Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Turism

Oferte pentru mini-vacanţa de Paşti, la munte şi la mare

Publicat

pe

Pensiunile rurale din preajma mănăstirilor, staţiunile balneare şi cele de pe litoral se află printre preferinţele românilor pentru minivacanţa de Paşti. Turiştii sunt atraşi de peisajele pitoreşti şi preparatele tradiţionale specifice sărbătorilor pascale, precum şi de posibilitatea participării la slujba de Înviere.

Autoritatea Naţională pentru Turism a anunţat că până în data de 29 aprilie va derula activităţi de pregătire a sezonului turistic estival 2016.

Operatorii din turism anunţă că pregătirile pentru minivacanţa de Paşti sunt pe final, la mare căutare fiind casele vechi ţărăneşti din apropierea locaşurilor de cult transformate în pensiuni.

„O bună parte din locurile de cazare au fost rezervate încă din luna martie şi cred că a fost o măsură de precauţie din partea turiştilor români pentru a avea siguranţa că vor prinde cele mai bune lohttp://www.timispress.ro/administrator/index.php?option=com_content&view=article&layout=editcuri. Au fost rezervate locuri în pensiunile din apropierea unor locaşuri importate de cult din Maramureş cum ar fi: mănăstirile Bârsana, Moisei, Peri – Săpânţa, Poienile Botizei sau Rohia, dar şi în localităţile rurale renumite pentru casele vechi ţărăneşti transformate în pensiune”, a spus Victoria Berbecaru, preşedintele ANTREC Maramureş, citată de Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, preţul pentru o zi de cazare all-inclusive oscilează între 80 şi 220 de lei, în funcţie de serviciile solicitate de turişti.

În acelaşi timp, cererea de turism balnear a fost foarte mare pentru această perioadă, consultantul în turism Traian Bădulescu apreciind că acest lucru se datorează şi preţurilor mai accesibile, dar şi „poziţionării majorităţii staţiunilor în zone pitoreşti, de munte sau de deal”.

„Sunt cereri pentru Băile Herculane, Băile Felix, Călimăneşti-Căciulata, Govora, Balvanyos, Covasna. La un hotel de 2 stele, din Călimăneşti-Căciulata, un turist va plăti 350 de lei pentru 3 nopţi de cazare cu pensiune completă şi cină festivă. De asemenea, la hotelul Afrodita, de 3 şi 4 stele, din Băile Herculane, un turist va plăti 689 de lei pentru 3 nopţi de cazare cu pensiune completă”, a spus consultantul în turism, citat de Agerpres. Acesta subliniază că mulţi turişti aleg, rezervând pe cont propriu, zone de turism rural, precum Bran-Moeciu, Maramureş, Bucovina, Neamţ, Mărginimea Sibiului.

Românii aleg să-şi petreacă minivacanţa de Paşti şi pe litoralul românesc, întrucât în acest an coincide cu deschiderea sezonului estival. Mamaia, Vama Veche şi Costineşti sunt cele mai solicitate staţiuni de la malul mării, iar numărul turiştilor va fi mai mare în acest an mai ales în sudul litoralului, datorită investiţiilor hotelierilor din zonă pentru extinderea şi îmbunătăţirea gamei de servicii, precum şi apariţiei a nenumărate hoteluri all inclusive.

„Cred că până va începe minivacanţa de 1 mai şi Paşte, hotelurile din Mamaia vor fi pline, deja avem un grad mare de ocupare. Preţurile la cazare au rămas, în mare parte, la acelaşi nivel ca anul trecut, dar acolo unde s-au făcut investiţii mai mari, există o uşoară tentă de creştere”, a spus preşedintele Asociaţiei Patronale ¬Mamaia, Nicolae Bucovală.

Circa jumătate din locurile rezervate în Mamaia sunt pentru turişti străini, foarte mulţi provenind din Marea Britanie.

Credincioşii vor putea petrece noaptea Învierii chiar la capela din Mamaia sau vor putea merge în Constanţa, la una dintre bisericile din oraş.

Autoritatea Naţională pentru Turism a anunţat că până în data de 29 aprilie va derula activităţi de pregătire a sezonului turistic estival 2016 în staţiuni turistice şi localităţi cu potenţial turistic de pe litoralul Mării Negre din judeţul Constanţa.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Turism

Vânătoare de comori arhitecturale în cartierul Elisabetin din Timișoara. Cum puteți să participați

Publicat

pe

Sâmbătă, 10 septembrie, are loc o nouă vânătoarea de comori arhitecturale în Timișoara, ceea ce înseamnă că, timp de 2 ore, pasionații de turism sunt invitați să admire, fotografieze mici și mari comori arhitecturale din cartierul Elisabetin printr-un joc urban, pe echipe, în aer liber.

Ce sunt „comorile arhitecturale”?

În primul rând, comorile arhitecturale nu sunt neapărat monumente de arhitectură sau clădiri impozante. Pot fi și mici detalii arhitecturale, care se găsesc pe case aparent banale și care vorbesc de alte vremuri, altă estetică. Sunt mici detalii dau farmec unei case, unui cartier, unui oraș.

Pratic, la vânătoare va trebui să cauți – și să găseșți! – uși, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decorațiuni și multe altele.

Dacă nu aveți cunoștințe de arhitectură, aflați că nu sunt necesare!

Organizatorii vor ajuta participanții cu un kit de vânătoare: hartă, indicii, dicționar de termeni necunoscuți, etc), dar e bine să fiți pregătiți cu:

– 1-2 coechipieri (maximum 4 coechipieri)

– un aparat foto/un smartphone cu baterie încărcată

– atenție

– spirit de observație (la fel de important ca aparatul foto)

– spirit de aventură

– încălțări comode

Cum anume se desfășoară Vânătoarea de comori arhitecturale?

După ce ați cumpărat biletele o să întâmple următoarele lucruri:

  1. Primiți un mail de confirmare
  2. Cu o zi înainte de eveniment primiți mailul cu locul de întâlnire. Mailul este trimis manual, în jur de ora 18.00
  3. În ziua Vânătorii are loc întâlnirea la locul transmis în mail
  4. Faceți cunoștință cu echipele – aflați dacă o să vânați singur, în cuplu, sau împreună cu alți 4 prieteni. O echipă are maximum 5 persoane.
  5. Aflați cum se desfășoară totul, inclusiv partea de final.
  6. Fiecare echipă primește un kit de vânător
  7. Fiecare echipă are 5 minute pentru a face o strategie
  8. Se dă startul și se stă maximum 1 oră si 30 minute pe teren.
  9. Pe masură ce se găsesc comori, se face o fotografie fiecăreia.
  10. Reîntâlnire și discuții despre comori.

Cât costă?

Preț adult: 40 lei

Preț elev/student (până în 22 ani): 20 lei

Copii până în 12 ani au gratuitate dacă vin însoțiți de un părinte – organizatorii  au însă rugămintea să se păstreze raportul „1 părinte – 1 copil sub 12 ani”.

Evenimentul se va ține cu minimum 10 participanți adulți înscriși.

Cât durează? (Cu totul?)

Între orele 16.00 – 19.00

Partea de teren – de vânat! – o să dureze 2 ore, maximum.

Cum puteți să participați?

Luând bilete prin eventbook.ro: https://eventbook.ro/…/bilete-vanatoare-arhitecturala…
Pureți să achiziționați un bilet sau mai multe.

Scopul Vânătorii arhitecturale?

În general, obiectivele vânătorii arhitecturale e să te facă să fii turist în orașul tău, să descoperi o zonă relativ necunoscută din oraș, să te familiarizeze cu 2-3 termeni arhitecturali

Și să te simți bine, căci e o activitate distractivă!

Citeste mai mult

Turism

Secretarul general Corps Touristique Austria, director interimar la Asociația pentru Promovarea Timișoarei

Publicat

pe

Simion Giurcă, un profesionist cu o experiență de aproape 35 de ani în domeniul turismului, fost șef al Biroului de promovare și informare turistică al României din Viena, actual secretar general Corps Touristique Austria, va conduce Asociația pentru Promovarea Timișoarei.

„Simion Giurcă este un profesionist recunoscut atât în România, cât și în afara țării, un iubitor al orașului și un partener de nădejde. El va conduce această asociație care va coagula energiile creative ale municipiului, pentru a promova imaginea Timișoarei din toate punctele de vedere: turistic, investițional, cultural și educațional. Urez succes în continuare, atât lui cât și partenerilor cu care am fondat această asociație”, a declarat primarul Timișoarei și președintele asociației, Dominic Fritz.

Simion Giurcă ocupă în prezent și funcția de secretar general Corps Touristique Austria, iar în trecut a fost șeful Biroului de promovare și informare turistică al României la Viena, dar și directorul unei agenții locale mari de turism.

„În următoarea perioadă, vom supune aprobării Adunării Generale un Plan de măsuri pentru dezvoltarea și promovarea destinației Timișoara cu niște ținte ambițioase: dezvoltarea unei campanii de marketing online și offline pentru a crește numărul de vizitatori, implementarea unui sistem de contorizare și evaluare calitativă a numărului de vizitatori în Timișoara, stabilirea de relații cu diferite instituții relevante cum ar fi: Institutul Cultural Român, ambasade, dezvoltarea unui website de promovare a destinației și prezență în rețele de socializare și bineînțeles atragerea de noi surse de finanțare pentru activitățile Asociației. Pasul imediat următor este atragerea de profesioniști care să lucreze în cadrul Asociației pentru atingerea acestor ținte”, a declarat Simion Giurcă.

Asociația pentru Promovarea Timișoarei are ca principal scop conturarea și consolidarea unei imagini unice și atractive a municipiului, atât în plan național, cât și internațional, ca destinație turistică atractivă, centrul regional dinamic și pol de dezvoltare economico-socială, care oferă oportunități multiple pentru investiții, centru de tradiție renumit pentru studii, cercetare și încurajarea inițiativelor studențești, poartă aeriană internațională, centru cultural și artistic creativ, oraș deschis, multicultural, cosmopolit și primitor, care oferă condiții și șanse pentru locuit, muncă și trai.

Dezvoltarea destinaţiei Timişoara se bazează pe un parteneriat deschis, cu actori din sectorul social economic, dezvoltare urbană şi arhitectură, artă, cultură şi religie, politică şi administraţie, logistică şi mobilitate , mediul academic, ştiinţă şi educaţie, etc.

Din Consiliul director al asociației fac parte Corina Macri (Asociația Patronala Ho-Re – hoteluri și restaurante), Ioan Băla (Attrius Developments Srl – Iulius Town), Ludovic Satmari (Asociația Breasla Ghizilor) și Dominic Fritz (primarul Municipiului Timișoara și președintele Consiliului Director).

Citeste mai mult

Turism

New York Times recomandă vacanțele în munții României

Publicat

pe

Pădurile primare ale României, în special cele din Carpații Meridionali, numiți și Alpii Transilvaniei, au fost incluse în topul experienţelor de călătorie recomandate de New York Times pentru anul 2020.

Jurnaliştii de la NYT recomandă această zonă a ţării noastre pentru turiştii care doresc să experimenteze zone de sălbăticie fără a fi nevoie să meargă până la „capătul lumii”.

Pădurile transilvănene impresionează prin floră şi pentru faptul că sunt „casă” pentru urşi, lupi şi alte animale sălbatice.

În articol se aminteşte de Parcul Național Domogled – Valea Cernei (foto) sau zona montană Făgăraş care se evidenţiază prin Drumul Național 7C, supranumit Transfăgărăşan.

Publicaţia subliniază că în pofida eforturilor de conservare a acestor păduri, depuse inclusiv de Prinţul Charles, aceste bijuterii ale naturii au de suferit în continuare din cauza exploatărilor ilegale.

sursa foto: uvisitromania.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite