Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Business

Bani europeni pentru timișenii din zonele rurale

Publicat

pe

 

 *Timișenii pot accesa până la 200.000 de euro

 

Asociația GAL (Grupul de Acțiune Locală) Timișul de Centru a organizat la Giroc, zilele acestea, o ședință de informare și dezbatere publică pentru a identifica nevoile de dezvoltare ale localității și pentru prezentarea oportunităților existente de a accesa fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. La discuții au participat reprezentanți ai Primăriei Giroc,  ai consiliului local și ai societăților comerciale și ONG-urilor din Giroc și Chișoda. De asemenea a fost prezent și deputatul Cătălin Tiuch, cel care a avut inițiativa înființării acestui parteneriat. GAL-ul Timișul de Centru cuprinde 15 unități administrativ-teritoriale: Giroc, Moșnița Nouă, Ghiroda, Buziaș, Peciu Nou, Giulvăz, Tormac, Sânmihaiu Român, Nițchidorf, Ciacova, Vermeș, Șag, Chevereșu Mare, Parța și Sacoșu Turcesc. O suprafață totală de peste 1.300 kilometri patrați, cu aproape 64.000 de locuitori. Astfel grupate, și având o strategie comună care să fie cât mai apropiată de cerițele U.E. de dezvoltare zonală, există șanse mult mai mari de accesare a fondurilor europene prin proiecte care urmează a fi depuse de cetățenii din această regiune.

* Azil de batrâni pentru Giroc

Primarul localității Giroc , Iosif Ionel Toma,  a sugerat ca strategia G.A.L.-ului pentru zona Girocului să fie axată pe dezvoltarea infrastructurii și a proiectelor sociale. El a arătat utilitatea înființării unui azil pentru batrâni, având în vedere că în ultima perioada comuna are tot mai multe cazuri sociale. De altfel acest gen de proiecte are și cele mai mare șanse să fie finanțat, prin GAL obținându-se punctaj maxim pentru el.

*Bani pentru agricultură și servicii

 

A urmat o prezentare a prezentare a oportunitpților oferite de AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiior Rurale), facută de Eugenia Bugaru și Daniela Lazăr.

Pe lângă Grupul de Acțiune Locală, timișenii care locuiesc în zonele rurale mai pot accesa fonduri europene pe diferite proiecte care de deruleaza prin AFIR. Banii se acordă pe proiecte legate de investiții în exploatațiile agricole (construcții, dotări, cumpărarea de utilaje etc), ferme pomicole, procesarea și marketingul produselor alimentare dar și pentru servicii (consultanță, contabilitate, I.T., frizerie etc). Sumele ce pot fi accesate pe acest gen de proiecte pleaca de la 15.000 de euro si pot ajunge până la 200.000 de euro. Cei interesați pot gasi mai multe informații pe portalul http://www.afir.info/  

Potrivit președintelui Grupului de Acțiune Locală Timișul de Centru, Alexandru Iovescu,  în perioada următoare văr avea loc astfel de întâlniri în toate localitățile cuprinse în asociație. ”Până la sfârșitul lunii martie vom avea finalizată strategia de dezvoltare locală bazată pe nevoile fiecărei comunități în parte”, ne-a declarat Iovescu.

 

Olimpiu Bulzan

 

 

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Business

Bizz.club Timișoara. Cauzele eșecului în planificare, cu Emil Huzum

Publicat

pe

O nouă ședință Bizz Club Timișoara a avut loc, marți, 2 aprilie, la Hotel Zet din Timișoara.

Mircea Dobre şi-a prezentat firma – Harmony Home Care – o societate comercială care are ca şi obiect de activitate îngrijirea seniorilor care au nevoie de suport.

Momentul de educatie a fost susținut de Emil Huzum care a dezvăluit cauzele eşecului în planificare.

La ședința Bizz Club de marți au participat colegii de la filiala din UK.

Citeste mai mult

Business

Bizz Club Timișoara. Managementul riscurilor în organizații și avantajele folosirii panourilor fotovoltaice

Publicat

pe

Ședința Bizz Club Timişoara care a avut loc la Zet Hotel, a debutat cu prezentarea firmei Home Confort Energy.

Constantin Pătăşanu, unul dintre managerii societății, a prezentat avantajele folosirii panourilor fotovoltaice livrate şi instalate cu profesionalism de Home Confort Energy.

Momentul de educație a fost susținut de Răzvan Curcubătă, coach, trainer şi speaker motivațional. El a vorbit despre managementul riscurilor în organizații.

La sfârşitul şedinței a fost anunțata lansarea clubului BIZZ.CLUB Botoșani și un eveniment, marca BIZZ.CLUB la Baia Mare!

Săptămâna aceasta va fi organizat un singur eveniment prin zoom:

Vineri de la ora 15.00 DE LA MEMBRU BIZZ.CLUB LA PERFORMER ÎN BUSINESS, cu Mădălina Sandu

EVENIMENTELE BIZZ.CLUB din următoarele săptămâni:

* 26 martie 2024 – Lansare BIZZ.CLUB Botoșani https://botosani.bizz.club/lansare-botosani

* 28 martie 2024 – BIZZ.CONNECT Baia Mare https://baiamare.bizz.club/evenimente/bizzconnect-baia-mare

* 5 aprilie 2024  – BIZZ.CLUB CONNECT Constanța https://constanta.bizz.club/bizzclub-connect

* 11 aprilie 2024 – BIZZ.CLUB Galați  https://galati.bizz.club/evenimente/influenta-networking-ului-in-afaceri

* 17 aprilie 2024 – Întâlnirea Francizaților Sighișoara

* 18 – 21 aprilie 2024 – BIZZ.CAMP 2024 Sighișoara https://bizz.club/bizzcamp-bootcamp-2024

* 25 aprilie 2024 – BIZZ.CONNECT Bacău https://bacau.bizz.club/afacere-clasica-sau

* 19 mai 2024 – Lansare BIZZ.CLUB London

* 21 mai 2024 – Lansare BIZZ.CLUB Suceava

Cardul de inspirație de sāptămâna aceasta este:

Networkingul este o cultivare a unei relații reciproc avantajoasă, o relație dă-și-ia, câștig-câștig… Iar rezultatul final poate fi dezvoltarea unui grup mare și divers de oameni care ne vor recomanda continuu și cu bucurie altor parteneri de afaceri, în timp ce facem același lucru pentru ei. – Bob Burg_

Daca doriți să aflați cât mai multe răspunsuri, la întrebările legate de panourile fotovoltaice, o puteți face pe pagina: https://www.hcenergytm.com/

Olimpiu Bulzan, manager Colosseum Timișoara Ballroom

Citeste mai mult

Business

Branding si inteligența artificială la Bizz Club Timișoara

Publicat

pe

Sedința săptămânală a Bizz Club România a debutat cu prezentarea membrilor prezenți şi a invitaților.

Adriana Roman a prezentat firma Brand Influence, adresandu-se antreprenorilor care inteleg importanta unui brand personal.

Cine esti tu ca brand? este o intrebare esentiala in branding deoarece ne invita sa privim spre cine suntem ca oameni si ca experti, care e misiunea noastra, cum ne pozitionam diferit in piata si, in esenta, ce reprezinta brandurile noastre pentru oameni.

Brandingul, ca proces, este o calatorie de explorare a propriei relevante.

A fi relevant pentru o nisa, a cunoaste, in detaliu, publicul caruia ne adresam sunt elemente pe care fiecare antreprenor trebuie sa si le clarifice.

Asta pentru a eficientiza intreg procesul ulterior de marketare a brandului.

Care sunt beneficiile crearii unui brand personal?

– creste increderea publicului in brand

– realizezi mai facil parteneriate

– sustii dezvoltarea profesionala

– cresti nivelul de autoritate

– extinzi vizibilitatea de brand, a declarat Adriana Roman.

Momentul de educație a fost susținut de Cristian Predescu, general manager la Supermedical, care a vorbit despre a patra revoluție industrială – transformarea digitală şi inteligența artificială.

Olimpiu Bulzan, manager Colosseum Timișoara Ballroom

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite