suspendare, pe durata ramasă până la noua maturitate a creditelor, sau până la maturitatea iniţială în cazul restructurării creditelor.
În graficul de rambursare refăcut după acordarea facilităţii de suspendare a obligaţiei de plată se menţine rata de dobândă la nivelul prevăzut în contractul de credit iniţial încheiat între debitor şi creditor.
Poate te-ar interesa si:
-
Asociațiile și fundațiile vor beneficia de o reducere de 25% la închirierea spațiilor cu altă destinație aparținând Primăriei Timișoara
-
ANAF informează: 25 mai 2023, termen pentru depunerea Declarației Unice
-
Proprietarii clădirilor istorice care și-au renovat anul trecut imobilul beneficiază de scutiri la plata impozitului
-
TimPark. Sistem mobil de control al părcărilor, la Timișoara
-
Timișorenii își pot plăti impozitele locale online sau la noul sediu al Direcției Fiscale, din 16 ianuarie
-
Scutiri de la plata impozitelor pentru proprietarii care și-au reabilitat clădirile istorice. Penalități mai mari pentru cei care nu le-au reabilitat
Business
bizz.club timișoara. Cum ne protejăm afacerea prin utilizarea serviciilor juridice cu Alin Tegzeș
Publicat
acum 2 săptămânipe
25 mai 2023de
timispress
Marți, 23 mai 2023, a avut loc o nouă ședință BIZZ.CLUB Timișoara, în cadrul căreia Alin Tegzeș, avocat, ne-a vorbit despre „Cum ne protejăm afacerea prin utilizarea serviciilor juridice”.
La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.
După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Sergiu Maris, de la Sosetaria.ro. Sergiu a ajuns ownerul acestei afaceri prin cumpărarea ei, pe care a crescut-o pe partea de online. El ne-a povestit care sunt avantajele lor competitive și totodată faptul că se feresc de a comercializa marfă din China, alegând alternative mai calitative, un punct forte în acest business.
La finalul prezentării, membrii BIZZ.CLUB prezenți au primit un cod de reducere pe care îl pot folosi în achiziționarea produselor Sosetaria.ro.
La momentul de educație, Alin Tegzeș, Avocat, ne-a vorbit despre „Cum ne protejăm afacerea prin utilizarea serviciilor juridice” și de ce este foarte importantă educația juridică și antreprenorială la pachet.
De asemenea, el ne-a spus care sunt acele momente în care trebuie să apelăm la servicii legale și de ce merită să avem un avocat de business cu care să colaborăm și cum să comunicăm cu acesta.
Pe lângă aceste informații valoroase, ne-a împărtășit și câteva tips & tricks despre cum se pot reduce costurile cu avocații prin utilizarea de abonament sau prin colaborarea cu avocați care să fie specializați strict pe nevoia pe care o avem într-o anumită situație.
În concluzie, ne-a lăsat cu următorul gând: „Never lose money”, prima regulă a lui Warren Buffett. E important ca prin colaborarea cu avocatul să ne organizăm astfel încât să nu pierdem bani.
Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?
Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);
Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);
Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).
Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!
Business
Dezvoltare personală: Cum practica Yoga poate stimula abilitățile de conducere și crește succesul în mediul de afaceri
Publicat
acum 2 săptămânipe
22 mai 2023de
timispress
Practica yoga, veche de mii de ani, nu este doar un exercițiu fizic și mental, ci și o filosofie de viață care poate avea efecte pozitive asupra carierei și performanței în afaceri. Într-o lume de afaceri în continuă schimbare, antreprenorii au nevoie de mijloace eficiente de a-și îmbunătăți abilitățile de conducere și de a-și păstra sănătatea mintală.
Potrivit profesorului internațional de yoga Dana Țupa, fondatoarea PURNA Yoga, practica yoga nu este doar o modalitate de a menține o stare de sănătate optimă, ci reprezintă un set de instrumente esențiale pentru a naviga într-un mediu de afaceri în continuă schimbare și presiune crescută. Yoga ajută antreprenorii să-și dezvolte o conștientizare de sine mai puternică și reziliență, calități indispensabile în luarea deciziilor strategice și gestionarea eficientă a echipelor.
„Yoga poate contribui la ameliorarea stresului și anxietății prin meditație și exerciții de respirație, îmbunătățind în același timp concentrarea și claritatea mentală. Aceste calități se pot transforma într-o productivitate crescută, în relații mai bune cu angajații și într-o adaptare mai eficientă la schimbările rapide din mediul de afaceri. În plus, aceasta adaugă că yoga promovează o perspectivă echilibrată și de acceptare, care este esențială pentru menținerea sănătății mintale în fața provocărilor cotidiene. Antreprenorii sunt încurajați să înțeleagă că eșecul și succesul sunt doar etape ale aceleiași călătorii, abordând dificultățile cu mai mult calm și într-un mod echilibrat. Acest lucru este cu atât mai important pentru noi, românii, dat fiind că avem adesea o viziune distorsionată asupra eșecului. Îl percepem ca pe un dezastru și, de cele mai multe ori, este un motiv pentru a renunța la obiectivele noastre. Trebuie să învățăm să privim greșelile și eșecurile temporare ca pe niște indicatoare clare ale zonelor unde trebuie să ne îmbunătățim, nu ca pe dovezi ale lipsei noastre de valoare sau merit”, explică reputatul profesorul internațional de yoga Dana Țupa.
Totodată, specialistul accentuează faptul că yoga este un proces de autocunoaștere și echilibrare, care aduce o energie proaspătă și modifică perspectiva asupra întregului ansamblu. “Prin claritate și focus, yoga ne ajută să gestionăm eficient energia, sporind starea de bine și capacitatea de a menține un ritm susținut de muncă. Așadar, yoga este nu doar un instrument de îmbunătățire a stării fizice, ci și o metodă eficientă de a dezvolta abilități de leadership și de a promova succesul în afaceri”, continuă profesorul de yoga.
Cum poate yoga să îmbunătățească performanța profesională: 5 recomandări de la Dana Țupa
În același timp, Dana Țupa, profesor de yoga, propune 5 recomandări valoroase pentru antreprenori, prin care practicarea yoga îi poate sprijini în a deveni mai competenți și mai atenți când se confruntă cu provocări dificile în mediul profesional:
Yoga și gestionarea stresului. Respirația, cunoscută și sub numele de pranayama în yoga, este unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru gestionarea stresului. Prin controlul respirației, îți poți calma mintea și poți reduce semnificativ tensiunea și anxietatea. În plus, tehnicile de respirație pot ajuta la creșterea energiei și la îmbunătățirea stării de bine, contribuind la o mai bună concentrare și eficiență în luarea deciziilor.
“Asanele sau posturile de yoga nu numai că îmbunătățesc flexibilitatea și forța fizică, dar stimulează și circulația sanguină, îmbunătățesc postura și ajută la eliminarea tensiunilor fizice acumulate în musculatură sau la nivel emoțional-mental. Acest lucru poate duce la o stare de relaxare și la o mai bună gestionare a stresului, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Meditația, o componentă centrală a yoga, este de asemenea o practică puternică pentru gestionarea stresului. Prin meditație, antreprenorii pot dezvolta o mai mare conștientizare de sine, pot practica acceptarea și pot învăța să gestioneze gândurile și emoțiile negative într-un mod mai sănătos. Practica yoga regulat, chiar și pentru doar 20 de minute pe zi, poate avea beneficii semnificative. Este important să se ia în considerare faptul că yoga nu este doar despre performanță sau atingerea unor posturi complexe. Este vorba despre explorarea propriului corp și a propriei minți, despre cultivarea răbdării și a compasiunii față de sine. Prin adoptarea acestei abordări, yoga poate deveni un instrument valoros pentru gestionarea stresului în lumea afacerilor aglomerată și competitivă”, explică specialistul.
Yoga îmbunătățește concentrarea. Yoga promovează o conștientizare profundă a corpului, minții și respirației, lucru care ne poate ajuta să ne îmbunătățim capacitatea de concentrare. În fiecare postură sau asana, ne concentrăm pe respirație și pe mișcările corpului, iar acest nivel de atenție ne antrenează mintea să rămână focalizată, reducând astfel nivelul de distracție. Acest lucru se traduce într-o capacitate îmbunătățită de a te concentra pe sarcinile de la locul de muncă, de a rămâne concentrat în timpul întâlnirilor lungi sau de a lua decizii de afaceri complexe.
„Meditația mindfulness este o practică de meditație care implică aducerea conștientă a atenției asupra momentului prezent, fără a emite judecăți. Aceasta poate fi extrem de utilă pentru îmbunătățirea concentrării și pentru gestionarea stresului. Prin practicarea regulată a mindfulness, antreprenorii pot dezvolta o capacitate mai bună de a se concentra asupra sarcinilor actuale, fără a fi distrași de gânduri sau preocupări neimportante. Pranayama, sau exercițiile de respirație, sunt de asemenea extrem de utile pentru îmbunătățirea concentrării. Tehnicile de respirație, cum ar fi respirația alternativă pe nări (Nadi Shodhana Pranayama), pot ajuta la calmarea minții, echilibrarea sistemului nervos, a ambelor emisfere cerebrale și îmbunătățirea concentrării. Prin implementarea acestor tehnici în rutina zilnică, un lider de afaceri își poate îmbunătăți semnificativ concentrarea, îmbunătățind în același timp eficiența și productivitatea la locul de muncă”, declară profesorul de yoga Dana Țupa.
Yoga promovează empatia și înțelegerea. Yoga, în esența sa, este mai mult decât o serie de posturi fizice; este un sistem etic și filosofic care promovează bunătatea, înțelegerea și respectul față de ceilalți. Acest aspect al practicii yoga poate avea un impact semnificativ asupra modului în care liderii se raportează la angajații lor și la mediul de lucru în general.
“Practicând yoga, liderii pot dezvolta o conștientizare mai mare asupra propriei persoane, inclusiv a emoțiilor și gândurilor proprii. Aceasta poate duce la o mai bună înțelegere a emoțiilor și nevoilor celorlalți, ceea ce este esențial pentru a construi relații de muncă solide și eficiente. Empatia, care este capacitatea de a înțelege și împărtăși sentimentele altora, este o abilitate vitală pentru lideri, și yoga poate ajuta la cultivarea acesteia. Principiile etice ale yoga, cum ar fi non-violența (Ahimsa), adevărul (Satya) și compasiunea, pot fi integrate în stilul de conducere. Ahimsa implică nu numai evitarea violenței fizice, ci și promovarea bunătății și înțelegerii în toate interacțiunile noastre. Satya ne îndeamnă să fim sinceri, dar într-un mod care respectă și împărtășește compasiunea cu ceilalți. Aplicând aceste principii în interacțiunile zilnice cu angajații, liderii pot promova un mediu de lucru mai armonios, mai cooperativ și mai productiv. În acest sens, yoga nu oferă doar beneficii individuale, ci poate contribui și la crearea unei culturi organizaționale mai sănătoase și mai eficiente”, continuă Dana Țupa.
Yoga ajută la dezvoltarea disciplinei. Yoga, prin natura sa, este o practică care solicită o anumită formă de disciplină. Necesitatea de a executa posturi și exerciții de respirație cu regularitate și de a respecta anumite principii de viață impune o rutină structurată. În acest proces, indivizii își dezvoltă o formă de autodisciplină, care poate fi aplicată și în alte domenii ale vieții, inclusiv în afaceri.
“Antreprenorii, în special, pot beneficia enorm de pe urma acestei autodiscipline. Gestionarea unei afaceri solicită adesea multitasking și abilități de organizare excelente. Disciplinele înnăscute în practica yoga, cum ar fi concentrarea și determinarea, pot fi transferate în gestionarea afacerilor. Yoga poate îmbunătăți abilitatea de a gestiona timpul, de a stabili și de a urmări obiective, și de a rămâne concentrat în ciuda provocărilor și distracțiilor. Crearea unui program de yoga zilnic și respectarea lui poate fi un exercițiu eficient de autodisciplină. În ciuda agitației și a solicitărilor zilnice, dedicarea unui timp pentru yoga poate fi un semn al angajamentului față de autovindecare și autocunoaștere. Cu timpul, această constanță se poate transforma într-o disciplină puternică care poate fi aplicată în toate aspectele vieții, inclusiv în conducerea unei afaceri de succes. Astfel, yoga nu oferă doar beneficii pentru sănătate și bunăstare, ci și instrumente valoroase pentru dezvoltarea personală și profesională”, explică profesorul de yoga Dana Țupa.
Yoga stimulează creativitatea. Yoga, prin concentrarea asupra conștientizării de sine și a liniștii mentale, poate fi un catalizator puternic pentru creativitate. Într-o lume de afaceri în continuă schimbare și incertitudine, creativitatea este o abilitate esențială care poate ajuta antreprenorii să identifice oportunități noi, să găsească soluții inovatoare la probleme și să ia decizii eficiente.
“Starea de relaxare și liniște pe care yoga o poate induce are adesea efectul de a deschide mintea la noi idei și perspective. Atunci când suntem relaxați, ne este mai ușor să ne conectăm cu sinele nostru interior, să accesăm gânduri și idei subconștiente și să ne eliberăm de barierele mentale care ne pot inhiba creativitatea. Anumite posturi de yoga sunt deosebit de eficiente în stimularea creativității. De exemplu, postura copacului (Vrikshasana) este cunoscută pentru stimularea echilibrului și concentrării, dar și pentru încurajarea unei minți deschise și creative. De asemenea, postura podului (Setu Bandhasana) poate ajuta la eliberarea stresului și la promovarea unei minți clare, creând astfel un teren propice pentru idei noi și inovatoare. Prin combinarea acestei practici cu o atitudine deschisă și receptivă, yoga poate ajuta antreprenorii să-și sporească creativitatea și să inoveze în afacerile lor. În același timp, ajută la creșterea stării de bine și a echilibrului mental și emoțional, ceea ce poate duce la o performanță îmbunătățită în toate aspectele vieții”, conchide profesorul internațional de yoga Dana Țupa, fondatoarea PURNA Yoga – prima școală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance din Statele Unite.
Dana Ţupa este Expert Yoga Teacher și Educație Continuă, acreditat la Yoga Alliance USA, cu cea mai înaltă calificare, de expert E-RYT500, YACEP. Este şi Fondatorul PURNA Yoga, prima școală de yoga din România acreditată la același for internațional, școală care a scos, în 2014, primii instructori yoga din România, acreditați internațional.
Business
Bizz.club Timișoara. „Cum să faci un plan de proiect” cu Daniel Popa
Publicat
acum 3 săptămânipe
16 mai 2023de
timispress
Marți, 16 mai 2023, a avut loc o nouă ședință BIZZ.CLUB Timișoara, în cadrul căreia Daniel Popa, Trainer Project Management, ne-a vorbit despre „Cum să faci un plan de proiect”.
La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.
După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Ioan-Alin Tegzeș, de la TGZ Legal, care are soluții de avocatură pentru afacerile mici, mijlocii și mari, care oferă consultanță, achiziții, sfaturi comerciale și corporate, și care oferă o mulțime de servicii pentru clienții lor. Ce e diferit la TGZ Legal este că lucrează cu mai mulți avocați, fiecare specializat pe domeniul lui, și totodată, au mai multe tipuri de abonamente și poți să-ți estimezi foarte clar costurile de avocatură.
La momentul de educație, Daniel Popa, Trainer Project Management, ne-a vorbit despre „Cum să faci un plan de proiect”.
Atunci când vine vorba de Project Management, Daniel ne-a prezentat cele 5 etape importante:
- Să definești clar proiectul,
- Să stabilești etapele și jaloanele,
- Să descompui în livrabile și task-uri,
- Să fii atent care sunt task-urile de pe calea critică,
- Să identifici, să evoluezi și să analizezi riscurile.
Daniel ne-a detaliat fiecare etapă în parte și ne-a oferit informații valoroase pe care le putem aplica în business-urile noastre.
Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, click pe BUTONUL alăturat și înscrie-te GRATUIT la următoarea ședință! De ce să faci asta?
Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);
Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);
Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).
Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!


Rusaliile, prăznuite de creștinii ortodocși. Tradiții și obiceiuri

Ziua mondială a bicicletei. Invitație la pedalare până în Serbia

1 iunie la Timișoara: spectacole, jocuri , film și teatru în aer liber. PROGRAMUL COMPLET

Zboruri directe din vestul țării către Israel. HiSky deschide ruta Timișoara – Tel Aviv

Asociațiile și fundațiile vor beneficia de o reducere de 25% la închirierea spațiilor cu altă destinație aparținând Primăriei Timișoara

Timişorenii pot afla la telefon ce impozit au de plătit

Nuntă mare în Banat. Stana Stepănescu s-a măritat cu Bojidar Ciobotin

Începe Curățenia generală de primăvară, la Timișoara

Cabinetul de terapie cu plăcuțe de cupru, brevetată de regretatul Ioan Ometa, se redeschide. Terapeutul Jurcă continuă serviciile de excelență ale reputatului doctor

Vindecări și minuni la Mănăstirea Sfântul Nectarie – un loc binecuvântat din Banat
Articole recente
- Rusaliile, prăznuite de creștinii ortodocși. Tradiții și obiceiuri 3 iunie 2023
- Ziua mondială a bicicletei. Invitație la pedalare până în Serbia 3 iunie 2023
- 1 iunie la Timișoara: spectacole, jocuri , film și teatru în aer liber. PROGRAMUL COMPLET 30 mai 2023
- Zboruri directe din vestul țării către Israel. HiSky deschide ruta Timișoara – Tel Aviv 30 mai 2023
- Asociațiile și fundațiile vor beneficia de o reducere de 25% la închirierea spațiilor cu altă destinație aparținând Primăriei Timișoara 30 mai 2023
Cele mai citite
-
Actualitateacum 7 ani
Timişorenii pot afla la telefon ce impozit au de plătit
-
Evenimenteacum 4 ani
Nuntă mare în Banat. Stana Stepănescu s-a măritat cu Bojidar Ciobotin
-
Actualitateacum 5 ani
Începe Curățenia generală de primăvară, la Timișoara
-
Sănătateacum 1 an
Cabinetul de terapie cu plăcuțe de cupru, brevetată de regretatul Ioan Ometa, se redeschide. Terapeutul Jurcă continuă serviciile de excelență ale reputatului doctor
-
Spiritualitateacum 7 ani
Vindecări și minuni la Mănăstirea Sfântul Nectarie – un loc binecuvântat din Banat
-
Localeacum 2 ani
CARANTINĂ în Timișoara, Giroc, Moșnița Nouă, Dumbrăvița și Ghiroda. Descărcați declarația pe proprie răspundere
-
Socialacum 5 ani
Ruga în Banat. Tradițiile cele mai frumoase din țară
-
Localeacum 3 ani
Film cu lucrările la centura ocolitoare Timișoara Sud. Cum avansează lucrările