Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Turism

Destinații turistice spectaculoase în Europa

Publicat

pe

Pentru turiştii care vor să evite în această toamnă destinaţiile turistice aglomerate, Business Insider recomandă 15 locaţii europene splendide, dar mai puţin cunoscute călătorilor.

Sarajevo, Bosnia-Herţegovina (foto)

Saraevo, capitala Bosniei-Herţegovinei, este un oraş cu o istorie bogată, dacă ne gândim că aici a fost împuşcat arhiducele Austriei, Franz Ferdinand, eveniment ce a declanşat Primul Război Mondial. Înconjurat de Munţii Olimpici, oraşul se prezintă călătorilor ca un amestec între Est şi Vest, cu o puternică influenţă otomană şi o ofertă turistică care include muzee, moschee şi catedrale.

Kungsleden, Suedia

Situat în nordul Suediei, Kungsleden este o destinaţie obligatorie pentru pasionaţii de drumeţii. Traseul se întinde pe o distanţă de 450 de kilometri între oraşele Abisko şi Hemavan şi străbate una dintre cele mai mari zone sălbatice rămase în Europa.

Bacharch, Germania

Amplasat în valea râului Rhin, micul oraş Bacharch pare o locaţie desprinsă dintr-o revistă, cu străzile sale pietruite, casele colorate şi frumoasele sale castele şi biserici.

Svalbard, Norvegia

Situat în Oceanul Arctic între Norvegia şi Polul Nord, arhipelagul Svalbard – o vastă şi netulburată întindere arctică – este o locaţie de neratat. Dacă vă gândiţi să o vizitaţi, aduceţi-vă echipamentul de iarnă şi să nu fiţi suprinşi dacă daţi peste urşi polari. De aici, turiştii pot admira şi Aurora Boreală.

Berat, Albania

Aflată odată la graniţa Imperiului Bizantin, localitatea Berat din Albania se mândreşte cu citadela şi cu o biserica bizantină din secolul al XIII-lea, iar Oraşul vechi (districtul Mangalem) este înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Kizhi, Rusia

Pe insula rusească Kizhi, amplasată pe râul Onega, turiştii pot vizita magnifica Biserică a Transfigurării, o structură impresionantă de lemn cu 30 de domuri în miniatură. Pe insulă turiştii pot admira mai multe clădiri de lemn, alături de satul istoric Yamka.

La Roque-Gageac, Franţa

La Roque-Gageac este un sat construit în stâncă, pe malul râului Dordogne din sudul Franţei. Considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Franţa, La Roque-Gageac are propria sa seră naturală (formata de roci), care găzduieşte o serie de plante exotice.

Muntele Triglav, Slovenia

Întinzându-se din nord-estul Italiei până în Slovenia, Alpii Iulieni includ şi cel mai înalt vârf din Slovenia: Muntele Triglav. Dacă sunteţi în căutarea unui decor asemănător celui din „Heidi”, dar în afara Elveţiei, Tiglav este locul spre care trebuie să vă îndreptaţi.

Český Krumlov, Republica Cehă

Situat în Republica Cehă pe malul râului Vltava, Český Krumlov datează din secolul al XIII-lea, iar arhitectura sa a rămas intactă. Castelul oraşului oferă privelişti spectaculoase asupra împrejurimilor.

Insulele Azore, Portugalia,

Veţi găsi de toate în cele nouă insule Azore din largul coastei Portugaliei, de la lacuri strălucitoare, cu apa verde-albastră, la vin bun, cratere şi conuri vulcanice şi flori uimitoare.

Käsmu, Estonia

Käsmu este situat pe coasta Estoniei şi face parte din Parcul National Laheema, fiind cunoscut şi sub numele de „Satul capitanului”. Pe lângă muzeul maritim, Käsmu oferă turiştilor dornici să îşi petreacă timpul în aer liber, posibilitatea de a practica pescuitul, navigaţia, călăria şi canotajul.

Bucovina, România şi Ucraina

Situată într-o zonă de dealuri luxuriante, Bucovina, o regiune situată în România şi Ucraina, este cunoscută pentru mănăstirile şi bisericile sale pictate, unde pot fi admirate numeroase fresce vechi de mai multe secole.

Lampedusa, Italia

Cea mai mare dintre Insulele Pelagie, situate în Marea Mediterană, în largul coastelor Italiei, Lampedusa se prezintă călătorilor ca un amestec interesant între Africa de Nord şi Italia tradiţională. Insula are o climă uscată şi caldă, dar şi farmecul pe care l-aţi aştepta de la un oraş italian.

Cangas De Onis, Spania

Cangas De Onis este situat pe malurile râului Sella din regiunea Asturias (nord-vestul Spaniei), iar punctele sale de atracţie includ lanţul muntos Picos de Europa şi Puente Romano, unul dintre ultimele poduri, rămase în picioare de pe vremea Imperiului Roman.

Insulele Feroe, Danemarca

Situate între Norvegia şi Islanda, Insulele Feroe oferă vizitatorilor o întâlnire cu natura în forma sa cea mai pură. De la stânci care găzduiesc numeroase cuiburi de păsări la case mici şi colorate, aceste insule găzduiesc numeroase atracţii, în pofida suprafeţei lor reduse.

Tatev, Armenia

În apropierea satului Tatev din Armenia, turiştii pot descoperi mânăstirea cu acelaşi nume, din secolul al IX-lea, amplasată pe platou de bazalt. Locaşul de cult este extrem de bine păstrat şi oferă privelişti impresionante asupra împrejurimilor.

AGERPRES

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Turism

Vânătoare de comori arhitecturale în cartierul Elisabetin din Timișoara. Cum puteți să participați

Publicat

pe

Sâmbătă, 10 septembrie, are loc o nouă vânătoarea de comori arhitecturale în Timișoara, ceea ce înseamnă că, timp de 2 ore, pasionații de turism sunt invitați să admire, fotografieze mici și mari comori arhitecturale din cartierul Elisabetin printr-un joc urban, pe echipe, în aer liber.

Ce sunt „comorile arhitecturale”?

În primul rând, comorile arhitecturale nu sunt neapărat monumente de arhitectură sau clădiri impozante. Pot fi și mici detalii arhitecturale, care se găsesc pe case aparent banale și care vorbesc de alte vremuri, altă estetică. Sunt mici detalii dau farmec unei case, unui cartier, unui oraș.

Pratic, la vânătoare va trebui să cauți – și să găseșți! – uși, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decorațiuni și multe altele.

Dacă nu aveți cunoștințe de arhitectură, aflați că nu sunt necesare!

Organizatorii vor ajuta participanții cu un kit de vânătoare: hartă, indicii, dicționar de termeni necunoscuți, etc), dar e bine să fiți pregătiți cu:

– 1-2 coechipieri (maximum 4 coechipieri)

– un aparat foto/un smartphone cu baterie încărcată

– atenție

– spirit de observație (la fel de important ca aparatul foto)

– spirit de aventură

– încălțări comode

Cum anume se desfășoară Vânătoarea de comori arhitecturale?

După ce ați cumpărat biletele o să întâmple următoarele lucruri:

  1. Primiți un mail de confirmare
  2. Cu o zi înainte de eveniment primiți mailul cu locul de întâlnire. Mailul este trimis manual, în jur de ora 18.00
  3. În ziua Vânătorii are loc întâlnirea la locul transmis în mail
  4. Faceți cunoștință cu echipele – aflați dacă o să vânați singur, în cuplu, sau împreună cu alți 4 prieteni. O echipă are maximum 5 persoane.
  5. Aflați cum se desfășoară totul, inclusiv partea de final.
  6. Fiecare echipă primește un kit de vânător
  7. Fiecare echipă are 5 minute pentru a face o strategie
  8. Se dă startul și se stă maximum 1 oră si 30 minute pe teren.
  9. Pe masură ce se găsesc comori, se face o fotografie fiecăreia.
  10. Reîntâlnire și discuții despre comori.

Cât costă?

Preț adult: 40 lei

Preț elev/student (până în 22 ani): 20 lei

Copii până în 12 ani au gratuitate dacă vin însoțiți de un părinte – organizatorii  au însă rugămintea să se păstreze raportul „1 părinte – 1 copil sub 12 ani”.

Evenimentul se va ține cu minimum 10 participanți adulți înscriși.

Cât durează? (Cu totul?)

Între orele 16.00 – 19.00

Partea de teren – de vânat! – o să dureze 2 ore, maximum.

Cum puteți să participați?

Luând bilete prin eventbook.ro: https://eventbook.ro/…/bilete-vanatoare-arhitecturala…
Pureți să achiziționați un bilet sau mai multe.

Scopul Vânătorii arhitecturale?

În general, obiectivele vânătorii arhitecturale e să te facă să fii turist în orașul tău, să descoperi o zonă relativ necunoscută din oraș, să te familiarizeze cu 2-3 termeni arhitecturali

Și să te simți bine, căci e o activitate distractivă!

Citeste mai mult

Turism

Secretarul general Corps Touristique Austria, director interimar la Asociația pentru Promovarea Timișoarei

Publicat

pe

Simion Giurcă, un profesionist cu o experiență de aproape 35 de ani în domeniul turismului, fost șef al Biroului de promovare și informare turistică al României din Viena, actual secretar general Corps Touristique Austria, va conduce Asociația pentru Promovarea Timișoarei.

„Simion Giurcă este un profesionist recunoscut atât în România, cât și în afara țării, un iubitor al orașului și un partener de nădejde. El va conduce această asociație care va coagula energiile creative ale municipiului, pentru a promova imaginea Timișoarei din toate punctele de vedere: turistic, investițional, cultural și educațional. Urez succes în continuare, atât lui cât și partenerilor cu care am fondat această asociație”, a declarat primarul Timișoarei și președintele asociației, Dominic Fritz.

Simion Giurcă ocupă în prezent și funcția de secretar general Corps Touristique Austria, iar în trecut a fost șeful Biroului de promovare și informare turistică al României la Viena, dar și directorul unei agenții locale mari de turism.

„În următoarea perioadă, vom supune aprobării Adunării Generale un Plan de măsuri pentru dezvoltarea și promovarea destinației Timișoara cu niște ținte ambițioase: dezvoltarea unei campanii de marketing online și offline pentru a crește numărul de vizitatori, implementarea unui sistem de contorizare și evaluare calitativă a numărului de vizitatori în Timișoara, stabilirea de relații cu diferite instituții relevante cum ar fi: Institutul Cultural Român, ambasade, dezvoltarea unui website de promovare a destinației și prezență în rețele de socializare și bineînțeles atragerea de noi surse de finanțare pentru activitățile Asociației. Pasul imediat următor este atragerea de profesioniști care să lucreze în cadrul Asociației pentru atingerea acestor ținte”, a declarat Simion Giurcă.

Asociația pentru Promovarea Timișoarei are ca principal scop conturarea și consolidarea unei imagini unice și atractive a municipiului, atât în plan național, cât și internațional, ca destinație turistică atractivă, centrul regional dinamic și pol de dezvoltare economico-socială, care oferă oportunități multiple pentru investiții, centru de tradiție renumit pentru studii, cercetare și încurajarea inițiativelor studențești, poartă aeriană internațională, centru cultural și artistic creativ, oraș deschis, multicultural, cosmopolit și primitor, care oferă condiții și șanse pentru locuit, muncă și trai.

Dezvoltarea destinaţiei Timişoara se bazează pe un parteneriat deschis, cu actori din sectorul social economic, dezvoltare urbană şi arhitectură, artă, cultură şi religie, politică şi administraţie, logistică şi mobilitate , mediul academic, ştiinţă şi educaţie, etc.

Din Consiliul director al asociației fac parte Corina Macri (Asociația Patronala Ho-Re – hoteluri și restaurante), Ioan Băla (Attrius Developments Srl – Iulius Town), Ludovic Satmari (Asociația Breasla Ghizilor) și Dominic Fritz (primarul Municipiului Timișoara și președintele Consiliului Director).

Citeste mai mult

Turism

New York Times recomandă vacanțele în munții României

Publicat

pe

Pădurile primare ale României, în special cele din Carpații Meridionali, numiți și Alpii Transilvaniei, au fost incluse în topul experienţelor de călătorie recomandate de New York Times pentru anul 2020.

Jurnaliştii de la NYT recomandă această zonă a ţării noastre pentru turiştii care doresc să experimenteze zone de sălbăticie fără a fi nevoie să meargă până la „capătul lumii”.

Pădurile transilvănene impresionează prin floră şi pentru faptul că sunt „casă” pentru urşi, lupi şi alte animale sălbatice.

În articol se aminteşte de Parcul Național Domogled – Valea Cernei (foto) sau zona montană Făgăraş care se evidenţiază prin Drumul Național 7C, supranumit Transfăgărăşan.

Publicaţia subliniază că în pofida eforturilor de conservare a acestor păduri, depuse inclusiv de Prinţul Charles, aceste bijuterii ale naturii au de suferit în continuare din cauza exploatărilor ilegale.

sursa foto: uvisitromania.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite