Ne găsiți și pe:

Alte sporturi

Încep Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lilehammer

Publicat

pe

Ediţia a doua de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) debutează vineri la Lillehammer (Norvegia), cu participarea a 22 de sportivi români. Circa 1.100 de sportivi, cu vârste cuprinde între 14 şi 18 ani, din 70 de ţări se vor întrece la 15 discipline, în 13 baze sportive din cele cinci localităţi norvegiene, Lillehammer, Hamar, Gjoevik, Oeyer şi capitala Oslo, în perioada 12-21 februarie.

Ceremonia de deschidere va avea loc vineri seara, de la ora 20,00, pe Arena de sărituri cu schiurile Lysgardsbakkene.

Cei 22 de sportivi români (10 fete şi 12 băieţi) vor participa la nouă discipline sportive, doar trei dintre ei având experienţa unei întreceri de asemenea anvergură. Biatlonistul Daniel Munteanu, fondista Nicoleta Luciana Sovarschi şi săritorul cu schiurile Nicolae Sorin Mitrofan au participat la ediţia de anul trecut a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), la Vorarlberg-Liechtenstein.

Reprezentanţii noştri vor intra în competiţie sâmbătă 13 februarie, la hochei pe gheaţă – îndemânare, schi fond, schi alpin şi patinaj viteză.Şeful de Misiune al României la Lillehammer va fi Alexandru Epuran, în timp ce Liliana Dorneanu va fi adjuncta sa.

Demn de remarcat este faptul că medaliile care vor fi acordate la Lillehammer au fost create de designerul român Ciprian Burzo (20 ani). Acesta a câştigat concursul organizat vara trecută de Comitetul Internaţional Olimpic, fiind ales dintre 300 de propuneri venite din 65 de ţări.

Delegaţia României are componenţa:

Schi fond: Nicoleta Luciana Sovarschi şi Iulian Ababei, antrenor Ioan Poponeci;
Biatlon: Eniko Marton şi Daniel Munteanu, antrenor Szilard Marton;
Sărituri cu schiurile: Andreea Diana Trâmbiţaş şi Nicolae Sorin Mitrofan, antrenor Csaba Magdo Nemeth;
Schi alpin: Iulia Boier şi Alexandru Ştefan Ştefănescu, antrenor Florin Cristea;
Hochei pe gheaţă (îndemânare): Diana Alexandra Iuga şi Eduard Căşăneanu, antrenor Levente Elekes;
Patinaj viteză: Mihaela Hogaş, antrenor Bogdan Adrian Stănescu;
Skeleton: Alexandra Elena Cristina Vicol, Daria Georgiana Miroiu, Diana Cristina Puşcaşu, Mihail Sebastian Enache şi Mihai Răzvan Trăsnea, antrenori Marius Tomiţă, Adrian Ene;
Monobob: Daniela Florina Gheauş şi Mihai Cristian Tentea, antrenor Iulian Daniel Păcioianu;
Sanie: Mihaela Carmen Manolescu, Theodor Andrei Aurelian Turea, Vasile Marian Gîtlan şi Flavius Ion Crăciun, antrenor Alexandru Grigore Comşa.

AGERPRES

Alte sporturi

Consiliul Județean Timiș finanțează proiecte sportive cu 1,5 milioane de lei

Publicat

pe

Consiliul Județean Timiș susține dezvoltarea activității sportive, sprijinind disciplinele de tradiție la nivel local, cu rezultate meritorii la concursurile naționale și internaționale.

Pentru a încuraja practicarea și dezvoltarea sportului de performanță, structurile sportive de drept privat și asociațiile din ramura de sport județeană vor beneficia în acest an de o finanțare nerambursabilă în valoare de 1.500.000 de lei. Banii sunt alocați în cadrul Agendei Sportive, program derulat anual de CJ Timiș.

Cei interesați pot depune proiecte începând cu data de astăzi, 2 mai. Trebuie spus că valoarea totală a Agendei Sportive în 2022 este de 3.700.000 lei, restul sumei de 2.200.000 lei este destinat structurilor sportive de drept public. Apelul în acest caz urmează să fie lansat la o dată ulterioară.

Pentru a primi finanțare, proiectele trebuie să respecte mai multe criterii. De exemplu, acestea trebuie să fie persoane juridice fără scop patrimonial care desfășoară activități neeconomice sau care desfășoară activități economice care nu depășesc 20% din totalul activității desfășurate anual, respectiv: cluburi sportive de drept privat înființate și cu sediul pe raza unității administrativ – teritoriale, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deținătoare ale certificatului de identitate sportivă; asociații județene pe ramuri de sport cu sediul în județul Timiș, afiliate la federațiile sportive corespondente; federațiile sportive naționale pentru programele sportive ce se desfășoară pe raza județului Timiș; Comitetul Olimpic Sportiv Român pentru programele sportive derulate pentru înaltă performanță, ce se desfășoară pe raza județului Timiș.

„Susținerea și dezvoltarea ramurilor sportive este unul dintre obiectivele instituției noastre, astfel încât să contribuim la obținerea unor performanțe care să crească prestigiul comunităților locale. Punem accent pe încurajarea activității de performanță la nivelul copiilor și juniorilor, pe dezvoltarea sportului școlar și a celui universitar, care creează un cadru social și organizatoric potrivit atât pentru realizarea unor succese notabile la competiții de anvergură, cât și pentru menținerea stării de sănătate, cunoscut fiind rolul sportului în acest sens”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Procedura, documentele necesare, cât și alte informații utile pot fi consultate pe pagina de internet dedicată proiectului, www.sport.cjtimis.ro.

Propunerile de proiecte pot fi depuse la Registratura Consiliului Județean Timiș în perioada 2 mai – 31 mai, între orele 09.00 – 16.00.

Citeste mai mult

Alte sporturi

Sport și educație prin arte marțiale japoneze

Publicat

pe

Echipa Clubului Sportiv Ying Long Sport Center Timişoara participă, în perioada 1-3 aprilie, la Turneul Național de Spo Chan de la Buzău.

Zece sportivi vor face deplasarea la competiție, de la copii de şase ani la veterani de 44 de ani.

Potrivit preşedintelui clubului timişean, Ion Vîlceanu, turneul va fi şi un test de verificare pentru alcătuirea lotului național în vederea participării la Campionatul European de Spochan din Serbia (6-8 mai 2022).

„Ne aşteptăm la clasarea pe podium a sportivilor bănățeni atât la naționale cât şi la europene. Aşteptam alături de noi, sponsorii care vor să susțină sportul timişean, performanța, un stil de viață sănătos şi etic”, a declarat antrenorul emerit Ion Vilceanu.

Pentru înscrieri la sala de sport al C.S. Ying Long Sport Center, din Bd. Iuliu Maniu nr.5 (amatori sau performanță), şi pentru sponsorizări – 0741099113.

Pulicația online Timiş Press susține acest demers prin publicarea listei sponsorilor care vor contribui la deplasarea și cazarea copiilor care vot participa la aceste competiții de vârf.

Citeste mai mult

Alte sporturi

RUGBY. Franța câștigă Turneul celor 6 Națiuni

Publicat

pe

Naționala de rugby a Franței a învins Anglia cu 25-13 și a câștigat Turneul celor Șase Națiuni cu Mare Șlem (cinci victorii în cinci meciuri) pentru prima oară după 12 ani.

Drumul Franței către titlul din 2022 a început la Paris în februarie, cu o victorie de 37-10 în fața Italiei, înainte de a învinge marea rivală Irlanda, cu 30-24, într-un alt thriller în runda a doua.

Apoi a urmat o victorie în Scoția cu 36 – 17 și una cu Țara Galilor 13 – 9.

În fața a 79.176 de spectatori, francezii au făcut un joc tactic senzațional de la începutul până la sfârsitul partidei și astfel ca au ridicat trofeul tocmai în fața propriilor fani.

Omul meciului a fost desemnat Dupont, cel care a condus echipa spre victorie.

În clasamentul final Franța termină cu 22 de puncte, urmată de Irlanda cu 21 de puncte, Anglia 10 puncte, Scoția 10 puncte, Tara Galilor 7 puncte și Italia 4 puncte.

La acest meci redacția Timispress a fost reprezentată de la fața locului, de Mircea Petroman, pentru a putea surprinde bucuria cocoșilor.

MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite