Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Business

Bani europeni pentru timișenii din zonele rurale

Publicat

pe

 

 *Timișenii pot accesa până la 200.000 de euro

 

Asociația GAL (Grupul de Acțiune Locală) Timișul de Centru a organizat la Giroc, zilele acestea, o ședință de informare și dezbatere publică pentru a identifica nevoile de dezvoltare ale localității și pentru prezentarea oportunităților existente de a accesa fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. La discuții au participat reprezentanți ai Primăriei Giroc,  ai consiliului local și ai societăților comerciale și ONG-urilor din Giroc și Chișoda. De asemenea a fost prezent și deputatul Cătălin Tiuch, cel care a avut inițiativa înființării acestui parteneriat. GAL-ul Timișul de Centru cuprinde 15 unități administrativ-teritoriale: Giroc, Moșnița Nouă, Ghiroda, Buziaș, Peciu Nou, Giulvăz, Tormac, Sânmihaiu Român, Nițchidorf, Ciacova, Vermeș, Șag, Chevereșu Mare, Parța și Sacoșu Turcesc. O suprafață totală de peste 1.300 kilometri patrați, cu aproape 64.000 de locuitori. Astfel grupate, și având o strategie comună care să fie cât mai apropiată de cerițele U.E. de dezvoltare zonală, există șanse mult mai mari de accesare a fondurilor europene prin proiecte care urmează a fi depuse de cetățenii din această regiune.

* Azil de batrâni pentru Giroc

Primarul localității Giroc , Iosif Ionel Toma,  a sugerat ca strategia G.A.L.-ului pentru zona Girocului să fie axată pe dezvoltarea infrastructurii și a proiectelor sociale. El a arătat utilitatea înființării unui azil pentru batrâni, având în vedere că în ultima perioada comuna are tot mai multe cazuri sociale. De altfel acest gen de proiecte are și cele mai mare șanse să fie finanțat, prin GAL obținându-se punctaj maxim pentru el.

*Bani pentru agricultură și servicii

 

A urmat o prezentare a prezentare a oportunitpților oferite de AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiior Rurale), facută de Eugenia Bugaru și Daniela Lazăr.

Pe lângă Grupul de Acțiune Locală, timișenii care locuiesc în zonele rurale mai pot accesa fonduri europene pe diferite proiecte care de deruleaza prin AFIR. Banii se acordă pe proiecte legate de investiții în exploatațiile agricole (construcții, dotări, cumpărarea de utilaje etc), ferme pomicole, procesarea și marketingul produselor alimentare dar și pentru servicii (consultanță, contabilitate, I.T., frizerie etc). Sumele ce pot fi accesate pe acest gen de proiecte pleaca de la 15.000 de euro si pot ajunge până la 200.000 de euro. Cei interesați pot gasi mai multe informații pe portalul http://www.afir.info/  

Potrivit președintelui Grupului de Acțiune Locală Timișul de Centru, Alexandru Iovescu,  în perioada următoare văr avea loc astfel de întâlniri în toate localitățile cuprinse în asociație. ”Până la sfârșitul lunii martie vom avea finalizată strategia de dezvoltare locală bazată pe nevoile fiecărei comunități în parte”, ne-a declarat Iovescu.

 

Olimpiu Bulzan

 

 

Business

ImoCon – Două Decenii de Experiență în Echipamente Edilitare

Publicat

pe

ImoCon furnizează de peste douăzeci de ani utilaje și echipamente pentru constructorii de rețele edilitare în România.

Înțelegând complexitatea și specificul fiecărui proiect, compania vine în ajutorul clienților cu o gamă extinsă de utilaje pentru foraj orizontal dirijat, pentru săpat șanțuri cu trenchere, cu sprijiniri de maluri, cu echipamente pentru instalarea cablurilor subterane și aeriene, pompe cu filtre aciculare și submersibile, obturatoare gonflabile și discuri de tăiat beton. Pentru a vedea mai multe informații legate de gama de utilaje, vă invităm să accesați imocon.

ImoCon abordează fiecare cerere cu soluții personalizate, și totodată, oferă instruire, asistență continuă și service post-vânzare, colaborând strâns cu clienții pentru a răspunde nevoilor lor specifice.

Utilajele sunt special concepute și optimizate continuu pentru a eficientiza și a accelera lucrările de construcții edilitare. Calitatea, inovația, profesionalismul, integritatea și orientarea către client reprezintă valorile fundamentale care ghidează întreaga activitate a companiei și care o diferențiază pe piață.

Citeste mai mult

Secretul succesului

Creșterea Copiilor în Era Digitală: Efectele folosirii tehnologiei în mod excesiv

Publicat

pe

Mami, tu când ai fost mică te-ai jucat Minecraft?

Astfel de întrebări primesc de la copiii mei și lista e tot mai lungă. În ultimii ani tehnologia pare că ne acaparează cu totul și ne fură lucrul cel mai prețios de care dispunem și anume timpul petrecut cu copiii noștri.

Această tehnologie a observat că noi părinții suntem ocupați și s-a gândit ea așa deodată „să ne ajute”. Majoritatea părinților cad în această capcană uitând parcă care a fost scopul pentru care au venit copilașii lor pe această lume. Aceste ființe minunate cu suflet de înger care ne predau în fiecare zi lecții pentru suflet. Prin ei ne redescoperim copilul nostru interior și tot ei ne învață să-l acceptăm și să-l iubim în mod necondiționat.

Observ foarte des copii care se îmbracă, mănâncă și se joacă în fața ecranelor. Cum această tehnologie pătrunde în viețile noastre cu acordul nostru, dacă nu este ținută sub control ne pot răpi cele mai frumoase clipe ale copilăriei micuților noștri.

Din propria experiență de lucru cu copiii observ cum tehnologia vine cu avantaje dar și cu un preț dacă expunerea este foarte mare.

Copilașii care folosesc peste măsură tableta, telefonul, televizorul sau alte gadget-uri pot avea parte de:

modificarea limbajului în funcție de ceea ce aud în mod frecvent. Aceștia folosesc adesea expresii din jocuri, cântece sau filme de desene animate.

rigidizare a mușchiului ochiului ceea ce poate duce în timp la probleme de vedere.

oboseală datorită schimbării foarte rapide a cadrelor, deoarece creierul încearcă să prindă cât mai multe informații în timp cât mai scurt.

probleme de postură deoarece foarte mulți copii stau uneori minute întregi fără să se miște.

tulburări de somn datorită înmagazinării în subconștient a imaginilor de peste zi.

distorsionarea realității (foarte multe informații sunt eronate) însă ei cred cu toată ființa ceea ce văd.

dependența față de jocuri deoarece acestea sunt în așa fel făcute astfel încât să creeze suspans pentru a nu te opri din vizionat.

lipsa răbdării, deoarece cadrele se mișcă foarte repede și în timp copilul crede că așa trebuie să fie și realitatea în care trăiește.

deconectarea de la realitate, de multe ori copiii își creează propria lume corelată cu jocurile sau desenele animate pe care le urmăresc.

comunicare precară cu cei din jur datorită vocabularului sărac preluat din jocuri.

dificultate de integrare în grupuri datorilor nedezvoltării vocabularului pe o anumită temă.

probleme de concentrare și rigiditate musculară, în special pentru micuții care stau în fața gadgetului înainte de 2 ani.

Și acestea sunt doar câteva semne însă sunt convinsă că puteți descoperi și singuri și alte efecte ale acestor gadget-uri folosite în mod necontrolat de către copii.

În calitate de părinte vă rog să protejați timpul petrecut alături de copiii voștri deoarece timpul este trecător și vă asigur că peste ani nu își vor mai aminti nici un scor obținut la jocurile care le acaparează atât de mult atenția. Însă își vor aminti cu drag de cât de prezenți ați fost în viața lor, de gesturile mici, iar clipele pline de blândețe și iubire pe care le-ați dăruit vor dăinui peste ani.

Nu aș vrea să fiu înțeleasă greșit, eu nu sunt împotriva evoluției și a tehnologiei însă ceea ce este prea mult întotdeauna devine dăunător. Personal, ca măsură de protecție a timpului alocat de către copiii mei tehnologiei am decis instalarea unei aplicații de control parental, un lucru pe care îl recomand însă sunt convinsă că sunt și alte soluții pe care vă las în continuare să le descoperiți singuri.

Lăsați bucuria copilului din voi să se împrietenească cu propriul vostru copil!

Cu sinceritate, Mihaela Patasanu de la clubul Creative Kids Center.

Citeste mai mult

Business

Cum să alegi sistemul fotovoltaic potrivit pentru casa ta!

Publicat

pe

Într-o lume în care sustenabilitatea și economia de energie devin priorități majore, alegerea unui sistem fotovoltaic potrivit pentru locuința ta poate părea o provocare complexă. Cu toate acestea, cu informațiile corecte și o înțelegere clară a nevoilor tale, acest proces poate deveni mult mai simplu și mai eficient. În acest articol, vom explora pașii esențiali pentru a selecta sistemul fotovoltaic ideal pentru casa ta.

  1. Evaluarea consumului de energie, o privire atentă asupra nevoilor tale

Analizează facturile de electricitate din ultimele 12 luni pentru a determina consumul lunar și anual. Acest lucru te va ajuta să dimensionezi corect sistemul fotovoltaic. Un sistem supradimensionat poate duce la costuri inutile, în timp ce unul subdimensionat nu va putea acoperi nevoile tale energetice, forțându-te să apelezi la rețeaua electrică convențională mai frecvent decât ar trebui.

  1. Tipul de sistem

Dacă ești conectat la rețeaua electrică (on-grid), poți opta pentru un sistem care să îți permită să injectezi excesul de energie în rețea, beneficiind de compensare financiară. Dacă locuința ta este off-grid, vei avea nevoie de un sistem cu capacități de stocare a energiei, de obicei sub formă de baterii, pentru a asigura continuitatea alimentării în absența soarelui. De asemenea, poți considera un sistem hibrid care combină avantajele ambelor tipuri, oferind atât stocare, cât și conectare la rețea.

  1. Poziționarea casei și acoperișul

Ideal, panourile solare ar trebui montate pe un acoperiș orientat spre sud, cu o înclinație de 30-45 de grade. Este important să evaluezi și starea acoperișului. Un acoperiș vechi sau deteriorat ar putea necesita reparații sau înlocuire înainte de instalarea panourilor solare. De asemenea, asigură-te că nu există obstacole semnificative, cum ar fi copaci sau clădiri înalte, care să umbrească panourile și să reducă eficiența acestora.

  1. Clima

Zonele însorite sunt ideale pentru panourile solare, dar și în regiunile cu mai puțin soare, sistemele pot fi eficiente cu panouri de calitate.

  1. Bugetul disponibil

Stabilește un buget clar pentru achiziționarea și instalarea sistemului. Costurile pot varia semnificativ în funcție de dimensiunea și tehnologia panourilor si brandul folosit.

  1. Tipul și calitatea panourilor solare

Există mai multe tipuri de panouri solare, inclusiv monocristaline, policristaline și thin-film. Alege panourile care oferă cel mai bun raport calitate/preț și eficiență.

  1. Sisteme de stocare a energiei

Dacă optezi pentru un sistem off-grid sau dacă vrei să maximizezi independența energetică, ia în considerare baterii pentru stocarea energiei. Acestea îți permit să folosești energia generată în timpul zilei și pe timpul nopții sau în zilele noroase. Investiția în baterii poate fi semnificativă, dar contribuie la stabilitatea și autonomia energetică a locuinței tale.

  1. Instalator autorizat

Alege un instalator cu experiență și autorizat. O instalare corectă este crucială pentru performanța și durabilitatea sistemului. Verifică recenziile și recomandările altor clienți și asigură-te că instalatorul respectă toate standardele și reglementările în vigoare. O instalare deficitară poate reduce eficiența sistemului și poate cauza probleme tehnice pe termen lung.

  1. Întreținerea sistemului

Planifică întreținerea regulată a panourilor pentru a asigura eficiența pe termen lung. Curățarea și verificarea periodică pot preveni problemele majore. În plus, monitorizarea constantă a performanței sistemului te ajută să identifici rapid orice scădere a eficienței și să intervii prompt pentru remediere. Investiția în întreținere previne costuri mari de reparație pe viitor.

  1. Garanția și suportul tehnic

Asigură-te că sistemul fotovoltaic vine cu garanție și suport tehnic adecvat. Garanțiile lungi și serviciile de suport sunt semne ale unui produs de calitate. În caz de probleme, este esențial să ai acces rapid la asistență tehnică și la servicii de reparații. O garanție solidă îți oferă liniștea necesară și protecția financiară pe termen lung.

Alegerea sistemului fotovoltaic potrivit pentru casa ta necesită o evaluare atentă a mai multor factori, de la consumul de energie și tipul de branșament, până la poziționarea casei și condițiile climatice locale. Printr-o analiză detaliată și planificare corespunzătoare, poți asigura nu doar eficiența și durabilitatea sistemului tău fotovoltaic, ci și o reducere semnificativă a costurilor energetice și a impactului asupra mediului.

Cu energie solară, Home Comfort Energy.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite